Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אשתי הביאה לנישואי ישבן יפה ופיז'ו 205. עד עכשיו טיפלתי רק בישבן, ועכשיו אני רוצה להתחיל לטפל גם בפיז'ו.

אני אציין שאין לי ידע מיוחד אבל אני מעוניין לעשות את הסטאז' על האוטו (מדריכים של היינס מוטסים לכאן ממש ברגעים אלה).

מדובר בפיז'ו 205 1998 1360CC 5 דלתות.

בעיה ראשונה:

סוג המנוע שרשום בטסט הוא KDX והדגם הוא 20ADKD2. לא מצאתי את הדגמים הללו במדריכים על 205. מנוע KDX בכלל מתואר בכל המקומות לגבי 306... אז... איך אני מזהה את המנוע? האם יכול להיות שבדגמי 1998 (שאין להם אזכור בכלל בהיינס - מבחינתם הפסיקו לייצר את האוטו ב97) הותקנו מנועים שמתאימים ל-306? בקיצור, איזה מנוע זה ואיך אפשר להבין מה יש מתחת למכסה מנוע בצורה מדוייקת כדי ללמוד על העסק?

בעיה שנייה:

שנגזרת מהראשונה - בגלל שאני לא בטוח בסוג המנוע אני לא מבין איזה סוג קרבורטור יש לי (הבנתי כבר שכנראה לא מדובר במערכת הזרקה כלומר כנראה שאין גם ממיר קטליטי). לפי היינס יש כל מיני דגמים שקשורים בסוג המנוע ואף אחד מסוגי המנועים לא מתאים לשלי כך שאני לא מצליח להבין גם את זה.

בעיה שלישית:

הכל שם נראה על הפנים, כולל מחברים למיניהם שנראים רקובים/מלאי קורוזיה. היכן ניתן להזמין חלפים מקוריים (לא במוסך, אני רוצה לעשות את זה לבד) - איך מזהים את המספר הקטלוגי של החלק שאני צריך ומזמינים אותו? זה יתאים לי גם אם ארצה להחליף בולמי זעזועים? או שחייבים מוסך בשביל זה?

בעיה רביעית:

איזה ציוד בסיסי אני צריך כדי להתחיל לעשות טיפולים לבד לאוטו? האם יש תחליף לליפט? (למשל מן מדרגות משופעות כאלה שאפשר להסיע את הצד האחורי/קדמי של האוטו עליהם וככה להרים אותו)

בעיה (לא ממש בעיה) חמישית:

איזה שיפורים אני יכול להכניס באוטו מבלי שהוא יתפרק או שיעשו לו בעיות בטסט? (כולל החלפת חלקים, מנוע, צמיגים רחבים יותר, וכל מה שעולה לכם בראש).

המון המון תודה מראש, קראתי כאן הרבה לפני שפרסמתי את המודעה, אבל רציתי תשובות מדוייקות לבעיות הספציפיות שלי.

פורסם

תודה על התגובה, זה בטוח? איך אני יכול לזהות אם זה קרבורטור או הזרקה וממיר? זה נראה כמו קרבורטור שמה...

פורסם
היי,

אשתי הביאה לנישואי (באסה) ישבן יפה (לפחות זה) ופיז'ו 205. עד עכשיו טיפלתי רק בישבן,(הכי כיף ) ועכשיו אני רוצה להתחיל לטפל גם בפיז'ו.(הכי לא )

אני אציין שאין לי ידע מיוחד אבל אני מעוניין לעשות את הסטאז' על האוטו (מדריכים של היינס מוטסים לכאן ממש ברגעים אלה).

מדובר בפיז'ו 205 1998 1360CC 5 דלתות.

בעיה ראשונה:

סוג המנוע שרשום בטסט הוא KDX והדגם הוא 20ADKD2. לא מצאתי את הדגמים הללו במדריכים על 205. מנוע KDX בכלל מתואר בכל המקומות לגבי 306... אז... איך אני מזהה את המנוע? האם יכול להיות שבדגמי 1998 (שאין להם אזכור בכלל בהיינס - מבחינתם הפסיקו לייצר את האוטו ב97) הותקנו מנועים שמתאימים ל-306? בקיצור, איזה מנוע זה ואיך אפשר להבין מה יש מתחת למכסה מנוע בצורה מדוייקת כדי ללמוד על העסק?

בעיה שנייה:

שנגזרת מהראשונה - בגלל שאני לא בטוח בסוג המנוע אני לא מבין איזה סוג קרבורטור יש לי (הבנתי כבר שכנראה לא מדובר במערכת הזרקה כלומר כנראה שאין גם ממיר קטליטי). לפי היינס יש כל מיני דגמים שקשורים בסוג המנוע ואף אחד מסוגי המנועים לא מתאים לשלי כך שאני לא מצליח להבין גם את זה.- יש לך הזרקת דלק חד נקודתית - מונוג'ט - של בוש

בעיה שלישית:

הכל שם נראה על הפנים, כולל מחברים למיניהם שנראים רקובים/מלאי קורוזיה. היכן ניתן להזמין חלפים מקוריים (לא במוסך, אני רוצה לעשות את זה לבד) - איך מזהים את המספר הקטלוגי של החלק שאני צריך ומזמינים אותו? זה יתאים לי גם אם ארצה להחליף בולמי זעזועים? או שחייבים מוסך בשביל זה? - איפה נראה על הפנים ? אתה יכול אצל ג'אן בתל אביב .

בעיה רביעית:

איזה ציוד בסיסי אני צריך כדי להתחיל לעשות טיפולים לבד לאוטו? האם יש תחליף לליפט? (למשל מן מדרגות משופעות כאלה שאפשר להסיע את הצד האחורי/קדמי של האוטו עליהם וככה להרים אותו) - סט בוקסות , מפתחות אלן וכוכב , בוקים כדי להעמיד עליהם את הרכב . מפתחות פתוחים .

בעיה (לא ממש בעיה) חמישית:

איזה שיפורים אני יכול להכניס באוטו מבלי שהוא יתפרק או שיעשו לו בעיות בטסט? (כולל החלפת חלקים, מנוע, צמיגים רחבים יותר, וכל מה שעולה לכם בראש).

המון המון תודה מראש, קראתי כאן הרבה לפני שפרסמתי את המודעה, אבל רציתי תשובות מדוייקות לבעיות הספציפיות שלי.

וחמש תוים

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

מנוע KDX זה מנוע של פג'ו 106, שמו של המנוע בספרות טכנית (היינס) הואTU3M הבדל נוסף שנראה לי הוא שהמנוע הוא בלוק יצקת ולא אלומיניום (יצקת = יעני ברזל).

יש לך הזרקה חד נקודתית, תוריד את הפילטר אוויר ותראה שם בגוף המצערת מזרק ולא קרבורטור.

להשיג חלפים זה תלוי איפה אתה גר, אם באזור המרכז תנסה ביצחק שדה.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם
לי ב 205 שנת 99 יש מנוע KDX

המנוע בלוק אלומניום!

איך אתה יודע?

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

אם אין לך ידע במכונאות ובמיוחד בצרפתיות אז לא להתעסק ישר לבד, הנזק יכול להיות גדול מהתועלת.

כדי לדעת ממה עשוי הבלוק כך מגנט ותבדוק.

לדעתי מומלץ ללכת למוסך שאתה כבר מכיר וללמוד שם את הבסיס לעבודה עצמית בעתיד,

(כי למשל בדרך כלל מאוד מומלץ לדעת להבדיל בין קרבורטור להזרקה גם אם חד נקודתית) וגם קריאה בספר הכי טוב לא תמיד תלמד אותך לעבוד נכון במיוחד שהספר של היינס ל 205 מתייחס ישר לכול דגמי ה 205 ואתה זה שצריך לדעת במה לבחור מתוך הספר.

לגבי שיפורים אז הכי טוב זה שתעשה לרכב יישור קו טוב שיכלול חלקים איכותיים (הכי טוב מקורי).

שיפורים מעבר לבסיס לא כדאי כי זה רק להביא על עצמך צרות והוצאות.

הרכב נוח מאוד זריז מתנהג לא רע אבל די חלש, ויש לו אמינות לא רעה בכלל כל עוד הוא נשאר מקורי, ומטופל טוב.

• תוכן חדש...