Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

### ציטוט מיותר של ההודעה מעליך נמחק ###

סבבה, היהודים השתלטו נכון.

למה הם השתלטו? כי זאת ארץ ישראל- ארץ של יהודים.

בתנ"ך רשום (מי שמאמין כן) שאיפה שאנחנו חיים היום, זה מדינה ליהודים.

אני אף פעם לא ראיתי ב "סיפורים" כמו שאתה אומר שהמדינה הייתה עזובה.

היו פה ערבים.

אז אותם ערבים, אם היו קצת אבל קצת חכמים, היו כובשים את המדינה והיא הייתה שלהם.

אך הערבים לא כאלו חכמים כי הם העדיפו לעבוד בשביל אנשים ולא לכבוש את המדינה.

Kia Sportage, 2014 

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז מה שאתה טוען זה שערבים פחות חכמים מיהודים?

אחלה דרך לפתוח דיון... NOT.

אתה יצירת מופת למקימי תנועת הציונות - אוכל כל דבר שנותנים לך שקשור לתעמולה של ארץ ישראל,

ואפילו שזה לא טעים נותן טיפ וחוזר שוב לאכול עוד מנה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
אז מה שאתה טוען זה שערבים פחות חכמים מיהודים?

אחלה דרך לפתוח דיון... NOT.

לפי המשפט הזה אני כבר מבין שאתה שמאלני.

אני ימיני קיצוני- הדעות שלנו שונות אז הוויכוח יימשך לעד...

אם תוכל להסביר את הכוונה שלך במשפט הבא אני אשמח:

"אתה יצירת מופת למקימי תנועת הציונות - אוכל כל דבר שנותנים לך שקשור לתעמולה של ארץ ישראל,"

Kia Sportage, 2014 

פורסם

זה נאמר כתגובה למשפט הבא שלך:

הערבים העדיפו לעבוד בשביל אנשים ולא לכבוש את המדינה.

וזה נועד להראות שאתה ניזון מהתעמולה הציונית במקום להתבסס על עובדות היסטוריות.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

וזה נועד להראות שאתה ניזון מהתעמולה הציונית במקום להתבסס על עובדות היסטוריות.

ומה היא העובדה ההיסטורית שאתה מתכוון אליה?!

אולי יש פרט שאני לא יודע...

Kia Sportage, 2014 

פורסם

ו-falou אתה לא יהודי? אז סבבה תהיה בריא.

כל אחד ואמונתו.

רק שאלה לי אלייך:

ארץ ישראל, היא מדינה של יהודים.

אתה לא יהודי- מה אתה בדיוק עושה פה? אני תמיד רוצה לשאול אנשים לא יהודים את השאלה הזאת.

אלא אם כן אתה יהודי, פשוט לא שומר מצוות ו/או לא רוצה להיות יהודי.

אני נולדתי פה.

לגבי החוכמה, תהיה חכם ותזכור מי שולט בפורום לפני שאתה מגיב (וזה לא אתה).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני נולדתי פה.

לגבי החוכמה, תהיה חכם ותזכור מי שולט בפורום לפני שאתה מגיב (וזה לא אתה).

פייי יפה...

אתה מתחיל לאיים או מה?!

שאלתי אותך שאלה, רוצה תענה רוצה אל תענה.

רק אל תעשה עליי פוזות בזה שאתה מנהל, אוקיי?

וארז, איזה דיון בדיוק הרסתי?

Kia Sportage, 2014 

פורסם

היום יש כתבה בידיעות אחרונות על טיפים.

מה לעזעזל נסגר עם זה, כל המחייה שלנו צריכה להתייקר ב 10% עם מה שרשום שם. לכל מי שנותן שירות כלשהו אני צריך לתת טיפ, מה נסגר עם זה? אתה שכיר? שהמעביד שלך ישלם לך. למה אני צריך לשלם לך את המשכורת?

אני נותן טיפים תמיד. וטיפים יפים. אבל אני ממש לא מצדיק את זה - איזה סיבה לעזעזל יש לי לשלם טיפ? למה למלצר מגיע טיפ ולמנקה של הבניין לא? שניהם מרוויחים מינימום. שניהם עובדים קשה. בגלל שהוא צעיר וחוסך לתאילנד? שילך כוסאמאק על הדרך...

למה אני צריך לחסוך למעביד של המלצרים כסף? הרי משכורות הוא לא משלם בגלל שאני משלם לו את המשכורת בתור טיפים. אז למה לי לחסוך לו כסף? זה עסק כלכלי ואין שום סיבה הגיונית בעולם לתת טיפ.

גם דמי אבטחה - שקל לכל סועד - מה קורה פה? אתם חושבים שבשעה אחת יש למסעדה רק 25 סועדים? לחלקם יש 50+. אז זה לא רק להבטחה, זה לא קצת גם לכסף לבעל הבית. אז גם פה אין סיבה לשלם, המאבטח יקבל את הכסף בכל מקרה - המעסיק פשוט יצטרך להוציא מהכיס שלו, כמו כל עסק נורמלי.

הרווח הגדול פה הוא בעיקר של המעסיקים שחוסכים עלות של מלצרים - עלות נורא גבוהה!

קראתי פעם כתבה כלכלית על העניין הזה של הטיפים. בכלכלה יש עיקרון שאומר שכל אחד יעשה רק מה שנותן לו את התועלת הכי טובה - הייתה שם טענה שעניין הטיפים זה הנושא היחידי הבלתי מוסבר בכלכלה של ימינו. אתה מרגיש טוב עם הטיפ? יש הרבה דרכים לתרום, למה דווקא טיפים?

בשביל החיוך? תחסכו ממני את זה . הם מקבלים שכר מסוים, ועל פי השכר הזה הם צריכים לעשות את העבודה הכי טובה שלהם.

מי שיעשה עבודה יותר טובה יילך למסעדה יותר איכותית ושם הוא ירוויח משכורת בסיסית יותר טובה. כמו בכל עבודה אחרת בעולם הזה.

אין סיבה הגיונית לתת טיפ למלצר יותר מאשר למזכירה שעוזרת לי באדיבות כשאני מגיע למשרד ואומרת לי בדיוק איך אני מסתדר הכי טוב, או למנקה או לכל מקצוע אחר.

Back to the original - NC again.

פורסם
פייי יפה...

אתה מתחיל לאיים או מה?!

שאלתי אותך שאלה, רוצה תענה רוצה אל תענה.

רק אל תעשה עליי פוזות בזה שאתה מנהל, אוקיי?

עניתי לך, לא?!

אני גם לא מאיים, אני מזהיר, כי על כתיבת דעות גזעניות אפשר להרחיק מהפורום והיו כל מיני כאלו שלא היו חכמים מספיק כדי להתנהג יפה ולהישאר ונחסמו בעבר. אני פשוט לא רוצה שהדברים יגיעו לכדי כך, זה הכל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
עניתי לך, לא?!

אני גם לא מאיים, אני מזהיר, כי על כתיבת דעות גזעניות אפשר להרחיק מהפורום והיו כל מיני כאלו שלא היו חכמים מספיק כדי להתנהג יפה ולהישאר ונחסמו בעבר. אני פשוט לא רוצה שהדברים יגיעו לכדי כך, זה הכל.

ענית, אבל גם המשכת בזה שאיימת, או איך שאמרת "אזהרת".

אני לא רוצה להיחסם, ממש לא.

אבל, כל אחד מביע את דעתו ולא נראה לי שהדעות שלי היו גזעניות.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

בארץ יש חיסרון בתרבות.

במדינות רבות (רובן מדינות עם פערים חברתיים יותר גרועים מפה) יש תרבות של שירות לקוחות.

בישראל כולם רוצים להיות עשירים וכולם רוצים להיות מנהלים.

בגלל שכולם פה מבינים שכולם שוים, הבחור שמשרת אותך במסעדה רואה את עצמו יושב במקום שלך יום אחד ושישרתו אותו. זה מאוד לגיטימי.

העניין כאן הוא שאותו בן אדם לא מרגיש שהוא חייב לתת את השירות הכי טוב שבעולם כי שניכם בעלי אותו מעמד חברתי, ויום אחד גם תהיו בעלי אותו מעמד כלכלי (אני מפריד בין השניים).

בדרום אמריקה למשל, או בתרבות הערבית, באים אליך ומתחנפים כל הזמן בשביל לבדוק מה אתה צריך ואם הכל בסדר, ועובדים ממש קשה על הטיפים שלהם.

בארץ אין הבדלי מעמדות ככה שכל עניין הטיפים הוא מיותר, כי את השירות היוצא מן הכלל לא מקבלים בכל מקרה. בגלל זה המעסיק צריך לשלם יותר ולא אנחנו, כי אם שירות טוב הוא משהו שקונים, אז אנחנו משלמים המון כסף (לפעמים אני מגיע ל50 שקל בשבוע בטיפים) על משהו שלא קיבלנו, שהוא שירות טוב.

יש מקרים שבהם זה ממש מוצדק והמלצרים הם בסדר, אבל זה זניח.

(לא כתבתי שום דבר חיובי או שלילי על מעמדות חברתיים ככה שאל תקחו את הדיון לכיוון הזה)

פורסם
נגיד ככה.

אם המשכורת של המלצרים כזאת נמוכה (אני לא יודע כי לא עבדתי במלצרות- בנתיים לפחות).

אם היא נמוכה, אז שיעזבו את העבודה וימצאו מקום עבודה אחר עם משכורת גבוהה.

אולי אחרי שהמנהלים של האולמות ייראו שאין מלצרים, אז אולי יתחילו להעריך את המלצרים ויעלו את השכר שלהם.

לעולם זה לא יעבוד, פרייארים לא מתים, רק מתחלפים.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

כל אחד מביע את דעתו ולא נראה לי שהדעות שלי היו גזעניות.

אז אותם ערבים, אם היו קצת אבל קצת חכמים...

אך הערבים לא כאלו חכמים...

1 + 1 = 3.

• תוכן חדש...