Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6666 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קוראים לזה איזורי קריסה, וזה דווקא עדיף בתאונות.

נכון שבעקרון קוראים לזה אזורי קריסה, אבל בדרך כלל ברכב שיש בו את האזורים האלו האנשים יוצאים מהתאונות בצורה סבירה כלומר התפרקות הרכב אמורה לספוג את המכה ולא לפגוע בנהג בצורה קשה מדי.

כאשר המזדות האלו קורסות בדרך כלל מוציאים מהם או גופות או פצועים קשה מאוד ומעלה

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

dani12, סייג לחוכמה - שתיקה.

ובינתיים - תשוטט קצת פה, אולי תלמד משהו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מה יש בקישור הזה, שמזדה 3 הכי מאובזרת ב שנת 2006 קיבלה רק 4 כוכבי בטיחות ואף מאזדה משפחתית ומטה לא נבחנה במבחני ריסוק מלפני שנה זו. כאשר מכוניות אחרות גם יפניות כבר מאמצע שנות ה 90 נבחנו.

בהחלט לינק חכם נתתה לי.

זה גם לא בעיה למצא מכוניות שתתקפל כמו גרמושקה גם משנות ה 80 אבל חיים לא יצאו ממנה.

אני רק כתבתי את הרושם שקיבלתי מהרכב הנ"ל מכמה תאונות שיצא לי לראות שבו הדגם היה מעורב וקריאה של כתבות ברשת. אם יש לך משהו חכם לכתוב אז תכתוב אחרת כנראה שהשתיקה יפה לעוד כמה אנשים פה.

אפילו הקורולה הסיויק הלאנסר ואלמרה נבחנו במבחנים הנ"ל מ 97 ועד 99 וקיבלו ניקוד לא מזהיר של: 2 מכוניות ניקוד של כוכב (שיא הבטיחות) אחד עם שניים ורק הקורולה השיגה 3 כוכבים ויחסית לארופאים זה די עלוב (אצלם זה היה מ 3 כוכבים ומעלה) כנראה שהלאנטיס היתה "לא ממש בטוחה" אחרת לא היתה שום סיבה הגיונית לא לבצע לה מבחן ריסוק פומבי כמו שאר היצרנים היפניים שלא לדבר על האירופאים. ואפילו דייהו נבחנה עם תוצאה עלובה אבל עדיין זה משהו.

אז כן מזה ניתן להסיק שלמאזדה לא היה יותר מדי במה להתגאות מבחינה בטיחותי עד ליציאת ה 3 וגם אז לקח להם זמן עד עשו לה מבחן.

אז בהחלט תודה לך מר קונדסון על הלינק שצירפתה שרק חיזק את הטענה שלי בכל הנוגע לדגם המאזדה הספיציפי.

פורסם

הלאנטיס כן נבחנה בארה"ב, ושם קיבלה ציון כמעט זהה לזה של הקורולה (הציונים מחולקים לארבעה או חמישה תחומים, באחד המאזדה קיבלה ציון גבוה יותר, באחד אחר הקורולה, בשאר הציונים זהים). אמנם הקורולה האמריקאית שונה מהאירופית, אבל קשה לי להאמין שהקורולה האמריקאית משמעותית פחות בטוחה.

עריכה: בירור קצר הראה שהקורולה האירופית נבחנה עם כרית אויר אחת, והאמריקאית עם 4(!), למרות שמדובר בריסוק קדמי ולכן כריות הצד חשובות פחות. המאזדה קיבלה ציון הדומה לקורולה האמריקאית (ציון של AVARAGE, שזה 3 מתוך 4).

המבחן של הטויוטה:

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=87

המבחן של המאזדה:

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=82

"ai motoare capul doare"

פורסם

יש הבדלים די גדולים בין הבדיקות לאותם המכוניות בין הבדיקה האירופאית לבין האמריקאית.

לדוגמא שברולט אוואו קיבלה באמריקאי דירוג של A ו M ובאירופה כוכב 1

ניסאן אלמרה באהב"ב קיבלה דירוג A ובאירופה כוכב 1 באותם השנים, והרשימה עוד ארוכה.

לכן אני אישית לא הייתי כלכך מסתמך על בדיקות של אמריקאים כי אצלם זה תמיד טוב יותר שלא לדבר ששם את הבדיקות עורכות איגוד חברות הביטוח גוף כלכלי בעל אינטרסר ברור לרווח (ולך תדע מה עוד).

ואלי אף הטיית הציבור לכיוונים מסוימים.

אצל אמריקאים ה A נמצא מתחת G כלומר שווה ערך ל 3.5-4 כוכבים.

פורסם

נכון, אבל קורולה קיבלה באירופה 3 כוכבים, ובמבחן האמריקאי A. המאזדה קיבלה גם היא A במבחן האמריקאי. לכן אני מסיק שהציון של המאזדה הוא פחות או יותר 3 כוכבים.

"ai motoare capul doare"

פורסם

תאונה באמת מחרידה, שנה הבאה אני לומד בסינגלובסקי אז אני מתאר לעצמי על איזה כביש דיברת, דרך הטייסים כן?!

בכל מקרה, וואלה זה נס מאלוהים שניצל... אבל מה שהוא עשה זה רשלנות לשמה.

מקווה שהוא ייקבל כמה זמן בכלא.

או לפחות שלילה.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם
נכון, אבל קורולה קיבלה באירופה 3 כוכבים, ובמבחן האמריקאי A. המאזדה קיבלה גם היא A במבחן האמריקאי. לכן אני מסיק שהציון של המאזדה הוא פחות או יותר 3 כוכבים.

אני יודע שאני מצטט את עצמי, אבל התגובה שלי נשמעת די טפשית בלי הסבר נוסף (הנימוק שלי טפשי, כי הייתי יכול להגיד שבגלל שהאוואו קיבלה את אותו הציון, גם לה יהיו 3 כוכבים, ואין לה).

מה שהתכוונתי הוא שהתוצאות קרובות מאוד בין הטויוטה והמאזדה. שברולט אוואו, אם תשים לב, ברוב הקטגוריות M, באחת A, ובאחת G. במאזדה ובטויוטה הכל G, חוץ מקטגוריה אחת שהיא M. במאזדה ה-M ברגל שמאל, ובטויוטה ברגל ימין. כמו כן, בשתיהן ה SAFETY CAGE קיבל A. מכיוון שהתוצאות כל כך דומות, אני מסיק שגם במבחן האירופי התוצאה היתה קרובה.

אגב, גם בתמונות, ניתן לראות שהנזק באוואו הרבה יותר חמור מאשר בקורולה ובמאזדה. אגב, לפי התמונות, נראה באמת שהקורולה והמאזדה "נמעכו" במידה דומה (למרות שכאן כבר מדובר על הערכה גסה).

אגב, אילו כתבות קראת שאומרות שהרכב הזה לא בטוח (ביחס ליפניות אחרות מהתקופה, הכוונה)? אשמח לקבל קישורים.

"ai motoare capul doare"

פורסם

מצטער על הדאבל-פוסט, אבל אני כבר לא יכול לערוך.

הסתכלתי על הציונים של ההונדה סיוויק והניסאן אלמרה. ההונדה סיוויק קיבלה גם כן שלושה כוכבים, אבל עם הערת אזהרה. הערת האזהרה עוסקת בפגיעות של אזור החזה בפגיעה צידית, ולכן לא ניתן לשער מה יקרה במכוניות שנבחנו ע"י ה- IIHS, כי בשנים המדוברות המכוניות לא נבחנו בריסוק צידי. לכן, בניתוח שלי אעסוק רק בריסוק קדמי. הניקוד שקיבלה ההונדה בפגיעה הקדמית הוא 8 נקודות, והניקוד שקיבלה הקורולה הוא 10 נקודות (שתיהן בשנת 98 ). היות והציון של הונדה סיוויק במבחן של ה IIHS דומה לזה של הלאנטיס והקורולה, ניתן לשער שכולן בטוחות בצורה דומה. לכן המאזדה כנראה נמצאת היכן שהוא בין הקורולה והסיוויק, ז"א כנראה היתה מקבלת בין 8 ל-10 נקודות בריסוק קדמי.

האלמרה קיבלה ניקוד של 3 נקודות. הציונים שלה ב IIHS גם הוא נמוך יותר מאשר שאר היפניות (וה- SAFETY CAGE קיבל רק M, כאשר בכל השאר הוא A). ב IIHS לא נבחנה כמובן האלמרה, אלא הסנטרה (שהיא המשפחתית של ניסאן בארה"ב). כמו שהנחתי לגבי הקורולה בהודעותי הקודמות, אני מניח שהסנטרה קרובה לאלמרה מבחינת בטיחות. מיצובישי לאנסר לא נבחנה כלל ע"י ה IIHS בשנים המדוברות.

לשם השוואה, בריסוק הקדמי קיבלו הצרפתיות (כולן בשנת 98 ) את הציונים הבאים ב EURO NCAP:

סיטרואן קסארה- 7 נקודות.

פז'ו 306- 8 נקודות.

רנו מגאן- 12 נקודות.

הסיטרואן והפז'ו דומות בבטיחות ליפניות (ושתיהן קיבלו 3 כוכבים). הרנו קצת יותר בטוחה (4 כוכבים).

סתם לשם השוואה, הניסאן קשקאי (שקיבל את הציון הגבוה ביותר ב NCAP עד כה), קיבל 16 נקודות בריסוק קדמי.

ובשביל מי שאין לו כוח להסתכל באתר של IIHS ורוצה לדעת מה הציונים שם, כדי להבין על מה אני מדבר:

Legend for vehicle ratings: good.gif=Good acceptable.gif=Acceptable marginal.gif=Marginal poor.gif=Poor

נ.ב.: האוואו כל כך גרועה, שמצוין שם (בכיתוב) שהעומס על הרגליים התחתונות מראה סיכויים גבוהים לפציעה, ושנרשמו עומסים גבוהים מאוד כאשר הראש של הנהג פגע בהגה דרך כרית האויר (!!!). בניסאן (שקיבלה ציונים דומים, אך ישנה יותר בכמעט 10 שנים) המצב פחות גרוע.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...