Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, אז ככה (זה קצת ארוך ומסורבל, אבל אני מעדיף לתעד את כל מה שעשיתי עד כה):

מדובר ברכב רנו מגאן, 5 דלתות, שנת 97.

לפני כחודש, החלפתי זוג לאגרים (מיסבים) אחוריים (לא זוכר איזה חברה, אבל משהו איטלקי, לא זבל סיני), תוך נסיון לחלץ תחילה את הלאגר עם פטיש, אך לאחר כשלון במשימה, פניתי אני ואחי למוסך ועשינו שימוש במכבש בשביל לחלץ את הלאגרים (אציין שהיה צורך במשקל רב כדי לחלץ אותם).

לאחר מכן החלפנו את הלאגרים והכנסנו אותם לדראמים (גם כן בשימוש במכבש).

לאחר ההחלפה, פתאום הופיעה וויברציה חדשה בדוושת הבלם (לא בהגה!), בזמן בלימות חזקות.

לאחר שפניתי אליכם לייעוץ, אחד המגיבים הציע לי לבדוק רעידות בזמן בלימה באמצעות בלם היד בלבד.

בדקתי - ואכן הרעידות הופיעו שוב. (לכאורה המסקנה היא שהבעיה היא בדראמים/משהו אחר בסרן האחורי).

כמה ימים לאחר מכן, נכשלתי בטסט על סוגיית בלם יד אחורי, ופניתי למוסך לטיפול בבעיה.

החלפתי את הדראמים האחוריים, יחד עם הרפידות.

את המיסבים חלצנו בהצלחה מהדראמים הישנים והעברנו אותם לחדשים. (כלומר אני עדיין על אותם מיסבים).

כשהרכבנו הכל חזרה, עברתי בהצלחה את הטסט, אבל הרעידות המשיכו.

שבוע שעבר, שוב הייתי במוסך, והתעקשו שהרעידות מגיעות מהדיסקים הקדמיים, והציעו לי לחרוט אותם. (אמרו לי שבכל מקרה במהירות גבוה, בלימה עם בלם יד תביא לרעידות בגלל מבנה בלמי התוף).

לאחר החריטה, התרחש השינוי הבא:

אם מקודם, הרעידות בדוושה הופיעו רק בלחיצה חזקה על הדוושה, הרי שעכשיו הרעידות מופיעות דווקא בלחיצה מתונה/חלשה של הדוושה. (הרעידות ממשיכות להגיע מהדוושה ולא מההגה).

מכיוון שהמוסך בו טיפלתי בבלמים נמצא רחוק ממני (אני כרגע בצפון, והמוסך בירושלים), החלטתי להתקשר אליהם - והמוסכניק הציע לי להחליף שוב את הלאגרים (אני מזכיר שהם אומנם חדשים, אך אלה אותם הלאגרים שאחרי התקנתם הופיעו הרעידות).

מוסכניק משפחתי אחר שבדקתי איתו, הציע לי להחליף את הצמיגים הקדמיים עם האחוריים בתור "עוד אופציה" ש"כדאי לבדוק".

למי שישאל - הבוכנות בלמים האחוריות שלמות ותקינות, לכן גם זאת לא אופציה.

להגיד את האמת, אני קצת אובד עצות, ולא בא לי סתם לזרוק כסף על השערות סתמיות והחלפות חלקים לא נחוצות.

האם יש כאן מישהו שיכול לחשוב על דרך בטוחה לבדוק את הסוגיה ולזהות איפה הבעיה??

בברכה!

יונתן.

פורסם

אם כל הסיפור התחיל מהחלפת הלאגרים/עבודה על הסרן האחורי זה הדבר היחיד שאני רואה שיכול לגרום לבעיה. אני מסכים עם המוסכניק מירושלים.

• תוכן חדש...