Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחי רכש לא מזמן גאסטי 1.2 שנת 92

היום לאחר יישור קו (שמנים פלגים....)

לאחר יפוש מעמיק ספורום ולנוכח הצהרות המוסכניק עלו לי כמה שאלות

1. האם כדאי לשים טרמוסטט ? (כרגע הרכב קר ברוב הזמן)

המוסכניק ציין שיש בעיות עם טרמוסטטים בשנתונים הללו ובדגם הזה ועדיף לא להסתכן.

בנוסף הוא ציין שאם נשים טרמוסטט צריכת הדלק לא תשתפר, כי זהו קרבורטור.

מה אתם חושבים ???

2.אם כבר שמנו אז זה משנה אם מקורי או חלופי ?

3.איך יודעים אם קרבורטור לקוי ? והאם טיפול מלא בעלות 300 שח זה סביר ?

4. מהי צריכת הדלק של גאסטי 1.2 משולב ?

5. האם לרכב זה יש מיכל בנפח 35 ליטר ?

בברכה וחג שמח

יניב

פורסם

5. כן

3.במידה והקרבורטור לא תקין, המנוע לא יעבוד "עגול" ויפה ויכול להיות שהתאוצה לא תהיה חזקה ואולי אף תרגיש שהאוטו

נחנק כשאתה מנסה להאיץ. כמובן שיכולהלהיות צריכת דלק שערורייתית, ריח של דלק ועשן שחור היוצא מהמפלט. מחיר של

300 שקלים עבור שיפוץ רציני נשמע מעט זול.

2. אפשר לשים תחליפי רק תבדוק שמדובר בחברה טובה ושטמפ' הפתיחה שלו מתאימה.

1. נסיעה ללא תרמוסטט גורמת לבלאי גבוה של המנוע. במידה וכל הרכיבים המכאניים במנוע עובדים בצורה תקינה, אין שום

סיבה שהתרמוסטט ייגרום לבעיות. הרי כך תיכנן הייצרן את הרכב, לא?

פורסם

תודה על התשובה

האם יש עוד תגובות ?

אגב חבר שלי בעל גאסטי והוא החליף טרמוסטט חדש ובכל זאת החום נשאר נמוך, ואף ציין שכל הגאסטי עובדות על חום מנוע נמוך.

האם מישהו מכיר אחרת??

אשמח לקבל תשובה במהירות כי פשוט מחר אני הולך למוסך!!

תודה רבה

יניב

פורסם

יניב שלום.

גם בג'אסטי שיש לי עכשיו וגם בקודמת שהיתה לי מד החום מתנהג כאילו אין תרמוסטט, אבל יש.

אצלי החלפתי תרמוסטט פעמיים ובנוסף התקנתי שעון חום מכאני (על גז), כך שאני באמת יכול להיות בטוח שהטמפרטורה תקינה. אצלי רוב הזמן, הטמפרטורה נעה סביב ה-80 מעלות צלזיוס.

שבת שלום.

פורסם
שלום לכולם

אחי רכש לא מזמן גאסטי 1.2 שנת 92

היום לאחר יישור קו (שמנים פלגים....)

לאחר יפוש מעמיק ספורום ולנוכח הצהרות המוסכניק עלו לי כמה שאלות

1. האם כדאי לשים טרמוסטט ? (כרגע הרכב קר ברוב הזמן)[כן בהחלט, חובה להרכיב טרמוסטט, על מנת לזרז את הגעת המנוע לטמפרטורת עבודה, כדי למנוע בלאי ושחיקה במנוע קר, ולהאריך בכך את חיי המנוע, ולחסוך בדלק]

המוסכניק ציין שיש בעיות עם טרמוסטטים בשנתונים הללו ובדגם הזה ועדיף לא להסתכן.( כפי שהוסבר כאן על ידי GL 10, יתכן ויש בעייה בתרמוסטטים מקורים, אם כך החלף לתחליפי]

בנוסף הוא ציין שאם נשים טרמוסטט צריכת הדלק לא תשתפר, כי זהו קרבורטור.(מה הקשר לקרבורטור ותרמוסטט, צריכת הדלק תרד בהחלט עם תרמוסטט תקין]

מה אתם חושבים ???

2.אם כבר שמנו אז זה משנה אם מקורי או חלופי ?{ כנראה תחליפי אבל תקין]

3.איך יודעים אם קרבורטור לקוי ? והאם טיפול מלא בעלות 300 הוא סביר?[ טיפול ב300 שקל הוא זול מדי, וזול הוא תמיד יקר מאד, ועלול להיות לא מקצועי, חאפרי, ויניב תוצאות הפוכות לציפיות]

4. מהי צריכת הדלק של גאסטי 1.2 משולב ?( השמועות מדברות, על רכב חסכוני מאד, על 18 ק: מ לליטר בכביש פתוח, ועל כ14 משולב!]

5. האם לרכב זה יש מיכל בנפח 35 ליטר ?

לפי תשובתו של עופר הטנק מכיל אכן 35 ליטר.

בברכה וחג שמח

יניב

5 סיבות עיקריות המחיבות טיפול בקרבורטור:

1 תצרוכת דלק גבוהה מהרבה מהמקובל ברכב זה.

2-התנעה קשה בבוקר, ונסיעה מקרטעת במנוע קר,

3- תאוצה לקוייה , וקירטועים במאמץ הרכב בחלק מההעילוכם או בכולם.

4 - ריח דלק וגזים לא שרופים, בעת עמידת הרכב בסרק.

5- התנעה קשה של מנוע חם, בלווי ריח דלק ועשן שחור מצינור הפליטה.

אם אפילו אחד מהסיבות לא קיימות ברכבך, אינך זקוק לנקוי שיפוץ וכוון קרבורטור.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ניקוי קרבורטור ב 300 שקל, הוא כנראה ,כמעט וודאי ניקוי חאפר,שזה אומר, מבלי לפרק אותו לגורמים לגמרי,אלה לפרק למינימום,לשים בחומר לחכות שעה,לחבר הכל לשים אטם עליון וזהו.

פירוק ושיפוץ מקצועיים עולים כפול,וכוללים קניית קיט להחלפת הדיזות,קפיץ מצוף,מצוף עצמו,גומייה מעל הקפיץ,כמה אטמים ואולי גם צריך תושבת חדשה...

קיצר,300 שקל זה לא ניקוי כמו שצריך.

פורסם
אכן ישנה בעייה מסויימת בטרמוסטטים המקוריים דווקא.

ללא טרמוסטט, כשאתה אומר עובד קר...כמה קר? על השעון.

המחוג עומד על פחות מחצי ויורד אף למטה, כאשר עומדם הוא מתקרב לכיוון החצי.

אגב כיצד נוכל לדעת האם באמת ישנו טרמוסטט כפי שחברנו כתב :

Ofersaיניב שלום.

גם בג'אסטי שיש לי עכשיו וגם בקודמת שהיתה לי מד החום מתנהג כאילו אין תרמוסטט, אבל יש.

אצלי החלפתי תרמוסטט פעמיים ובנוסף התקנתי שעון חום מכאני (על גז), כך שאני באמת יכול להיות בטוח שהטמפרטורה תקינה. אצלי רוב הזמן, הטמפרטורה נעה סביב ה-80 מעלות צלזיוס.

שבת שלום.

כלומר איך נדע שישנו טרמוסטט והאם הוא עובד כראוי ?? (במידה והשעון חום לקוי)

האפ אפשר לדעת לפי חום הצינורות ?

פורסם

היום עשיתי טיפול 10000 אחרי 16000 קילומטר.

עלה לי 700 שקל וכלל גם החלפת כמה צינורות.

300 נשמע זול באופן מחפיר, ולא הייתי רוצה לראות איזה סוג של טיפול עשו לך.

אם זה היה רק ניקוי קרבורטור, אז 400 נשמע די סביר. זה מה שעלה לאחותי עם הפיג'ו שלה ולי עם הרנו.

ואגב, אצלי המחוג של הטמפרטורה נע בין האפס והחצי. זה הטווח שלו, אבל הוא די מדויק. אם אני מגיע לאמצע, האוטו צועק "עצור, דביל!!!"

אחרי נסיעה בכביש החוף מחיפה לתל אביב המחוג נמצא באפס, אבל אחרי כמה דקות עמידה הוא עולה לרבע.

פורסם

לפי מה שכתבת אין לך טרמוסטט ברכב.

דעתי האישית היא:

אם הרכב בתצורה המקורית שלו(קרוב לוודאי שכן), בקיץ אני הייתי מוציא טרמוסטט ומחזיר אותו בחורף.

פורסם
לפי מה שכתבת אין לך טרמוסטט ברכב.

דעתי האישית היא:

אם הרכב בתצורה המקורית שלו(קרוב לוודאי שכן), בקיץ אני הייתי מוציא טרמוסטט ומחזיר אותו בחורף.

מדוע היית מוציא בקיץ...?

וכיצד אפשר לבדוק פיסית במנוע האם יש טרמוסטט והם הוא עובד ?

כיצד אפשר לעמוד על הימנותו של שעון החום ?

פורסם

GL 10 מדוע להוציא תרמוסטט בקיץ, אף אחד מהכותבים בשרשור זה לא התלונן על התחממות יתר ברכבו, גם בתקופה זאת של השנה, שעדיין חם מאד מדוע להוציא?

ולשואל כיצד לבדוק אם קיים תרמוסטט ברכב, ובאם הוא מבצע את תפקידו כראוי: אכן לפי בדיקת צינורות עליון מול תחתון , הצינור התחתון יהיה חם יותר מהעליון ב5 דקות הראשונות, מאז התנעת המנוע, לאחר מכן החום ישתווה בשני הצינורות, העליון שלאחר פתיחת הטרמוסטט, יהיה חם כמו התחתון.

יניב 921 מהימנותו של שעון חום, ובדיקת תקינותו באם הוא לא מזייף, רק בעזרת שעון מכני הטבול ברדיאטור, או שעון חום בעל אינפרא אדום. ואכן לפי בדיקה של לקוחות בעלי גאסטי בעל מנוע מקורי של 1200, מדווחים על תצרוכת דלק של 18 ק"מ לליטר, בנסיעות מחוץ לעיר , בנסיעה ללא מזגן במהירות שיוט של 90/ 100 קמ"ש.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
?

ולשואל כיצד לבדוק אם קיים תרמוסטט ברכב, ובאם הוא מבצע את תפקידו כראוי: אכן לפי בדיקת צינורות עליון מול תחתון , הצינור התחתון יהיה חם יותר מהתחצון ב5 דקות הראשונות, צאז נתנעת המנוע, לאחר מכן החום ישתווה בשני הצינורות, העליון שלאחר פתיחת הטרמוסטט, יהיה חם כמו התחתון.

שלום צביקה לאיזה צינור התכוונת ? רשמת פעמיים תחתון

והאם באמת גאסטי אוכלת 1:18 ?

בברכה

יניב

פורסם
GL 10 מדוע להוציא תרמוסטט בקיץ, אף אחד מהכותבים בשרשור זה לא התלונן על התחממות יתר ברכבו, גם בתקופה זאת של השנה, שעדיין חם מאד מדוע להוציא?

ולשואל כיצד לבדוק אם קיים תרמוסטט ברכב, ובאם הוא מבצע את תפקידו כראוי: אכן לפי בדיקת צינורות עליון מול תחתון , הצינור התחתון יהיה חם יותר מהתחצון ב5 דקות הראשונות, צאז נתנעת המנוע, לאחר מכן החום ישתווה בשני הצינורות, העליון שלאחר פתיחת הטרמוסטט, יהיה חם כמו התחתון.

יניב 921 מהימנותו של שעון חום, ובדיקת תקינותו באם הוא לא מזייף, רק בעזרת שעון מכני הטבול ברדיאטור, או שעון חום בעל אינפרא אדום.

בברכה

צביקה

צודק,אם הרכב לא מתחמם ואין שום בעיה גם בעליות עם מזגן,אני בכלל לא הייתי נוגע בזה.

פורסם
?

שלום צביקה לאיזה צינור התכוונת ? רשמת פעמיים תחתון

והאם באמת גאסטי אוכלת 1:18 ?

התחתון יהיה חם מהעליון. רק לאחר כמה דקות, התרמוסטט ייפתח ונוזל קירור חם יעבור בצינור העליון לכיוון הרדיאטור לשם קירור.

• תוכן חדש...