Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב, מדובר באובדן להלכה ולא באובדן מוחלט או טוטל לוס. רכב שהוגדר כאובדן להלכה הוא רכב שנגרם לו נזק קטן מ-55% משווי הרכב (כולל הפחתת שווי בעקבות תאונה). רכב כזה ניתן למכור, לתקן ולהשיב לשימוש בכביש.

אכן יש עם זה הרבה בעיות, כמו שמאים רמאים שקובעים אחוזים נמוכים במעט מטוטל לוס בשביל שיהיה ניתן להחזיר את הרכב לכביש (למנוע הפסדים לחברות הביטוח) וכדומה.

הבעיה היחידה בכל הסיפור היא אי גילוי נאות לגבי מצב הרכב האמיתי.

אגב, סיפור דומה קרה לחבר שרכב רכב כזה שתוקן עד כדי כך שבבדיקת קניה לא עלו כלל שהרכב נשרף כולו ושופץ. החבר החזיק ברכב מספר שנים ונהנה ואז שהחליט למכור את הרכב ביקש הקונה לבטח אותו בחברה ביטוח אחרת, לאחר שגם הוא עשה בדיקה ולא עלו על הנזקים, ואז נאמר לו בחברת הביטוח כי הם לא מוכנים לבטח את הרכב כי היה צריך להורידו מהכביש. לאחר בירור התברר כי חברת הביטוח היא זאת שביטחה את הרכב ביום השריפה ולכן ידעה על התאונה.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הרמן, בוא נשחק בסמנתיקה -

יש הצעת חוק כזו, יותר מזה - יש חוק כזה.

אבל ברגע שהרכב מוגדר כאבדן להלכה - הוא לא מוגדר כמושבת.

הרשיונות נותרים בתוקף, כל מה שצריך הוא משקם נחוש והאוטו חוזר לכביש.

אז הנה לך הפפרצה בחוק שמאפשרת לקומבינה הזו להתקיים.

אלה היו שישים שניות על סמנתיקה וחברות הביטוח בישראל :)

רון.

הדב הזה שאתה קורא לה "קומבינה" זה לא קומבינה זה שיקול כלכלי בלבד של חברת הביטוח הם לרוב לא משקמים רכבים שהיתה להם פגיעה בטיחותית. זה לא החברת ביטוח עושה אובן להלכה אלא שמאי וכל שמאי דואג קודם כל לרישון שלו לא בדיוק אכפת לו מהברצת ביטוח אז אם יש פגיעה בטיחותית יש תקנה 309 שנותנן כיסוי תחת לחברת ביטוח וגם לשמאי תאר לך מיצוביש סופר לנסר 93 שעולה 12000 ויש מכה בשתי דלתות כל דלת עולה 1400 ש"ח צבע עוד 1000 עבודות עוד 1000 ש"ח

הנה הגעתה ל 40% מה זה אומר שהרכב ניזוק בטיחותית? לא, למה לא למכור ולתקן אותו ? זה כל הסיפור

פורסם

מילא למכור, אבל להפחית ק"מ בשעון, לטעון שהרכב לא עבר תאונה וכ"ו, זה רמאות וזה מה שגורם לסוחרים לעשות קופה על אזרח שלא מבין כלכך במכוניות.

היום בבוקר קראתי שביטלו את ההצעת חוק לגבות כסף על שקיות ניילון, הטענה היא שאם יתחילו לגבות כסף על שקיות הניילון זה יהפוך לעסק כלכלי ומשפחות פשע ואז יהיה בלגן איתם (בדומה למיחזור הבקבוקים).

אז אם יודעים שהגדרת הרכב כאובדן הלכה גורם לסוחרים לדפוק אנשים בלי הכרה, למה לא מטפלים בזה? במה שונים הסוחרי רכב שעובדים על אנשים בעיניים בעזרת החוק?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הדב הזה שאתה קורא לה "קומבינה" זה לא קומבינה זה שיקול כלכלי בלבד של חברת הביטוח אתה צודק שזה שיקול כלכלי , אבל אתה כנראה לא מבין מהו . הם צריכים להשבית את הרכב , אבל אם הם ישביתו אותו אזי הם יכולים למכור אותו לברזל , מאידך אם ה"שמאי" מטעם יעשה את זה אובדן להלכה , יש סוחרי רכב שיקנו מהם את הרכב במחיר הרבה יותר גבוה הם לרוב לא משקמים רכבים שהיתה להם פגיעה בטיחותית.הגדר מה זה פגיעה בטיחותית עבורך ? זה לא החברת ביטוח עושה אובן להלכה אלא שמאי וכל שמאי דואג קודם כל לרישון שלו לא בדיוק אכפת לו מהברצת ביטוח ברצינות?!!!!! מעניין למה יש שמאים מטעם חברות הביטוח ?, אני מבין ששמאי שמשולם שכרו ו/או מביאים לו לקוחות כי הוא שמאי של חברת הביטוח , לא יודע היכן באמת מרוחה החמאה על הלחם ? ומי באמת נותן לו פרנסה ? (ולא זה לא המבוטח , וגם לא המדינה) אז אם יש פגיעה בטיחותית יש תקנה 309 שנותנן כיסוי תחת לחברת ביטוח וגם לשמאי תאר לך מיצוביש סופר לנסר 93 שעולה 12000 ויש מכה בשתי דלתות כל דלת עולה 1400 ש"ח צבע עוד 1000 עבודות עוד 1000 ש"ח

הנה הגעתה ל 40% מה זה אומר שהרכב ניזוק בטיחותית? לא, למה לא למכור ולתקן אותו ? זה כל הסיפור

הבעיה מה קורה שיש פגיעת שילדה או כמו במקרה אחר שסופר כאן שהרכב נשרף לחלוטין ? ועובדה ששמאי חברת הביטוח הצהיר על אובדן להלכה בלבד . נראה לי שאתה טיפה תמים .

וד"א אם תקרא את הכתבה בYNET שהייתה בשירשור אתה תבין שהסוחר ידע היטב מה הוא מוכר ובמצח נחושה שיקר ללקוח , וכן הייתה פגיעת שילדה

בברכה יהודה

פורסם
שימו לב לחוצפה שממשיכה ...

רכבי הוגדר ל"אובדן להלכה" כמובן אחרי שעברתי איתו תאונת דרכים,

מעט פרטים על הרכב: שנת 98 יד 3, 240K ק"מ ופגיעה קשה בצד הרכב ,כך שהגלגל האחורי התנתק ממקומו,שתי דלתות נכנסו לחלוטין ברכב,לגבי שאסי לא ידוע,אך אני מאמין שיש פגיעה קלה.

לעניין,קיבלתי את הכסף שחברת הביטוח נתנה לי ,ברור מצאו מס סעיפים ולא קיבלתי סכום מספק.

אתמול בבוקר(מס' חודשים לאחר התאונה),אחי בדרכו לעבודה,רואה רכב מוכר,מביט בהתבוננות,והפלא ופלא, אותו צבע אותו מספר ואפילו אותם מדבקות ששמתי על הרכב עדיין נשארו, האוטו עבר שיפוץ טוב ככל הנראה ,ועליו שלט למכירה.

יד 2 + מס טלפון...

ביקשתי מאחי שיתקשר סתם.

הרכב ,לטענת המוכר(שאני מניח - סוחר) יד 2 כאמור, 130K ק"מ!!! ,ללא תאונות!! מתחייב בגיר מנוע ושאסי..מעניין.

אגב,הוא מבקש מחירון.

תוודא שחברת הביטוח אכן העבירה בעלות על הרכב והוא לא רשום עדיין על שמך.

היה לי סיפור כזה כשהשביתו לי את הפיג'ו 306 לפני 6 או 7 שנים, ועד שלא הגיע לי בקשה לתשלום טסט לא ידעתי שהסוחר נוסע עליו בלי להעביר יד.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הדב הזה שאתה קורא לה "קומבינה" זה לא קומבינה זה שיקול כלכלי בלבד של חברת הביטוח הם לרוב לא משקמים רכבים שהיתה להם פגיעה בטיחותית. זה לא החברת ביטוח עושה אובן להלכה אלא שמאי וכל שמאי דואג קודם כל לרישון שלו לא בדיוק אכפת לו מהברצת ביטוח אז אם יש פגיעה בטיחותית יש תקנה 309 שנותנן כיסוי תחת לחברת ביטוח וגם לשמאי תאר לך מיצוביש סופר לנסר 93 שעולה 12000 ויש מכה בשתי דלתות כל דלת עולה 1400 ש"ח צבע עוד 1000 עבודות עוד 1000 ש"ח

שנינו יודעים שזו קומבינה

אם זה הולך כמו קומבינה

עושה קולות של קומבינה ומתנהג כמו

קומבינה זה כנראה קומבינה.

זה שיש סייגים ותקנות ומסביב - זה מעולה, זה נקרא כסת"ח למקרה שמישהו יצטרך לשאת באחריות פלילית \ אזרחית לדבר הזה.

מכל אספקט אחר - זו קומבינה.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
הבעיה היא שמאוד קשה לזהות את הרכבים האלה... הכל מזוייף ובדרך כלל גם במקצועיות.

צריך היה משרד התחבורה להקים משהו שבכל העברת בעלות צריך לתת את כל הפרטים כולל קילומטרז' אמיתי ויד, ובנוסף שיהיה איזה אתר או משהו שאפשר להכניס את הלוחית רישוי כדי לבדוק אם האוטו הזה בשלב מסויים ירד מהכביש בתאונה.

בסופו של דבר בכנות אם זה לא היה האוטו שלך האם היית יכול לזהות שזה אוטו אחרי תאונה קשה עם יד וקילומטרז' מזוייפים?

אני תומך ברעיון! :mm_yeah:

פורסם

האם מקבלים מסמך שמצהיר שהרכב הוגדר כ"אובדן להלכה"?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אין מסמך מוגדר .

חברת הביטוח, רושמת מכתב כללי .

בעקבות גניבת/נזק לרכב הנדון .. החליטה חברת הביטוח, לפצות אותך, במלוא ערך הרכב

נכון למועד הגניבה/נזק .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
האם מקבלים מסמך שמצהיר שהרכב הוגדר כ"אובדן להלכה"?

"אובדן להלכה" הוא מושג שלא קיים חוקית. חברת הביטוח קונה את הגרוטאה ומשקמת אותה במקום לשלם לך על התיקון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הבעיה מה קורה שיש פגיעת שילדה או כמו במקרה אחר שסופר כאן שהרכב נשרף לחלוטין ? ועובדה ששמאי חברת הביטוח הצהיר על אובדן להלכה בלבד . נראה לי שאתה טיפה תמים .

וד"א אם תקרא את הכתבה בYNET שהייתה בשירשור אתה תבין שהסוחר ידע היטב מה הוא מוכר ובמצח נחושה שיקר ללקוח , וכן הייתה פגיעת שילדה

הוא לא תמים הוא שמאי! לפחות כך כתוב בשם משתמש שלו!

וכמובן שצריך לשמור על השם הטוב לא..??

ממש עצוב מה שקורה כאן...ממש מעצבן...:x:evil:

Peugeot 107 2012 :-D

פורסם
הוא לא תמים הוא שמאי! לפחות כך כתוב בשם משתמש שלו!

וכמובן שצריך לשמור על השם הטוב לא..??

ממש עצוב מה שקורה כאן...ממש מעצבן...:x:evil:

אני על שמי הטוב שומר היטב ולא אתה זה שילמד אותי לעשות זאת, אני עזרתי רק בפורום הזה ליותר אנשים ממה שאתה בכל החיים.

לשמאי ישנו תפקיד ברור והוא אחד להעריך נזקים, הוא לא מתעסק במכירת.שיקום.תיקון או לא תיקון של רכבים

תלמדו ותפנימו זאת,

וחוץ מזה שמאי אין לו כל שיקול דעת בנושא הוא בא מעריך את הנזק מעביר לחברת ביטוח ופה נגמר הסיפור מדווחים לו הרכב אובדן להכלה ניתן לגרור את הרכב למגרש זהו....

פורסם
אני על שמי הטוב שומר היטב ולא אתה זה שילמד אותי לעשות זאת, אני עזרתי רק בפורום הזה ליותר אנשים ממה שאתה בכל החיים.

לשמאי ישנו תפקיד ברור והוא אחד להעריך נזקים, הוא לא מתעסק במכירת.שיקום.תיקון או לא תיקון של רכבים

תלמדו ותפנימו זאת,

וחוץ מזה שמאי אין לו כל שיקול דעת בנושא הוא בא מעריך את הנזק מעביר לחברת ביטוח ופה נגמר הסיפור מדווחים לו הרכב אובדן להלכה, ניתן לגרור את הרכב למגרש זהו....

נכון מאוד . צודק בכל "אריק שמאי" - וכייף לקרוא את הודעותיו , מקיפות , ידע , ועוזרות .

לעומת ההודעות, הנזרקות לחלל הפורום, ללא הבנה בסיסית - וחבל .

חברת הביטוח , ובעל הרכב , הם המחליטים . השמאי נותן חוות דעת בלבד .(מידת הנזק, ועלות הנזק)

( יש בעלי רכב, אשר לאחר קבלת הפיצוי, מחברת הביטוח, התמחרו על הרכב המושבת , קנו את הרכב, תיקנו אותו

- העבירו תקנה 309 והחזירו את הרכב לכביש .. ) וזה מותר ..

זה החוק, נקודה - וכך זה קורה , רוצה לשנות, תקן את החוק, ותקנות משרד התחבורה ( השמאי לא אשם )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

חברת הביטוח , ובעל הרכב , הם המחליטים . השמאי נותן חוות דעת בלבד .(מידת הנזק, ועלות הנזק)

אייל עקרונית אתה צודק, אבל הבעיה מתעוררת כשמגיעים לגבול:

מה יקבע שמאי לרכב שנמצא אחוז אחד בלבד מעל הסף שמחייב הורדה מהכביש? האם השמאי יתעמת עם חברת הביטוח או שהוא יעדיף לעשות "קווץ" קטן ולהקטין את הנזק לכיוון ה"אבדן להלכה"? האם השמאי יסכן את קשריו עם חברת הביטוח (ופרנסתו) או שהוא יעדיף להישאר נאמן לעקרונותיו?

ומה קורה ב- 2% מעל הסף? וחמישה אחוז? ועשרה אחוז?

החיים אינם שחור לבן, בצד שמאים שיעמדו כחומה בצורה על עקרונותיהם, יהיו בוודאי כאלה שיעדיפו ל"התגמש".

פורסם
אייל עקרונית אתה צודק, אבל הבעיה מתעוררת כשמגיעים לגבול:

מה יקבע שמאי לרכב שנמצא אחוז אחד בלבד מעל הסף שמחייב הורדה מהכביש? האם השמאי יתעמת עם חברת הביטוח או שהוא יעדיף לעשות "קווץ" קטן ולהקטין את הנזק לכיוון ה"אבדן להלכה"? האם השמאי יסכן את קשריו עם חברת הביטוח (ופרנסתו) או שהוא יעדיף להישאר נאמן לעקרונותיו?

ומה קורה ב- 2% מעל הסף? וחמישה אחוז? ועשרה אחוז?

החיים אינם שחור לבן, בצד שמאים שיעמדו כחומה בצורה על עקרונותיהם, יהיו בוודאי כאלה שיעדיפו ל"התגמש".

לזה בדיוק התכוונתי!

וגם רשמתי למר שמאי שלנו בפרטי...

יש שמאים ויש שמאים וחבל!!

יום טוב:wink:

Peugeot 107 2012 :-D

• תוכן חדש...