Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על מה להגיד תודה?!

אתם עולים על בריקדות כגובים מכם תשלום שלא כדין בכל מקום אחר, אך במקרה כזה אתם מרכינים ראש :shock:

עמית, אני מתפלא שדוקא אתה מופתע.

אנחנו מרכינים ראש כי זו בד"כ האופציה הזולה והנוחה ביותר. ברור לכולנו שאם "נסדר" את ה"בעייה" (מרכאות מכיוון

שקיום הבעייה ופתרונה מוטלים לעיתים בספק כבד) בחנות שבתוך מכון הרישוי, היא "תפתר" בודאות (לעיתים קרובות אפילו בלי

צורך ב"בדיקה" חוזרת). לעומת זאת, אם נחליט לבדוק את הבעייה ולתקנה, אם יש צורך, במוסך חיצוני, אנו עלולים להיות

מטורטרים שוב ושוב (בטענה שהבעייה לא תוקנה, ו/או משום ש"יימצאו" סיבות נוספות להכשלה).

ניגוד האינטרסים יהיה קיים כל עוד למכון הרישוי יצמח רווח כספי משמעותי מהכשלת רכב.

עברתי חוויות דומות במכון רישוי באיזור השרון. לעיתים עד רמת האבסורד.

אינני מכליל על כל מכוני הרישוי, זהו רק נסיוני הפרטי. אין לי ספק ביושרך, וחבל לי שהמכון בו אתה עובד רחוק.

:turn-l:
פורסם
ממש גאון. אז עכשיו אתה נוסע ברכב בעל הנעה קדמית, אתה ודאי מתייחס אליו כ"ספורטיבי" ונוהג בהתאם (למרות שהוא ממש לא!) וכל זה עם 2 צמיגים קדמיים לא זהים מבחינת יצרן, שנתון ומצב אחיזה (ואולי גם חתך - לך תדע). מבריק. אל תתפלא למצוא את עצמך "שתול" על איזו גדר בגלל שבאמצע הסיבוב איבדת שליטה ואתה לא ממש יודע למה.

שלום לך,קודם כל לפני שאתה קופץ בראש קצת הבנת הנקרא ואולי לא כדי לשפוט אדם לפני ששמעת את הכל,

כשרשמתי "הייתה" הכוונה זה לעבר ולא להווה. דבר שני אף פעם לא החשבתי את הרכב כספורטיבי ולא ניסיתי לשבור את מהירות האור איתו, נהיגה רגועה ושלווה,תמיד, אז אל תשפוט אותי לפי סוג הרכב . ודבר שלישי לאחר הטסט החזרתי את הצמיג ה"תקול" כביכול למקומו כי גם הפאנצ'ר מעכר אמר לי שהוא תקין ובאמת לא הבנתי על מה הכשילו אותי..אחרת הייתי כפתרון קבוע מחליף את 2 הצמיגים לחדשים.

יום נעים.

פורסם

אולי באמת היה עדיף שתחליף אותם. סתם לא הכשילו, המכון טסטים אולי מוכר תוסף לדלק, צמיגים הוא לא מוכר לכן אין לו שום אנטרס בהכשלה על צמיגים.

היית יכול לשאול אותו, למה הצמיג פסול. או ששאלת? מה היתה התשובה? ומה לא היה תקין וראוי בה מבחינתך?

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אולי באמת היה עדיף שתחליף אותם. סתם לא הכשילו, המכון טסטים אולי מוכר תוסף לדלק, צמיגים הוא לא מוכר לכן אין לו שום אנטרס בהכשלה על צמיגים.

היית יכול לשאול אותו, למה הצמיג פסול. או ששאלת? מה היתה התשובה? ומה לא היה תקין וראוי בה מבחינתך?

בברכה

דני

שלום דני.

מכיוון שאני לא איש מקצוע אז היה קשה לי להתווכח עם הבוחן ,הוא אמנם הרבה לי בצד טיפה שפשוף ועוד משהו קטן אני באמת לא זוכר אבל מכיוון שאני נהג לא מעט שנים וגם היו מס' רכבים בעברי לא ראיתי שום דבר חשוד ובטח לא הייתי מזלזל בתקלה שקשורה לצמיגים לא טובים , אז בהתחלה לא התווכחתי איתו והלכתי לאיש מקצוע שזה תחום ההתעסקות שלו ושם בעצמו הוא אמר לי שהוא לא מבין על מה פסלו לי את הצמיג אז כברירת מחדל רכשתי צמיג משומש על מנת לעבור טסט----אז אפשר להגיד על זה מה שרוצים אבל לפאנצ'ר מעכר יש אינטרס ברור למכור לי צמיגים אבל נפלתי על אדם ישר ואמין(שבטוח אגש רק אליו במידת הצורך) שדיבר איתי אמת.--ולא ..לא הייתה לי הכרות מוקדמת איתו לספקנים שביננו..

ולגבי אינטרס של המכון.... יש לו 22 סיבות טובות להכשיל בטסט ( והכווונה למי שלא הבין אלו הם 22 שקלים לטסט חוזר) תכפיל את זה ב1000 אנשים בחודש ויש לך תוספת נחמדה מאוד להכנסות המכון).

דרך אגב לפני חודשיים העברתי את הרכב של אשתי טסט(פולו שנת 2000) הכשילו אותי על אור דרך ימני קדמי, כשניגשתי לחשמלאי של המקום לסדר את התקלה במקום ,הוא היה בדיוק בהפסקה ואמרתי לו שעל מנת לחסוך זמן אני יעשה את העבודה מולו ורק שיחתום לי (כמובן אחרי שיבדוק שזה בסדר) אחרי שפתחתי מכסה מנוע ואת המכסה של המנורה התברר שבסך הכל הקליפס שסוגר את המנורה למקום השתחרר ועקב כך המנורה לא ישבה במקום ולכן פיזרה את האור במקום למקד אותו. סידרתי זאת ב5 שניות וגם על זה הם הכריחו אותי להעביר שוב את הרכב במסלול,לחכות את התור ולשלם 22 שקלים על בדיקה חוזרת(וזה מכון אחר בכפר סבא -לא זה מנס ציונה).זאת לא גניבה לאור היום??? אבל לך תתווכח איתם ביום שישי 12ורבע בצהריים.

אז שוב פעם לצערי ככה נראים וזאת ההרגשה שהמכונים נותנים ללקוח.

פורסם

לדעתי הבעיה היא, שמבדיקה ברכבים עד שנת הדגם 95 לא יוצא דף נתונים של הבדיקות המתבצעות - אשר מוצמדות לדף המבחן - כמו בבדיקה החדשה. כך ניתן לדעת איפה ובכמה חרגת, וכיצד ניתן לפתור זאת.

בן אדם צריך להסתכל על המחשב, או להכיר את הבוחן, כדי לראות את התוצאות ולראות היכן חרג וממזה זה נובע (למשל כיוון קטן בקרבורטור).

השאלה היא למה.

משכנתא זה קל

פורסם
סידרתי זאת ב5 שניות וגם על זה הם הכריחו אותי להעביר שוב את הרכב במסלול,לחכות את התור ולשלם 22 שקלים על בדיקה חוזרת(וזה מכון אחר בכפר סבא -לא זה מנס ציונה).זאת לא גניבה לאור היום??? אבל לך תתווכח איתם ביום שישי 12ורבע בצהריים.

אז שוב פעם לצערי ככה נראים וזאת ההרגשה שהמכונים נותנים ללקוח.

משך זמן התיקון אינו שייך כלל ועיקר. בפסילה על אורות חזית יש לשוב למסלול הבדיקה בכדי שהמכשיר יבדוק ויקרא תוצאות תקינות(במידה וזה תקין).

לדעתי הבעיה היא, שמבדיקה ברכבים עד שנת הדגם 95 לא יוצא דף נתונים של הבדיקות המתבצעות - אשר מוצמדות לדף המבחן - כמו בבדיקה החדשה. כך ניתן לדעת איפה ובכמה חרגת, וכיצד ניתן לפתור זאת.

בן אדם צריך להסתכל על המחשב, או להכיר את הבוחן, כדי לראות את התוצאות ולראות היכן חרג וממזה זה נובע (למשל כיוון קטן בקרבורטור).

השאלה היא למה.

תיקון זיהום אויר יש לבצע מול מכשיר 4 גזים. אין זה משנה אם הרכב מצוייד במאייד או בהזרקה, כך שכל הנתונים נמצאים מול העיניים ולא עובדים "על עיוור".

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
משך זמן התיקון אינו שייך כלל ועיקר. בפסילה על אורות חזית יש לשוב למסלול הבדיקה בכדי שהמכשיר יבדוק ויקרא תוצאות תקינות(במידה וזה תקין).

תיקון זיהום אויר יש לבצע מול מכשיר 4 גזים. אין זה משנה אם הרכב מצוייד במאייד או בהזרקה, כך שכל הנתונים נמצאים מול העיניים ולא עובדים "על עיוור".

עמית, אני מבין שיש לך סנטימנטים למכון , אבל זאת לא הייתה הנקודה בכלל ברב השרשור הזה, הרי לא אני ולא אתה ולא אף אחד אחר כאן יוכל בסופו של דבר לשנות את החוקים ואת ההתנהלות של חלק לא קטן ממכוני הרישוי וכנראה שנמשיך לקטר ולשלם במשך שנים רבות נוספות ומה שאני בכל מקרה רשמתי כאן זה בסך הכל את דעתי ואת תחושותי ואת אי אמוני במכונים הללו לגבי ההתנהלות שלהן בחלק מהמקרים ואני בטוח שאני לא היחידי שמרגיש ככה, אני בטוח שאתה בחור נחמד וישר שלא מחפש "לדפוק" לקוחות אבל אתה לא צריך להתפלא שישנם גם כאלו בוחנים.

אבל לסיכום וזה הכי חשוב לדעתי,תהיה בנאדם טוב ,זה יחזור אליך כפליים(ואני לא מדבר אליך באופן אישי אלא כללי).

שיהיה לכולם סוף שבוע נעים.

פורסם

לפי מה שרובכם אומרים אז עדיף להגיד תודה ולשתוק

אבל איך אני יודע שנכשלתי על זיהום אויר אם הבוחן לא מראה לי כלום ורק אומר לי נכשלת וזהו לך לצד השני של המוסך שיסדרו לך ותחזור . כשדיברתי עם מנהל המוסך על המחיר של העבודה שהיה 140 שקל ל5 דקות אז הוא אמר לי שאין ברירה מישהו צריך לשלם משכורות ארנונה ומיזוג. ואת הבדיקה החוזרת עשה לי מנהל המוסך שאני לא יודע אם בכלל יש לו הסמכה לבוחן והבדיקה שלו הייתה ככה "עלה על הבור הגה ימינה סע החוצה עברת" מה קשור הגה לדלק? והבדיקה החוזרת הייתה פחות מ5 דקות וגם שיצאתי אף אחד לא מראה לי נתונים שעברתי. אם אני אעבור שוב במוסך הזה אני אצרף תמונות של הפרסומות במוסך של gold lable שתלויות במוסך עם הפרצוף של ג.יפית שאומרת" רוצה לעבור טסט שים gold lable" ממש עושים לך שטיפת מוח כמעט כל 2 מטר יש פרסומת כזו בגדלים שונים כולל במשרדים. ולא לשכוח את הסטוק הענקי שיש להם במחסן שמחכה רק לפראיירים כמוני

פורסם

תראה..

לנו האנשים הפשוטים שהם לא בעלי מקצוע ובגדול כל מה שיגידו לי אני אצתרך להאמין ,אין הרבה מה לעשות חוץ מלסמוך על הבוחן ולהאמין לו (שברוב המקרים הם באמת פוסלים על דברים רציניים וחשובים לבטחונך),אבל אם אתה רוצה עצה לטסט הבא אז תעשה מה שאני עושה,אחרי כל תחנה שאני עובר אני מוציא את דוח הטסט מהמגב ובודק אם הם סימנו משהו, אם הם סימנו אני פשוט קורא לבוחן שיסביר לי על מה הם פסלו ואם אני מבין קצת על מה שהם פסלו אז אני מתווכח ופשוט מראה להם שהם לא ייפטרו ממני בכזאת קלות,נכון שזה גורם לי להיות נודניק ומרגיז,ונכון שאני מעכב אולי לקוחות מאחורי אבל עובדתית זה עובד,על חלק מהדברים שהם מאוד גבוליים או אפילו לא נכונים הם ויתרו לי ועל זה אין ויכוח(ואני בטוח שעמית לא יאהב את התגובה הזאת אבל זאת המציאות).

פורסם

מזה אומר משהו גבולי? הטסט הבא יהיה בעוד שנה ומשהו גבולי יכול לעבור את הגבול תוך מספר ימים/שבועות/חודשים.

לכן קשה לי להאמין שבוחן במכון רישוי ביטל לך סימון כלשהו וגם לאחר ויכוחים וצעקות.

פורסם
עמית, אני מבין שיש לך סנטימנטים למכון , אבל זאת לא הייתה הנקודה בכלל ברב השרשור הזה, הרי לא אני ולא אתה ולא אף אחד אחר כאן יוכל בסופו של דבר לשנות את החוקים ואת ההתנהלות של חלק לא קטן ממכוני הרישוי וכנראה שנמשיך לקטר ולשלם במשך שנים רבות נוספות ומה שאני בכל מקרה רשמתי כאן זה בסך הכל את דעתי ואת תחושותי ואת אי אמוני במכונים הללו לגבי ההתנהלות שלהן בחלק מהמקרים ואני בטוח שאני לא היחידי שמרגיש ככה, אני בטוח שאתה בחור נחמד וישר שלא מחפש "לדפוק" לקוחות אבל אתה לא צריך להתפלא שישנם גם כאלו בוחנים.

אבל לסיכום וזה הכי חשוב לדעתי,תהיה בנאדם טוב ,זה יחזור אליך כפליים(ואני לא מדבר אליך באופן אישי אלא כללי).

שיהיה לכולם סוף שבוע נעים.

אין לי סנטימנטים לאותו מכון או לאחר(מלבד זה שאני קשור אליו). אם תקרא את תגובותי מההתחלה ולא רק את התשובה האחרונה, תבחין שאני מציג עמדה שאינה בדיוק לויאלית לחברי למקצוע. במשרד התחבורה יושבים מפקחים אשר קוראים בעיון רב כל מכתב תלונה שמגיע אליהם ופועלים בתקיפות בנידון לגבי מכונים/בוחנים שסרחו. כך שהתשובה לשבת ולא לעשות מאומה אינה במקומה.

לפי מה שרובכם אומרים אז עדיף להגיד תודה ולשתוק

אבל איך אני יודע שנכשלתי על זיהום אויר אם הבוחן לא מראה לי כלום ורק אומר לי נכשלת וזהו לך לצד השני של המוסך שיסדרו לך ותחזור . כשדיברתי עם מנהל המוסך על המחיר של העבודה שהיה 140 שקל ל5 דקות אז הוא אמר לי שאין ברירה מישהו צריך לשלם משכורות ארנונה ומיזוג. ואת הבדיקה החוזרת עשה לי מנהל המוסך שאני לא יודע אם בכלל יש לו הסמכה לבוחן והבדיקה שלו הייתה ככה "עלה על הבור הגה ימינה סע החוצה עברת" מה קשור הגה לדלק? והבדיקה החוזרת הייתה פחות מ5 דקות וגם שיצאתי אף אחד לא מראה לי נתונים שעברתי. אם אני אעבור שוב במוסך הזה אני אצרף תמונות של הפרסומות במוסך של gold lable שתלויות במוסך עם הפרצוף של ג.יפית שאומרת" רוצה לעבור טסט שים gold lable" ממש עושים לך שטיפת מוח כמעט כל 2 מטר יש פרסומת כזו בגדלים שונים כולל במשרדים. ולא לשכוח את הסטוק הענקי שיש להם במחסן שמחכה רק לפראיירים כמוני

רוצה לדעת את כמות הפליטה שעליה נפסלת? גש לעמדת הסיכום/פקידה וקבל את טופס הבדיקה המודפס, בטופס זה יהיה רשום את מידת ה-CO(ברכבך מותרת פליטה עד 1%). כך תוכל לדעת גם על כל פסילה אחרת. לידיעתכם הטופס הידני הינו רק טיוטא.

תראה..

לנו האנשים הפשוטים שהם לא בעלי מקצוע ובגדול כל מה שיגידו לי אני אצתרך להאמין ,אין הרבה מה לעשות חוץ מלסמוך על הבוחן ולהאמין לו (שברוב המקרים הם באמת פוסלים על דברים רציניים וחשובים לבטחונך),אבל אם אתה רוצה עצה לטסט הבא אז תעשה מה שאני עושה,אחרי כל תחנה שאני עובר אני מוציא את דוח הטסט מהמגב ובודק אם הם סימנו משהו, אם הם סימנו אני פשוט קורא לבוחן שיסביר לי על מה הם פסלו ואם אני מבין קצת על מה שהם פסלו אז אני מתווכח ופשוט מראה להם שהם לא ייפטרו ממני בכזאת קלות,נכון שזה גורם לי להיות נודניק ומרגיז,ונכון שאני מעכב אולי לקוחות מאחורי אבל עובדתית זה עובד,על חלק מהדברים שהם מאוד גבוליים או אפילו לא נכונים הם ויתרו לי ועל זה אין ויכוח(ואני בטוח שעמית לא יאהב את התגובה הזאת אבל זאת המציאות).

נהפוך-הוא, כש"נודניק" מתחיל "לחפור" לי באמצע המסלול התשובה היחידה שהוא מקבל: "תמתין לסוף הבד' ותקבל הסבר מקיף", בכל מקרה הבוחנים מתבצרים יותר ויותר בעמדותיהם מול "נודניקים". מקרים גבוליים אינם פועלים לטובת כיסו של הלקוח אלא למען בטיחותו והם נפסלים אחר כבוד. המוטו הוא: "כיש ספק - אין ספק" = כיש לך ספק - תפסול.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
מזה אומר משהו גבולי? הטסט הבא יהיה בעוד שנה ומשהו גבולי יכול לעבור את הגבול תוך מספר ימים/שבועות/חודשים.

לכן קשה לי להאמין שבוחן במכון רישוי ביטל לך סימון כלשהו וגם לאחר ויכוחים וצעקות.

דניאל...אתה תתפלא כמה זה נכון...

לא אמרתי שהייתה לי ציריה קרועה ואחרי ויכוח היא פתאום נהייתה תקינה, הכוונה הייתה לדברים יותר פשוטים ולא חד משמעתיים כמו צמיג שהזכרתי כבר קודם בשרשור ופעם אחרת זה היה מס' רישוי שהם טענו שלא תקין ולאחר דין ודברים לא פסלו אותו והיו לי מצבים נוספים דומים שהויכוח פשוט גרם לטסט לעבור ואני בטוח שינם דוגמאות נוספות לאנשים נוספים.

לגביך עמית כבר אמרתי לך שאני לא נגדך ולא נגד מישהו באופן אישי אלא פשוט הראתי מצב קיים שבעיני בלבד הוא לא תקין ולא הוגן בחלק מהמקרים וכבר אמרתי לך והיו תגובות נוספות של אנשים אחרים שזהו המצב גם בעינם אז מה לעשות אלו הם העובדות ואם זה נצתרך לחיות לטוב ולרע.

פורסם
אלה לא עובדות, אלא ראיה סובייקטיבית שלך.

בוקר טוב

מכיון שאת הויכוח הזה ניתן להמשיך ולהמשיך ועדיין כל אחד יחשוב שהוא צודק יותר ,בוא נחתום את הדיון הזה שבסופו של דבר עוד 100 שקל יותר או פחות לא יעשו אותנו עשירים,העיקר הבריאות:lol:.

שיהיה לנו שבוע טוב.

• תוכן חדש...