Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר הרחוק היו תופעות כאלו בקנגו דיזל (ברוב המקרים לאחר שמנוע עבר התחממות), חיזוק ראש נוסף ללא פירוקים כלל היה פותר זאת. ואל תקפצו אני יודע שזה בניגוד להנחיות היצרן אבל זה היה חוסך כסף ללקוח, שאותו הוראות היצרן לא מעניינות.

פורסם
בעבר הרחוק היו תופעות כאלו בקנגו דיזל (ברוב המקרים לאחר שמנוע עבר התחממות), חיזוק ראש נוסף ללא פירוקים כלל היה פותר זאת. ואל תקפצו אני יודע שזה בניגוד להנחיות היצרן אבל זה היה חוסך כסף ללקוח, שאותו הוראות היצרן לא מעניינות.

זה נכון גם למנועים הללו (תלוי כמובן בחומרת המצב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה מעניין מאד,

ידוע שיש למנועי TU 1400 נטיה לדליפת שמן בין הראש לבלוק ,מהפינה שקרובה לרצועת הטיימינג, האם כאשר התופעה מתחילה פתרון של חיזוק ראש מבלי לפרק כלום יכול לפתור אותה?

או שזה לא קשור לזליגה שאתם מתארים עם המים?

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
במנועים כאלה, שזולגים, אין אפשרות לשים אטם "משופר"?

אני מתאר לעצמי שיצרן מודע לבעיה וביצע שיפור לאטם עצמו, עובדה היא שאיציק חברינו מדווח כי הבעיה אינה מופיעה במודלים החדשים.

פורסם

אטם משופר הוא אטם עבה או רחב יותר, אני צודק? או שמא זהו אטם אחר לגמרי? (וזה בעצם השיפור)

אני זוכר שכשהייתה לנו קורסיקה, היתה נזילה מראש המנוע, לקחנו אותו למוסך מרכזי של UMI בירושלים, והם שמו אטם ועוד חומר, אאל"ט זה היה RTV של מנועים (עמיד בחום של עד 500C לפי מיטב זכרוני), או שזה היה אפוקסי.

מאז, לא היו יותר נזילות, אך אם ירצו לפתוח את ראש המנוע, יהיה להם ממש קשה...

פורסם
איציק,

האם זוהי התקלה שבעקבותיה למנועי ה-1.6 16v ה"ראשונים" בוצעה החלפת אטם ראש?

אפרים

כן.

כשהרכב באחריות יצרן אין שום סיבה לבצע תיקון מקומי, עושים עבודה כמו שצריך; מפרקים ראש מנוע, עושים ניקוי שטח (במידת הצורך) ומרכיבים עם אטם ראש חדש. יכול להיות שחלק מהמקרים היו נפתרים ע"י חיזוק הראש אבל כמו שאמרתי קודם- אם מדובר ברכב תחת אחריות יצרן או אפילו אחריות יבואן, אין טעם בלקיחת סיכונים.

ברוב המקרים מדובר במנועים דיי חדישים ודגם זה אינו רגיש לקורוזיה כמו המנועים הישנים - לכן גם לא תמיד צריך להוריד שכבה מהראש מנוע (מה שבעצם מונע עליית יחס דחיסה ותקלות אחרות לאחר מכן) אלא לבצע ניקוי מקומי עדין ואז להרכיב לפי הוראות היצרן.

כפי שכתבתי קודם לכן, לא כל המנועים (בכל קשת המודלים) סבלו מהבעיה הזאת... ובכלל, אין טעם לפסול קניה על בעיה שרואים אותה בעיניים ואין על מה להתווכח בכלל; פשוט דואגים לתקן בכפוף להורדה במחיר. במקרה הזה הבוחן יכול לציין (במיוחד שהוא מודע לתופע במודלים מסויימים) שלא מדובר במשהו חריג כל-כך והרכב בר קניה בכפוך להורדה במחיר עבור התיקון.

סה"כ (ואני מדבר מניסיון אישי ומקצועי) המנועים הללו חסכוניים בדלק, עמידים מאוד ובעלי ביצועים טובים בהחלט (עובדה שבחרתי אחד כזה לעצמי...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

על בשרי חוויתי את הנזילה המדוברת בין הראש לבלוק במנוע ה1600 ב 307 שלי, שנת 2002. בפעם הראשונה התגלה ע"י איש השרות בשרודר בני-ברק, הרכב היה כבן שנתיים עם 20K ק"מ. הוחלף אטם באחריות. לאחר כשנה וחצי, שוב נזילה בין הראש לבלוק, הפעם תוקן בדקל בהרצליה,הוחלף אטם שוב, אחרי 3 חודשים, אותה נזילה, שוב החליפו אטם. יש לציין המנוע אף פעם לא עבר את קו האמצע במד חום המנוע. תמיד הייתי שם לב שבמיכל העיבוי מתחיל להיווצר חוסר. כרגע, המצב שפיר.

פורסם

לאחר ניסיון של שנים בסוג רכב זה לרוב הבעיה לא באטם ראש מנוע אלה בחיבור ביון ראש המנוע לפלנץ המים שיושב שם הטרמוסטט בין החיבור של חלק זה לראש המנוע יש מעט מאד סיליקון אין אטם והנזילה מתחילה משם ומחלחלת לכיוון החיבור של ראש המנוע לבלוק צריך פשוט לפרק את פלנץ המים הזה ולשים סילקון טוב יותר יש בצבע אפור לא זוכר את הסוג אבל הוא יקר.

לשים בכמות נדיבה על הפלנץ מים להרכיב ולא להניע את הרכב לפחות שעתיים לאחר מכן להניע וכמובן לבצע ניקוז אוויר

בהצלחה rubi21

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל הרבה מוסכים לא יבצעו חיזוק ראש מנוע לפי בקשת הלקוח. אף אחד לא מוכן לקחת אחריות למקרה שזה גורם לבעיה אחרת.

פורסם

למה לא? מוסך הוגן יציע זאת ללקוח מבלי לקחת אחריות על ההצלחה. במקרה הכי גרוע מורידים ראש. מה שבמילא היה אמור להעשות.

פורסם

דוד שלום.אני אשמח לחלוק איתך ידע זה.תדע שגם במיצובישי סופר לנסר יש את אותה בעיה.{אתה זוכר שכתבת לי מהו מומנט סגירה?}.אז קניתי אטם של חברת טאקומה שנחשבים.ואני רואה את הגומיה של מעבר השמן לראש{הגומיה שבאטם}שהיא על הפנים.אז מה אני עושה?לוקח סיליקון מהדגם היקר.האפור.מורח מסביב למעבר שמן.ומותח את הבורג במומנט יפה.{דרך אגב הורדתי ראש לא מהסיבה הזאת .אבל סתם לחלוק איתך מידע}

• תוכן חדש...