Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום המקצועים.

שוב אני בפני שאלה חשובה וכמו שנעזרתי בעצותיכם הנהדרות בעבר אשמח אם תייעצו לי שוב.

בעלי צריך לבחור רכב מהעבודה כאשר אנו מתלבטים בין(אני רושמת את המפרט המפורט כמו שחברת הליסינג רשמה) :

מאזדה 3 אקטיב החדשה 4 דל' 1.6 אוטו'

לבין

פורד פוקוס 4 דל' החדשה 1.6 אוטו' (מתיחת פנים מינואר 2008)

אני ובעלי נסענו בשני המכוניות.

בעלי אהב יותר את המאזדה ואני את הפוקוס . לסיכום שנינו הסכמנו כי:

*הפורד יותר חזקה ויציבה על הכביש - לא מרגישים שום בור או גרגיר חול או במפר - אבל היא לא מאיצה מהר ולא שובבה ולא מהירה כמו המאזדה.

*המאזדה מהירה ושובבה על הכביש - רק לוחצים טיפה על הגז וישר היא מזנקת - אבל מרגישים כל דבר על הכביש והיא מיטלטלת.

מה לעשות ? מה לבחור?

מחכה לתשובותיכם.

שלכם

קובנית.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תקחי את המאזדה, אוטו מצויין ומהנה לנהיגה.

גם שוק חזק יש למאזדה , ככה שאם תרצי למכור לא תהיה לך בעיה.

פורסם

השוק של המאזדה לא רלוונטי כי זה רכב עבודה מליסינג בטח ומחזירים אותו אחרי 3 שנים.

לגבי יכולות העקיפה של הפוקוס, המנוע אולי פחות נמרץ אבל לא תהיה בעיה לעקוף.

פורסם

תקשיבי אני נסעתי על המאזדה ואני נוסע עליה כמעט כל יום.

האוטו פשוט מהנה ברמות אני מאוד אוהב את המאזדה 3 וכמו שאמרת היא מגיבה בצורה מהירה ושובבה, אפילו עם מזגן ביום חם היא מגיבה כמו שצריך וגם כמובן יש את הטיפטרוניק שהוא גם כן מצויין שאפשר לשלוט איתו על ההילוכים ולמשוך קצת יותר בעליות למשל( שגם בעליות סוחבת יפה)

רק ליטוף קטן על הגז והאוטו מרביץ.

לסיכום: לכי על האוטו בלב שקט (יפני ואמין), לא תתאכזבי אני מבטיח לך, עדיף לקנות מליסינג כי במשך 4 שנים הם מחוייבים לקחת ממך את האוטו במידה ותרצי לעשות טרייד אין ולשדרג לאוטו אחר.

כמו שאמרתי בתגובתי הקומדת - תחשבי קצת על העתיד של האוטו אם תרצי למכור , לא תהיה בעיה לעומת הפוקוס שאני בספק אם היא תימכר מהר או שיכסחו לך במחירון.

it's up to you

יום טוב.

פורסם
תקשיבי אני נסעתי על המאזדה ואני נוסע עליה כמעט כל יום.

האוטו פשוט מהנה ברמות אני מאוד אוהב את המאזדה 3 וכמו שאמרת היא מגיבה בצורה מהירה ושובבה, אפילו עם מזגן ביום חם היא מגיבה כמו שצריך וגם כמובן יש את הטיפטרוניק שהוא גם כן מצויין שאפשר לשלוט איתו על ההילוכים ולמשוך קצת יותר בעליות למשל( שגם בעליות סוחבת יפה)

רק ליטוף קטן על הגז והאוטו מרביץ.

לסיכום: לכי על האוטו בלב שקט (יפני ואמין), לא תתאכזבי אני מבטיח לך, עדיף לקנות מליסינג כי במשך 4 שנים הם מחוייבים לקחת ממך את האוטו במידה ותרצי לעשות טרייד אין ולשדרג לאוטו אחר.

כמו שאמרתי בתגובתי הקומדת - תחשבי קצת על העתיד של האוטו אם תרצי למכור , לא תהיה בעיה לעומת הפוקוס שאני בספק אם היא תימכר מהר או שיכסחו לך במחירון.

it's up to you

יום טוב.

אני חושבת שאם הרכב ימכר או לא זה בעיה של העבודה...

אני מקבלת מהעבודה רכב...

בכל אופן מה שמטריד אותי במאזדה זה שאני מרגישה איתה את הכביש - היא מטלטלת מכל אבן...

אבל מצד שני היא חיה .

השאלה אם בעוד שנה ככה שיהיה לנו משפחה היא עדיין תהיה הבחירה הנכונה.

אני מסתכלת על העתיד ולכן אני תמתקשה לבחור.

פורסם

תשמעי זאת עוד נקודה שהעלת לגבי המשפחה.. למרות שאנחנו משפחה של חמישה נפשות ולמרות שאנחנו לא ממש נוסעים כל הזמן שלושה אחים מאחורה , אבל עדיין מסתדרים אפילו שהמקום מאחורה נראה קצת קטן זה עדיין מספיק לפי דעתי. ואם זה תינוק או ילד קטן אז זאת בכלל לא בעיה.

פורסם

הפוקוס יותר מרווחת ויותר בטוחה. אם אני הייתי בוחר מליסינג רכב למשפחה, מהשתיים האלה הפוקוס עדיפה בהרבה. היא קצת עגלתית (חלשה), אבל לא בצורה מחרידה, כך שמהבחינה הזאת אין יותר מדי מה לדאוג (מה גם שלמאזדה רק 5 כ"ס יותר, 105 מול 100 בפוקוס).

"ai motoare capul doare"

פורסם

אני מסכים עם מה שאמר קודמי.

האם שני הרכבים הנ"ל הם האופציות היחידות? יש דגמים אחרים בליסינג שלא פחות טובים מהפוקוס ואף יותר..

פורסם
אני מסכים עם מה שאמר קודמי.

האם שני הרכבים הנ"ל הם האופציות היחידות? יש דגמים אחרים בליסינג שלא פחות טובים מהפוקוס ואף יותר..

מבחינת משפחתית אז יש את ה c4 אבל הבוס שלי אומר שהמתלים לא משהו ומרגישים כל במפר...

פורסם

ה C4 בהחלט "קשה", לפי מה ששמעתי אפילו קשה יותר מהמאזדה.

אם הנוחות חשובה לך ובמידה שזה מתאפשר, הייתי מציע לך לשקול גם את הרנו מגאן, שהיא מאוד מרווחת ובטוחה, וגם חזקה יותר מהפוקוס. חסרונות: אמינות מפוקפקת ואבזור דל בגרסת הליסינג.

משלושת המכוניות שהזכרת (3, פוקוס, C4), עדיין הייתי הולך על הפוקוס.

"ai motoare capul doare"

פורסם
ה C4 בהחלט "קשה", לפי מה ששמעתי אפילו קשה יותר מהמאזדה.

אם הנוחות חשובה לך ובמידה שזה מתאפשר, הייתי מציע לך לשקול גם את הרנו מגאן, שהיא מאוד מרווחת ובטוחה, וגם חזקה יותר מהפוקוס. חסרונות: אמינות מפוקפקת ואבזור דל בגרסת הליסינג.

משלושת המכוניות שהזכרת (3, פוקוס, C4), עדיין הייתי הולך על הפוקוס.

מה עם רנו מגאן 2 סדאן 1.6 ? היא אוכלת את הפורד פוקוס? או לא? כי יש מצב שגם היא תהיה כאופציה.

פורסם

בואי ונסכם את כל הדעות הנלהבות (וחלקן מופרכות לחלוטין) שקיבלת:

למאזדה 3 אין מערכת ESP, וזה די בלתי מתקבל על הדעת במכונית מודל 2008.

אני לא הייתי מכניס את משפחתי למכונית נטולת ESP לו היתה לי אפשרות בחירה.

בנוסף, היא פחות נוחה במידה משמעותית מהפוקוס ומהמגאן.

היא מעט יותר זריזה, אבל הרבה יותר רועשת (מה שיוצר רושם שהיא הרבה יותר מהירה ממה שהיא בפועל).

המגאן מאובזרת פחות מכולן.

הפוקוס היא ללא ספק הבחירה המומלצת, מאז שנוספה לה מערכת ESP בשנת 08.

ל- C4 תא מטען קטן יותר אבל שימושי יותר מזה של הפוקוס (5 דלתות לעומת 4).

היא מאובזרת יותר מכל האחרות, אבל לא ממש נוחה.

אני לא מצליח לראות סיבות יוצאות דופן להעדיף את ה- 3 על הפוקוס.

לשתיהן התנהגות כביש נפלאה, ושתיהן מכוניות 1.6 ל' אוטומטיות שמנמנות וכבדות, שהמנוע שלהן קטן על השלדה בכמה מידות.

אל תשלי את עצמך שהמאזדה היא מטוס קטן. היא לא, והחסרונות שלה אל מול הפוקוס לא מתבטלים בגלל הפרש הביצועים.

פורסם

אוסיף למה שאמרתי, וגם למה שאמר ארנון, שהמגאן עדיפה על הפוקוס בעיקר בגודל תא המטען ותא הנוסעים. לכן, אם דרוש לך רכב מרווח מאוד עם תא מטען גדול במיוחד, ייתכן שהמגאן עדיפה בשבילך. אם אינך צריכה את הנ"ל, כנראה שהפוקוס תתאים לך יותר. ההפרש בכוח המנוע אינו משמעותי.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...