Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על מערכת שבה יש משאבת לחץ גבוה של דנסו, עם שתי בוכנות, עם ווסת לחץ על כניסת הדלק בלחץ נמוך.

1. האם יש מצב שבו כניסת הדלק חסומה לחלוטין (כמו למשל, אולי, בירידה ממושכת כשהמצערת סגורה לגמרי) על ידי הווסת?

2. מהו לחץ המסילה בירידה ממושכת כנ"ל?

3. אם הבוכנות שבמשאבה לא מקבלות דלק, איך הקפיצים מצליחים לפתוח אותן כך שהן יישארו במגע עם גל הזיזים שלהן? אם אני מבין נכון את המערכת (כנראה שאני לא) אמור להיווצר שם וואקום שלא יאפשר לקפיצים לפתוח את הבוכנות. באם לא נשמר מגע כזה מה מונע מהבוכנות "לחטוף מכות" מגל הזיזים?

4. האם לחץ המסילה נופל לאחר כיבוי? אם כן, לאן הלחץ מתפרק?

toyota_cr.jpg

פורסם

הכלל הוא , במצב זה וסת הלחץ פותח מעגל סגור בתוך המשאבה והסולר מבצע זרימה במסלול פנימי ,כך שהבוכנות ממשיכות לנוע במהלכן כרגיל. את ערכי הלחץ בנסיעה בירידה ללא דוושת האצה צריך להיות מינימלי, פרטים מדוייקים יותר אקבל מקולגה ממוסך מרכזי.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לפי השרטוט המצורף המעבר מהווסת לעודפים נעשה לפני המשאבה, והמשאבה נפרדת בכלל מהווסת (לא במציאות, כי הם בבלוק אחד, אלא מבחינה תפקודית, כפי שרואים בשרטוט), ואם המעבר אל המשאבה נסגר, אני לא מבין איך הבוכנות ממשיכות להניע דלק במעגל סגור. אני לא רואה בשרטוט אופציה לדבר כזה.

פורסם

חברי חזר אלי : הלחץ בזמן ירידה ללא נגיעה בדוושה הוא בלחץ סבובי הסרק: 30 מגא-פסקל שהם 300 בר !, אני יודע לגבי משאבות לחץ גבוהה יש בהם מעבר עקף (BY-PASS ) מבוקר ודרכו מתבצעת זרימת סולר במעגל סגור.

פורסם

חנן , האם הוסת (שהוא שסתום 2/2 שני חיבורים ושני מצבים) הוא מותקן בתוך משאבת לחץ-גבוהה או שהוא חיצוני ?

פורסם

דוד, תודה על התשובות. תסתכל על השרטוט שצירפתי, ואני חושב שהוא יענה לך על השאלות, או לפחות על חלקן. אני לא מצליח לראות בשרטוט שסתום מעקף במשאבת הלחץ הגבוה. יש שסתום בטחון על המסילה עצמה, אבל למיטב ידיעתי הוא לא מיועד לצרכים האלה, כי אם פעם אחת הוא נפתח, המנוע כבה, והשסתום לא בר שימוש. צריך להחליף אותו בחדש.

כמו שכתבתי, פיזית, הווסת נמצא בתוך אותה יחידה כמו המשאבה, אבל לפי השרטוט הוא נפרד תפקודית מהמשאבה ויש בינו ובינה אך ורק צינור אספקת דלק למשאבה.

פורסם

חנן, עכשו אני קופץ למוסך טויוטה סמוך אלי ,אבדוק ואשוב אליך.

אין משאבה ללא שסתום בטחון פנימי רגיל או מבוקר!

פורסם

חנן שלום, חזרתי ממוסך טויוטה , ראיתי מאבת לחץ גבוה של DANSO , למשאבה גם צינור עודפים שבשרטוט לא מופיע ?!. צינור אחד יציאה למסילה, צינור יציאה (קטן יותר בקוטר) לעודפים !, מובן גם קדח כניסת סולר, השסתום בכניסה מחובר בתוך המשאבה.מעניין בשרטוט אין זכר לצינור עודפים מהמשא' לחץ גבוה !

פורסם
מדובר על מערכת שבה יש משאבת לחץ גבוה של דנסו' date=' עם שתי בוכנות, עם ווסת לחץ על [b']כניסת[/b] הדלק בלחץ נמוך.

1. האם יש מצב שבו כניסת הדלק חסומה לחלוטין (כמו למשל, אולי, בירידה ממושכת כשהמצערת סגורה לגמרי) על ידי הווסת? הווסת הוא NO ומה שהוא עושה הוא מהווה ברז לפאנג'רים . שהוא סגור הסולר לא מגיע לפלאנג'רים ויוצא דרך העודפים ולחץ המשאבה הוא מינימאלי , שהוא פתוח הסולר מגיע לפלאנג'רים ולחץ המסילה הוא מקסימאלי.

2. מהו לחץ המסילה בירידה ממושכת כנ"ל? בירידה ממושכת יש CUTOFF ע"י המזרקים ולחץ המסילה נשמר למינימום פעולת המערכת. 300 בר כפי שציין דוד זה הגיוני ומקובל ברוב המערכות CR.

3. אם הבוכנות שבמשאבה לא מקבלות דלק, איך הקפיצים מצליחים לפתוח אותן כך שהן יישארו במגע עם גל הזיזים שלהן? אם אני מבין נכון את המערכת (כנראה שאני לא) אמור להיווצר שם וואקום שלא יאפשר לקפיצים לפתוח את הבוכנות. באם לא נשמר מגע כזה מה מונע מהבוכנות "לחטוף מכות" מגל הזיזים? כל זמן עבודת המנוע יגיע סולר למשאבת לחץ גבוה, הדלק דרוש לשימון וללא סולר המשאבה תנזק.

4. האם לחץ המסילה נופל לאחר כיבוי? אם כן, לאן הלחץ מתפרק? לחץ המסילה נופל לאפס דרך קו העודפים.

תשובותיי בסגול.

פורסם

רקע לשאלות: אני עובר עכשיו קורס בתחום אצל אחד האושיות הנחשבות בענף, ויש דברים שעליהם אני לא מצליח להבנה/הסכמה איתו.

מדובר על מערכת שבה יש משאבת לחץ גבוה של דנסו, עם שתי בוכנות, עם ווסת לחץ על כניסת הדלק בלחץ נמוך.

1. האם יש מצב שבו כניסת הדלק חסומה לחלוטין (כמו למשל, אולי, בירידה ממושכת כשהמצערת סגורה לגמרי) על ידי הווסת? הווסת הוא NO ומה שהוא עושה הוא מהווה ברז לפאנג'רים . שהוא סגור הסולר לא מגיע לפלאנג'רים ויוצא דרך העודפים ולחץ המשאבה הוא מינימאלי , שהוא פתוח הסולר מגיע לפלאנג'רים ולחץ המסילה הוא מקסימאלי.

מצד אחד אתה אומר שהשסתום מונע הגעת סולר לטובלנים (וזה גם מה שאני מכיר מההסברים על המערכת בוולוו-רנו) , ומצד שני בסעיף 3 אתה טוען שתמיד יגיע סולר למשאבת הלחץ הגבוה.

2. מהו לחץ המסילה בירידה ממושכת כנ"ל? בירידה ממושכת יש CUTOFF ע"י המזרקים ולחץ המסילה נשמר למינימום פעולת המערכת. 300 בר כפי שציין דוד זה הגיוני ומקובל ברוב המערכות CR.

תודה. באמת חשבתי כך, אבל האושיה הנ"ל טוען שהלחץ במצב כזה מגיע לערכו המקסימלי. גם במערכת במשאיות שלנו, שהיא זהה כמעט לגמרי בעקרון פעולתה, במצב כזה לחץ המסילה יורד למינ'.

3. אם הבוכנות שבמשאבה לא מקבלות דלק, איך הקפיצים מצליחים לפתוח אותן כך שהן יישארו במגע עם גל הזיזים שלהן? אם אני מבין נכון את המערכת (כנראה שאני לא) אמור להיווצר שם וואקום שלא יאפשר לקפיצים לפתוח את הבוכנות. באם לא נשמר מגע כזה מה מונע מהבוכנות "לחטוף מכות" מגל הזיזים? כל זמן עבודת המנוע יגיע סולר למשאבת לחץ גבוה, הדלק דרוש לשימון וללא סולר המשאבה תנזק.

אם מגיע אליהן סולר כשהן נפתחות ע"י הקפיץ, אז כשהן נסגרות ע"י גל הזיזים הן דוחפות את הסולר הזה לכיוון המסילה והסולר הזה יעלה את הלחץ עד ששסתום הבטחון ייפרץ. מה אני מפספס כאן?

4. האם לחץ המסילה נופל לאחר כיבוי? אם כן, לאן הלחץ מתפרק? לחץ המסילה נופל לאפס דרך קו העודפים.

ממה שראיתי בסכימה שהנ"ל הציג לנו לא קיים קו עודפים באיזור הלחץ הגבוה, למעט משסתום הבטחון, שכאמור לא פועל בעבודת מנוע נורמלית, אלא בחירום. גם במערכת בוש של וולוו-רנו שאותה אני מכיר כאת כף ידי לא קיים אחרי השסתום הקוצב קו עודפים כלשהו באיזור הלחץ הגבוה חוץ מקו העודפים שיוצא משסתום הבטחון המכני שעל המסילה וקו העודפים של המזרקים.

שאלותי בכחול

פורסם
רקע לשאלות: אני עובר עכשיו קורס בתחום אצל אחד האושיות הנחשבות בענף, ויש דברים שעליהם אני לא מצליח להבנה/הסכמה איתו.

מצד אחד אתה אומר שהשסתום מונע הגעת סולר לטובלנים (וזה גם מה שאני מכיר מההסברים על המערכת בוולוו-רנו) , ומצד שני בסעיף 3 אתה טוען שתמיד יגיע סולר למשאבת הלחץ הגבוה.

יגיע סולר כל זמן שמנוע עובד כי יחידת בקרת המנוע תפתח את השסתום ב DUTY CYCLE לפי דרישת הלחץ. לעולם לא יהיה לחץ 0 במסילה כאשר המנוע עובד אלא אם כן ישנה תקלה.

תודה. באמת חשבתי כך, אבל האושיה הנ"ל טוען שהלחץ במצב כזה מגיע לערכו המקסימלי. גם במערכת במשאיות שלנו, שהיא זהה כמעט לגמרי בעקרון פעולתה, במצב כזה לחץ המסילה יורד למינ'.

אם מגיע אליהן סולר כשהן נפתחות ע"י הקפיץ, אז כשהן נסגרות ע"י גל הזיזים הן דוחפות את הסולר הזה לכיוון המסילה והסולר הזה יעלה את הלחץ עד ששסתום הבטחון ייפרץ. מה אני מפספס כאן?

תמיד יש לחץ במסילה, מידת הלחץ היא ביחס ישר למידת פתיחת שסתום הוויסות. גם כאשר המרססים לא נפתחים המשאבה מייצרת לחץ ותמיד יש דליפה מזערית לעודפים דרך המרססים ודרך הפלנג'רים (לצורך סיכה).

ממה שראיתי בסכימה שהנ"ל הציג לנו לא קיים קו עודפים באיזור הלחץ הגבוה, למעט משסתום הבטחון, שכאמור לא פועל בעבודת מנוע נורמלית, אלא בחירום. גם במערכת בוש של וולוו-רנו שאותה אני מכיר כאת כף ידי לא קיים אחרי השסתום הקוצב קו עודפים כלשהו באיזור הלחץ הגבוה חוץ מקו העודפים שיוצא משסתום הבטחון המכני שעל המסילה וקו העודפים של המזרקים.

יש עודפים למשאבת הלחץ הגבוה המתלכדים יחד עם עודפי המרססים - זה לא מצויין בסכימה אך זה קיים.

שאלותי בכחול

עכשיו באדום.

פורסם

חנן,

האם אנחנו מדברים על המשאבה בקובץ המצורף ?

משאבה לא מייצרת לחץ ! לחץ נוצר עקב התנגדויות במסלול הזרימה כמו: צנרת/שסתומים/מפעילים ועוד...ניתן לקרוא עוד הסבר שרשמתי בקישור משנת 2005.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=89804&highlight=%D7%9E%D7%A9%D7%90%D7%91%D7%94+%D7%94%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%AA

Pages from COMMON RAIL SYSTEM PUMP.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

אז רק בטעות או מקרה היצרן (לא אני) קורא למשאבה high pressure pump!

אתה צודק אבל הרעיון ברור, בהנחה שהתנגדות תמיד זהה, כמות הסולר שתגיע למשאבת הלחץ הגבוה תקבע את הלחץ במסילה.

• תוכן חדש...