Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנת 2000 אוטומט דיזל 1.9 110 כ"ס 200,000 ק"מ יד 3 נקנה לפני מספר ימים והיה במוסך לצורך טיימינג, טיפול קטן והחלפת נשם.

אתמול הוא יצא ועשיתי איתו נסיעה ארוכה הכל היה בסדר.

היום נסעתי איתו לעבודה, ובצהריים בחזרה הבייתה ,באיזה שהוא שלב רציתי לבדוק אם יש הבדל בתגובות של האוטו

ביצעתי האצה חזקה מ0 ל-100 על כביש מישורי וריק, תוך כדי משיכת הילוכים (גיר אוטומט, מחליף לבד) לאחר מכן פתאום הגיר התחיל להשתגע

ולתת מכות/בעיטות באמצע נסיעה בלי קשר להחלפות הילוך.

הגעתי בקושי הביתה כיביתי את האוטו ואחרי כשעה באתי לנסוע למוסך (5 ק"מ מרחק מהבית)

בהתחלה הכל היה בסדר ואז פתאום שוב התחיל להשתגע ואחרי כמה שניות כבה באמצע נסיעה , הצלחתי איכשהו לעצור בצד (מנוע כבוי אין הגה ואין בלמים) ומאז אינו מניע.

בדקתי שמן, מים, נזילות, הכל בסדר (אחרי טיפול) לא נראה שיש בעיה במנוע.

בנסיעה לא נדלקו נורות והחום מנוע היה על 90 מעלות קבוע-כרגיל.

הנורות הכל בסדר נראה שהרכב עומד להניע ויש רעש אולם אינו מניע.

1. האם הגיר זקוק להחלפה/שיפוץ?

2. האם הרסתי את הגיר והבעיה נוצרה בגלל מה שעשיתי? ( הרגשתי בשלב ההאצה רעש של כמו פרפור לא ברור האם מהצמיגים או מהגיר, רעש של משהו מסתובב בתוך עצמו- מתבטא בעליית סל"ד, אולם התגובה בהאצה הגיעה מושהית רק אחרי 0.5-1 שניה, זה היה במהירות של 20-30 קמ"ש לדעתי בהילוך ראשון)

3. האם הרכב אינו מניע בגלל הגיר? ואם לא מדוע?

4. האם תתכן בעיית מחשב גיר/חיישן כלשהו?

אודה לכל מיש יוכל לעזור גם אם צריך בהחלפת גיר, או פענוח הבעיה.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

שלום לחבר,

הגיר המותקן ברכבך הינו מסוג 01N הדומה במבנהו לגיר 01M ונחשבים לגירים עם אורך חיים ארוך מאוד, הבעיות שציינת יכולות להצביע על תקלה בגיר או במערכת הפיקוד או מערכת החשמל.

יש להתחבר עם סורק ייעודי למחשב הרכב בכדי לקבל תמונה ברורה על הבעיה.

תקלות נפוצות הם:

1. ממסר שדרכו מסופק מתח למחשב ברכב תקול ומסיבה זו המנוע לא מניע

2. ממסר או רוורס תקול

3. בעיה בסולונאידים

4. בעיה מכנית בתיבה כמו קלא'צ תקול

במידה ותכנס למוסך מורשה של הייבואן רוב הסיכויים שתקבל תשובה "הלך הגיר דרוש שיפוץ" נזק של 8K ויותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

לכל מי שלא הבין,ויעלה להגיב כאן לשרשור שימו לב היטב:

הבחור על אף ההמלצות החמות שניתנו לו להתרחק מהרכב הזה ,מצרותיו ומהאש שעומדת להיאחז בו,סירב לשעות לעצת רוב המומחים,חשב שהוא חכם גדול וקנה את הרכב.

מי שלא מאמין שיחפש את הודעת המשתמש בפורום יעוץ ברכישת רכב

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=176072

כאמור הרוכש הפוטנציאלי הוזהר,שלא לגעת ברכב למרות שטופל במוסך מורשה-זו ההוכחה שלא כל רכב שטופל במורשה הוא בהכרח בונבוניירה.

האזהרה ניתנה לקונה הנוכחי לאחר שביקש להתייעץ כאשר בדק את הרכב לפני קנייה.

ידידי,זו לא שמחה לאיד,אבל תלמד כלל בחיים -כשמתעקשים משלמים ולפעמים ובד"כ זה גם כואב מאוד בכיס.

עכשיו,נשאר לך לגרור את הרכב למוסך,להצטער על זה שלא שמעת לקול המומחים (לפעמים עדיף להפסיד 500 ש"ח בבדיקה ולא לפחות 10,000 ש"ח,זה בהחלט חומר למחשבה) ולהתפלל שלא יכאב בכיס למרות שאינני כל כך אופטימי בהתאם למצב.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לכל מי שלא הבין,ויעלה להגיב כאן לשרשור שימו לב היטב:

הבחור על אף ההמלצות החמות שניתנו לו להתרחק מהרכב הזה ,מצרותיו ומהאש שעומדת להיאחז בו,סירב לשעות לעצת רוב המומחים,חשב שהוא חכם גדול וקנה את הרכב.

מי שלא מאמין שיחפש את הודעת המשתמש בפורום יעוץ ברכישת רכב -הוזהר הקונה הפוטנציאלי לא לגעת ברכב למרות שטופל במוסך מורשה-זו ההוכחה שלא כל רכב שטופל במורשה הוא בהכרח בונבוניירה.

האזהרה ניתנה לקונה הנוכחי לאחר שביקש להתייעץ כאשר בדק את הרכב לפני קנייה.

ידידי,זו לא שמחה לאיד,אבל תלמד כלל בחיים -כשמתעקשים משלמים ולפעמים ובד"כ זה גם כואב מאוד בכיס.

עכשיו,נשאר לך לגרור את הרכב למוסך,להצטער על זה שלא שמעת לקול המומחים (לפעמים עדיף להפסיד 500 ש"ח בבדיקה ולא לפחות 10,000 ש"ח,זה בהחלט חומר למחשבה) ולהתפלל שלא יכאב בכיס למרות שאינני כל כך אופטימי בהתאם למצב.

עם כל הכבוד, "קולטי" יקר , אני בהחלט מכבד את דעתך ובהחלט מכבד את "חכמי הפורום" אולם תפקידכם הוא ליעץ ותו לא.

אינך יודע את פרטי העסקה, לא ראית את הרכב,לא נסעת בו, ולא בדקת אותו,ואם

אתה חושב שדרך מסך המחשב תוכל לקבל החלטה בשבילי

אם לקנות/לא לקנות את הרכב אתה טועה ובגדול.

הפורום נועד לעזור/לתת כיוון ולהמליץ, לא לקבל החלטה במקומי.

אתה לא מכיר את פרטי העסקה במלואה ואת הפעולות שבוצעו לאחר הבדיקה ותוצאותיה ,

בכמה קניתי את האוטו,

איך הוא נראה, מצבו, תיקונים שבוצעו לפני ואחרי ועוד.

ואתה גם לא מכיר אותי.

מאיפה אתה יודע את מצב הרכב ובכמה נקנה ? אוליי עלויות אלה שוקללו במחיר

הקניה?

כספי הוא כספי ואעשה בו כרצוני ותהיה בטוח שאם קניתי למרות ועל אף ההמלצות

"נגד" אני ערוך לכך, כספית נפשית ופיננסית.

וגם אם לא זו בעיה שלי ורק שלי.

הרי ייתכן שהרכב היה מומלץ לקניה ועדיין היו מתגלות בו תקלות, מה אז היית

עושה? משתתף איתי בהוצאות התיקון?

כל אחד נותן ערך שונה לכסף ואולי בשבילך הכסף זה הכל, ובשבילי הוא שולי

והזמן/עצבים/התרוצצות יקר יותר?

תפקידך הוא לא לחנך/לשמוח לאיד אלא לעזור במידה ואתה יכול ועל כך הודיתי מראש.

לכן ידידי ארשה לעצמי להתעלם מהטפות המוסר ולהתייחס לעצותיך הטכניות בלבד.

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

זה ציטוט שלי מהשרשור ההוא " עוד נקודה היא הגיר האוטומטי שנוטה לשווק חיים בין 150 ל250 אלף קילומטר"

אז הינה אתה צריך לעשות, אני דווקא לא שמח או עצוב וגם לא אומר שעשית עסקה גרועה או טעות

הכל משחק של מחיר אם הורדת מהמחירון סכום כזה שאתה עכשיו תשפץ בוא גיר תתקן את כל הליקווים ועדיין תהיה עם כמה אלפיות רווח הריי שזאת עסקה מדהימה שבה הגלגל מסתיים באותו עם עוד לא מעט שנים של שקט

בכל מקרה להבדיל ממה שמרק אמר על אורך חיי הגיר

מניסיוני עם הרכב הזה (נסיון ענק יש לציין) הגיר מחזיק כמו שכבר אמרתי בין 150 ל250 אלף קילומטר.....

וככל הנראה הוא הלך, הסיבה שלא מתניע כי הרבה פעמים הממיר מומנט הולך והוא נתקע נעול....אל תנסה להתניע זה יכול להגמר לא טוב...

פורסם

עתיד, הכוונה שלי לאורך חיים ארוך הוא 200K-150K וזה גם מנסיון מצטבר של מוסך רון שדיברתי איתו על גירים מסוג 01M.

תודה על הקישור של העיסקה שבה המומחים הציעו לבחור להתרחק מהרכב.

לאחר קריאה של תוצאות הבחינה לפני הרכישה אני בספק אם הבעיה היא רק חשמלית כי הבוחן רשם במפורש שהגיר לא מתפקד כראוי ככה שיש יותר חכמים ממני שראו וחשו את הרכב וכנראה הוא זקוק לשיפוצון.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

התחושה שלי היא שלא מדובר בבעיה מכנית במנוע או בגיר מאחר והתקלה שהופיע

היתה מידית וברוטלית (וגם נעלמה לאחר מכן)ולא עברה איזה שהו תהליך של הרס מכני כזה או אחר ,

תקלה משמעותית כזאת שמגיע משום מקום ומשפיעה כנראה על המנוע (כבה ולא מניע )והגיר

בועט בהחלפות משתגע וכו .

צריך כמובן לבצע איבחון ממוחשב כדי ללמוד יותר על התקלה ,אבל לי נראה, דווקה בגלל שהכל קפץ ברגע

אחד שהדבר יתגלה כאיזה נתק חשמלי ,צמה מקצרת או תקלת מחשב מנוע או גיר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אין כאן שום עניין של הטפות מוסר !

מבחינה מקצועית קנית רכב עם ראש מנוע לפחות פגום אם לא כולו וגיר מפורק ככל הנראה-לפי תוצאות הבדיקה.

גם אם קנית את הרכב ב15K פחות (לא נראה לי ) עדיין אתה יוצא מופסד וחבל.

מטרת האנשים בפורום היעוץ הוא לא לחנך אף אחד מהגולשים אלא להרתיע מרכישות שעלולות לגרום לעוגמת נפש.

אם אתה לא מאמין לי תחפש שני שרשורים:על דייהטסו אפלאוז 97 ועל סוזוקי בלנו,שעפ"י היעוץ שלנו לא נרכשו והבעלים הפוטנציאלים מנעו מעצמם כאבי ראש,כיס ולב.(כן,בריאות לא קונים בעד שום הון בעולם גם אם אתה מיליונר).

בכל זאת ממש חבל,תבין שגם אם קנית את הרכב בזול אתה תשלם ביוקר-החלפים של הרכב הזה מאוד יקרים וכיוון שהמכלולים העיקריים בסוף חייהם אני באופן אישי כמו שכתבתי לא הייתי נוגע ברכב הזה ספציפית עם מקל ובטח ובטח שלא ממליץ לאחרים לרכוש.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני חולק על שניכם, בעבר נפלה לי לידיים פאסאט TDI שהיתה עם מנוע כמעט גמור + גיר דפוק לגמרי

הרכב הוא מונית ואף נהג מונית כמובן לא רצה לקנות אותה כי אלו אנשי עבודה שאין להם זמן, בעל הרכב לא היה במצב כלכלי לתקן שכן זה היה רכב שני שהחזיק עליו נהגים ולאחר קשיים כלכליים החליט למכור

את הרכב הוצאנו מהבן אדם במחיר של 41 אלף הרכב היה שווה בין 70 ל75 אלפיות (לא לשכוח זאת מונית מדובר ברכב ללא מכס)

מהקונה הרכב נכנס ישר למוסך שם הורדנו מנוע קומפלט וגיר קומפלט....הובא מנוע TDI מפירוקיה (היה על פריווט לפני זה...באיזור ה60 אלף קילומטר - ממש בתול למנוע כזה) במקביל הגיר נשלח למקום אחר לשיפוץ וכבר חזר...

המנוע הורכב ואחרי הגיר כל העסק הותנע (כמובן לאחר שהוחלפו כל התושבות ונעשה למנוע טיפול "ענק" שכלל הכל כלל טיימינג עם כל המותחנים) ונסע פיקס...העלות של הכל היתה 16 אלף שקל, שזה כלל שיפוץ בכמעט 5 לגיר, ועוד 7.5 על המנוע לפרוקיה, והשאר עבודה......+תושבות+טיפול ענק

שבועיים אחרי הקניה (שבוע ויומיים במוסך) הרכב נמכר....ב77 אלף שקל - לנהג מונית שרכש אותו זאת היתה סוכריה, רכב עם מנוע+גיר חדש תושבות חדשות וטיפול ענק כלל טיימינג דבר שנותן לו עכשיו מאה אלף קילומטר שקט....

20 אלף שקל בשבועיים - לא רע האא ?

עכשיו זה לא חוכמה כי עבדתי במוסך והיה לי קומבינות וכו'....אבל נגיד הבחור היקר הזה.....

הפאסאט הזאת שווה הערכה גסה באיזור 60 נגיד לבזבז ימי עבודה זה יום אחד אחרי הקניה (כי לפני הקניה כבר סיכמת עם המוסך הכנסה של הרכב) ועוד יום יומיים אחרי שהרכב יצא מהמוסך....ראש מנוע+גיר זה נגיד נגיד עשריה עולה, (אני מדבר במוסך "רגיל" כמו של אדמונד נגיד) תוסיף על זה ישור קו עצבני של החרטות מסביב שמן טיימינג חרטות...זה עולה נגיד 600 שקל (כי אין עבודה זה רק חלקים...גם ככה הכל מפורק...) ב12 אלף שקל הוא יישר את הפאסאט הזאת....

אם הוא קנה אותה ב40 או 35 הוא נשאר פה מרווח פעמיים.....פעם אחת כי יש לו רכב ששווה 60 ואחרי הכל הוא קנה אותו בנגיד 52....פעם שניה כי הוא יודע שהוא עם מנוע + גיר פצצה....ויש לו עכשיו 200 אלף קילומטר בשקט מהגיר, 90 אלף בשקט מהטיימינג...אם האוטו היה נקי מבחינה מרכבית - דבש...

כל המשחק חברים זה המחיר, אין דבר שלא למכירה אין דבר שלא שווה קניה הכל פונקציה של מחיר !,

עדיף לרכוש רכב עם בעיות ידועות ולתמחר אותם בצורה אגרסיבית, ואז אם נופלים כלכלית אז זה לא נפילה זה רק עליה לכיוון ההתיישרות

מאשר לקנות פאסאט שהיא בונבוניה ואחרי שבוע לשים 6 על גיר - אחרי שכבר השקעת עליה מחירון (ובגיר הזה - היום הוא דבש מחר הוא סחוג !)

colauti 9 : תתפלא אבל במוסכים והחנויות הנכונים החלפים בכלל לא יקרים - פאסאט TDI נפוצה מאוד בקרב המוניות מה שגורם לשוק חלפים עשיר היצע ומאוד מאוד תחרותי....

פורסם
התחושה שלי היא שלא מדובר בבעיה מכנית במנוע או בגיר מאחר והתקלה שהופיע

היתה מידית וברוטלית (וגם נעלמה לאחר מכן)ולא עברה איזה שהו תהליך של הרס מכני כזה או אחר ,

תקלה משמעותית כזאת שמגיע משום מקום ומשפיעה כנראה על המנוע (כבה ולא מניע )והגיר

בועט בהחלפות משתגע וכו .

צריך כמובן לבצע איבחון ממוחשב כדי ללמוד יותר על התקלה ,אבל לי נראה, דווקה בגלל שהכל קפץ ברגע

אחד שהדבר יתגלה כאיזה נתק חשמלי ,צמה מקצרת או תקלת מחשב מנוע או גיר .

עדכון:

הרכב הובל הבוקר כלאחר כבוד ע"י גרר( שמכוסה בביטוח וכמובן לא עלה כסף-שגריר) למוסך אור-חי שבאזור תעשיה

אור עקיבא (מורשה פולקסוווגן למי שלא מכיר) שממנו יצא יום קודם לכן מטיפול של טיימינג,טיפול, צינור טורבו,נשם וכו...

בוצע איבחון ולבסוף היה מדובר בתקלת חיישן דלק שאמור להזרים את הדלק למנוע, כפי הנראה ה"מכות" שהרגשתי נבעו

מהזרמה לא תקינה של דלק וממנוע שעמד להכבות(ושנכבה בסוף)

ולכן רון ידידי מסתבר שהנסיון שלך בכל זאת עושה את שלו.( מוסך רון)( ראו אבחון למעלה בציטוט)

התקלה תוקנה לשביעות רצוני ואף דיברתי עם צחי מנהל המוסך שיבדוק שמן גיר ויבצע נסיעת מבחן.

הוא טוען שמצב הגיר פורפורציונאלי לק"מ ושלהערכתו בנתיים זה בסדר מפני שלפני שהולך גיר יש סימנים מקדימים (כפי שציין

רון ידידנו המלומד)

ולכן כפי הנראה לגיר יש עוד זמן ( שיתכן והוא קצר אולם הנבואה ניתנה לשוטים, ומה שעובד לא נוגעים , בנתיים..)

בשאר הדברים מצב הרכב מצויין ואין כרגע בעיות נוספות על הפרק.

אני רוצה להודות לכל מי שעזר/ניסה לעזור ובמיוחד לרון.

לבסוף צחי לא הסכים לגבות ממני תשלום ואמר שזה על חשבון הבית (כיוון שעשיתי יום קודם לכן יישור קו אצלו) ועל כך ובעיקר

על היחס , שבחים למוסך פולקסווגן אור-חי, אור עקיבא.

וסתם שתדעו.

שקניתי את הרכב בבדיקה התגלה הספק נמוך שנבע מצינור טורבו קרוע-שגם הרעיש ועשה מעין שריקה.

בדקתי את תאוצת הרכב מ0 ל100 לפני תיקון הצינור וזה היה 14.4 שניות לא רע כל כך.

לאחר התיקון אתמול בדקתי שוב וזה היה 12.2 שניות שזה כבר טוב לדעתי.

כמו כן החלפת ההילוכים שופרה והרכב הפך להיות חזק יותר בכ 50-60% ,

וזה ייתכן יכול לשפוך אור שונה על תוצאות

הבדיקה, ולהוכיח את רמת הכסת"ח הגבוהה שאליה הגיעו מכוני הבדיקה למיניהם.

• תוכן חדש...