Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הידית של האורות ממוקמת בצד שמאל של ההגה , יש בעצם 2 ידיות שיוצאות מההגה, צד ימין זה הווישרים ], צד שמאל זה אורות ,( בניגוד ל DL שהמתג בדש בוארד)

ניסיתי להדביק אותה כי היא נשברה מהשורש שלה, והיה צריך לתפוס ביד אחת את גוף הידית (היא ארוכה ויוצאת צהצד של ההגה) ואז לסובב את ה"ראש" של הידית והאורות היו נדלקים,

כשהדבקתי לא יצא לי טוב ההדבקה והכל נדבק ונהיה כמו אבן הדבקתי עם 3 שניות, בקיור ניסיתי לשחק אם הידית בעדינות אך לשווא היא היתה דבוקה כמו אבן בסוף התרסקה לי הידית ואני מסובב את הידית לפתוח את האור אבל הפנסים לא נדלקים,

לפני שנה בערך שאלתי כמה עולה כזו ידית ואמרו לי שזה בעיה להשיג וזה עולה 700 ש"ח :shock: ה-ז-ו-י ל-ח-ל-ו-ט-י-ן

כי אמרו לי שזו ידית כפולה שגם של האורות וגם של הווישרים ולפרק ולהרכיב זה גם בלאגן כי צריך לפרק את כל ההגה,

האם הידית הזו היא באמת מחוברת גם לווישרים או שאלו 2 ידיות נפרדות?

כמה באמת עולה ידית כזו?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לפרק ולהרכיב חדש לא אמור להיות בעיה כזאת גדולה, ואת הידית אני ממליץ לך לחפש בפירוק - לדעתי בשמחה יתנו לך אותה בעד 150 שקל, בהגזמה.

פורסם

אכן יש לפרק הגה כדי להגיע לידית.

לא סיפור מסובך, אין לך כרית אוויר שם.

אפשר להשיג את הידית, רק שזה בד"כ לא 150 ש"ח ולא ממש שמחים לתת את זה - מכיוון שחלקים לליאונה לא נשארים זמן רב בפירוקיות עקב הביקוש האדיר והבלתי פוסק לחלפים.

מניסיון אישי אני יכול לומר שליאונה שמגיעה לפירוקיות מחזיקה על שלל חלפיה בערך חצי שעה, לפני שהיא ממוינת לאחר כבוד לתצוגה על המדפים.

פורסם
...אפשר להשיג את הידית, רק שזה בד"כ לא 150 ש"ח ולא ממש שמחים לתת את זה...

למה כ"כ קשה להשיג ידית כזו?

אף אחד לא מייבא חלקי חילוף מקוריים/תחליפיים כאלה?

ואם למישהו יש למכור חלק חילוף, למה שהוא "לא ישמח לתת"?

פורסם

הרכב הספציפי הזה מבוקש בטירוף עקב העובדה שהוא אחד הרכבים הישנים ביותר על הכביש שנמצאים בשימוש יום יומי לא כרכב שני אלא כרכב ראשון - בעיקר אצל הערבים.

ביקור אחד קצר בכל אחד מהכפרים יגלה כי זה הדגם הנפוץ ביותר שם, ולפעמים אני מרגיש בביקורים שלי שם כאילו חזרתי לשנת 98.

מה בעצם קורה במצב כזה, שרכבים בני 20 נמצאים בשימוש יומיומי? המון בלאי.

כל ליאונה שנכנסת לפירוקיה, מופשטת מכל חלקים - ומיד מתחילים הטלפונים לכל האנשים שנמצאים ברשימת המתנה לחלקים.

במו עיני ראיתי ליאונה אדומה עם תאונה מאחורה נכנסת למגרש, וחצי שעה אח"כ כל הדלתות שלה היו מורכבות על מכוניות אחרות, והמנוע היה בדרך להיות מורכב על אוטו אחר קצת יותר מאוחר.

בניגוד לחלקים למכוניות לא מבוקשות, אף אחד לא ישמח להיפטר מהחלקים. ימכרו לך אותם תמורת סכום מסוים, ובליאונה גם לא יהיו מוכנים להתפשר על שקל אחד.

מפלג אלקטרוני לליאונה, למשל - לא יעלה פחות מ-250 שקלים. לעומת זאת אם תרצה אחד כזה לפיז'ו 309, סביר להניח שתקבל אותו ב100.

בקיצור - ידית כזו לא תעלה פחות מ300-350 ש"ח, מכיוון שהאנשים יודעים יפה מאוד שהיא עולה 700 כחדשה והם גם יודעים שאם הם לא ימכרו היום ב150, הם ימכרו מחר ב300.

מקווה שזה הסביר את העניין של היצע וביקוש במגרשים 8)

פורסם
אז אני מבין שזה לא נכון שהחלקים של לאונה מאוד זולים, ושמנוע משומש עולה 1000 ש"ח כולל עבודה.

מנוע 1600 לאונה עולה 2600 לפני מע"מ והרכבה בפירוקיה (שבררתי לפני חצי שנה)

פרטים בה"פ .

פורסם
ואם למישהו יש למכור חלק חילוף, למה שהוא "לא ישמח לתת"?

בחינם יש רק צרות והרבה,, אבל מתנות אף אחד לא מביא

פרטים בה"פ .

פורסם

יש GL בפירוקיה בנשר (ליד חיפה) שעומדת שם חודשיים בערך.

אני מכון לבדוק לך אם עדיין ניתן למצוא עליה ידית איתות.

נ.ב. אני לא מצליח להבין מה ההבדל בין הרכבים. גם אצלי ב-DL יש 2 ידיות - אחת בצד שמאל לאורות/איתות ואחת בצד ימין, למגבים... :?

• תוכן חדש...