Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סגירת מרפסת - עלויות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רציתי לסגור מרפסת.

המרפסת מקורה, מה שצריך לבנות זה:

קיר באורך 3.5 מ' גובה 3 מ'.

קיר באורך 2.5 מ' גובה 3 מ'.

חלון.

שבירת קיר לצורך דלת.

כמה לדעתכם זה יעלה, בהנחה שאני משיג שיפוצניק טוב, זול, ללא חשבונית?

המלצות לשיפוצניק באיזור אשדוד תתקבלנה בברכה,

רצוי שיהיה קיר לבנים ולא גבס.

פורסם

זה לא שצריך אישורים - פשוט צריך להודיע לעיריה כדי שלא יצא מצב שיחיבו אותה בארנונה שונה "רטרואקטיבית" (שזה מה שניסו לעשות לנו).

כשאתה סוגר את המרפסת, דינה כדין חדר ולכן אתה משלם עליה יותר ארנונה. אחרי שסגרנו את המרפסת שלנו ניסו לגבות מאיתנו ארנונה עליה כחדר רטרואקטיבית לשלוש שנים (חצי שנה אחרי סיום הבניה שארכה חודש).

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

יש אזורים שמותר ורצוי לערוך שינויים בד"כ בבניינים ישנים, אך בפרוייקטים חדשים אסור לערוך כל שינוי ויוציאו לך צו הריסה.

אני ממליץ לך לחפש אחר התקנות בנייה של העיר בה אתה גר, לפני התחלת תכנון הבנייה.

אנחנו שברנו את הקיר שהפריד בין הסלון למרפסת, ריתכנו וקבענו ריילסים ענקיים לכל האורך על מנת לחזק את המבנה, לאחר מכן הרכיבו לנו מאלומיניום חלונות רגילים וחלונות חשמליים בגג, ככה שהגג נפתח עד לשלושת רבעי.

סידרנו קצת עם גבס, גופי תאורה, ווילונות, ציפוי חיצוני/ פנימי לחלונות על מנת למנוע מהשמש לטגן את הבית.

יצא יפה מאוד, העירייה עשתה קצת בעיות אבל בסוף וויתרו.

העלות הכללית של השיפוץ יותר מ50 אלף דולר.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

בטח שיש אישורים

אבל מה שאלתי ומה אתם עונים :-)

כמה עולה להערכתכם 2 קירות, שבירת קיר לצורך דלת דלת וחלון.

זה הכל.

פורסם
זה לא שצריך אישורים - פשוט צריך להודיע לעיריה כדי שלא יצא מצב שיחיבו אותה בארנונה שונה "רטרואקטיבית" (שזה מה שניסו לעשות לנו).

יש אזורים שמותר ורצוי לערוך שינויים בד"כ בבניינים ישנים, אך בפרוייקטים חדשים אסור לערוך כל שינוי ויוציאו לך צו הריסה.

קצת סדר.

מה שצטטתי אלו טעיות.

אסור לסגור מרפסת, לא באזור ישן, ולא באזור חדש, ואסור רק "להודיע לעיריה". צריך לבקש היתר בניה כחוק.

החוק מתייחס ל-2 עברות מהותיות במיוחד לביצוע עבודה ללא היתר -

האחת - שינוי חזית של בנין. (כולל חזית צד, אחורית בעקבות סגירת מרפסת).

השניה - שינוי בשטחים. (כולל סגירת מרפסת והעברת שטחי שירות לשטחים עיקריים.

אתה הולך לבצע את 2 העברות האלו.

לפי החוק עליך לבקש היתר לעבודה זו, וגם אז לא בטוח שהוא יתקבל, אם לדוגמא כבר נוצלו אחוזי הבניה בבנין.

עלות סגירת מרפסת - כמה אלפי דולרים - תלוי בסוג הגמר (בניה בבלוקים / תריס דמי כלפי חוץ / גבס כלפי פנים / סוג החלון / האם יש חיווט חשמל חדש וחציבה בקירות ? / הרמת ריצוף / וכו').

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

פעם ההורים שלי קנו 2 דירות אחת מול השניה בשביל לחבר אותן ושתהיה לנו דירה הרבה יותר גדולה. זה היה בניין חדש.

מה שעשו היה להרוס קיר במטבח, ככה שהמטבח החדש היה פשוט עצום, וגם לבנות דלת מחברת במקום שתי הדלתות שהיו שם קודם אחת מול השניה. הדלת החדשה גם הייתה זהה לדלתות האחרות בבניין ככה שזה לא אמור היה להפריע לאף אחד, וגם קיבלנו אישור מכל דיירי הבניין שאמרו שזה בסדר מצידם.

בכל אופן, השכנה ממול התעצבנה, היינו איתה במשפט שנתיים, ואז קיבלנו צו הריסה וקנס של מליון פזו (משהו כמו 8000 שקל).

בקיצור, אם אין אישורים זה לא הכי שווה.

פורסם
היינו איתה במשפט שנתיים

זה די מסכם את ההוויה הישראלית.

כאן, אם אתה מפרק או בונה קירות עם קצת צעקות ואיומים,

יעברו גם 8 שנים בלי שום צו הריסה או נעליים. :roll:

מניסיון שלי ושל עוד אלפי אנשים בארץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...