Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, יש לי מספר שאלות על הרכב, אשמח למענה עליהן שכן אני לא ממש מבין ברכב.

1. טיפולים כל כמה זמן צריך לעשות ? 10\15 אלף ?

2. הבנתי כי לאוטו אין רצועת טיימינג, האם יש צורך לטפל בה בכל מקרה ?

3. איזה שמן וצמיגות יש לשים ברכב ? הבנתי שהרכב אוהב שמן סינטטי מלא ? כרגע נראה כי השמן הנמצא ברכב נוזלי מאד (סינטטי?)

4. מה צמיגות השמן בתיבת ההילוכים ?

5. אשמח למוסך מומלץ לניסאן באיזור יהוד\אור\פ"ת, או באיזור הרצליה (עדיפות להרצליה).

6. הייתה לי בעיית התחחמות אחת בעליות לירושלים בעומס מלא עם מזגן, שעון החום החל לטפס ועצרתי בצד לפני שנדלקה נורה כלשהו, נתתי לרכב להתקרר ואחרי זה המשכתי בעליות ללא התחממות נוספת. כשפתחתי את מכסה המנוע שמתי לב כי מיכל העודפים סדוק מאד והמים בפנים מבעבעים וממש מעוותים אותו, זה נראה כאילו הוא "נשם", התנפח והתכווץ. יש לציין כי לאחר התקררות הרכב המיכל אינו נושם\מאבד מים אבל נראים סדקים ברורים ורבים בפלסטיק, האם יכול להיות עקב כך קרתה ההתחממות ? שהלחץ הגבוהה שנבנה במערכת נפרץ דרך הסדקים בטמפרטורות גבוהות ? כמה אמור לעלות מיכל עודפים חדש ועבודה ?

תודה מראש.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
שלום רב, יש לי מספר שאלות על הרכב, אשמח למענה עליהן שכן אני לא ממש מבין ברכב.

1. טיפולים כל כמה זמן צריך לעשות ? 10\15 אלף ? אצלנו היו עושים כל 15K. היתה לנו אחת מבציר 01' PERFECT 1.8

2. הבנתי כי לאוטו אין רצועת טיימינג, האם יש צורך לטפל בה בכל מקרה ? צריך בכל טיפול לבדוק שהיא לא נמתחה מעבר למה שאפשר.

3. איזה שמן וצמיגות יש לשים ברכב ? הבנתי שהרכב אוהב שמן סינטטי מלא ? כרגע נראה כי השמן הנמצא ברכב נוזלי מאד (סינטטי?)

4. מה צמיגות השמן בתיבת ההילוכים ?

5. אשמח למוסך מומלץ לניסאן באיזור יהוד\אור\פ"ת, או באיזור הרצליה (עדיפות להרצליה). תתקשר לקרסו. הם ישמחו לענות לך, וגם לזמן אותך למוסך. תאמין לי.

6. הייתה לי בעיית התחחמות אחת בעליות לירושלים בעומס מלא עם מזגן, שעון החום החל לטפס ועצרתי בצד לפני שנדלקה נורה כלשהי, נתתי לרכב להתקרר ואחרי זה המשכתי בעליות ללא התחממות נוספת. כשפתחתי את מכסה המנוע שמתי לב כי מיכל העודפים סדוק מאד והמים בפנים מבעבעים וממש מעוותים אותו, זה נראה כאילו הוא "נשם", התנפח והתכווץ. יש לציין כי לאחר התקררות הרכב המיכל אינו נושם\מאבד מים אבל נראים סדקים ברורים ורבים בפלסטיק, האם יכול להיות עקב כך קרתה ההתחממות ? שהלחץ הגבוהה שנבנה במערכת נפרץ דרך הסדקים בטמפרטורות גבוהות ? כמה אמור לעלות מיכל עודפים חדש ועבודה ? אני מעריך שמיכל חדש כולל עבודה לא יעלה מעל 250 ש"ח.

תודה מראש.

באדום

פורסם

צריך בכל טיפול לבדוק שהיא לא נמתחה מעבר למה שאפשר.

תיקון טעות - שרשרת תיזמון לא בודקים בטיפולים, אין לה תחזוקה ולא בדיקה.

פורסם

אשמח לדעת האם מיכל עודפים שאיבד את החוזק המיבני שלו וסדוק קלות יכול להוות את הכשל שגרם להתחממות בעליות לירושלים, ביוםיום אפילו בפקקים ומזגן על פול לא קורה כלום ואין איבוד מים !

אשמח להמלצה על מוסך מרפי, ולמידע על הצמיגות של השמנים השונים שצריך לשים ברכב.

אם למישהו יש קישור לספר היינס או למקום שנייה של אחד זה בכלל יהיה מעולה !

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

תיקון טעות - שרשרת תיזמון לא בודקים בטיפולים, אין לה תחזוקה ולא בדיקה.

אבל ישנם מקרים בהם השרשרת נמתחת יתר על המידה, ויש צורך להחליפה. אמנם זה נדיר, אך קורה.

תקן אותי אם אני טועה.

אם ישנם סדקים, אזי ישנו לחץ שבורח מהסדקים. ירידת לחץ, משמעותה קירור פחות ברדיאטור, כי פחות מים נכנסים לקירור, ואז פחות מים יוצאים מקוררים, ואז ישנה עליה בטמפ'.

פורסם

שמן מנוע סינטטי מלא רצוי פז קרסינט

שמן גיר דקסרון 3

שרשרת תיזמון מתוחה ע"י מותחן הידראולי אוט' שמופעל ע"י לחץ שמן המנוע. השרשרת יכולה להתרופף משני סיבות: תכיפות טיפולים שלא לפי הנחיות יצרן ושימוש בשמן לא מתאים או שחיקה של האוקולון על מובילי השרשרת.

מוסך פ"ת מנור באזור תעשיה סגולה, מוסך רון בא"ת כפר סבא או מוסך פיתוח בהרצליה.

joni

פורסם
אבל ישנם מקרים בהם השרשרת נמתחת יתר על המידה, ויש צורך להחליפה. אמנם זה נדיר, אך קורה.

תקן אותי אם אני טועה.

אם ישנם סדקים, אזי ישנו לחץ שבורח מהסדקים. ירידת לחץ, משמעותה קירור פחות ברדיאטור, כי פחות מים נכנסים לקירור, ואז פחות מים יוצאים מקוררים, ואז ישנה עליה בטמפ'.

שרשרת בניגוד לרצועה יכולה להתארך (לא להמתח), yarin_ar פרט חלק מהסיבות הגורמות לכך.

כאשר שרשרת תיזמון מתארכת מעבר למידה מסויימת אז יש רעש מאוד חריג מהמנוע ואז הטכנאי במוסך יודע שיש צורך להחליף אותה. בטיפולים לא נדרש לבצע בדיקה להתארכות כי זה ניתן לביצוע בצורה מדוייקת רק שהשרשרת מפורקת מהמנוע, ברכבים רבים פירוק השרשרת זו עבודה דיי גדולה.

במיכלי עיבוי או עודפים מפלסטיק יתכנו עם הזמן סדקים קוסמטיים, זה לא בהכרח אומר שהמיכל דולף או פגום ויש להחליפו.

פורסם

המיכל לא דולף, השאלה היא מה קורה כשיש לחץ גבוהה על המערכת, כמו שקרה בעליות לירושלים עם מזגן.

במישור וניסעות יומיות אין התחממות, לא משנה גם אם עומדים בפקק עם מזגן, לפחות עד עכשיו.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

פורסם

בבעלותי גם ניסאן אך סאני ולפי הדברים ששמעתי מפי מכונאים וכו' כל עניין השרשרת לא שווה את העיסוק בו... העבודה היא פשוט מפלצתית... שלא לדבר על ההרכבה ואם לא תורכב כיאות אז ממש נכנסים עמוק לבוץ...

הטיפולים לפי המלצות היצרן אבל כמובן שבכל קטגוריה היצרן גם נותן המלצות לתנאים מסויימים ולכן צריך להתחשב בתנאים בהם הרכב נמצא בשימוש ובהתאם לכך לבחור את מרווח הטיפולים.

חג שמח לכולם!

ממצרים יצאנו לממ"ס הגענו!

פורסם

אתה צודק, אם יש להחליף שרשרת תיזמון לפעמים החלפת מנוע מפירוק יכולה להיות יותר זולה.

שמן 10W40 חצי סנטטי של חברה ידועה זה יספיק. טיפולים כל 15,000 ק"מ זה גם מספיק.

תיבה אוטו' דקסרון 3 או ידנית פזגיר 4.

• תוכן חדש...