Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן אדי, צריך לשים בו קצת באס.

ואיתמר, אני אמרתי לפי האוזן שלי, ולא התלהבתי במיוחד (רק מהדיוק טיפה). ושמעתי המון סאבים. זה שבפורומים אחרים רשמו מה שרשמו, זה סבבה. אבל אמרתי, אני אמרתי את מה שאני שמעתי.

ואיתמר, אם חלק מהחברים שאני מדבר איתם ביום יום היו רושמים פה קבוע (פעם הם היו), אז הייתי אומר לך כנס לקארספורום בישראל, תראה שם מה חושבים על הפירלס. ואני לא צוחק.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא יודע מה איתך גם אני שמעתי המון סאבים והסאב הזה הוא בין הטובים ביותר אם הוא מקבל תנאים מתאימים.

הכול עניין של טעם וריח לדעתי.

פורסם

גיא תשמע, אני אגיד לך דבר כזה:

הפירלס הוא סאב מדהים בכל התחום של רוק/טראנס/מוזיקה רגועה: כל אלו דורשים דיוק רב, ובד"כ התדרים של המוזיקה הזו הם לא הכי נמוכים, והבאס הוא בד"כ מאוד מהיר וממילא לא עמוק מדי.

אם אתה מחפש סאב למוזיקה שחורה - אז אכן הסאב הזה חסר קצת בדומיננטיות שלו. אתה אומר שזה חסרון? אני אומר - יתרון מוחלט! לפי דעתי סאב לא אמור להשתלט, ובטח שלא לעכב את המוזיקה בתדרים הגבוהים יותר. יותר מזה - למוזיקה שחורה אתה לא צריך סאב מדוייק, לפחות ברוב המקרים! לכן בשביל שחורה - לא הייתי ממליץ על הסאב הזה בוודאות.

עכשיו: מכיוון שלרובנו העו"ש הוא דיי מצומצם, נאלצים להתפשר ולא לקנות את ההכי יקר בשוק, אי לכך עולה הבחירה בין מה שחשוב לנו. (עוצמה/דיוק/עומק וכו')

אם אתה גם רוצה סאב שמשלב בצורה מעולה בין כל העולמות - ככל הנראה תצטרך להשקיע במשהו כמו הIDMAX 10" - שמעתי אותו לא מזמן - אחד הסאבים היותר משובחים שיצא לי לשמוע - אפילו יותר טוב מהאח הגדול שלו ה12".

אבל סאב כזה יעלה בערך פי שתיים אם לא יותר - ומבחינת דיוק (אם זה קריטי לך כמו שזה היה לי), הוא עדיין מפגר טיפה אחרי הפירלס. מבחינת עוצמה ועומק לעומת זאת - הוא הרבה הרבה יותר רציני! (טוב נו, הוא פי 4 בעוצמה שלו!).

(בדקתי מול האוטו שלי והאוטו עם הIDMAX דיסק של megadeth והפירלס ביצע את הדאבל באס הרבה יותר טוב מהID - עובדה.)

העניין הוא שבתחום מחירים של הפירלס - לא חושב שיש הרבה סאבים שיוכלו להשתוות אליו... ולא! הפניקס גולד לא יותר טוב ממנו, אפילו שהוא נשמע טיפה יותר עמוק (בין היתר כי שמענו אותו אצלך בתיבה פתוחה).

כמובן על טעם ועל ריח אין מה להתווכח - אבל גם עם עובדות קשה להתווכח: מבחינתי אם הסאב (לא משנה כמה עמוק הוא נשמע) מפגר אחרי הביט בטראנס או ברוק שאני שומע - פיניטו, אני לא מעוניין בסאב כזה.

בברכה!

יונתן.

פורסם

קודם כל חברים תודה רבה על התגובות פה.

דבר חשוב מאוד שלא ציינתי שאני באמת שומע בעיקר מוזיקה שחורה אך גם את שאר סגנונות המוזיקה(רוק במקום 2)

חשוב לי מאוד העומק של הבאס,באמת שהסאב יהיה "חם" מאוד,אך שלא יהיה מרוח.

אני יודע שהתקציב לא כל כך גדול כי לקחתי בצד את עניין המשלוח,אבל אני עדיין בטוח שאפשר למצוא משהו הרבה יותר

טוב בחו"ל מאשר בארץ למחיר בסדר גודל כזה.

עוד הצעות יתקבלו באמת בברכה:-)

תודה רבה לכם ושבת שלום.

פורסם

יונתן, כל מה שיש לפירלס זה הדיוק שלו. זהו. מעבר לכך, כלום. אין באס עמוק בכלל, הבאס חלול מידיי, לא נשמע כמו באס אמיתי, יותר כמו באס של מידבאס. ולא, לא השוויתי בינו לקסנון כרגע. ואם מדברים אז כן הקסנון לא רואה אותו מבחינת הבאס העמוק, מבחינת החום או איך שתקרא לזה. דיוק? סבבה, הוא מהיר. ותו לא.

נ.ב

אני לא אומר שהסאב הזה לא טוב או משהו כזה, הוא סאב טוב, תלוי למי כמובן. לי אישית, ממש לא. מבחינתי אם הוא לא מביא לי את הבאס שיש לי בראפ - אני לא מעוניין בסאב הזה.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני לא יכול לא להגיב. גיא, כולנו יודעים שיש לך טעם ייחודי, ואתה לא אוהב את הXXLS. אבל אתה לא יכול להתעלם מזה שיש הרבה אחרים שכן. העניין הוא, מה אתה רוצה מהסאב שלך. אני לא רוצה לשמוע את הסאב. אני רוצה לשמוע מוזיקה. לא רוצה באס מאחר שמפוצץ את האוזניים. אני רוצה שהסאב יהיה משולב בצורה כזאת שאני רק ארגיש אותו, אבל לא אשמע אותו. שהוא יהיה כל כך מדוייק שאני לא אדע אם הבאס מגיע מהסאב או מהוופרים. רוצה שילוב של הכל ביחד, כמה שיותר ביחד - יותר טוב. שמעתי אותו פעם אחת וזה היה מספיק בשביל לקנות אותו. ואני חושב שהוא סאב מדהים. זכותך לתת את הדעה השלילית בכל פעם שמדברים עליו. דעתך חשובה, וצריך את שני הצדדים של המטבע. לגבי המקרה שלנו -

יעקוב - ברכיבים כמו סאבוופר צריך להתפשר. את העוצמה והעומק אתה ממיר בדיוק ומהירות. נדירים המקרים שסאב טוב בשניהם, יש כאלה (IDMAX זאת דוגמא טובה) והם עולים הרבה יותר. אתה צריך להחליט מה מפריע לך יותר - חוסר דיוק או חוסר עוצמה. זה עניין של טעם אישי, ולא אני ולא גיא יכולים לשמוע את מה שהאוזן לך שומעת. אם מוזיקה שחורה זה מה שאתה שומע ברוב המקרים - אני לא ממליץ לך על XXLS. אבל קח בחשבון שסאב חזק בשחורה לא יהיה טוב ברוק.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם
אני לא יכול לא להגיב. גיא, כולנו יודעים שיש לך טעם ייחודי, ואתה לא אוהב את הXXLS. אבל אתה לא יכול להתעלם מזה שיש הרבה אחרים שכן. העניין הוא, מה אתה רוצה מהסאב שלך. אני לא רוצה לשמוע את הסאב. אני רוצה לשמוע מוזיקה. לא רוצה באס מאחר שמפוצץ את האוזניים.שומע ברוב המקרים - אני לא ממליץ לך על XXLS.

אני מתעלם, כי מי זה הרבה אחרים? אתה חושב מעניין אותי מה הם חושבים? לא, אני אומר את מה שיש לי להגיד ולא מעניין אותי אחרים. בקשר לזה שאתה רוצה לשמוע מוזיקה, אני רוצה לשמוע את הפירלס שלך במוזיקה שחורה, שהוא ישתלב עם המידים ואז תשאל אותי "מה, איפה כל המוזיקה נעלמה לי פתאום? אני שומע רק את הזמר שר". מוזיקה שחורה זה באס, והמון. מה שלסאב שלך, אין (והבנת כבר איזה באס בעצמך אמרת לא ממליץ לראפ).

גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם
יונתן, כל מה שיש לפירלס זה הדיוק שלו. זהו. מעבר לכך, כלום. אין באס עמוק בכלל, הבאס חלול מידיי, לא נשמע כמו באס אמיתי, יותר כמו באס של מידבאס. ולא, לא השוויתי בינו לקסנון כרגע. ואם מדברים אז כן הקסנון לא רואה אותו מבחינת הבאס העמוק, מבחינת החום או איך שתקרא לזה. דיוק? סבבה, הוא מהיר. ותו לא.

גיא.

מהיר ותו לא? כל מה שיש לסאב הזה זה הדיוק שלו?? ובכן אלה בהחלט תכונות שמספקות אותי ועוד כמה חובבי סאונד פה באזור (וגם לא באזור).

הדיוק הזה זו תכונה לא נפוצה בכלל, ורבים מאוד מחפשים דווקא אותה! ונדירים הם הסאבים שמצליחים להפיק אותה בצורה כה טובה כמו הפירלס.

בדיוק בגלל זה, לחובבי SQ בחיים לא תשמע המלצות לסאבים חזקים כמו קיקרים או פיונרים "מפציצים" אלא לפירלסים והרצים ה"חלשלושים"!

נכון, אתה מתפשר על זה שהרכב שלך לא מתנפח בכל אקורד של גיטרה (מ-באס שבכלל לא היה אמור להיות שם כל כך בולט), אבל אתה מקבל צליל הרבה יותר נכון והרבה יותר קרוב למציאות.

מה לעשות, במציאות אין עוצמות כאלה מטורפות ועמוקות של באס, אתה יכול לקבל אותן רק במוזיקה שחורה ע"י סינתיסייזר, אבל בפועל אין צלילים כאלה נמוכים מכלי נגינה, ואם כן - הם לא נשמעים כל כך חזק. (אלא אם כן אתה מנסה לשחזר נחיתת בואינג 747 באוטו שלך).

ישנם הרבה מאוד סאבים שיודעים לתת הרבה "באס", והמון כוח, והמון "עוצמה" - אם אתה שואל אותי, לרבים מהם הקשר למוזיקה - מקרי בהחלט. פוזה - כן, עוצמה - כן, אבל זהו. לא יותר מזה.

ובנוגע לנושא המוזיקה השחורה - תראה לי תחרות SQ אחת שבה הבוחנים שמים ראפ עצבני כדי לבחון מערכת... גם אני לא זוכר כאלה. :roll:

כמו שאמרו פה לפניי, טעם וריח. אני לא טוען שהסאב שלי מושלם, אבל אני בהחלט טוען שהוא בין הטובים שיצא לי לשמוע, ושמעתי רבים וטובים. מבחינה מוזיקלתי - התחרות שלו היא עם IDMAX ואולי עוד איזה סאב או שתיים אחרים, אבל רבים אחרים, הוא לוקח בלי מלח (בייחוד בטווח מחירים כמו שלו).

בברכה!

יונתן.

פורסם

על מנת לנצל IDMAX במלוא הדרו, נדרשת מערכת חשמל עם לפחות 50-60 אמפר פנויים רק למונובלוק בשביל הIDMAX בתיבתו האידיאלית.

לצערי לא בהרבה(אם בכלל) במערכות הנראות בארץ, ניתן למצוא רכב אידיאלי בשביל זה.

פרט לכך , דווקא עם סאבים חלשים יותר אפשר להתרשם יותר לטובה רק בגלל העניין של האמפרז.

סאבים מומלצים לטעמי? 12W3V3 החדש או אפילו זוג עשיריות כאלו.

בקנייה מחו"ל יוצא מאוד משתלם.

גם הפירלס סאב מעולה, גם מומלץ ואף גם בו הרכישה בחו"ל יוצאת משתלמת.

under construction..

פורסם

ובנוגע לנושא המוזיקה השחורה - תראה לי תחרות SQ אחת שבה הבוחנים שמים ראפ עצבני כדי לבחון מערכת... גם אני לא זוכר כאלה. :roll:

כמו שאמרו פה לפניי, טעם וריח. אני לא טוען שהסאב שלי מושלם, אבל אני בהחלט טוען שהוא בין הטובים שיצא לי לשמוע, ושמעתי רבים וטובים. מבחינה מוזיקלתי - התחרות שלו היא עם IDMAX ואולי עוד איזה סאב או שתיים אחרים, אבל רבים אחרים, הוא לוקח בלי מלח (בייחוד בטווח מחירים כמו שלו).

תחרות SQ? למה אני בתחרות? יקי (פותח השירשור) אוהב ראפ. אתה ממליץ XXLS. מה הוא יעשה עם הסאב הזה במוזיקה הזאת? מה קשור תחרות SQ ללשמוע ראפ עכשיו? לא מובן לי.

בכל מקרה, אחד אני כבר ראיתי ושמעתי שהוא לא יכול להתחרות איתו מבחינת העוצמה ומבחינת הדיוק הוא שווה לו. (כלומר שהוא עדיף על הפירלס) מחיר ושם? שמורים במערכת. מתישהו אני יבוא עם אחד כזה, מבטיח :-)

גיא.

ZOOM-ZOOM

פורסם

כמו שנאמר פה - זה לא סאב שמיועד לראפ. ולראפ גם לא צריך דיוק מיוחד (לפחות לא בצורה קריטית כמו נגיד לטראנס).

לעומת זאת לרוק - זהו סאב מושלם! כי התופים ובייחוד דאבל באס, נשמעים בפירלס פשוט בצורה מדהימה! ושום סאב אחר ששמעתי עד כה לא השתווה אליו (כן, אפילו לא ה10" של IDMAX.

אין מה לעשות - הכל עניין של פשרות, וכמו שגם כבר אמרו פה - צריך לבחור מה חשוב לך יותר: עוצמה ובאס מול דיוק. כל נסיון שילוב ביניהם הוא פשרה - לכל אחד יש תפיסה של מהי הפשרה הכי טובה בשבילו - וכאן נכנס עניין הטעם האישי.

בברכה!

יונתן.

פורסם

סאבוופר הוא מערכת של פשרות . הוא צריך להזיז המון אוויר בשביל לנגן את התדרים שלו , ולכן אם אתה רוצה שליטה מלאה , שזה אומר דיוק , אתה חייב לוותר או על ירדה לתדרים נמוכים ו/או על שישמע מלא , אין דרך ביניים . ע"מ שלא תוותר על ירדה לתדרים נמוכים , ניתן לבצע שאם המגבר שלך חזק מאוד תוכל לקבל שליטה טובה עם ירידה לתדרים נמוכים . ראה ערך IDMAX . ואם כך מישהו ששומע שחורה ורוצה גם להנות מדייר סטרייט ומג'אז מידי פעם (ויש הרבה באס בג'אז) , אין לו הרבה ברירות זה או משהו זול יחסית כמו הפירלס או משהו יקר עם הגברה מתאימה כמו הIDMAX , ואולי הJL . אבל לדעתי בJL עדיף לשים את ההגברה שלהם , ואז אתה שוב מגיע לרמות מחירים גבוהות .

במחיר של 200 דולר אין לך אפשרויות משחק , אם אתה רוצה מדוייק תוותר על מלא ויורד , אם אתה רוצה מלא ויורד תוותר על מדוייק . גיא למשל לקח את הפניקס שהוא סאב מאוד מדוייק אבל שם אותו בתיבה פתוחה כי היה חסר לו מלאות מסויימת (אם אני מבין את גיא נכון ). אז יכול להיות שפירלס בתיבה פתוחה יתן לך את זה .

אבל אתה חייב להבין שלקבל את כול העולמות ועוד במחיר שלך זה בלתי אפשרי. אז תחליט מה חשוב לך ותדרג את זה ואז מי שמכיר יוכל להמליץ לך

בברכה יהודה

פורסם

לא. הקסנון מדוייק, אבל לא סופר כמו הפירלס. הקסנון יותר חם, מלא בבאס. בתיבה פתוחה בכלל. פירלס בפתוחה יתן יותר עוצמה, לא יותר מזה. בעבר הייתי ממליץ לאנשים על האדייר אודיו שיבה, כי ששמעתי אותו הוא היה מדוייק להפליא, ובנוסף הביא באס עמוק, גם בתיבה אטומה. בגלל זה תמיד המלצתי עליו בראשונה, ואחרי זה על אחרים. זה סאב שבאמת הלהיב אותי מבחינת שתי העולמות (במחיר שלו כמובן - בזמנו 1000 ש"ח עוד כשהיה ניתן להשיג אותו).

גיא.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...