Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ - MGA Roadster 1958

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הכבוד על ההתקדמות. יפה לראות איך האוטו הולך ונולד מחדש.

מסקרן אותי לדעת איך אתה ממקם את חלקי הפח החדשים. בבניה של מכונית במפעל משתמשים בג'יג שנותן את המרווחים המדוייקים בין החלקים לפני ריתוכם זה לזה. איך אתה למשל יודע ש ה B beam החדש שריתכת יוצא במקום הנכון?

נמרוד

• תגובות 238
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כל הכבוד על ההתקדמות. יפה לראות איך האוטו הולך ונולד מחדש.

מסקרן אותי לדעת איך אתה ממקם את חלקי הפח החדשים. בבניה של מכונית במפעל משתמשים בג'יג שנותן את המרווחים המדוייקים בין החלקים לפני ריתוכם זה לזה. איך אתה למשל יודע ש ה B beam החדש שריתכת יוצא במקום הנכון?

נמרוד

נמרוד תודה,

את עבודת הפחחות עושה פחח מקצועי, יותר נכון לומר פחח אומן. היות ואין לנו ג'יג אנחנו מודדים ממספר נקודות שונות את מיקום החלק לפני הפרוק (אפשר לומר לוקחים אזימוט של הנקודה) ולאחר הפרוק מרכיבים את החלק החדש בדיוק במקום.

בנוסף, לפני ריתוך סופי מרכיבים את הדלת ואת הכנפיים בכדי להיות בטוחים שהמרווחים נכונים.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם

איזו הקפדה על הפרטים!:shock::roll:8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כאמור, אתמול יום חמישי ה MGA היתה אמורה להיות מוכנה להפרדת הבודי מהשילדה, אז זהו שלא.

הפחח היה אמור להתקשר אלי בסביבות השעה 16.00 בכדי להפגש אצלו במקום, היות והוא לא התקשר אני התקשרתי אליו ושאלתי באיזה שעה נפגשים?

"לג בעומר - שכחתי שיש לג בעומר" הוא אמר לי! "היתי חייב לקחת את הילדים למירון ולא הספקתי, נשאר רק עוד שעתיים עבודה".

לא נורא, עוד יום יומיים כך אני מקווה.

ישראל

פורסם

אהלן ישראל,

יש לי וולוו 164 שנת '70 במצב רע שקיבלתי מסבתא שלי. האוטו נמצא בבעלותה של סבתי מאז 1970 והוא בעל ערך סנטימנטלי - אז החלטתי להתחיל לשפץ אותו. מאחר שהרשיונות של האוטו הוקפאו ואין לי מקום חנייה פרטי, חבר שיש לו חוות סוסים שומר לי עליו. אני מעוניין לסגור גראז' קטן (בין 10 ל-20 מ"ר) ואני מעוניין לעשות זאת בעצמי כי אני בבעיות תקציב.

הרעיון שלי היה לבקש ממסגר שיארגן לי סככה ואז לעשות רצפת בטון ולסגור עם בלוקים כמו שאתה עשית. מה עלויות החומרים בשביל דבר כזה?

פורסם
אהלן ישראל,

יש לי וולוו 164 שנת '70 במצב רע שקיבלתי מסבתא שלי. האוטו נמצא בבעלותה של סבתי מאז 1970 והוא בעל ערך סנטימנטלי - אז החלטתי להתחיל לשפץ אותו. מאחר שהרשיונות של האוטו הוקפאו ואין לי מקום חנייה פרטי, חבר שיש לו חוות סוסים שומר לי עליו. אני מעוניין לסגור גראז' קטן (בין 10 ל-20 מ"ר) ואני מעוניין לעשות זאת בעצמי כי אני בבעיות תקציב.

הרעיון שלי היה לבקש ממסגר שיארגן לי סככה ואז לעשות רצפת בטון ולסגור עם בלוקים כמו שאתה עשית. מה עלויות החומרים בשביל דבר כזה?

לפי דעתי 10 מ"ר קטן מדי ולא יהיה לך מקום לעבוד, תצטרך גם מקום לשולחן עבודה ומדפים.

20 מ"ר ומעלה זה אידיאלי.

תפנה לקבלני שיפוצים/מסגרים ותבקש הצעות מחיר לפי מה שאתה מעוניין לעשות, אם תחליט למסור את הביצוע לקבלן, חשוב לקבל המלצות ורק מצוינות על אותו קבלן, תשלם לפי התקדמות הבניה ובשלבים שתקבעו מראש ובכתב, אל תשלם כלום לפני סיום כל שלב וגם לא לחומרים (אלא אם את החומרים אתה קונה).

במקרה שלי, הסככה היתה קיימת ואת כל עבודות המסגרות עשיתי לבד, את סגירת הבלוקים עשה עבורי קבלן שאני מכיר,בתשלום כמובן.

את כל חומרי הבניה אני קניתי ואת הבטון הזמנתי מרדימיקס מסוג ב200, הקבלן רק ישר את הבטון.

לגבי עלויות תצטרך לברר בעסקים לחומרי בנין.

בהצלחה,

ישראל

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עכשיו זה רשמי ויש גם הוכחות מצולמות "בק טו ביזניס" icon_headbang.gif

ביום שישי 19.06.09 הפחח סיים סוף סוף את חיזוקי הבודי ואני התחלתי לפרק את הברגים שמחברים את הבודי לשילדה,

המלחמה בברגים חזרה רק שהפעם אני למוד נסיון, הדרך הקלה ביותר לפתוח ברגים היא על ידי חימום הבורג/אום ע"י ברנר עד למצב שהבורג ממש אדום, זה שורף את כל הג'יפה וגם את החלודה, לאחר כחמש דקות הבורג מתברג החוצה ממש בקלות.

נשארו רק עוד שמונה ברגים, אבל כניסת השבת קרבה וכמו שכבר הזכרתי הפחח שלי הינו אדם דתי, לכן נאלצתי להפסיק במלאכה ולהמשיך היום.

בשמונה בערב המשכתי לפרק את הברגים שנותרו ולאחר מכן הרמנו את הבודי מהשילדה.

ביום שלישי בערב השילדה תחזור סוף סוף לביתה ונמשיך במלאכת הפירוק.

מצורפות תמונות

IMG_2334.jpg

IMG_2338.jpg

IMG_2342.jpg

IMG_2343.jpg

IMG_2345.jpg

IMG_2346.1.jpg

פורסם

ישראל

להסיר את כובע "שאפו" על הנחישות ועל העבודה אין ספק שהתוצאה תהא בהתאם.

יישר כוח , להתקנא.

MUSTANG 1964 1/2 (1965)- V8 - 260, THUNDERBIRD TOWN LANDAU 1966 - V8 - 428 , MGB - 1979- 1800CC

חלומות נועדו להתגשם - כיף להגשים חלום .

MustanG

פורסם

ישראל שלום רב!

שאפו על השיפוץ, ועל הסקירה המאלפת של דרך השיפוץ.

מה שחסר לי בתמונה, זה צמד הקרבורטורים, האם בכוונתך לשפצם, והאם נזכה לצפות בתמונתם, לאחר השיפוץ?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...