Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחברי הפורום שלום רב , שמי אלירם ,לפני 4 חודשים בנסיעה בקרניבל דיזל עם המשפחה ,מנתניה לביתי בראשון נכבה האוטו בנסיעה ליד געש , הודעה שקיבלתי משגריר חילוצי דרך

שיבואו רק עוד 3 שעות בגלל עומס עבודה, אחרי חצי שעה שחיכיתי הגיע גרר פרטי ,( שיטת הקומבינה ) שגריר אומרים שהם עמוסים ושולחים גרר חבר פיראטי , לפני שבדק אמר לי , בעיות חשמל , מאיפה הוא ידע הגאון , טוב המצבר שלך גמור ,( מצבר בוש של 3 שנים , ) הגיוני לא, קניתי ממנו מצבר שנפ 95A שנה אחריות , ב2000 ש"ח , גזר קופון מניצול מצוקה, מצבר שנפ סופר סטרונג+חילוץ , לאחר שבועים שוב האוטו לא מניע בבוקר 6:30 , הניע עם כבלים כמו גדול , נסעתי למוסך קאיה יפו , אנשים אמינים ,הוגנים ומקצועים , לאחר בדיקה ,אמר לי החשמלאי , שאם מניעים עם כבלים ונוסעים ומנורת הטעינה לא נדלקת ,אלטרנטור זה לא, בדק בעיות זליגה , ובאמת האור בלוחית המכונית גנב חשמל , את המצבר הוא טען במשך 10 שעות ,טעינה איטית של 5A , היום אחרי יומים בחניה שוב לא הניע , ורק בעזרת כבלים , החשמלאי טוען שיתכן והמצבר שקניתי פגום , כי לא תתכן בעיית פריקה אחרי יומיים , יש לי חשבונית מהגרר , אבל הוא לא מחליף מצברים , יש לי עוד 6 חודשים אחריות למצבר , למעשה אני לא יודע מה לעשות , האם זה , אלטרנטור , בעיות זליגה או מצבר פגום , ואם חברת שנפ מחליפים אותו לפי החשבונית של הגרר , תודה לכל העונים , :?

פורסם

2000 ש"ח על מצבר?! זאת ממש גניבה. :evil:

אני לא יודע מי החשמלאי שבדק לך את הרכב ומה בדיוק הוא בדק, מצא ואמר לך, אבל התקלה שציינת יכולה לנבוע מכל אחד מהגורמים שציינת.

אלטרנטור - ייתכן והטעינה שלו חלשה והוא לא מטעין את המצבר דיו בנסיעות עירוניות קצרות. יש לבדוק מתח וזרם טעינה.

זליגה - ייתכן ויש עוד צרכן זרם סמוי שזולל באיטיות אך בשיטתיות זרם מהמצבר. יש לבדוק זרם זליגה כשהרכב כבוי.

מצבר - ייתכן והמצבר אינו תקין והקיבולת שלו נמוכה.

לגבי האחריות - לדעתי יש לממש את האחריות אצל המוכר ולא "אצל שנפ", אבל כדאי לחכות למומחי חשמל הרכב (דני? רפי?) שישפכו אור בנושא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רכב שכבה במהלך נסיעה זה לא בעיית מצבר.

שנפ נותנים אחריות למצברים שלהם, בדוק אצל חשמלאים שמספקים מצבר שנפ או פנה למוקד הלקוחות של החברה (144 או www.d.co.il ).

גש לחשמלי נוסף לבדיקה נוספת של מתח/זרם טעינה למצב האלטרנטור וזרם פראזיטי.

כנס לכאן למציאת בעלי מקצוע מומלצים.

פורסם

כאשר האוטו הניע עם מצבר חדש לאחר שכבה בנסיעה, משמע שלא היתה טעינה כלל, או לא היתה טעינה מספקת.

נסעת עם האוטו עוד שבועיים עד שנתקעת, זה מחזק את הנתון של טעינה חלקית ולא מספקת.

יש לבדוק זרם טעינה בהפעלת כל הצרכנים ולוודא כיסוי (שהאלטרנטור מכסה את כל הצרכנים שגוזלים חשמל) מחד, ולבדוק שאין זליגה מאידך.

אני מניח שהבעיה שתתגלה ,תהיה אחת משתי אלה או צירוף של שתיהן.

יתכנו בעיות נוספות, אך אופן החשיבה שלי דרך דפי הפורום עלול להיות שונה מאופן בירור עובדות תוך דקות ספורות, כאשר הרכב נבדק בפועל.

להדגיש, בדיקה ללא מד זרם (רצוי השראתי בלבד!) איננה "רצינית" , לדעתי האישית, גם לא מקצועית.

יש לקבל ממך נתון מדוייק מה מראה מד הזרם כאשר כל הצרכנים מופעלים (וגם המתח) , בנוסף , מה הזליגה כאשר הכל כבוי וסגור (למעט מערכת המיגון שיש להפעילה- מצב כמו שנועלים את הרכב והולכים הביתה) , או אז תוכל לקבל תשובה, וכנראה גם מדוייקת.

דרוש שיבוצעו שתי בדיקות אלה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום לחבר,

אלטרנטור יש לבדוק תחת עומס - דהיינו:

1.בדוק את מתח המצבר כאשר הרכב כבוי. (במצבר במצב סביר עד תקין צריכים לקבל בין 12 ל- 12.8 וולט, ואולי טיפה יותר אם המצבר ממש חדש)

2.התנע את הרכב.

3.במצב סל"ד סרק, בדוק את המתח בין קטבי המצבר ללא צרכנים.(אמורים לקבל 13.5-14.2 וולט כאשר האלטרנטור תקין)

4.בשלב זה, כאשר הרכב מונע הדלק צרכנים כבדים כגון: אורות + מפשיר אדים של החלון האחורי בו זמנית - ומדוד שוב את הקטבים בין קטבי המצבר. אם האלטרנטור תקין אתה אמור לקבל משהו כמו 13.1-14 וולט. אם אתה מקבל בסביבות 12.5 וולט ומטה, כנראה שהאלטרנטור שלך שר את שירת הברבור שלו...והכן ארנקך לחורף.

5. במידה וקיבלת מתח המראה שהאלטרנטור תקין - יש לבדוק זליגה ע"י מד מתח בהשראה ("צבת") - ולוודא כי הזליגה היא של עד 100 מיליאמפר. (הזליגה נובעת ממתח קבוע המזין את מחשב הרכב, מתח לרדיו לשמירת התחנות ואולי האזעקה)

הסבירות שהמצבר דפוק קיימת אך נמוכה לדעתי, ויש למצות קודם את הבדיקות הנ"ל.

מקווה שעזרתי.

שבת שלום :)

יובל

פורסם

תודה לכולם ,בדק החשמלאי יוסף מקאיה יפו , אחרי טעינת המצבר, בדיקת מתח המצבר מעל 12V , בדיקת מתח טעינה 14,2V ,לא בדק זרם טעינה של האלטרנטור ,(אין לו פלוק של זרם,התקלקל לפי דבריו) רצועת האלטרנטור מתוחה ותקינה , יש לציין שאחרי התנעה בכבלים ונסיעה של 25 ק"מ הרכב מניע אחרי שעתיים (ירדתי לבדוק) בלי בעיות , אבל אחרי יום עבודה10-11 שעות ,בחנייה ואחרי 4 נסיעות עירוניות קצרות ליום המחרת , מניע רק בעזרת כבלים , יש לציין שבבדיקה של המתח בהנעה ,היה 12,5V הייתי צריך לתת גז והופיע 14,2V מתח טעינה ,לפי זה הוא אמר שהאלטרנטור תקין, האומנם? כמה זרם צריך להוציא האלטרנטור למצבר של 95A ? ושוב תודה לעונים

ברגשי כבוד

אלירם גולדשטיין

פורסם

נראה כי באמת המצבר אינו תקין, כדי לא להניע אחרי מספר שעות זרם פראזיטי צריך להיות משמעותי (כמו נוורות חנייה דולקות למשל).

אגב בדיקת זרם פראזיטי לעולם לא תבוצע עם מד זרם השראתי כי הוא אינו מסגל למדוד זרמים קטנים מעשירית האמפר.

זרם פארזיטי מקובל הוא לא יותר מ 50 מיליאמפר.

פורסם

אני לא מסכים עם המסקנות של חברי דניאל.

למרות שיתכן והמצבר לא תקין (בדיקה בפועל תארך 5 דקות) , לאחר שנים רבות של בדיקת אלפי רכבים בענייני מצברים , טעינה וזליגה, התבררו הנקודות הבאות:

לא צריך זרם רב כדי לרוקן מצבר תוך כמה שעות למצב בו לא יניע.

צריך להתייחס ל"הצטברות הפריקות אל מול כמות הטעינות (באמפרים) לאורך פרק זמן": שהרי האוטו חונה כמה שעות, המצבר מתרוקן, אבל עדיין מניע. באם האוטו לא נוסע מספקי זמן (זמן פעולת אלטרנטור) , הרי שהמצבר לא ניטען חזרה למיטבו, ובפעם הבאה המצב יירע עוד יותר וכבר ספק אם יניע.

במקרה הספציפי הזה, המצבר יתכן ולא הוטען על ידי החשמלאי עד למצב האופטימלי. מכאן שנקודת הפריקה ככל שהיתה פריקה, החלה נמוך יותר, במילים אחרות, מהר יותר.

לגבי זליגה, אכן נכון שמד זרם טורי מדוייק יותר.

לא נכון שלא ניתן למדוד זליגה באמצעות מד זרם השראתי, אולם לא כל מד זרם השראתי, ובנוסף, דרוש נסיון והכרת המד זרם ההשראתי, ככל שהוא מסוגל לבצע קריאה, או ל"סמן" זליגה נמוכה מ 0.1 אמפר.

כך למשל, מנסיוני במד זרם השראתי, שכאשר הזליגה סביב ה 0.05 אמפר שעה(עם סטיה של 0.015 אמפ לכל כיוון),

הוא קופץ בין 0.00 ל 0.1 . נבדק מס' פעמים רב אל מול מד זרם דיגטלי טורי, ואומת שניתן להסתמך על תוצאותיו.

כאמור מדובר במכשיר קיים, ולאו דווקא מהיקרים שבחבורה.

(נקנה אצל ויקטור)

למותר לציין שבדיקה ואיתור תקלה כזו אצל בעל מקצוע מומחה, לא תארך יותר מ 5 דקות, וכל סוגי התקלות יתקצרו לתשובה אחת קצרה וברורה- מצבר או אלטרנטור(או כשל בטעינה) או זליגה.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

השאלה שנשאלת, דני, היא מה בדיוק אתה דורש מעצמך שאתה מבצע בדיקות מקצועיות.

מד זרם השראתי שקופץ בין 0.1 ל 0 אמפר זה בדיוק 0.05 אמפר או יותר? אולי פחות? צריך לקבל מידע מדוייק כדי לקבוע תקינות, במיוחד בימים של מערכות אלק' "כבדות" ברכב, מעל 30 מיליאמפר כבר יהיה גבוה מדרוש במרבית הרכבים.

בנוסף מד זרם השראתי יוצא כמעט לאחר כל שימוש מהאיפוס ולפעמים אפילו במהלך הבדיקה עצמה, מה שמוריד מאמינות הבדיקה שבוצעה.

לעולם לא אנחה חניך שלי להשתמש במד זה לצורך בדיקה זרם פראזיטי, אך כל אחד הטוב בעיניו יעשה, ועפ"י נסיונו.

לגבי האלטרנטור או המצבר. נבדק מתח טעינה של 14.2 וולט. מצביע על רמת טעינה תקינה, אולם בדיקה זו לא מספקת או מושלמת, ורק על סמך נתונים אלו אני מסיק שקיימת בעיית מצבר ותו לא.

נחכה למסקנות לאחר בדיקה נוספת של מקצוען, אם פותח השרשור יואיל בטובו לעדכן אותנו.

פורסם

דורש מקצוענות. יסודיות, עבודה לפי סדר ראוי. גם אתה מכיר אותי כמה ימים..

לא התכוונתי שיש לבדוק זליגה עם מד זרם השראתי, אך מכיוון שהתייחסת לעניין, אבהיר ואחדד:

אכן המכשיר נוטה מהר לצאת מאיפוס, ואולם הכרתו, לאחר טסטים רבים שערכתי לו, לימדו אותי לעבוד איתו בשלמות.

בכללי, אם הצריכה היא 0.04 אמפר או 0.06 אמפר , מבחינתי תקין, אלא אם יש בעיה ידועה של זליגה שיש לבדוק אותה נקודתית,

או אז יש לפעול עם מד טורי, וגם תוך זהירות מרבים של ניתוקי מחברים וחיבורים חזרה (ניתן לעשות זאת ללא ניתוק בכלל) , וזה גם חסרונו של הטורי אל מול יתרונותיו.

בכלל, השרשור הזה, וכולנו, לטעמי מתפלספים מידי. שהרי בדיקה של איש מקצוע ראוי, תביא את התשובה תוך דקות.

האוטו לא יתוקן מעל דפי האינטרנט, כל האפשרויות הועלו, ואינני רואה טעם בהמשכו , לבד מעדכון בעל הרכב.

למותר לציין שאם קראתי נכון, הרכב בתחילה כבה בנסיעה, ולא עשו דבר מהחלפת מצבר. בהחלט "יש מצב" שהיתה טעינה לא מספקת, המצב השתפר עקב החלפת מצבר חדש, שמאפשר מצבים קצוניים יותר, אך לא "ללא גבולות".

כך שתתכן בעיה של חוסר טעינה, ו/או זליגה, ו/או מצבר לא תקין,ואולי אף עוד , כל אחד לחוד וכולם ביחד, כשההפרש בין כולם, הוא עד חמש דקות בדיקה בפועל , אל מול, שרשור של שעה.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מליון תודה לחברי הפורום ,תבורכו, היום נסעתי לעבודה באוטובוס ,לקחתי חופש למחר ,לפתור פעם אחת ולתמיד את הבעייה , בבקשה , תמליצו לי על חשמלאי רכב מראשון לציון , מקצועי , ישר והגון , ושוב תודה לעונים

ברגשי כבוד

אלירם גולדשטיין

פורסם

מליון תודה לחברי הפורום ,תבורכו, היום נסעתי לעבודה באוטובוס ,לקחתי חופש למחר ,לפתור פעם אחת ולתמיד את הבעייה , בבקשה , תמליצו לי על חשמלאי רכב מראשון לציון , מקצועי , ישר והגון , ושוב תודה לעונים

ברגשי כבוד

אלירם גולדשטיין

פורסם

שים דגש על האלטרנטור כי גם לי המנוע כבה והניע עם כבלים (ראה שירשור למעלה) וזה אותו מנוע ואותו רכב.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לגבי האלטרנטור . נבדק מתח טעינה של 14.2 וולט. במצב סל"ד סרק ,והחשמלאי הסביר שזה מצביע על רמת טעינה תקינה

היום דיברתי איתו שוב , תבוא מחר ונחליף לך את האלטרנטור ,למשופץ ,כולל עבודה ,מ1700 ישאר לך עודף

אם זאת הבעיה , בסדר , אני מסכים , אבל שהבעיה תפתר , ולכן שוב אם מישהו מכיר חשמלאי מקצועי והגון מראשון , אודה לכל הממליצים,

ברגשי כבוד

אלירם

• תוכן חדש...