Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ג'סטי 92 מנוע 1000 ,

מכיוון שקניתי אותה לפני שנה ולא ידעתי מתי החליפו בה לאחרונה שמן גיר, החלפתי לפני כשבועיים בעצמי, קניתי שמן גיר 80W90 , ניקזתי את הישן, ומיליתי דרך המדיד את החדש.

ציפיתי שכפי שכתבו פה בפורום מדי פעם , שהעברת ההילוכים תהיה נוחה יותר, לעומת זאת קיבלתי את ההפך , עכשיו יש לי קושי להוריד להילוך שני , משום מה אני צריך לרדת למהירות ממש נמוכה בסביבות ה 15 קמ"ש (שזו כבר מהירות לראשון) , כדי שאוכל להוריד ולהכניס להילוך שני. האם למישהו יש מושג למה זה קרה , ואיך לפתור את הבעיה. אני כמעט בטוח שזה עבד כמו שצריך לפני החלפת שמן הגיר.

בתודה מראש - טל.

ג'סטי 92 מנוע 1000 העונה לשם "אלפרד"

פורסם
יש לי ג'סטי 92 מנוע 1000 ,

מכיוון שקניתי אותה לפני שנה ולא ידעתי מתי החליפו בה לאחרונה שמן גיר, החלפתי לפני כשבועיים בעצמי, קניתי שמן גיר 80W90 , ניקזתי את הישן, ומיליתי דרך המדיד את החדש.

ציפיתי שכפי שכתבו פה בפורום מדי פעם , שהעברת ההילוכים תהיה נוחה יותר, לעומת זאת קיבלתי את ההפך , עכשיו יש לי קושי להוריד להילוך שני , משום מה אני צריך לרדת למהירות ממש נמוכה בסביבות ה 15 קמ"ש (שזו כבר מהירות לראשון) , כדי שאוכל להוריד ולהכניס להילוך שני. האם למישהו יש מושג למה זה קרה , ואיך לפתור את הבעיה. אני כמעט בטוח שזה עבד כמו שצריך לפני החלפת שמן הגיר.

בתודה מראש - טל.

א. חשוב מאוד לא למלא שמן מעל המפלס המסומן במדיד ! (גם לא 2-3 מילימטר) וזו משום שעודף שמן יכסה את גלגלי השיניים שתפקידם להשפריץ שמן בזמן תנועה ולשמן חלקים אחרים בגיר - דבר שעלול לגרום לקושי בשילוב הילוכים ובכלל.

ב. בהנחה שכמות השמן בגיר תקינה לחלוטין, מומלץ לרדת לשמן בצמיגות 80W המותאם לרכבים אלו. ל"פז" יש שמן מיוחד עבור רכבי סובארו ("פזגיר 4") והוא בצמיגות 80W + דליל במיוחד. איתו העברת ההילוכים תהיה חלקה במיוחד.

את השמן ("פזגיר 4") ניתן להשיג בתחנות הדלק של פז, מחירו כ- 37~ שח לליטר.

לפרטים נוספים על השמן, כנס לקישור הבא:

http://www.pazlub.co.il/ShowTable.asp?item=154

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

או שאפשר להשאר עם ה 80-90 , האם הוא מזיק באיזו שהיא צורה למערכת?

בקשר לכמות המדוייקת. א' זו בעיה בזמן המילוי לבדוק את הכמות המדוייקת , עד שהשמן נוזל ומתאסף בקרקעית לוקח הרבה זמן. חוץ מזה שאני לא יודע אם למדוד כשהאוטו קר לחלוטין או אחרי שהתקרר קצת, 10 דקות לאחר נסיעה. בחוברת של האוטו היה רשום שצריך 2.4 ליטר שמן גיר, מילאתי רק 2.2 ליתר ביטחון ואני זוכר שכשבדקתי את המדיד לאחר כמה דקות, הכמות עברה והגיעה מעל המקסימום. אז אני לא מבין בדיוק מה הולך שם.

אני אבדוק אם יש יותר מדי שמן בכל מקרה.7

ג'סטי 92 מנוע 1000 העונה לשם "אלפרד"

פורסם

בקשר לכמות המדוייקת. א' זו בעיה בזמן המילוי לבדוק את הכמות המדוייקת , עד שהשמן נוזל ומתאסף בקרקעית לוקח הרבה זמן. חוץ מזה שאני לא יודע אם למדוד כשהאוטו קר לחלוטין או אחרי שהתקרר קצת, 10 דקות לאחר נסיעה. בחוברת של האוטו היה רשום שצריך 2.4 ליטר שמן גיר, מילאתי רק 2.2 ליתר ביטחון ואני זוכר שכשבדקתי את המדיד לאחר כמה דקות, הכמות עברה והגיעה מעל המקסימום. אז אני לא מבין בדיוק מה הולך שם.

קודם כל, לרוקן את השארית (או את הכל).

נכון, השמן סמיך מאוד ולוקח לו זמן להתאסף בקרקעית, אין מנוס מלהמתין בסבלנות.

את השמן בודקים כאשר הוא ק-ר, מן הסתם, בטמפרטורת החדר... (כך הוא נמצא בזמן שאתה ממלא אותו ובודק).

בכל מקרה, להעברת הילוכים חלקה במיוחד מומלץ לעבור ל"פזגיר 4".

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבעיה?

-כשהחלפתי שמן גיר (לא מזמן), סיפרתי למוכר שם שההילוכים נכנסים קצת קשה, הוא הציע לי במקום להחליף שמן איזהשהוע תוסף (אניל א זוכר כל כך של איזה חברה) שעלה קצת יותר משמן הגיר הכי יקר שהיה שם (בסביבות ה-70 שקל). הוא אמר שהתוסף הזה עוזר לפתור בעיות של הילוכים שנכנסים קשה...

מישהו מכיר?

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
הבעיה?

-כשהחלפתי שמן גיר (לא מזמן), סיפרתי למוכר שם שההילוכים נכנסים קצת קשה, הוא הציע לי במקום להחליף שמן איזהשהוע תוסף (אניל א זוכר כל כך של איזה חברה) שעלה קצת יותר משמן הגיר הכי יקר שהיה שם (בסביבות ה-70 שקל). הוא אמר שהתוסף הזה עוזר לפתור בעיות של הילוכים שנכנסים קשה...

מישהו מכיר?

רון.

לא מכיר - אבל מניסיון על קליאו ידנית, ESSO 75-80 (אותו אחד ששמים ב PSA) מניב העברות הילוכים חלקות להחריד (70 שח לאריזה של 2 ליטר, צריך יותר מאריזה אחת עד כמה שזכור לי).

בספר רכב של הקליאו גם כן מומלץ שמן בצמיגות זו (75-80).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם עדיין לא מצאת שמן 80W, צור איתי קשר בהודעה פרטית - יש לי איך לעזור לך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...