Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשתי שברולט מליבו שנת 79 לפני מספר ימים באחד מהימים החמים יותר אחרי שעמדתי באיזה פקק המנוע התחמם והגיע למצב של חום גבוהה יותר מהממוצע קרוב ל 220 פרנהיד כי ככה זה רשום אצלי

בכל מקרה מה שקרה שבלי שום הסבר הרכב כבה וכאשר ניסיתי להתניע אותו נתקלתי בתק של הסטרטר ואחרי כמה נסיונות הרכב נדלק אבל בסלד נמוך נכבה שוב אחרי פרק נסיעה שהוא התקרר קצת הכל חזר לתפקד כרגיל

בקיצור פניתי למוסך שלי ואחרי שהחלפתי את המפסק החשמלי שעומד מאחורי מתג ההתנעה ואחרי שפרקנו את הסטרטר והוא עבר שיפוץ וחלפת כמה חלקים בכל הנסיונות שלנו הכל מניע חלק לגמרי והבעיה לא חוזרת על עצמה

המצבר שלי בן שנה וחצי גם נבדק עם מכשיר של עומס ונימצא תקין

בקיצור היום שוב חזרה לי הבעיה יום אחרי הטיפול שלי והפעם רק כאשר המנוע חם

אחרי שחזרתי הביתה הצלחתי לשחזר את הבעיה על ידי חימום המנוע ואז בעזרת מכשיר מדידה אני רואה שכאשר הרכב חם

והמצבר נימצא בטמפרטורה של 40 מעלות (יש לי מכשיר מדידה גם לזה) ואני מנסה להתניעה את הרכב המצבר נופל ל 6v עד 7V בזמן ההתנעה וזה הסיבה שהסטרטר לא מצליח להניע וכאשר אני מחבר למצבר יחידות חילוצית כזאת אותו מצבר אטום שיש בשביל להתניע רכב שהמצבר שלו גמור המתח נופל רק ל 11 ואז הרכב מניע ללא שום בעיה

שוב כאשר הרכב מתקרר מספיק נגיעה והוא נידלק ואז גם אין את אותו מפל מתח הזה ומצבר לא נופל כלל מתחת ל 12V

ועכשיו השאלה שלי האם הבעיה שלי היא במצבר שלא מסוגל לעמוד בחום גבוהה או במשהו אחר

המנוע הוא V6 נפח 4300 כמו המנוע של הספארי

המצבר של וולטה 65Ah

פורסם

אני מאמין שהבעיה קשורה יותר לאלטרנטור. ברגע שהאוטו מונע המצבר מקבל מהאלטרנטור את המתח.

[הודעה זו נערכה ע"י צוות נאמני השפה העברית של CF]

פורסם

נפילת מתח כזו כתלות בטמפ' לא תיתכן, לפחות לא במצבר תקין. יתכן שכתלות בטמפ' משהו (אוליי סטרטר לא תקין) מעמיס מאד את המצבר.

בכל מקרה יש לבצע בדיקת תקינות למצבר ללא קשר לשאר הרכב. בכלל זה בדיקת עומס למצבר ובדיקת ריכוז האלקטרוליט (בעזרת הידרומטר). אם לא תרין- להחליף. אם תקין לבדוק את הטעינה ונפילת מתח הטעינה בעומס. תיתכן נפילת מתח עקב חיבורים ראשיים לקויים או עקב אלטרנטור לא תקין.

פורסם

היי

היום הלכתי שוב למוסך שלי ואחרי בדיקה נימצע שהבעיה היא במצבר , כאשר הוא מחמם ומגיע לטמפרטורה של 40 מעלות כנראה שאיזו הלחמה בפנים ניתקת ואז בזמן עומד הוא נותן 6v

רכשתי מצבר חדש ואחרי בדיקה נראה שהבעיה סודרה

לגבי זה שהוא ניכבה בלי הסבר כאשר הוא חם נאמר לי שזה המודול שנימצא בתוך מכסה הדיסטרביוטר

אז החלפנו גם אותו אבל לא הצלחתי להגיע למצב שהרכב כבה במוסך ולכן אני מקווה שזה אכן היתה הבעיה.

• תוכן חדש...