Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו נמרוד, גם אני לא מתיימר להיות בלש, אבל בתמונה של הגלגל המנותק, רואים כי לחישוק יש צורה של אליפסה.

השערתי - יציקת התוף נשברה כתוצאה מהמכה בתאונה ולא התאונה נגרמה בגלל שבר ביציקה.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נמרוד לגבי תופים:

בפוקוס של ההורים של וגם בפיג'ו התופים מחוברים עם אום והברגים אל התוף.

ככה שמה שאתה אומר לא נכון, או נכון לגבי יפניות לרוב שם הגלגלים באמת בצורה שאתה אומר עם בורג מהנאבה וגוז'ון סוגר, אבל יש לא מעט רכבים שהגלגלים מוחזקים עם ברגים.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
אין לי כוונה לערוך תחקיר בלשי לאחר עיון בכמה תמונות, אבל שני דברים נראים לי משונים.

ברוב בלמי התוף שאני מכיר, התוף איננו חלק מהציר אלא מורכב עליו, ומהודק לציר בעזרת ברגי הגלגל. פה נראה שהתוף מחובר לציר, והגלגל מוברג לתוף עצמו ולא ישירות לציר.

דבר שני, גם אם מדובר בתוצאה של "עבודה עברית", זה לא היה צריך לקרות. חלקים בטיחותיים מסוג זה אמורים להיות idiot proof כך שאין כל אפשרות להרכיב אותם לא נכון.

נמרוד

זהו מבנה קלסי שבו התוף משמש גם כתבור הגלגל (הנושא את המייסב גלגל), לאחרונה תצורה זו פופלארית במיוחד לרכבים קטנים או פרטיים עקב החסכון והפשטות.

מעולם לא נקבע כי חלקים בטיחותיים אמורים להיות idiot proof והאמת רובם ממש לא, בכל עבודה על מערכת בלמים, מתלים או הגה ניתן "לפספס" בעבודה ולרכיב מכלולים בצורה שגוייה או רשלנית. מכאן גם מגיעה התקנה מדוע רק למוסך מורשה מותר להתעסק אם מכלולים בטיחותיים, אבל עדיין, זה לא idiot proof ! וגם מוסך מורשה תיבין וטקילין עלול לעשות טעויות, אנחנו רק בני אדם, מה לעשות.

פורסם

לגבי מבנה התוף - לא טענתי שאין מבנה כזה. בתמונה בבירור רואים שהגלגל היה מוברג לתוף ולא לציר. המבנה הזה נראה לעיני הלא מקצועיות פחות חזק מאשר הברגה של הגלגל לציר ישירות.

לגבי נושא ה idiot proofing, יצרני הרכב משקיעים מאמצים רבים להפוך את מכוניותיהם לכאלו. הבעיה היא שככל שימציאו פטנט מוצלח יותר נגד אידיוטים, תמיד ימצא אידיוט שמצליח יותר מהפטנט. אם תתבונן במבנה של בלמים אלו, יש שתי דרכים לטעות בהרכבה שלהם: פעם ראשונה בעת הידוק האום המרכזי שתופס את התוף לציר, ופעם שניה בעת הידוק הגלגל לתוף. בבלמים בהם התוף מתהדק עם ברגי הגלגל לציר, יש רק אפשרות אחת לטעות = פחות הזדמנויות לטעויות.

אנשים לא תמיד מודעים לזה, אבל כל פעם שאתה מגלה שאפשר לחבר משהו רק בכוון אחד (אחרי שניסית את כל שאר הכוונים ;-) ) ה idiotproofing עבד.

נמרוד

פורסם

מנסיון של בדיקת כשלים רבים במערכות ברכב, בטיחותיות או לא, עוד לא מצאתי משהו שהוא אולטימטיבי idiot proof. תמיד יבוא אחד אובר חוכם ויוכיח שלך שאתה עוד לא יודע איך "זה נכנס בתוך זה". דווקא במקרה הזה לא היה כשל בבורג המרכזי של הטבור שנשאר במקומו ולא בחיזוק הגלגל שגם נשאר מוצמד עם הברגים לתוף.

כבר כתבתי שלדעתי הרכב עבר פרוק והרכבה של המייסבים האחוריים ותוך כדי חילוצם או התקנתם נוצר לחץ רב מידי על היציקה שגרמה להתחלה של סדק. העומס בזמן הסיבוב או בור בכביש סיימו את העבודה.

ועוד לעניין ה-idiot proof מנסיוני והכרותי מגמת מרבית יצרני הרכב היא הפוכה, הוא כל הזמן מקשה יותר ויותר למכונאי שלא מכיר את הרכב ואין ברשותו את הציוד המתאים לבצע את העבודה, וזה מסתכם בפעולות די פשוטות של תחזוקת רכב ולמעשה מכריח את בעל הרכב להכנס למוסך מורשה מטעם היצרן/יבואן. כתבתי על זה מאמר קטן לפני זמן מה, כדאי לקרוא.

פורסם

זה לא פעם ראשונה שאני רואה את הAVEO שמתפרק לה גלגל

ראיתי את זה לפחות 5 פעמים

לא רק זה גם לדגם הזה אין ABS

לאיזה אוטו בשנת 2007 אין ABS !

חוץ מזה שגם האופטרה גרועה

לפני חודש + עשיתי תאונה עם אופטרה 5 דלתות האוטו הלך טוטאלוס לא נפתחו כריות אוויר וגם הABS בגלגל אחד לא עבד

בקיצור הרכבים האלו של דיההו הם סכנה לציבור

פורסם

ראית לפחות 5 פעמים איך מתפרק לה לאוואו גלגל?!

מה אתה עוקב אחריהם בכביש?!

לא צריך לזרוק דברים לאוויר.

עשית תאונת טוטל לוסט? עובדה שאתה פה ויכול לכתוב בפורום,לכן יכול להיות שזאת הייתה תאונה שלא היה בה צורך בכריות אוויר.

פורסם

לפני שנים עף לי גלגל אחורי של אוטוביאנקי תוך כדי נסיעה (רגועה).

התברר שהיה כאן (כנראה) כשל של המוסך. במוסך החליפו מיסבים אחוריים, כאשר המיסב היה אמור להיות מורכב בתוך הבית שלו בלחץ, ומאובטח על ידי טבעת סגר.

למזלי השתלטתי (בקלות) על ההיגוי ועצרתי בצד הדרך, וכאשר בדקתי את הגלגל שעף התברר לי שהמיסב (עם הגלגל) החליק החוצה מהתושבת שלו (כי לא הותאם בלחץ, וטבעת הסגר לא הצליחה להחזיק אותו במקום) והתפרק לגורמים (הכדוריות היו מפוזרות ליד הגלגל).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

מניסיון של תאונה עם אוויאו , האוטו עמד בה בצורה לא רעה בכלל, למען האמת עמד בה בצורה מעולה..

גלגל של משאית שהתנתק בזמן נסיעה, ו"נסע" אלי במהירות של לפחות 80 קמ"ש שלו ועוד 80 קמ"ש שלי

וגרם לכך שכל צד שמאל מרוסק, הגיר התפרק לתחתיכות כמו גם הציריה השמאלית וכל מה שקשור, כריות האוויר נפתחו כמו גדולות (מי שמכיר את הריח לא ישכח לעולם), ולמען האמת (טפו טפו טפו) אני יצאתי עם סימן אדום של החגורה וקצת אדום בפרצוף מהכרית.

זה הכל.

פורסם

חושבים שזה מפחיד?! לפני 9 שנים בערך נסעתי בסופה ממוגנת בציר של ים המלח סדום, כאשר באמצע הדרך השתחרר לנו גלגל אחורי עם הסרן! אין ברקסים האוטו משתולל מצד צד בכיש וחורט עם השלדה את הכביש, במזל הנהג נצמד למעקה הבטיחות ובשילוב עם הגומי שמעל הסרן ולחץ הגה חזק לכיוון המעקה וכמובן "נס משמיים" הצלחנו לעצור לאחר כ 250 מ'.

אגב, הגלגל הטועה יחד עם הסרן פגע במסחרית , ואנחנו יצאנו המומים בלבד.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

לפי מה שראיתי האוויאו דווקא רכב די בטיחותי .

למשל בכפר סבא הייתה אוויאו שראיתי באמצע הרחוב,הרכב התחיל מהשמשה הקידמית,בשיא הרצינות כל הפרונט נעלם.

כל התא נוסעים היה שלם לגמרי,וכל שאר הרכב נראה שלם לגמרי,הגג לא עקום הדלתות ישרות,וזו הייתה תאונה רצינית.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הכריות לא נפתחו בתאונה חזיתית ב80 + קמ"ש בעמוד חשמל (המרובעים הגדולים ) שהגיע עד אחרי המנוע ואתה רוצה לאמר לי שכריות לא אמורות להיפתח ?

יצאתי בנס

חוץ מזה שגם האמינות של האוטו על הפנים

פעמיים ראש מנוע אחרי 50K קילומטר בנסיעה של אבא (רגילה ורגוע) , התקלקל הABS , הגיר גם כן גסס ועוד'

הדבר היחידי שהאוטו הזה נותן זה ברקסים חזקים והגה רך

אני לא היתי רוצה לנסוע באוטו מהתוצרת הזאת שוב ...

מבחני הריסוק נתנו לAVEO 18 % לתאונה מקדימה (אם אינני טועה) זו סכנת נפשות

פורסם

כוכב וחצי בבטיחות זה לא מתכון לאנשים שאוהבים את החיים.

מה גם שהרכב מרגיש כמו קרש ללא היגוי. ואם היה חסר עוד משהו - הישיבה מאד מזכירה לי אישית ישיבה על אסלה. (מבחינת נוחות כמובן.)

לעניין התאונה הזאת

מהיכרות עם מישהו שהיה שם (מצוות המטפלים) - האוטו לא התנגש בכלום ולא היתה כאן תאונה.

כל הסיפור נגרם כתוצאה מהתנתקות הגלגל במהירות 60-70 קמ"ש בסיבוב.

האוטו התהפך לסלעים בצד והגלגל נראה כך כי כנראה חטף חזק אחרי שהתנתק.

בקיצור - הכל בגלל מסמר קטן.

• תוכן חדש...