Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

אחרי 8 שנים, הסוללות הנטענות של מכונת הגילוח שלי מתו.

כשפתחתי את המכונה גיליתי שאלו 2 סוללות AA נטענות רגילות שמשורשרות יחד בצד אחד כדי להגיע ל 3 V.

החיבור היה עם פס מתכת דק.

גם החיבור ללוח הוא עם אותו סגנון של פח דקיק.

בקושי הצלחתי לפרק אותו בעדינות כדי לא לקרוע אותו מהמעגל

כשניסיתי להלחים אותו על סוללות חדשות עם בדיל סטנדרטי, זה לא תפס בכלל.

האם יש חומר מיוחד להלחמה הזאת? זה נראה כמו דבק חזק מאד.

ואם יש, איפה משיגים?

תודה

פורסם

האם יש חומר מיוחד להלחמה הזאת? זה נראה כמו דבק חזק מאד.

ואם יש, איפה משיגים?

תודה

בקנה ובנה, הום סנטר וכדומה

ארז רונן

פורסם

בקנה ובנה או הום סנטר.

בסדר, אבל מה לקנות?

בדיל רגיל יש לי וזה לא תופס.

פורסם

אייל, רצועות המתכת מצופות בניקל, עליו בדיל לא תופס. נסה לשייף את הניקל מאזור ההלחמה עם פצירה קטנה/נייר שיוף ונסה שוב.

פורסם

זהו שגם הבטריה כנראה מצופה בניקל?

גם שם הבדיל לא נתפס.

אתה סגור על זה שזה בדיל רגיל ולא איזשהו חומר אחר?

פורסם

אם תשייף אתה תצליח להלחים. יש לחמם את איזור ההלחמה וכאן הקאץ'- שים לב טוב:

כאשר אתה מחמם סוללות נטענות נגרם להן נזק בלתי הפיך- לתיום הכי רגישות, גם לסוללות ניקל נגרם נזק שמקצר את חייהן ואת הקיבולת שלהן.

החיבור נעשה ע"י פס כסף ייעודי וההלחמה היא ריתוך נקודתי שנעשה ע"י מכונה מיוחדת למטרה זו. ריתוך זה לא מחמם את הסוללה כלל.

יש חנויות בת"א שמוכרות סוללות וגם ילחימו את התאים עבורך. בנקודת זמן זו אינני יכול לעזור לך כי כרגע אין לי נגישות למכונה כזו.

פורסם
זהו שגם הבטריה כנראה מצופה בניקל?

גם שם הבדיל לא נתפס.

אתה סגור על זה שזה בדיל רגיל ולא איזשהו חומר אחר?

אכן, גם הסוללות מצופות ניקל. כפי שאביב כבר ציין, נסה לחמם את הסוללות כמה שפחות. מלחם איכותי (לא, מלחם ב-25 ש"ח מהום סנטר הוא לא מלחם איכותי) יקל משמעותית על המלאכה ועל חימום הסוללות המיותר.

פורסם

תודה לכם על התגובות

יש לי מלחם אקדח שעלה לי בזמנו כמה מאות שקלים.

אבל אם אתם אומרים שחימום הורס את הסוללות, אולי אתן את זה למתקני מכונות גילוח.

פורסם

שלום לחבר,

ניתן להלחים את הסוללות בעזרת מלחם רגיל+משחת הלחמה אך קיימת בעיה והיא, בזמן החימום של מקום ההלחמה החום מתפשט (בורח) לסוללה ולכן תצטרך לחמם הרבה זמן את המקום בכדי שתוכל להלחים, מצד שני זמן החימום הרב הורג את הסוללה ולכן שיטה זו לא מוצלחת.

הפיתרון שלי הוא (ככה אני עושה זאת):

חבר כ-5 קבלים אלקטרוליטים בערך של 10K/35V מיקרופארד והלחם אלקטרודה לצד המינוס והפלוס, חבר במקביל למקור מתח של 12 וולט וטען אותם.

צפה בבדיל חתיכת נחושת וחבר אליה קצה אחד של המעגל שבנית וקצה שני חבר רק בזמן ביצוע ההלחמה.

הפריקה המהירה של הקבלים תגרום לניצוצות וחום גבוה שיגרום להצמדה מהירה של פס הנחושת לסוללה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מגניב

עכשי תסביר בבקשה איך בונים פצצת מימן :lol:

ועכשיו ביריצי', מאיפה משיגים קבלים אלקטרוליטים ? , הכוונה שהם ללא קוטביות נכון ?

כי חפרתי בחנויות אלקטרוניקה רבות באיזור מגורי וכמה שזה נישמע מצחיק הם בהו בי כשביקשתי את זה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מרק אני מת על התשובות שלך:-)

תודה רבה אבל הידע ה"רב" שלי באלקטרוניקה מתבטא בד"כ בפירוק בלבד.

ואם ההרכבה מסובכת יותר ממלחם וקצת בדיל אני מתחיל להתבלבל.

לא יודע מי זה פארד ולמה הוא מיקרו ועם כל זאת אני מודה לך ולכולם על ההשקעה ועל העזרה.

אני אתעמק במה שכתבת. אם תנוח עלי המוזה אני אנסה ואם לא, ניתן את זה לבעל מקצוע.

שוב תודה.

מה שכן, מתחילים להתקבל איומים מהכוון הנשי המתייחסים לאורך הזיפים שלי ולגבי המיקום שלי באיזור הגינה. אז אולי בכל זאת.

פורסם

לכן אומרים:

אני מגלח זקן, גם את מגלחת זקן (כן שם תחפשי זה אכן זקן.)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

קיימת חנות באיזור כולבו שלום בתל-אביב (שכחתי את שמה) שמתעסקת רק בסוללות וגם מרכיבים מארזים ייעודיים לכול מטרה.

חפש בדפי זהב.

בכול מקרה אני אצלם את המעגל שבניתי והוסיף תמונות שלו בערב.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...