Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

נאמר לי שאפשר לשנות יחסי העברה בגיר 1.9 של PSA, על מנת שההילוך החמישי יהיה ארוך יותר. רציתי לדעת האם יש אמת בדבר וכיצד דבר זה נעשה?

יום טוב שיהיה.

שי אסרף - Team Kobi-Racing

פורסם

אפשר להחליף את ההילוך החמישי עצמו להילוך חמישי של אחת מגרסאות הדיזל.

אפילו לא צריך להוריד את הגיר מהאוטו בשביל זה,העבודה עצמה היא יחסית פשוטה גם.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

אשמח אם תפרט קצת יותר בנושא.

בנוסף, אם יש לך הערכת עלויות זה יעזור מאוד.

עד כמה אני פוגע באמינות הגיר ע"י החלפת ההילוך החמישי?

אגב, המנוע הוא RGY.

פורסם

לא פוגע אפילו לא במעט.

אין יותר מידי מה לפרט,פותחים 3 ברגים של ההאוזינג העליון ומפרקים את ההילוך החוצה,אני לא מאמין שבעל מקצוע יקח לך יותר מ300 ש"ח עבודה על זה.

אם אתה מאיזור המרכז,יש לי מישהו שיעשה את זה בשבילך.

פורסם
אפשר להחליף את ההילוך החמישי עצמו להילוך חמישי של אחת מגרסאות הדיזל.

אפילו לא צריך להוריד את הגיר מהאוטו בשביל זה,העבודה עצמה היא יחסית פשוטה גם.

בשביל ההילוך החמישי הזה אבל צריך לקנות גיר שלם של דיזל לא?

פורסם

לפי מה שאני הבנתי (ותקנו אותי אם אני טועה), אפשר לקנות גיר דפוק מפירוק ולקחת את ההילוך החמישי בלבד, שכן ההילוך החמישי כמעט ואף פעם לא נהרס.

רק בעיה אחת ניראה לי עולה בכל הסיפור, הנפילה בטורים בין הילוך 4 ל-5 תהיה גדולה.

ז"א שצריך למצוא גיר, שיחסי העברה שלו שונים, אך ההבדלים לא גדולים מדיי.

המצב עכשיו (120 קמ"ש ב4000 סל"ד) דיי מתסכל בנסיעות ארוכות.

פורסם
לא פוגע אפילו לא במעט.

אין יותר מידי מה לפרט,פותחים 3 ברגים של ההאוזינג העליון ומפרקים את ההילוך החוצה,אני לא מאמין שבעל מקצוע יקח לך יותר מ300 ש"ח עבודה על זה.

אם אתה מאיזור המרכז,יש לי מישהו שיעשה את זה בשבילך.

:shock:

3 ברגים?

רק מחליפים גלגלי שיניים?

אם הגיר הנוכחי שלי (וולקן 2.0) נוסע על 3000 ב100 קמ"ש, עם הילוך חמישי של ברלינגו (קסארה?) דיזל בלי טורבו, על כמה אמור לשבת מחוג הסלד ב100 קמ"ש?

אם זה כל כך זול, (מה שנראה לי תמוה מאוד).

פורסם

אני משאר שהסל"ד שלך יהיה בערך 2700 ב100.

אם זה נשמע לך תמוהה אין בעיה,יש לי שיעשה את העבודה גם בהרבה יותר כסף,מה שנוח לך.:lol:

פורסם

בנוסף אוסיף לגבי חמישי ארוך,

הילוך חמישי עם נגיד 48 שיניים בגלגל אחד על דיפרנציאל בגודל X(ארוך=גיר ארוך) יהיה לך ב100 על 2000 סל"ד

תשים אותו על גיר ספורטיבי עם דיפרנציאל יותר קצר אז במהירות של 100 קמ"ש הסל"ד יהיה יותר גבוהה , כ2700 סל"ד נניח,

הכול בתלות הדיפרנציאל שקובע את היחס הסופי של הגיר,

אבל עדיין ההילוך ייתן לך סל"ד שיוט ב100 יותר נמוך מההילוך המקורי שיותר קצר.

אישית אני נוסע על גיר של ראלי דור שני בראלי, לאחר שהיה לי גיר קצר של ראלי דור ראשון, עם שיוט של 3וחצי אלף סל"ד ב100 קמ"ש (!) ,

לי זה הפריע, הרכבתי חמישי ארוך, אז השיוט אומנם השתפר ב500 סל"ד פחות, אבל הנפילת טורים בין 4 להילוך 5 היתה מעצבנת בעוד שהיחס בין הילוכים 1-2-3-4 היתה קצרה , ו 4-5 היה בור מעצבן.

לכן הוחלט להחליף גיר לארוך יותר אך ספורטיבי ועדיין לא ארוך , וכך לקבל יחס בין כל ההילוכים נורמלי.

בהצלחה

פורסם
:shock:

3 ברגים?

רק מחליפים גלגלי שיניים?

אם הגיר הנוכחי שלי (וולקן 2.0) נוסע על 3000 ב100 קמ"ש, עם הילוך חמישי של ברלינגו (קסארה?) דיזל בלי טורבו, על כמה אמור לשבת מחוג הסלד ב100 קמ"ש?

אם זה כל כך זול, (מה שנראה לי תמוה מאוד).

אם יחס העברה הסופי אותו הדבר, לא תרוויח כלום.

תרוויח אם תשים הילוך חמישי של ברלינגו טורבו דיזל HDI, שם השיוט נע ב 100 קמ"ש נע באיזור ה 2000 סלד (לעומת כ 3000 בגרסאות הלא מטורבתות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, שים לב למה שהמגיב לפנייך רשם.

הנפילה בין הילוך 4 ל-5 תהיה גדולה מדיי.

בדיוק מה שתיארתי שיכול לקרות.

כניראה שהפיתרון הכי יעיל (ולא הכי זול) הוא החלפת הגיר קומפלט, על מנת שיחסי העברה יהיו דומים בין הילוך להילוך.

פורסם
איציק, שים לב למה שהמגיב לפנייך רשם.

הנפילה בין הילוך 4 ל-5 תהיה גדולה מדיי.

בדיוק מה שתיארתי שיכול לקרות.

כניראה שהפיתרון הכי יעיל (ולא הכי זול) הוא החלפת הגיר קומפלט, על מנת שיחסי העברה יהיו דומים בין הילוך להילוך.

ההילוך האחרון לרוב משמש לשיוט - כך שאם הוא לא מתכנן על בסיס קבוע התגרזנות עד לסוף ההילוך החמישי, יכול להיות שארבעה הילוכים קצרים יספיקו לו ועוד אחד שימלא לו את החסר בשיוט נינוח.

מעבר לכך שהוא ירוויח את השקט בזמן שיוט, קיימת סבירות גבוה ביותר שהאצות הביניים במהירות שיוט יעלו לו בצריכת דלק גבוה יותר עקב סלד נמוך (כמובן שזה תלוי בגיר\מנוע\משקל הרכב וכד'). לא סתם בחר היצרן סל"ד שהוא פשרה בין האפשרות להאיץ בצורה סבירה בהילוך האחרון לבין חיסכון בדלק (אבל נתן למכוניות ספורטיביות את הטאצ' הדרוש).

במצב של כ 3000 סל"ד על 100 קמ"ש לא הייתי ממליץ לגעת בגיר, סה"כ מדובר בפשרה טובה עבור רכב ידני לא מטורבת עם מנוע בנזין לא ממש מודרני ביחס לזמנים אלו.

מה ששי אומר (120 קמש ב 4000 סלד) הוא אכן חריג ביחס למכונית נוסעים ממוצעת ולכן שי יכול לשקול שיפור של ההילוך החמישי מבלי להיכנס לבור רציני מידי בין הילוך רביעי לחמישי. מספיק שיוריד 500-700 סלד והוא יוכל לשייט בצורה יותר שקטה.

אם מדובר במנוע 1.9 של PSA צריך לקחת בחשבון שמדובר במנוע ישן ורועש ואין הרבה מה לעשות. ה 2 ליטר של הוולקן שקט יותר וגמיש יותר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אגב, המנוע הוא RGY.

2.0 ליטר 8 שס' טורבו.

מכאן באה ההתלבטות. הבעיה היא רק בשיוט. אני שומע יותר מדיי את המנוע שלא צריך בגלל סל"ד גבוה.

ב2500 סל"ד המנוע בקושי נשמע.

איציק, אשמח לשמוע מה אתה ממליץ במקרה הספציפי שלי.

פורסם
2.0 ליטר 8 שס' טורבו.

מכאן באה ההתלבטות. הבעיה היא רק בשיוט. אני שומע יותר מדיי את המנוע שלא צריך בגלל סל"ד גבוה.

ב2500 סל"ד המנוע בקושי נשמע.

איציק, אשמח לשמוע מה אתה ממליץ במקרה הספציפי שלי.

אני רק יכול לומר לך מה אני הייתי עושה: מנסה ! כל עוד לא מדובר על פירוק הגיר מהרכב או עבודה מאוד מורכבת, מה הבעיה ?

מאחר ואני יכול לנחש שאין כאן אף אחד עם מקרה זהה לשלך (מה גם שזה מאוד סובייקטיבי) הייתי אומר שכדאי לנסות להשיג גלגל שיניים עבור הילוך חמישי ארוך יותר ופשוט להחליף אותו. אחרי תקופה תדע אם אתה חוזר לישן או אפילו מנסה למצוא "משהו באמצע" בשביל להשביע את רצונך. 4000 סלד ב 120 קמ"ש זה פסיכי למי שמחפש קצת שקט בנסיעות בין-עירוניות (גם 3500 ב 100 קמ"ש זה לא נעים בכלל !) ורק בגלל זה שווה לנסות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...