Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ניצוצות יכולים להיגרם מחלקים נעים אחרים בתא המנוע, כמו רצועות (והפולים שלהן), אלטרנטור, ולא מהפלאג.

הייתי מציע לך לחשוב פעמיים לפני שאתה ממליץ המלצות "בדוקות" ו"בטוחות" כמו- "אתה יכול להרגיש חופשי להשאיר מנוע דולק בזמן תדלוק."

היתי מציע לך ללמוד קצת מה יכול לגרום לדליקה ובנוסף גם קצת לחשוב בהגיון ואז להבין שאין שום אפשרות להרים תחנת דלק באוויר בגלל מנוע דולק.

על חומרי נפץ ומכשירי קשר שמעת?

למה עדיין לא התרוממו באוויר כל הטנקים והתומתים בעולם?

בוא אני אלך איתך הפוך:

הניצוצות החיצוניים שנגרמים בעת התנעה הרבה יותר מסוכנים מאשר להשאיר רכב דולק.

אבל עזוב את זה.

בשביל ליצור דליקה בזמן תדלוק, אתה צריך אדי דלק ומשהו שיגרום להם להדלק.

מה בדיוק יגרום להם להדלק? חשמל סטטי? נכון, אבל מה הקשר למנוע דולק?

ניצוץ מהפלאגים? איך בדיוק? הוא נמצא בתוך הבוכנה.

ניצוץ מהרדיו? הוא בתוך הקבינה והניצוץ אם כבר אז בתוך הרדיו עצמו, לשם לא מגיעים אדי דלק בריכוז כזה שיאפשר הצתה. אין אפשרות כזאת בכלל.

יש לך עוד רעיונות?

אולי אם דלק יכנס לבוכנה, הניצוץ של הפלאג יצית אותו.

אה רגע, זה כבר קורה.

רכב שנדלק בתחנת דלק, ישנן שתי אפשרויות:

1. חשמל סטטי.

2. הרכב היה נדלק בכל מקרה ללא קשר לתחנת דלק.

ועוד משהו, כשרכב נכנס לתחנה על מנת לתדלק, הוא לא נכנס בדחיפה נכון? הוא מגיע לשם מונע בזמן שלידו יש עוד 10 אנשים שמתדלקים.

ואל תגיד לי שאתה מכיר מקרה של רכב שהדליק תחנת דלק, כי אתה לא, זה פשוט לא יכול טכנית להתקיים.

בהצלחה בחור הגיוני שכמוך.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשאמרתי ריססו, לא התיכוונתי לריסוס כזה שיכול לצאת מאיזה צינור קרוע אלא משהו יותר בסדר גודל של השקיית חממה שכל חלל החדר (שהינו בגודל תחנת דלק) היתמלא בטיפות דלק באויר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני תמיד מתדלק עם מנוע דולק, חוץ מזה שיהיה יותר קל לגנוב את הרכב, לא רואה למה לא.

זה בדיוק שניה לתדלק, ואני מתבאס שאני צריך להתניע מחדש והרדיו מפעיל את עצמו מחדש.

פורסם
אני תמיד מתדלק עם מנוע דולק, חוץ מזה שיהיה יותר קל לגנוב את הרכב, לא רואה למה לא.

זה בדיוק שניה לתדלק, ואני מתבאס שאני צריך להתניע מחדש והרדיו מפעיל את עצמו מחדש.

אולי אצלך זה שנייה לתדלק - אצלי יש 65 ליטר... חבל על הדלק המתבזבז במנוע עובד - בדקו פעם את העניין אם אני לא טועה, ואם המנוע יפעל יותר מדקה לחינם אז חסכוני יותר לכבות אותו ואח"כ להניע מחדש. אלא אם מדובר ביום חם מאוד ואז עדיף אולי לחסוך את טיפות הזיעה...

בכל מקרה, ארזארז צודק.

בריאות לכולם!

פורסם
שלום וצהריים טובים!

נתחיל בזה שאני לא יודע אם הנושא קשור לפורום הזה,אם לא אז בבקשה להעביר אותו לפורום המתאים

ולעיניננו הנו,נתקלתי כמה פעמים בלקחות שבאו אליי לת.דלק ושאלו אותי :למה צריך לכבות את המנוע לפני התדלוק

וזה גם אותי עניין למרות שאין לי תשובה לזה, ורצית לדעת קצת על הנושא

אז רציתי לדעת למה?,מה יכול לגרום אם הרכב מונע ואני מתדלק אותו איזה נזקים יכולים להיווצר כתוצאה מכך?

אשמח אם משהו יתן לי תשובה חד משעית וברורה.

בברכה אסיף.

באישה תחנת דלק אתה עובד?

האם מנהל התחנה או/ו המדריך שהעביר לך התלמדות לא לימדו אותך על כללי בטיחות וביטחון?

:roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כרגע באלונית

אבל לפני זה עבדתי בתחנה של פז,הודרכתי בתדריך בטיחות בקשר לתדלוק

והמנהל לא אמר לי מה יכול להגרם כאשר המדוע דולק בזמן התדלוק

העניין סקרן אותי מפני שפנו אליי כמה לקוחות ולכן שאלתי את השאלה פה!

פורסם
אולי אצלך זה שנייה לתדלק - אצלי יש 65 ליטר... חבל על הדלק המתבזבז במנוע עובד - בדקו פעם את העניין אם אני לא טועה, ואם המנוע יפעל יותר מדקה לחינם אז חסכוני יותר לכבות אותו ואח"כ להניע מחדש.

כל ליטר מנוע בסרק אוכל 600CC לשעה.

נגיש שיש לו מנוע 2 ליטר והוא מתדלק 10 דקות כי יש לו מיכלים מפה ועד ראש ראש פינה הלוך וחזור ברגל.

זה יוצא 120CC שזה = 72 אגורות

72 אגורות זה פחות מהדלק שהרכב לוקח בהתנעה שלו. ובטח פחות בלאי טיבעי שיש בהנעה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
כרגע באלונית

אבל לפני זה עבדתי בתחנה של פז,הודרכתי בתדריך בטיחות בקשר לתדלוק

והמנהל לא אמר לי מה יכול להגרם כאשר המדוע דולק בזמן התדלוק

העניין סקרן אותי מפני שפנו אליי כמה לקוחות ולכן שאלתי את השאלה פה!

תחנת דלק יכולה להיות המקום הבטוח ביותר, או המקום המסוכן ביותר.

ברגע ששומרים על כל הכללים המקום יהיה בטוח ב 100%.

בתחנה יש אדים רבים של דלק העלולים להדלק בכל רגע נתון ולכן חשוב מאוד לצמצם את האפשרויות ל 0 וכך להמנע מדלקות מיותרות.

לא יודעת אם אצלכם בתחנה מקפידים על כך, אך גם כאשר מיכלית של דלק פורקת את הדלק שלה לתוך המיכלים אסור לרכבים מונעים להיות בקרבתה מחשש לדלקה.

גם גרביונים העשויים מניילון פליזים למינהם עלולים לגרום לחשמל סטטי העלול לגרום לניצוץ ולהבעיר את האדים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אז צריך לאסור על נשים בגרביונים להגיע לתחנת דלק? לא הגזמנו...

מזכיר לי חבר שלומד קורס קציני בטיחות, הוא הפסיק להשתמש במפתח שוודי כי זה עומד לצאת אל מחוץ לתקן, הפסיק לתקן כבלי חשמל מאריכים כי זה מסוכן, ושוקל להפסיק לנהוג כי זה מסוכן. כמובן שישנם כללי בטיחות ובטחון שצריך לשמור עליהם, אבל ביניהם יש חוקים ותקנות שצריכים להיות נתונים לשיקול דעת ולא תמיד צריך למלא אותם ככתבם כי אחרת נצטרך להתעטף בספוגים וכפפות משי כדי שלא יקרה לנו כלום.

במקרה זה ליטל צודקת בכך שצריך ללמוד את חוקי הבטיחות אבל מפה ועד לחשמל סטטי בגרביונים שעלול לגרום לדליקה - הדרך ארוכה. אלא אם כן הגרביונים עולים באש ואז את/ה בבעיה...

בריאות לכולם!

פורסם

אני מזמן הפסקתי להיות רכזת בטיחות בתחנות דלק, אם לאדם לא איכפת מהחיים שלו שיהיה בטוח שגם לאחרים זה לא בדיוק יגרום לאחרים להציל אותו.

אצלנו במדינה תמיד יש את הביטחון של "לי זה לא יקרה" ועד שזה לא קורה הם לא לומדים, וחבל.

אתמול תדלקנו בתחנת "דלק", אחד המתדלקים נמצא 2 מטר מהמשאבה עם סיגריה בוערת ומעשן להנאתו, סיימנו לתדלק במהירות את האופנועים וברחנו כל עוד נפשנו מהתחנה, לראות אדם בוער בערב יום שישי לא היה בדיוק בתכנון שלנו.

:roll:

ל'

פורסם

אפשר לנסות את זה גם על יד הפייה של הדלק, היכן שהאדים נפלטים? :roll:

ל'

פורסם

בכיף רק תחזרי לספר לנו איך היה.

אנשים בואו ניקח דברים בפרופורציה הנכונה, עובדה שעד היום

לא היה מקרה שרכב נדלק כתוצאה מתידלוק שהמנוע עובד או מחשמל סטטי

או מפליז גרביונים ואפילו פלאפון, לא מזמן היה בתוכנית "מכסחי המיתוסים"

מי שמכיר, ניסו לבדוק אם חשמל סטטי יכול לגרום לדליקה בתחנת דלק,

כמובן שכל הנסיונות כשלו עד השלב שפשוט מילאו מיכל סגור באדי דלק

והציתו אותו בכוונה כמובן עם הסטרטר של המצית.

מזכיר לי את חוקי הבטיחות בצבא, החוק המטומטם ביותר הוא האיסור

השימוש במפצל לחשמל, עכשיו למי אין מפצל בבית? :roll:

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

תאמר את זה לבחור מתחנת הדלק בת"א, כאשר טיפס על מיכלית כדי לבדוק שהיא מלאה ואטומה, וכאשר פתח את אחד התאים קיבלת כוויות בכל חלקי גופו העליון ובכל פניו.

תודה על ההצעה לתת לי לבדוק, אני מוותרת, בכל 6 השנים בתחנת דלק טיפלתי במספר שריפות מעדיפה לשמור על החוקים ולא לנסות לכופף אותם.

רוצה לעשן ולשוחח בטלפון בזמן התדלוק בבקשה תתנסה, רק אל תצפה שמתדלק בן 20 או לקוח אחר בתחנה יירוצו עם שמיכה כדי לכבות אותך, זה לא כל כך עובד, האינסטינקט הראשוני הוא לברוח.

ל'

פורסם

אבל את צריכה להבין משהו ליטל, יש הבדל של שמיים וארץ בין סיגריה שהיא כבר מראש בוערת, לבין טלפון סלולרי שלא יכול גם אם ממש תתאמצו להדליק בנזין, כי הוא: 1. לא בוער מראש. 2. לא מייצר שום ניצוץ.

לעשן בתוך תחנת דלק, לא הייתי מנסה, למרות שהסיכוי לא גדול, אבל קיים בהחלט.

לדבר בטלפון סלולרי? להשאיר מנוע דולק? אין לזה שום קשר ליצירת שריפה. האפשרות הטכנית להדלקה בעזרת טלפון או מנוע דולק, לא קיימת.

סיגריה - כבר בוערת מראש, ועלול להיות יותר מסוכן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...