Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שערורית הצמיגים בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שלגבי משאיות ואוטובוסים התקן הוא שונה מאשר רכבים פרטיים. אגד למשל מתקנים ע"י פנימיות או גיפור מחדש (אחד מהשניים, לא זוכר במדויק), כל הצמיגים עוברים בדיקות של מומחים, והם מורכבים אך ורק בסרן האחורי (לא בסרן הקידמי), ככה שהסיכון שגם אם הצמיג יתפומץ לא יקרה כמעט ושום דבר. ברגע שתדע מחיר של צמיג אחד לאוטובוס או משאית של חברת סומיטומו או קונטיננטל (חרא של צמיגים, לפני כן היו מורכבים באגד מישלינים, אבל מקיצוצי תקציב הלכו על הקונטיננטל) זה לא יהיה נעים, לכן על מנת לחסוך הם ממחזרים צמיגים.

ROOONEEYY

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שערוריה מספר 2 - אתם הנהגים, שמוכנים להרכיב צמיג "חדש" זול וישן על הרכב, כל מי שמתקין צמיג "חדש" שתאריך הייצור שלו הוא יותר מ8 חודשים הוא אידיוט !!! למה לשים צמיג בן שנה כשאורך חיים סביר הוא בקושי 4 שנים (והמהדרים אומרים שאחרי 3 שנים הצמיג מאבד מרבית מתכונות האחיזה) הרי במחיר ששילמתם אפשר לקבל צמיג בן חודש חודשיים, ולהינות מ4 שנים מלאות לחלוטין של צמיג טוב.

הקביעה של התיישנות הצמיגים היא ממש לא חד משמעית כפי שאתה מתאר אותה.

http://www.motori.co.il/component/option,com_myblog/show,-a-a-....html/Itemid,10742

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

לפני כמה שנים טובות באוטו של אשתי כשעוד היינו חברים תקנו פנצ'ר בשיטה הלא טובה לא הבנתי אז מה ההבדל, כמה שנים אחר כך כשהיה לי פנצ'ר באותו צמיג אז הביאו לתשומת ליבי שהתיקון היה לא טוב והצמיג מסוכן.

אני חייב גם לציין שהצמיגים המקוריים של האוטו החזיקו מעמד לפחות 3-4 שנים לעומת החלופיים שברוב עוונותי שמתי סיניים זולים (שוב לא הבנתי יותר מדי) הייתי מחליף של שנה כי הם לא עברו טסט.

NASCAR = Non Athletic Sport Created Around Rednecks

פורסם
הקביעה של התיישנות הצמיגים היא ממש לא חד משמעית כפי שאתה מתאר אותה.

http://www.motori.co.il/component/option,com_myblog/show,-a-a-....html/Itemid,10742

תום

תום ??? הגם אתה ???

אה, כן, נזכרתי, אתה משוחרר מהתבוננות בתאריך הייצור, אתה יכול לקנות צמיג בן שנה וחצי, הרי אתה מחסל אותם תוך חודשיים שלוש, כך שנושא הגיל לא רלוונטי עבורך :-P8)

לכל האנשים ה"שפויים", מדוע צריך לשלם סכום מלא על צמיג בן שנה וחצי, :shock:כשאפשר באותו מחיר לקבל צמיג בן חודשיים ???

(אני לא נכנס לשאלה האם אורך החיים של צמיג הוא 3, 4, או 5 שנים, אני את שלי משליך אחרי מקסימום 3)

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

כי לא תמיד יש במלאי צמיג טוב ואז נאלצים להתפשר על התאריך בצמיג הטוב, ככה זה כשבמידה שאתה צריך אין מגוון צמיגים והיחידי שיש במידה שלך והוא באמת טוב הוא לא בן 3 4 או אפילו 6 חודשים אלא קצת יותר.

לצורך העניין אני מעדיף GSD3 בן שנה לעומת סיני זול בן 3 חודשים

והבעיה היא יותר במידות של חישוקי 13 וגם בחישוקי 14 שבהם יש מחסור בצמיגים איכותיים ולכן כשמוצאים משהו איכותי נאלצים להתפשר על התאריך.

מה שיותר מטריד אותי זה שלא מוכנים לפרסם רשימת צמיגים שנפסלו, אפשר להגיד ששר התחבורה הוא פושע שמסכן אזרחים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בארץ כן מגפרים צמיגים (תהליך השיפוץ) אך ורק לרכב מסחרי וכבד. התהליך מבוצע ברמה גבוהה ואין שום בעיה עם צמיג מגופר.

בכל העולם נהוג לבצע גיפור צמיגים וגם בארצות נאורות.

צמיגים המקולפים שאתה רואה על הכביש מקורם בהזנחה פושעת של קציני הרכב והנהגים של אותם כלים שלא מקפידים על לחץ אויר תקין, משקל העמסה, ומושכים את אורך חייו של הצמיג עד תום. זה קורה לרוב אצל מובילים פרטיים או חברות קטנות. לא תמצא בעיות כאלו אצל "תעבורה" למשל. שם לחלק מצי המשאיות התקינו מערכת ניטור וניפוח לחץ האויר של הצמיגים, מה שהוכיח את החזר ההוצאות של המערכת עקב החלפות צמיגים לעיתים רחוקות יותר מאשר בלי המערכת.

פורסם

ידיעה טריה וחסויה מהיום !!!

הוקם בארץ מפעל ל"שיפוץ" \ גיפור \ שיחזור צמיגים...... בקאלאנסווה !!!

כמובן שמשרד התחבורע לא נכנס לשם, והמבין יבין !!! ראו הוזהרתם !!!

"מוות לשיעמום"

פורסם

שערוריה מספר 2 - אתם הנהגים, שמוכנים להרכיב צמיג "חדש" זול וישן על הרכב, כל מי שמתקין צמיג "חדש" שתאריך הייצור שלו הוא יותר מ8 חודשים הוא אידיוט !!! למה לשים צמיג בן שנה כשאורך חיים סביר הוא בקושי 4 שנים (והמהדרים אומרים שאחרי 3 שנים הצמיג מאבד מרבית מתכונות האחיזה) הרי במחיר ששילמתם אפשר לקבל צמיג בן חודש חודשיים, ולהינות מ4 שנים מלאות לחלוטין של צמיג טוב.

תראה ליאור - כמו שציינתי בכתבה - אם הצמיג שמור כהלכה - השנה במחסן לא תהיה שווה לשנה על הכביש, אפילו לא לחודשיים. הבעיה היא שצמיגים שמורים בסביבה לא מבוקרת אצל הפאנצר מאכר השכונתי.

בארצנו לצערנו הרב אין המוני צרכני צמיגים, בטח לא של צמיגים ספורטיביים. דבר הגורר את העובדה שרוב הזמן לא יהיו צמיגים מאוד. נתחיל מכך שעד שצמיג יגיע לארץ הוא יהיה בן מספר חודשים של איחסון אצל הספק והובלה בים, המלאי שמגיע מספיק גם הוא לכמה חודשים והכל תלוי כמובן בהיצע וביקוש. צמיגי כביש רגילים יעופו זריז לרכבים משפחתיים וליסינג, צמיגים ספורטיביים נוטים לשכב קצת יותר זמן במלאי. כיוון שיש מינימום של הזמנה, נוצר הכרח של צמיגים לשכב זמן מסויים.

הצרכנים הישראלים ברובם הם לא טיפשים, פשוט נמצאים בשוק שבו אין כל הזמן צמיגים טריים מכל המידות ומכל החברות. ולמזלנו הרב, נושא התיישנות הצמיגים הוא פשוט לא קריטי כמו שחלק מהאנשים חושב...

נ.ב גם בארה"ב נמכרים צמיגים בני שנה ויותר. ושם התרבות הצרכנית הרבה יותר מפותחת מאצלנו...

פורסם
בארץ לא ממחזרים צמיגים, אלא תומנים אותם באדמה.

אם אני לא טועה היבואן חייב לאסוף אותם,ומוכרים אותם למדינות זרות למחזור.

אני לא קונה מה שאני לא מכיר.

אני רואה פורמולה רואה פרסומות לדנלופ ,מישלין,פירילי,גודייר,ברידגסטון. אותם אני קונה גם אם יעלו יותר. אני מודע שלחברה שיש לה מספיק כסף לפרסם בפורמולה היא חברה בינלאומית עם רקורד,ומוניטין שלא מאפשר לה למכור זבל.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
(חרא של צמיגים, לפני כן היו מורכבים באגד מישלינים, אבל מקיצוצי תקציב הלכו על הקונטיננטל) זה .

אני חושב שאתה טועה

הצמיגים של מישלין היו מתפוצצים בזמן נסיעה ולכן החליטו לעבור לקונטיננטל,

מלבד הסיכון שבדבר זאת הייתה תקופה של פיגועים רבים בירושלים כאשר כל פיצוץ הקפיץ את כל העיר, והיו המון קריאות שוא בגלל האוטובסים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
תראה ליאור - כמו שציינתי בכתבה - אם הצמיג שמור כהלכה - השנה במחסן לא תהיה שווה לשנה על הכביש, אפילו לא לחודשיים. הבעיה היא שצמיגים שמורים בסביבה לא מבוקרת אצל הפאנצר מאכר השכונתי.

בארצנו לצערנו הרב אין המוני צרכני צמיגים, בטח לא של צמיגים ספורטיביים. דבר הגורר את העובדה שרוב הזמן לא יהיו צמיגים מאוד. נתחיל מכך שעד שצמיג יגיע לארץ הוא יהיה בן מספר חודשים של איחסון אצל הספק והובלה בים, המלאי שמגיע מספיק גם הוא לכמה חודשים והכל תלוי כמובן בהיצע וביקוש. צמיגי כביש רגילים יעופו זריז לרכבים משפחתיים וליסינג, צמיגים ספורטיביים נוטים לשכב קצת יותר זמן במלאי. כיוון שיש מינימום של הזמנה, נוצר הכרח של צמיגים לשכב זמן מסויים.

הצרכנים הישראלים ברובם הם לא טיפשים, פשוט נמצאים בשוק שבו אין כל הזמן צמיגים טריים מכל המידות ומכל החברות. ולמזלנו הרב, נושא התיישנות הצמיגים הוא פשוט לא קריטי כמו שחלק מהאנשים חושב...

נ.ב גם בארה"ב נמכרים צמיגים בני שנה ויותר. ושם התרבות הצרכנית הרבה יותר מפותחת מאצלנו...

אני מחזיק 2 מכוניות: על הרכב הראשון שלי מותקנים צמיגים של קומהו שהיו בני 6 שבועות ביום ההתקנה.

על הרכב השני, סיאט לאון, היו קונטי-ספורט-קונטקט-2, חיכיתי למשלוח כשבועיים, וכשהוא הגיע לארץ, קיבלתי צמיג בן 3 שבועות !!!, איך אמר לי הפאנצ'רמכר, "תיגע, הוא עדיין חם מהמפעל"

ד"א, שילמתי בדיוק אותו מחיר כמו מי שקונה צמיג בן שנה .... רוצה לאמר שאם מתעקשים, מצליחים.

נ.ב: בקשר ל F1D3, גם אני שמעתי שמועות על ייצור במזרח, האם למישהו יש התרשמות אישית מהאיכות ???

"מוות לשיעמום"

פורסם

שבועיים משלוח?

לי על S-DRIVE אמרו לחכות כמה חודשים עד שיגיע משלוח נוסף עם הזמנה של המידה שלי שלא מיובאת לארץ אלא בהזמנה מיוחדת בלבד שמייקרת את העניין בכמה מאות של שקלים (למרות שלא באמת עושים לי משלוח פרטי ומהיר)

יש מידות שפשוט אין מה לעשות, ככה זה כשיש לך ג'נט 14

some people need a high five

in the face

with a chair

• 3 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...