Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חייל בן לאמא חד הורית (אלמנה) שיש לו 3 אחים, אמא שלו עובדת בניקיון אבל זה מן הסתם לא מספיק כדי לפרנס את הבית, הוא לא רצה להשתמט ולא לעשות צבא אז הוא התגייס ומשרת בקריה וקיבל אישור עבודה אך לצערו לא קיבל תנאים מדהימים של שבוע שבוע וכו', אז בערב שזה הזמן היחיד שיש לו לעבוד - חוץ מאולם אירועים אף אחד לא מוכן לקבל עובד שלפעמים שצריכים אותו אומר "מצטער אני לא יכול להגיע, למפקד שלי יש דיון ואני תקוע במשרד עד שעה 1 בלילה"

הוא לא הביא את המצב הזה על עצמו (מן הסתם הוא לא אשם שאביו הלך לעולמו)

הוא נמצא במצב של אין ברירה שזה או להלחם על הזכויות שלך, לעמוד על שלך ולהרוויחל 0 שקל, או "למכור" את עצמך בזול ולהרוויח 1500 שקל בחודש דבר שמאוד מאוד עוזר לאמא שלו ולאחים הקטנים שלו, אז נכון הוא יכל להדבק בחוק ולעמוד על זכויותיו, אבל זה לא מה שיאכיל את האחים שלו ? אז הוא יגן על זכויותיו אבל האחים שלו ירעבו ללחם.

ארז : הסיפור הזה שקראת פה הוא רק אחד מתוך מאות סיפורים של אנשים שנקלעו למעגלים כמעט בלתי אפשריים, שחייהם נגזרו עליהם להיות קשים עוד לפני שהיה להם מה לומר בנושא. אנשים שמקריבים מעצמם עולמות שלמים למען אחים\הורים\ילדים, אז לבוא ולזרוק "בעיה שלו" כאילו במקום זה הוא יכל להיות מדען חלל ולהרויח 65K ברוטו -זאת לא חוכמה

דבר אחרון ארז אתה כתבת : " צביקי, אני מניח שאתה מבית שאן, אתה לא באמת רוצה לשמוע מה יש לנו (אלה שגרים בקיבוצים מסביב לבית שאן) להגיד." -

ברגע שאתה משייך את עצמך לקבוצה מסויימת ומרשה לעצמך לדבר בשמה או יותר נכון במקרה הנ"ל - "לתקוף" בשמה, אז תהיה מוכן גם "לחטוף" בשמה.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מסכים איתך, גם כשהייתי צריך לעבוד בקיץ,לא הלכתי לאולמות שמשלמים לי פחות ממינימום. אמרתי לבעלי המקום : מינימום+טיפים אני יעבוד, לא אז לא. בסוף מצאתי עבודה, בשעות הבוקר עם שכר מעל המינימום+החזר נסיעות.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
שלום לכל הנזעקים.

שמי צביקי, אני 3\4 גרמני ו1\4 שוויצרי. אשתי 1\2 תמניה ו1\2 פרסיה. לגבי ילדי תעשו את החישוב.

במה שכתבתי היתה הערה שהיתה אמורה להעלות חיוך על פני הקוראים.

אז היית מוסיף סמיילי ופותר בעיות של אי הבנה. קצת טאקט.

היו פה כמה התייחסויות ענייניות, ואני לא רואה צורך לחזור עליהן.

(4/4 שוויצרי שקוראים לו בכלל שמעון)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ארז ופאולו - הנקודה היא שגם אם אדם עובד באולם, זה עדיין לא נותן לאי מי את הזכות לנצלו. כן, גם אם אין לו את הכוחות לצאת במסעות צלב נגד המנצלים.

כשאני אורח באולם אני אורח של מי שמארגן את הארוח. תנאי ההעסקה של המלצר מעניינים אותי כשלג דאשתקד ולא אני צריך להשלים למלצרים הכנסה כי הבוס שלהם מנצל אותם.

יורקים על המלצרים, הם אומרים שזה גשם ובאים אלי שאני אממן להם מטרייה.

ועל זה נאמר, למה מי מת?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עתיד, אחרי הצבא הלכתי לעבוד אצל איזה חקלאי, הוא אמר לי שהוא משלם על כל עץ שאני גוזם סכום מסויים.

התחלתי לגזום כמובן, אחרי 6 שעות עשיתי חישוב ויצא לי משהו כמו 10 שקל לשעה, סיימתי את היום אמרתי לו תודה רבה ולא חזרתי לשם.

ממש מעגל בלתי אפשרי.

כתבתי את מה שכתבתי על הקיבוצניקים כתגובה למה שהוא אמר על האשכנזים, כ"בית שאני עם גאווה".

ועוד משהו, אם הייתי מצדיק קיבוצניקים, אולי הייתי נשאר שם. או חוזר לשם.

אני בחיים לא אחזור לקיבוץ ויש לי את הסיבות שלי ורובן כוללות אנשים זבלים.

שלא תחשוב שאני אוהב אותם או משהו, ואני עוד גדלתי שם.

בשורה התחתונה, שיבוא וישאל לפני שהוא הולך לעבוד שם, לא חוכמה ללכת לעבוד בשכר כזה ואז להתלונן, בפעם האחרונה שבדקתי, אנחנו לא עבדים, ואם קיבלתי על עצמך ללכת לעבוד בשכר כזה, מה החוכמה להתלונן אחר כך? נכון שזה לא חוקי, אבל אף אחד לא הכריח אף אחד, לא חסרות עבודות בשכר מינימום.

רוצה דוגמא יותר קיצונית? אם אני אפוטר אני אחפש עבודה בכל הארץ ואם אני אמצא עבודה שתואמת את מה שאני יודע לעשות איזור המרכז, אני לוקח 3 תיקים, נכנס לרכב ולא מסתכל אחורה, אבל זה רק אני...

עבודה בשכר מינימום אפשר למצוא בכל מקום.

פורסם

וואלה ארז, באמת בחור כארז :mm_yeah:

יש מן תופעה מוזרה בשנים האחרונות לרחם על כל המסכנים שעובדים בשכר מינימום (ולפעמים אפילו פחות) ולדחוף לכולם טיפ. פתאום כולנו הפכנו לפילנטרופים נדיבים שרק מחפשים לעזור "לחייל המסכן שעובד בשביל אוכל לאחים הקטנים שלו" או "לסטודנט המסכן שמנקה שירותים בתחנת דלק".

אולי תשאירו טיפ לנהג אוטובוס, שמרוויח שכר מינימום? או לשומר בכניסה למסעדה? ולבחור שמטאטא את הרחוב בבוקר אתם משאירים שטר של 20 ש"ח מתחת לעץ על תרומתו לשמירת ניקיון העיר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני לא ממש מבין מאיפה המספרים האלה, יש לי האבה חברים שעבדו\עובדים באירועים - חלקם מקבלים 22-24 לשעה+תוספת על הקמה\פירוק. וחלקם האחר מקבל לובלי של כ250 שקל. על פחות מ200 אני לא זוכר ששמעתי בכלל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
כשאני אורח באולם אני אורח של מי שמארגן את הארוח. תנאי ההעסקה של המלצר מעניינים אותי כשלג דאשתקד ולא אני צריך להשלים למלצרים הכנסה כי הבוס שלהם מנצל אותם.

יורקים על המלצרים, הם אומרים שזה גשם ובאים אלי שאני אממן להם מטרייה.

ועל זה נאמר, למה מי מת?!

תקרא טוב טוב שוב את מה שרשמת כאן, ותבין בדיוק על מה ניסה צביקי להתלוצץ בהודעתו הראשונה, בדיוק על הגישה המתנשאת, המכוערת, האגואיסטית והדוחה הזו.

אני מכיר אשכנזים שהם יותר "לארג'ים" אפילו מכאלה שהם לא אשכנזים. אבל אנשים עם גישה כמו שלך, הם בדיוק הקבוצה, שלשמחתי הולכת ונעלמת, שבבסיסה נעוצה הסיבה לדעות הקדומות על האשכנזים. אלו שמבדלים עצמם מהכלל, אלו שלא צריכים לדאוג לאף אחד, מלבד לעצמם. אלו האשכנזים, והאמת היא שאין זה משנה אם הם אשכנזים, גרוזינים (אני) או צרפתים - אנשים מהסוג הזה - פשוט דוחים אותי, ומכערים את החברה.

סימון.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אני לפחות דואג לעצמי.

המלצר לא רק שלא דואג לעצמו, הוא רוצה שאני אדאג לו להשלמת הכנסה בשעה שהוא לא מוכן לעמוד על זכויותיו.

אז למה שאני אשלים רק לו הכנסה?

אולי גם למוכר בפיצוציה שמקבל מתחת לשכר מינימום?

אולי גם למנקה הרחובות?

אולי למוכר בחנות נעליים?

אולי לעובד של הנגר שבנה לי את הרהיטים?

לטכנאי של חברת המזגנים?

זהו, מכל העובדים המנוצלים רק למלצרים באולמות אירועים מגיע לדרוש השלמת הכנסה בכסף שחור מהלקוחות?

תחדל מהדמגוגיה בגרוש שלך.

אם אתרום מכספי למי שאני אבחר, ויש עוד שניים שלושה בתור לפני בחורים צעירים ובריאים שעובדים כמלצרים ולא מוכנים להזיז את התחת שלהם כדי לוודא שהם מקבלים את הזכויות הקבועות להם בחוק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ואללה כן, לטכנאי אני נותן טיפ בכיף לטכנאי של הוט או יס אני נותן טיפ אם הוא ביצע התקנה טובה וענה לי השאלות בסבלנות, אז כן אני נותן לו טיפ. למוכר בפיצוציה לא אתן טיפ, כי זו לא עבודה קשה, כנ"ל מוכר בחנות, עובד של הנגר? אם אני מכיר אותו אישית אז גם כן אין בעיה.

אף אחד לא דורש, בגלל זה אני נגד כל אותם מקומות שמכניסים את סעיף הטיפ בכוח לחשבון. טיפ זה משהו שצריך לבוא מהלקוח, ועל שירות טוב \ עבודה טובה אני אתן טיפ. תנסה אתה להיסחב עם 4 מגשים בידיים, להיזהר לא להפיל אותם ואח"כ עוד לחייך לאנשים, נכון שזה העבודה שלהם, אבל עוד קצת כסף מטיפים לא יזיק. אם המלצר ששירת אותי (מילה מעצבנת, שירת, מה הוא משרת?) לא ביצע כמו שצריך את עבודתו אז אני אשקול אם לתת לו טיפ או לא, אבל בכל זאת קצת רחמים על אלה שעובדים וקורעים את התחת.

ROOONEEYY

פורסם

עבדתי במסעדה (במטבח). אצלינו, מלצרים קיבלו 11 ש"ח לשעה והטיפים השלימו והעלו את השכר. במקרה והטיפים לא עברו את שכר המינימום, השכר הושלם ע"י המסעדה. כמובן, הכל היה יחסי והתחלק בין המלצרים (בלבד). מיותר לציין שכל כסף שניתן לעובדי בעל העסק בזמן עבודתם, הוא של בעל העסק.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אני לא מאמין בלתת לאדם דג אחד, אלא ללמד אותם לדוג.

ובהקשר לנושא, הם יכולים לגרור את המעביד שלהם לבית משפט לעבודה ולתבוע אותו רטרואקטיבית עד שבע שנים. הם יכולים להתארגן ולהקים וועד (וזה יותר קל ממה שזה נדמה - המלצריות בקופי טו גו באוניברסיטה הצליחו לכופף את עלית) ועוד שאר ירקות.

אם למישהו יש תהיות בנושא - הוא מוזמן לפנות אלי ואני אקשר אותו לאנשים המתאימים.

ולפני שאתם קופצים עלי, אני נותן טיפים - אבל רק אם השירות היה מצויין, ולא בגלל שאני מרגיש חייב עקב נורמות חברתיות מעוותות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

שוב , המטרה כאן היא ממש לא לפתוח את הויכוח אם לתת טיפ או לא. בהנחה ונתתם טיפ - לא הייתם רוצים שהוא יגיע לידיים אליהן כיוונתם אותו? זוהי מטרת השרשור. גם פאולו וארז יסכימו איתי בכך, ולכן אשמח אם תפיצו זאת הלאה.

מעבר לכך.

יש עוד אנשים שמילים כמו מעורבות חברתית, מלחמה בקיפוח, שויון זכויות ודומותיהן עוד מדברות אליהם - הם אלו שיבינו את כוונתי.

אתם לא אשמים במצב המלצרים, אתם יכולים להתעלם, לדבר בהתנשאות על האנשים ש"בחרו" לעבוד בעבודות אלו, לזרוק את האחריות על המארחים ועוד.

אתם יכולים, מאידך, גם לפתוח מעט את עיניכם ולראות את האדם שעומד מאחורי נותן השירות שלכם. אתם לא חייבים. זה סתם אנושי.

אני רק מקווה שאתם יודעים להודות על מזלכם שאיפשר לכם להיות מאלו שיש להם ולא מאלו שאין להם. ולפני שיקפצו כל מי שיסבירו לי שהם עשו את כספם במו ידיהם, אשמח אם הם יעשו את החשבון של סך כל ההון החברתי שקיבלו במו לידתם.

(קשרים, יכולת ללכת לחפש עבודה מבלי לדאוג לפרנסה תוך כדי, ועוד, ועוד, פרטים נוספים בקורס מבוא לסוציולוגיה של שנה א').

זהו, ושוב אני אומר. להפיץ את המכתב - כולכם יכולים. (מי שההערה על האשכנזים מפריעה לו מוזמן למחוק אותה. גם אני עושה זאת עכשיו.)

צביקי.

• תוכן חדש...