Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

green monster

אני לא דיברתי על לייבא את הסט מחו"ל (זה יהיה ממש אבסורד) שדרך אגב אני לא בטוח שצריך לשלם מכ"ס הרי הם מיוצרים בארץ.

בקשר לאחריות, לי נדפקו CDM 54 (כנראה בגלל הקרוס המבריק של אלייט) התקשרתי למורל דיברתי עם בחורה נחמדה והיא הפנתה אותי למפיץ שלהם בצפון (בלי לשאול אותי אפילו איפה קניתי אותם), לקח קצת זמן אבל בסוף קיבלתי CDM חדשים לגמרי בקופסא מקורית וניילונים.

לכן ניראה לי שלא תהיה בעיה עם אחריות בארץ. (אבל עוד פעם אני חושב שזה אבסורד לקנות אותם בחו"ל).

מה שמקומם אותי זה על כל מוצר שמבאים לארץ אנו משלמים פי שתיים ויותר מהמחיר שלהם בחו"ל בטענה שצריך לשלם מכ"ס, שכירות, חשמל ואנה ערף..

אבל הינה מוצר כחול לבן ועוד פעם המחיר שלו יקר יותר בארץ מאשר בחו"ל (אפילו אם מדובר במאה שקל).

הנה קישור לאתר הראשון שמצאתי ברוסיה עם מחיר בדולרים עם סופרימו, המחיר 1156$.

המחיר הוא בשורה החמישית אחרי הגודל של הרמקולים.

http://www.avto-hifi.ru/acoustic/model.php?mode=Supremo%206%202-way

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תעבוד עם קרוסים של אליית, 3-WAY או 2-WAY. נראה לי שקרוס של אלית יותר אופציונלי, חוץ מזה הוא חותך את טוויטר ב-1800 וסופרמו ב-1900 (יותר מנוך), גם מקבל 280 RMS בהשווה ל-250.

אתה אומר את זה מנסיון? אם הקרוסים של אליט עושים את העבודה זה צריך להיות חיסכון לא מבוטל.

שמעת סט אפ כזה? חוץ מזה שborka הרגע אמר שהם לדעתו אחראים למותו של הCDM בטרם עת

HU: PRS

FRONT: Morel hybrid 5

SUB: Focal 27A

AMP: Bazooka EL460

פורסם

שנה אני עובד עם אליית 2-WAY, ולפני כי חודשים עברתי על 3-WAY בשידרוג של קרוסים והוספה של CDM-54, גם חבר שלי עובד כי 3 שנים עם 3-WAY. לא עבדתי עם סופרמו, אבל אני חושב שקרוסים של אליית גם טובים לטוויטרים שלהם, לפי נתונים של MOREL קרוסים של אליית חותכים יותר נמוך את טוויטרים, אני לא חושב אם תוריד את טוויטרים של סופרמו ל-1800 בקרוסים של אליית יהיה להם בעיה. אם אתה עובד 3-WAY זה בכלל לא יהיה בעיה, רק מגבר וחשמל טוב.

אני את קרוסים של אליית (MX-22.2E זה קרוס של אלית ולא של היבריט ) 2-WAY מחבר את וופר של דוטק וטוויטר MT-22, לדלתות אחוריות, וגם אין שום בעיה.

פורסם

לקחת סט ברמה של הסופרימו ולשדך לו קרוס לא מתאים זה פשוט בזבוז.

הקרוס של האלייט מתאים לאלייט והקרוס לסופרימו מתאים לסופרימו. סט של סופרימו עם קרוס לא מתאים ישמע רחוק ממה שהוא יכול להיות. יש המון פרמטרים שמשפיעים על הסט מעבר לנקודות חיתוך. אפילו הנצילות של הטוויטרים לא שווה. כך אתה רוצה לשמוע ??

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני בטוח שהמתכננים של מורל עשו הרבה ניסויים כדי להגיע לקרוסים ברמה הזאת שמתאימה הכי טוב לסט שלהם אין שום סיבה לקחת סט ואת הקרוסים של סט מתחתיו

sound connecting people

פורסם

אני לא אמרתי שהם יותר טובים, אמרתי שהם גם מתעימים לסט של סופרמו, ואני לא חושב שממש מרגשים את הבדל בנהם.

חוץ מזה החברת מורל פועלת לטובת הרווחים ולא לטובת צרכן.

פורסם
green monster

אני לא דיברתי על לייבא את הסט מחו"ל (זה יהיה ממש אבסורד) שדרך אגב אני לא בטוח שצריך לשלם מכ"ס הרי הם מיוצרים בארץ.

בקשר לאחריות, לי נדפקו CDM 54 (כנראה בגלל הקרוס המבריק של אלייט) התקשרתי למורל דיברתי עם בחורה נחמדה והיא הפנתה אותי למפיץ שלהם בצפון (בלי לשאול אותי אפילו איפה קניתי אותם), לקח קצת זמן אבל בסוף קיבלתי CDM חדשים לגמרי בקופסא מקורית וניילונים.

לכן ניראה לי שלא תהיה בעיה עם אחריות בארץ. (אבל עוד פעם אני חושב שזה אבסורד לקנות אותם בחו"ל).

מה שמקומם אותי זה על כל מוצר שמבאים לארץ אנו משלמים פי שתיים ויותר מהמחיר שלהם בחו"ל בטענה שצריך לשלם מכ"ס, שכירות, חשמל ואנה ערף..

אבל הינה מוצר כחול לבן ועוד פעם המחיר שלו יקר יותר בארץ מאשר בחו"ל (אפילו אם מדובר במאה שקל).

הנה קישור לאתר הראשון שמצאתי ברוסיה עם מחיר בדולרים עם סופרימו, המחיר 1156$.

המחיר הוא בשורה החמישית אחרי הגודל של הרמקולים.

http://www.avto-hifi.ru/acoustic/model.php?mode=Supremo%206%202-way

לא כל המוצרים עולים פה פי 2.

כמעט 99% מהמוצרים האירופאים אתה קונה בארץ באותו מחיר כמו באירופה או אפילו זול יותר כמו במקרה של פוקאל או אודיסון ועוד.

זה כן בסדר?

מה לגבי העובדה שגם ברוסיה יש חנויות שמפרסמות מוצרים למרות שאין להם אותם? בדיוק כמו בארץ שאני רואה חנויות שמפרסמות מוצרים במחיר זול יותר ממחיר עלות, זה לא אומר כלום.

תראה את המחירים בארה"ב למורל לדוגמא:

http://www.woofersetc.com/index.cfm?fuseaction=page.display&page_id=14&mfg_account_ID=106&category_id=10

תראה כמה עולים סופרימו פיקולו(זוג) באירופה:

http://www.amecarhifi.de/morel-supremo-piccolo-p-793.html?language=en&osCsid=e66015f94c6ad453908039d03

בקיצור, אולי ברוסיה יש משהו מיוחד, בכל זאת המחירים בכל מקום אחר בעולם הם יקרים יותר מבארץ באופן משמעותי.

under construction..

פורסם

זוג פיקולו במחיר של הייבריד בארץ? :shock: נחמד, נחמד מאוד :roll:

ואני מסכים עם ניר. זה נכון שיש מוצרים שאצלנו עולים הרבה יותר מאשר בחו"ל, אבל לא כל המוצרים כאלה. והינה, קיבלת דוגמא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני לא אמרתי שהם יותר טובים, אמרתי שהם גם מתעימים לסט של סופרמו, ואני לא חושב שממש מרגשים את הבדל בנהם.

יש אין סוף קרוס אוברים "שמתאימים" על מנת שהקרוס יפעיל את הסט בלי להרוס אותו וכמובן שיש המון קרוסים שיגרמו לסט סופרימו להישמע טוב. אבל אתה כנראה לא מבין מה המשמעות של קרוס.

קרוס אובר תפקידו לעשות את החיבור בין הדרייברים. נקודת המעבר בין הדרייברים היא קריטית לאיכות הסאונד. התוצאה הסופית מבחינת הסאונד תהיה מושפעת מאוד מהקרוס אובר. בבניה של קרוסאובר יש המון שיקולים שכל אחד מהם יגרור תוצאה טובה וחברות רציניות משקיעות המון מאמץ ומשאבים בפיתוח קרוס שינצל את הפוטנציאל של הסט. בחירה של קרוס שלא מיועד לסט המדובר תגרום לכך שהסט לא ישמע במיטבו.

לא קונים סט ברמה של הסופרימו בשביל לא לנצל אותו כראוי.

ברור שמורל בסופו של דבר היא חברה ורוצה להרוויח. אחד מהדרכים להרוויח היא ליצר מוצרים איכותיים שמקדמים את תדמית החברה. הטוויטר של הסופרימו הוא בדיוק כזה. הסופרימו לדוגמא הוא טוויטר מצוין והוא גורם לאנשים לקנות מורל.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

עופר, אתה לא ממש הסברתה מה הבדל שאתה כול כך מדבר עליה? מה גורם לכך, הנקודת החיתוך, או חיבור בן רכיבים, שניהם או עוד משהו ????? :| מה יכול להיות האבדל בנהם ?

אתה אומר שעם קרוס של אליית לא ינוצל אתו סט, קרוס של סופרמו בנוי באותו עקרון, וחוץ מזה גם קרוס של אליית ייותר אופציונלי ( מאפשר כיוון של מידים ולא רק טוויטרים ), גם חזק יותר ב-30 RMS, וגם טוויטר נחתך יותר נמוך, אני לא ממש זוכר אבל משהו בשרשור שלי לפני כי חודשים אמרו שטוויטר של סופרמו יכול לרדת יותר מ-1000HZ.

אך אתה מסביר את זה, למה הם חותחים אותם בסופרמו יותר גבועה מקרוס של אליית?

בקשר לרווחים אני לא נכנס לסטרטגיות של החברות. מה בדיוק המטרה של חברה לפני תכנון הקרוסים, מה שכן כול חברות מתחלקות לשתים: לטובת רווחים ולטובת ציבור, וברור שחברות מסוג זה וכול פעילות שהם מתכננות המטרה יחידה שלה לא אך ישמעה את סט ברכב של מוחמד, אלה מה יוצאה לה מזה, ולאיזה צרכן היא פונה בשלב זה, ואז מקבלים החלתה, ותדמית שלה ברור שלא קשור לקרוס, כי זה לא מוצר יחיד שאפילו אין אותו באתר שלהם.

פורסם

חברות לא מתחלקות חלק לטובת רווחים וחלק לטובת ציבור. זה לא שחור ולבן.

צריך לעשות הפרדה בהתיחסות לפי קהל היעד של המוצר. ביצור ופיתוח של סט כמו פולס או דוטק לדוגמא המוטו בפיתוח הוא תמורה לכסף ביחס לעלות שנקבעה מראש. בפיתוח של סט כמו סופרימו המטרה היא לייצר את הסט הטוב ביותר שהם מסוגלים ובסוף מחליטים בכמה מתמחרים אותו. מי שקונה סט של סופרימו רוצה בראש ובראשונה לקבל איכות מעולה. מי שקונה דוטק רוצה בראש ובראשונה לקבל כמה שיותר תמורה לכסף.

לגבי קרוסים - סתם לדוגמא דברים שמשפיעים :

נקודת חיתוך - שינוי נקודת חיתוך גורר שינוי בעקומת הענות התדרים דבר שהוא לא רצוי.

שינוי סלופ גורם לשינויים בפאזה.

שימוש ברכיבים עם נצילות שונה - לצורך הדוגמא נקצין את הדברים . לי ברכב יש קרוס מסוים. הקרוס מצד אחד מחובר לוופר של אלייט ומצד שני להורנים. הקרוס בנוי כך שיהיה לי הענות תדרים שטוחה כמובן. עכשיו ההורנים שלי הם 110 DB. עכשיו במקומם נשים לדוגמא את הטוויטר של הסופרימו - במצב הזה בקושי ישמעו אותו בכלל. זה מצב קיצוני , אבל הדוגמא ברורה.

מעבר לזה יש הרבה פרמטרים נוספים שאין לי כח להיכנס איתם וזה סוג החיתוך , איזה סדר הוא , Butterworth או Linkwitz-Riley וכו . כל אלו משפיעים על התוצאה הסופית ומספיק שינוי קטן של סלופ חיתוך בשביל להשפיע על הבמה והתמונה של הסט .

לגבי הקרוס של אלייט וסופרימו , אין לי כח להשוות ביניהם , אבל זה שהם נראים חיצונית דומים לא אומר שהם דומים טכנית. מספיק קבל שונה בשביל ליצור הבדל.

לעניין ה "יותר אופציונלי" - זה לא בהכרח יתרון. תסתכל לדוגמא על הקרוס של האבסולוט ותראה שאין שם שום משחקים. פשוט רכיבים סופר איכותיים והתאמה מקצועית של הקבלים סלילים וכו.

לגבי עוצמה - אז מה אם הוא יכול לספוג יותר ?

כתבתי קודם , נקודות החיתוך משפיעות על במה , הענות תדרים וכו. שינוי הנקודה גורר סטיה ממה שהסט תוכנן לעבוד בו. יותר נמוך זה לא בהכרח טוב.

אני שוב אומר , עבור סטים פשוטים זה פחות קריטי ,אבל לא קונים סט בכמה אלפים ומראש מוותרים על הפוטנציאל שלו. תסתכל כמה עולים קרוסים של סטים ברמה גבוהה. ותבין שזה חלק מהותי מהסט. בשורה התחתונה ההבדל במחיר לא שווה את הפשרה באיכות.

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...