Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חבר שלא רצה להתעסק במכירת רכבו והגיע למגרש שבו משאירים את הרכב והסוחר מוכר את הרכב ומעביר לחבר את הכסף בתמורה להעברת הבעלות לקונה. כל זמן שהרכב במגרש הרכב נשאר על שמו של החבר.

הסוחר מכר את הרכב אבל לא הביא כסף, חבר שלי כדי לא להסתבך (אחרי כמה דוחות חניה שהקונה עשה ולא שילם) הוריד את הרכב מהכביש וכרגע זה שקנה את הרכב מהמגרש מאיים על חבר שלי בתביעה לעוגמת נפש על זה שהוא לא מעביר לו בעלות וגם על זה שהרכב הורד מהכביש והוא בלתי שמיש. בנוסף אותו בחור שקנה את הרכב שלח ערבי לאיים על חבר שלי כדי שיחזיר את הרכב לכביש וישמיש לו אותו לנסיעה.

חבר שלי עוד לא קיבל את הכסף מהסוחר ולא מוכן לשחרר את הרכב עד קבלת הכסף

האם חבר שלי עלול להפסיד במשפט או שחוקית הוא עשה מהלך תקין?

אני אציין שהקונה והסוחר מהמגרש הינם חברים ולכן נוצר גם הרושם שהם מנסים לבצע פה עוקץ

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מהלך תקין - כן. בעיה חוקית? - לא לחבר שלך. למי שקנה את האוטו או יותר נכון למי שמכר לך אותו. אתה אמור לפנות למשטרה, להגיש תלונה, ואז הם מכניסים את הרכב למאגר הרכב הגנוב, ואז כל ניידת שתעצור את הרכב, תוכל עצור את האדם הנוהג בו. גם אם הוא לא זה שקנה את האוטו.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

הרכב הורד מהכביש משמע הרישיון מוקפא ואין אפשרות לעשות טסט ואין אפשרות לנהוג ברכב וכ"ו.

הוגשה תלונה במשטרה נגד בעל המגרש לפי סעיף של נטילת חפץ לצורך סחיטה (ככה במשטרה הגדירו את זה) אבל הרכב לא מוגדר כגנוב כי הוא לא באמת גנוב וגם במשטרה אמרו שהרכב אינו גנוב אלא פשוט בעל המגרש מסרב לתת כסף עבורו.

הרכב כיום עומד ולא זז, לכן זה שקנה את הרכב רוצה לתבוע כי הוא קנה רכב והוא לא יכול להשתמש בו אז התביעה היא על עוגמת נפש, הוצאות של תחבורה ציבורית וירידת ערך של הרכב כי מן הסתם הוא גם לא יכול למכור אותו הלאה כל הזמן הזה.

למרות שהעורך דין של החבר אמר שהבעיה היא של הקונה, עדיין הקונה מתעקש שהוא התייעץ עם מומחה לעניין וחוקית חבר שלי יפסיד במשפט, אני מניח שזה קטע פסיכולוגי כדי להפחיד אבל בכל זאת לא תזיק עוד דעה בפורום של יודעי דבר.

in the face

with a chair

פורסם

והנה עוד סיבה למה בחיים אסור להתקרב לסוחרים, אפילו כדי למכור את הרכב.

אין לו זמן? שימצא, אני בטוח שזה לא מה שיגרום לו לא לישון בלילות.

פורסם

זה לא משנה עכשיו גם ככה אם יש לו או אין לו זמן למכור, שורה תחתונה הוא במצב נתון ואני שואל חוקית האם הוא עושה מהלך חוקי או שהוא מחוייב להעביר בעלות ואז בנפרד לתבוע את הסוחר.

זה שקנה את הרכב רוצה לתבוע על 200 אלף ש"ח אם הוא לא יקבל את רישיונות הרכב על שמו

in the face

with a chair

פורסם

שיתבע עד מחר.

החבר שלך התקשר לצורך ביצוע עסקה מול בעל מגרש הרכב.

קונה הרכב התקשר לצורך ביצוע עסקה מול בעל מגרש הרכב.

לחבר שלך אין קשר לקונה הרכב ולקונה הרכב אין שום עילה לתבוע אותו שכן הוא לא התקשר איתו לצורך ביצוע עסקה כלשהי.

אם יש לו תלונות הוא מוזמן לפנות לבעל מגרש הרכב, שממנו הוא קנה את הרכב.

ובכל מקרה, רכב שנלקח ע"י בעל מגרש רכב אשר לא שילם עבורו, גם אם לצורך מכירתו, ומסרב כעת להחזיר אותו לבעליו החוקיים, בהחלט יכול להחשב כרכב גנוב.

בדיוק כמו שרכב שנלקח מחברת השכרה לשבוע, לא הוחזר ואין דרך לגבות תשלום עבור המשך התקופה נחשב כרכב גנוב.

*האמור בהודעה זו נאמר על סמך דעתו האישית של כותב ההודעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

המצחיק פה הוא שחבר שלי הציע לקונה ללכת שניהם ביחד לתבוע את בעל המגרש, אבל הקונה כמובן לא הסכים ואמר שיותר קל לו לתבוע את החבר וגם ככה הוא צריך כסף וזאת תהיה לו זכיה בטוחה.

זה למה יש הרושם שיש פה עוקץ אבל משפטית עדיין אין תשובה חד משמעית בעניין וההיגיון אומר לא לשחרר את הרכב, הבעיה היא שהחוקים בארץ לא תמיד תואמים את ההיגיון הבריא.

במשטרה סרבו להכריז על הרכב כגנוב

in the face

with a chair

פורסם

בכל הסיפור שכחת פרט אחד קטן ועצוב.

במידה והרכב יוחזר לחבר שלך הוא לא יהייה שווה הרבה, ערך הרכב יהייה כרכב לפירוק בלבד!

או במילים אחרות ברגע שהרכב הורד מהכביש חבר שלך אמר שלום לכסף או לפחות לרובו.

לעניות דעתי חוזה המכירה נעשה מול הסוחר ולכן הקונה לא יכול לתבוע את בעל הרכב אבל המגרש/ סוחר כן יכול לתבוע.

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

פורסם

לא מדובר בהורדה לתמיד אלא הורדה זמנית (הפקדת רישיונות)

והרכב לא יחזור לעולם אלא יתקבל כסף בצורה נחמדה או לא נחמדה וכבר נבדקת האפשרות לדרך הלא נחמדה, אבל בנתיים רק הקונה מהווה מטרד מסויים.

כולם אומרים שאין לקונה עילה לתבוע, מצד שני אף אחד לא אומר את זה לפי החוק אלא לפי ההיגיון, וההיגיון לא תמיד תואם את החוק במדינה הזאת.

חשבתי שאולי יש פה מישהו בתחום הרכב שמתמצא קצת בענייני משפט מהסוג הזה שיכול לתת דעה משפטית מניסיון כזה או אחר

דווקא הסוחר\מגרש לא יתבעו את בעל הרכב כי זה יהיה הפסד בטוח וגם אין להם סיבה כזאת כי הם קיבלו כסף עבור הרכב מהקונה והם המרוויחים היחידים מהסיפור הזה

in the face

with a chair

פורסם

מקרא: א' = חבר של תומר, ב' = סוחר, ג' = קונה הרכב.

ג', שקנה מב' , כל עוד הוא קנה את הרכב ממי שעיסוקו בכך והמכירה הייתה במהלך עסקיו הרגילים של המוכר והחזקה (האוטו) עברה לג'. ואם היה תום לב סובייקטיבי של ג', אז לפי תקנת שוק במיטלטלין ג' מפקיע את הבעלות מא'.

אם כל רכיבי תקנת שוק (כפי שפורטו לאהלן) מתקיימים, אזי לא' אין עילת תביעה (או אפשרות להתגונן) כנגד ג', אלא אם הוא יכול להוכיח שאחד מרכיבי תקנת השוק לא מתקיים ובמקרה הזה הוא יכול לנסות להוכיח שהעסקה התבצעה בחוסר תום לב סובייקטיבי. מה שא' כן יכול לעשות זה לתבוע את ב' על העסקה שהייתה בינהם ולקבל את הכסף (לתבוע אכיפה). ולדווח על שליחת הערבי למשטרה (כי על איומים אפשר לשבת 3 שנים) (או לעמוד שנתיים).

*האמור בהודעה זו נאמר על סמך דעתו האישית של כותב ההודעה ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי. (סורי על ההעתקה הבוטה דיסקברי, אבל לא היה לי כח לנסח משהו אחר :))

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

• תוכן חדש...