Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדוברי, קוראי, ומביני השפה הרוסית, בזמן הקרוב, אני אתחיל לפרסם כאן בשרשור הזה קובץ שמאגד בתוכו המון טיפים וטכניקות נהיגה מתקדמת, הבעיה היחידה היא, שהוא ברוסית, כל פעם שאני מפרסם עמוד אחד, אני מקווה שמישהו יתרגם אותו. כמה תירגומים ביחד, אף יתקבלו בברכה. בסוף העבודה, יוערך הכל ויעבור עיבוד לשוני ותחבירי ויקומפל בתור קובץ PDF שיהיה חופשי לכל חברי הפורום. אני מבקש, לא לתרגם סתם, אם אתם לא מבינים משהו, אין צורך לבלבל את כל האחרים. בסוף הפרוייקט, האנשים שעזרו לתרגם (בין אם פחות, בין אם יותר) יתוגמלו בקרדיט בקובץ המלא. על הקובץ אין עכשיו זכויות יוצרים והוא מהווה כנראה איגוד של כמה טכניקות שמישהו דאג לצרר ביחד, באם יתגלה מקור הטקסט, ניתן לו את זכויות היוצרים, ואת זכויות התרגום, למתרגמים.

הוראות תרגום: יש להצמד כמה שיותר למקור, אם יש תמונות שמכילות תוכן מילולי וכיו"ב יש לתרגם גם אותו, עם הפניה למספר התמונה, ומספר העמוד.

בסיום תרגום כל עמוד, אפרסם את העמוד הבא, באם פספתם תרגום שרציתם לתת לאחד העמודים שבעבר, אין לשרשר לאחר עמודים חדשים, יש לשלוח לי בהודעה פרטית.

רפרנס מהפעם הקודמת: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=19960&highlight=%E3%E5%E1%F8%E9+%F8%E5%F1%E9%FA

לדוברי עברית ושפות אחרות, לכם נשאר רק לעקוב אחרי הפורום, לעודד את ההתקדמות ולדרבן את האנשים שיש בידם את הכלים לתרגם את הקטעים.

בהצלחה לכולנו.

והיום: הדף הראשון.

Управление автомобилем в критических ситуациях

Э.С.Цыганков

ГЛАВА 1

ОБЕСПЕЧЕНИЕ ГОТОВНОСТИ К ЭКСТРЕННЫМ ДЕЙСТВИЯМ

(1) Безопасная посадка

Безопасность водителя любой квалификации начинается и заканчивается посадкой. Нельзя рассматривать ее как позу “удобного сидения” и как способ отдыха между какими-то движениями, связанными с управлением. Многие беспечные водители серьезно пострадали из-за того, что не уделили посадке необходимого внимания. Притом большинство из них находят объяснение аварии в чем-то более существенном, чем “беспечная” посадка, хотя она лишила их нескольких десятых долей секунды, которых затем не хватило для преодоления экстремальной ситуации.

Посадка не является приемом управления автомобилем, но без нее немыслима скоростная реакция водителя на опасность. Притом экстренные действия очень вариативны в зависимости от характера дорожной ситуации. Каждой критической ситуации соответствуют определенные экстренные действия, к которым должен быть готов водитель, чтобы выйти из этой ситуации достойно.

download.php?id=9313

extreme_driving_img_0.jpg

פורסם

אני אשתדל לתרגם כל מה שאני יוכל לתרגם והיה מובן בעיברית,פשוט כרגע קרא לי משהו דחוף ואין אפשרות,אך בהקדם האפשרי אנסה לתרגם.

כעקרון הפרק הראשון עוסק ב "שליטה ברכב במצבי חרום"

מוכנות לקראת מעשים במצבי חרום,והראשון זה תנוחת נהיגה בטוחה,תרגום מפורט ככל שניתן יבוא מאוחר יותר...

פורסם

תירגמתי את הקטע,ניסיתי שזה ישמע טוב והיגיוני,אם משהו לא מובן או הניסוח לא טוב תוכלו לשנות או לפנות להסבר..

------------------------

עמוד ראשון-שליטה ברכב במצבי חרום.

פרק ראשון-מוכנות(הכוונה ליהיות מוכן) לקראת מעשים במצבי חרום.

בטיחות הנהג בכל סוגיו של נהג,אם מתחיל ואם מקצעוי מתחילה ומסתיימת בתנוחת הישיבה שלו .אין לראות את תנוחת הישיבה כ "ישיבה בכיסא נוח" או כאמצעי מנוחה בין תנעות,הקשורות בשליטה.הרבה נהגים נפגעו קשה כתוצאה מיזה שלא הקציבו לתנוחת הנהיגה צומת לב מספקת,הרוב מהם מוצאים סיבה לתאונה והאשמה של התאונה על דברים יותר מוחשים ולא תנוחת הנהיגה,שהיא זאת שבעצם לקחה לו את עשירית השניה שלא הספיקו לו כדי למנוע את מצב החרום וגרמה לתאונה.

התנוחה היא לא אמצעי לשליטה ברכב,אבל בלעידיה לא מחושבת תגובה מהירה של הנהג לסכנה אפשרית. בנוסף לזאת מצבי חרום מגוונים ותלוים מהמצב עצמו שיש בכביש.לכל מצב חרום בכביש יש מעשים ואמצעים שמתאימים לאותו מצב חרום,שאלהם הנהג צריך ליהיות מוכן בכדי לצאת מאותו מצב,ולהשטלת עליו.

תרגום לתמונה-

תתרגלו להחזיק את שני היידים בחלקו העליון של מוט ההגה,הצמדו ככל שניתן לגב המושב,הורידו מחלון הקדמי ומהסוכך השמש כל מכשיר וכל דבר שיכול להפחית ולהסיח את צומת לב הנהג.

הורידו את הווליום של הרדיו דיסק או כל דבר שמנגן(ברוסית יש מילה כזאת,כמו מקלט רדיו)או תחבאו אותו,אל תגררו לשיחה במהלך הנהיגה.

פורסם

Jeka, תודה רבה על היוזמה! אני מניח שאין עוד דוברי רוסית, אז כרגע אתה תקוותם של כל חברי הפורום. אני מקווה שתוכל להתמודד עם השרשור הקרב ובא!

ולעמוד השני.

1.Занос вправо—резкий поворот рулевого колеса вправо, мягкое выравнивание.

2.Занос влево — то же в другую сторону.

3.Опрокидывание вправо — силовое руление вправо, балансирование, выравнивание.

4.Опрокидывание влево — то же в другую сторону.

5.Критический занос — скоростное руление (полной амплитуды) двумя руками с перехватами рулевого колеса на боковом секторе.

6.Ритмический занос — серия скоростных импульсов руления в одну и другую сторону.

7.Снос передней оси автомобиля — выравнивание рулевым колесом, торможение двигателем, подтормаживание левой ногой.

8.Экстренное торможение — ступенчатое торможение рабочим тормозом, последовательное включение понижающих передач с перегазовкой пяткой и задержкой включения сцепления. Коррекция устойчивости автомобиля рулевым колесом в каждый период растормаживания.

9.Экстренный объезд препятствия — силовое руление и выравнивание с переменным дросселированием. Компенсация заноса опережающим рулением.

10.Вращение автомобиля — серия последовательных действий: поворот рулевого колеса, резкое дросселирование, выключение сцепления, обратное руление, выравнивание, включение сцепления, дросселирование.

Здесь перечислены только 10 типичных вариантов критических ситуаций, хотя в жизни их может встретиться намного больше.

Чрезвычайно важным для безопасности является “чувство автомобиля”, которое обеспечивается посредством оптимальной посадки водителя, его контактом с автомобилем. Большая часть информации от автомобиля и дороги воспринимается “мышечным чувством” водителя.

Особенно актуальны эти ощущения при потере устойчивости и управляемости (при сносе, заносе, блокировке и пробуксовке, вращении и опрокидывании). “Мышечное чувство” дает опытному водителю сигнал к действию по стабилизации автомобиля и позволяет корректировать собственные действия по ходу развития критической ситуации.

(2) Положение рук при повороте

При движении по прямой готовность водителя к экстренному маневрированию обеспечивается симметричным расположением рук на рулевом колесе: “10—2” или “9—З” (по аналогии с цифрами на циферблате часов). При необходимости маневра руки смещаются на боковой сектор рулевого колеса. Их положение при повороте налево—“8—12”, направо—“12—4”. Эти положения обеспечат готовность к действиям в критических ситуациях на дуге поворота, т. е. к экстренным маневрам — коррекции поворота (“довороту”), объезду препятствия — и стабилизации автомобиля при потере устойчивости и управляемости. Кроме того, положение рук на боковом секторе (боковой захват) позволяет противодействовать выравниванию автомобиля, вызванному самостабилизацией передней подвески, и центробежной силе, смещающей корпус водителя к наружной стороне.

פורסם

לפי מה שידוע לי יש כמה וכמה דוברי רוסיות פה,לגבי הקטע,אני אנסה אך זה יקח זמן,זה בשפה קשה יותר ומושגים כמו היגיוי יתר והשחפויות מהירות והדרגתיות.

פורסם

לדידי, יש כאן דוברי רוסית, אבל שאין להם זמן, או שמעדיפים לא לתרום מזמנם לרווחת כלל חובבי המוטוריקה בפורום.

אולצ'קו ובייחוד ג'קה, תודה רבה, אני ממתין לפרשנויות שלכם.

פורסם

פאק... זו רוסית קשה מדיי בשבילי :lol: יש פה מושגים טכניים שצריך להבין מה הם אומרים כדי לתרגם את זה... :?

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

בסדר, בנתיים יש את ג'קה שאני יודע שמשקיע מזמנו הפנוי. וגם יש לי חבר שמבין רוסית טוב, הוא הבטיח לשבת על כמה עמודים.

פורסם
בסדר, בנתיים יש את ג'קה שאני יודע שמשקיע מזמנו הפנוי. וגם יש לי חבר שמבין רוסית טוב, הוא הבטיח לשבת על כמה עמודים.

הטקסט באמת בשפה די גבוה ומושגים קשים,כך שאני צריך עזרה מישהו שיוכול להסביר לא את ,אפילו לרוסית ושאני יוכל לדרגם...זה ממש שפה מקצועית וקשה..אך אני אנסה להשיג עזרה.

פורסם
תודה רבה על היוזמה! אני מניח שאין עוד דוברי רוסית

הרמן דובר רוסית,

יאללה הרמן, לעבודה :wink:

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

בעזרת בבילון ואבא הצלחתי לתרגם תטקסט פחות או יותר..

1. החלקה ימינה - הפניה חדה של ההגה ימינה, ישור עדין.

2. החלקה שמאלה - אותו דבר לכיוון השני

3. התהפכות ימינה - הפניית הגה חזקה לימין, איזון, ישור

4. התהפכות שאלה - אותו דבר לכיוון השני

5. החלקה קריטית - סיבוב הגה מהיר(לטווח המקסימלי) עם שתי הידיים בעזרת העברת הידיים לגזרה הצדדית.

6. החלקה קצבית - סידרה של הפניות הגה מהירות מצד לצד

7. החלקת הציר הקדמי של האוטו - ישור עם גלגל ההגה, האטה עם המנוע, האטה חלשה עם הרגל השמאלית.

8. בלימת חרום - לימה הדרגתית עם הברקס העובד, הורדה עוקבת של ההילוכים עם גז ביניים בעזרת העקב ועם השהיית הלחיצה על הקלאץ'. תיקון ייציבות האוטו עם גלגל ההגה בכל פעם שמשחררים את הברקס.

9. עקיפת חרום של מכשול - הפניה חזקה של ההגה ויישורו עם לחיצה בעקיפין על דוושת הגז.

10. סיחרור הרכב - סידרה של פעולות עוקבות: סיבוב גלגל ההגה, לחיצה חדה על דוושת הגז, ניתוק הקלאץ', סיבוב גלגל ההגה לכיוון השני, יישור, חיבור הקלאץ', לחיצה על הגז.

כאן רשומים רק 10 סוגים של מצבים קריטיים אופיניים, למרות שבחיים יכולים להיות הרבה יות.

"הרגשת הרכב" הוא דבר חשוב ביותר בשביל הבטיחות, שמתקבל בעזרת ישיבת הנהג בצורה הטובה ביותר, המגע שלו עם הרכב. רוב המידע מהרכב והדרך מתקבל בעזרת "הרגשה עם השרירים" של הנהג.

הרגשות אלה חשובות במיוחד בעת איבוד יציבות ושליטה.

"הרגשה בזרת השרירים" נותנת לנהג מנוסה סימן לפעולת ייצוב הרכב ומאפשרת לתקן את הפעולות האישיות לפי התפתחות המצב הקריטי.

הפיסקה האחורנה היא בנושא "מיקום ידיים על ההגה", אבל אני לא מצליח לתרגם אותה בצורה הגיונית בינתיים.

תגידו אם זה יצא הגיוני..

פורסם

הפיסקה האחרונה..

(2) מיקום הידיים בזמן פניה

בזמן תנועה בקו ישר, מוכנות הנהג לתמרון חרום מוענקת בעזרת מיקום סימטרי של הידיים על גלגל הרכב: "2 ו-10" או "3 ו-9" (בהשוואה למיקום המספרים על השעון). בשעה שיש צורך לתמרון, הידיים זזות לקטע הצדדי של גלגל ההגה . בזמן פניה שמאלה היקום שלהן -

"12ו-8", ימינה - "4 ו- 12". מיקומים אלה יאפשרו לעשות פעולות בעת מצב חרום בזמן פניה. במילים אחרות, תימרוני חרום - תיקון פניה, עקיפת מכשול - והשתלטות על הרכב בעת איבוד ייציבות ושליטה. חוצמזה, מיקום הידיים על החלק הצדדי מאפשר להגביב לישור הרכב האוטומטי, הנגרם ע"י יצוב עצמי של המתלה הקדמי וע"י הכח הצנטרפוגלי, שמזיז את גוף הנהג כלפי חוץ.

• תוכן חדש...