Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי מערכת של פיוניר ברכב (50WX4 - כמו לרוב )

זוג רמקולים קידמים שמחוברים למערכת עצמה.

זוג רמקולים אחורים של פיוניר שהם עצמם 470W, אבל הספק נקי שלהם הוא 80W R.M.S, והם מחוברים למגבר.

וסאב של פיוניר 1000W שממנו יוצא 400W R.M.S.

עכשיו הרמקולים האחורים והסאב היו מחוברים למגבר וBA2900וPulse Audio שהתקנתי את כל המערכת אצל מתקין מורשה

לפני כשבועים מהיום בדיוק. ביום ההתקנה הבאתי למתקין את הכול (שום פריט לא נקנה מהחנות שלו) והוא אמר לי שהכול טוב ויפה רק שהמגבר שלך הוא "שלום שלום", התקנתי והכול טוב ויפה עד שלפני שבוע חזרתי בדרכי ופתאום הכל קרס. המגבר שלי נכנס למצב "הגנה". ניבלתי וישר הלכתי למתקין שהתקין לי את הכל על הרכב.

הוא בדק חיבורים וכאלה ואמר לי שהמגבר הלך לעולמו עקב שלא עמד בהספקים. משהם הלכתי לחנות שמאיפה שרכשתי את המגבר שלי בתוקף האחריות. הם שם שלחו למעבדה שלהם בחנות ואמרו לי שהספק נשרף. החליפו לי את הספק והחזירו לי את המגבר, אני חחשתי לקחת שוב את המגבר כי אולי זה עלול לקרות לי שוב ובתום האחריות. אז שם הציעו לי מין "טריד אין" שהחזרתי להם את המגבר ובהוספת כסף רכשתי את המגבר Lanzar vibe 411. עכשיו חשוב לציין שהמגבר הקודם שלי היה 1000W אבל הוציא מכל יציאה 60W R.M.S. ולאומת זאת הLanzar מוציא 75W R.M.S שזה ממש גבולי ביחס לרמקולים האחורים.

מהרגע שהתקינו לי את המגבר החדש בווליום גבוה אני שומע מין צליל עיבוט כזה. שמתלווה לצליל השיר, כאילו משהוא לא תקין, לא בסדר, ולא אמור להיות כך. נסעתי שוב למתקין מערכות כדי שיכוון את המגבר שלי, הוא התעסק באופציות של המגבר עצמו וגם באפשרויות של המערכת עצמה. ועדין זה מביא את אותו האפקט. משום מה הוא לא יכל לתקן את המצב ופשוט אמר שככה זה ועל תגביר עד הסוף אלה כ80% מהמערכת (62 זה המקסימום והוא מתיר לי עד 55 ככה ואפילו שומעים את העיווט) אני ממש לא יודע במה הבעיה. ולמה זה קורה בכלל ישמח לתגובות ויעוץ ממכם ... עדי

נ.ב

מפרט על המגבר Lanzar vibe 411

4X75W rms at 4 ohms

4X150W max at ohms

2X300W max at 4 ohms bridged

4X125W at 2 ohms

פורסם

לכל HU יש אחוז עיוות מסוים, הם מגיעים לאחוז הכי גבוהה שהווליום על הפול, תישאר בווליום שהוא המליץ לך, אפילו תכוון את המגבר שזה יהיה המקסימום של הווליום.

:wink:
פורסם

לפי מה שאני מבין יש לך HEAD UNIT פיוניר ממוצע

יש לך רמקולים 6*9 פיוניר

יש לך סאב פיוניר ויש לך מגבר לנזר

ועם כל הציוד הלא מזהיר הזה אתה מצליח לשמוע 80% יכולת של המכשיר ללא עיוות אז אתה בסדר גמור

דרך צלחה

בברכה

earthquake sound frik

פורסם

עדי,

אסור להגביר יחידת ראש מעבר ל 75-80 אחוז מהעוצמה שהיא נותנת - הסיבה לכך היא שאתה עובר מתחום של הספק מוסיקה להספק שהולך ומתקרב ככל שאתה מגביר אותו להספק מתח ישיר (DC), משמע אתה במצב CLIPPING במוסיקה - או בעברית "עיוות"..

כדי לכוון את המערכת כמו שצריך אתה צריך להנמיך את כל המגברים לאפס עוצמה (לכוון את הרגישות ב GAIN לכל ערוץ למינימום רגישות למתח). שלב שני, להגביר את יחידת הראש ל 75אחוז מהעוצמה שלה. שלב שלישי , להתחיל ולהגביר את ה GAIN במגבר עד למצב בו הצליל נקי והוא לא נכנס עדיין למצב עיוות. (בערך שליש או חצי מההגברה שלו - תלוי במגבר) וכל זה כמובן במידה והרמקולים עובדים יפה ולא צועקים או עומדים לעוף..

*יש לעשות את הכיוונים ללא שום תוספת באס, טרבל , LOUD ושלל משבשי איכות..

*אם הספק המגבר ב RMS גבוה יותר מהספק ה RMS של הרמקולים אז עליך להזהר עם ההגברה שלו.

*זה כיוון על קצה המזלג בממש ממש חובבניות. בשביל לכוון כיוון מדויק יותר עליך לכוון את יציאת המגבר לפי מתח - את זה עושים בעזרת רב-מודד ועל ידי הפעלת דיסק עם תדר מסויים מיחידת הראש..

צרפתי לך עמוד באנגלית שיסביר לך:

http://www.subwoofertools.com/forum/setgain.asp

המשך שבוע טוב

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

אז בעצם מה שאתם אומרים זה שזה תקין ונורמלי לחלוטין ?

אז אם ככה למה המגבר הקודם שלי לא עשה את העיווט הזה ?

ומה תפקיד של קרוס בדיוק ? ואם הוא יעזור לי ?

ועוד דבר אחרון ברשותכם, העיווט הזה פוגע או לא פוגע ברמקולים עצמם ?

ושוב תודה לעוזרים... עדי

פורסם

אף אחד לא אמר שזה תקין. פשוט הסברנו לך שיש עיוות בצליל מעבר לרמה מסויימת שאתה מגביר..

ייתכן מאד שיש לך בנוסף לעיוות בעיה אחרת נוספת.. זה אתה תספר לנו לאחר שתכוון את המערכת שלך כמו שצריך..

לגבי קרוס- תפקידו לחתוך תדרים מסויימים מרמקולים מסויימים. לדוגמא מוריד את הצלילים הנמוכים מהטוויטרים כדי שלא ייהרסו וחותך את התדרים הגבוהים מסאב וופר כדי שלא יפריעו לו לעבוד כמו שצריך וגם כי אין ממש טעם בלהגביר ולהעביר לו אותם..

ועיוות בשילוב עם הספק גבוה בהחלט יכול להזיק לרמקול..

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

איזה בלגן ! אי אפשר אפילו לשמוע מוזיקה רועשת בשקט. :roll:

אז בעצם איפה בא הקרוס ? כוונתי היא איפה מוסיפים אותו בדיוק מאיפה לאיפה בכל הסט שיש ברכב ?

• תוכן חדש...