Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הציעו לי סיטרואן AX יד שנייה מנוע 1.4 הכל 10 באוטו הבן אדם רצה 12 אלף והוא אומר לי

"צריך להחליף 2 בולמים מאחורה (לא בלמים) ולתקן את החלון בדלת מאחורה אז אני אוריד לך 500 שקל מהמחיר"

עכשיו הקטע פה אם האוטו עצמו משתלם ...

האוטו שנת 97

והוא אמר לי שאין הגה כוח באוטו (עד עכשיו נסעתי רק עם הגה כוח, עד כמה זה משנה)

אני באמת לא רוצה לקנות חרא ולהתבאס אז עדיף לחפש חודש נוסף מאשר לקנות חרא

שבכל מיקרה אני מקבל אוטו מהעבודה עוד פחות משנה אבל זה לא קשור לאוטו שאני רוצה לקנות מהכסף שלי

בנוסף לכך ראיתי בחודש הזה שאני מחפש המון פיאט אונו, דייצו שרייד

רוב המכוניות האילו במצב על הפנים

אז הייתי היום בסוכנות מכוניות

והוא בכלל ניסה לדפוק אותי יש לכם טיפ קטן לתת לי כדי לא ליפול ?

פורסם

זהה מבחינה מכנית לפז'ו 205 שזה טוב, אין בעית חלפים גם בזמינות וגם במחיר. מרכב קל מאוד מה שמאפשר ביצועים מצוינים וחיסכון בדלק. אחיזת כביש, נוחות והיגוי מעולים. מצד שני איכות הרכבה ומכללי פלסטיק נחותים, מביאים רמת גימור עלובה ורעשים מטרידים בנסיעה. המחיר הופך את ה AX לקניה נהדרת, אם מצב הרכב בבדיקה סביר.

פורסם

סביר להניח שצריך לשפץ (או להחליף) את הסרן האחורי ולא רק את הבולמים, וזה יעלה לך הרבה יותר מ500 ש"ח.

האם זה משתלם או לא? לא יודע...

אין לי מושג מה מחיר השוק של הרכבים האלו, והרכב מורכב מעוד המון מכלולים מעבר לשני אלו שציינת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכב הראשון שלי היה AX 1.1, רכב מצוין וחסכוני 1:13 (לנסיעה לא רגוע ועם מזגן, סוחב חבל"ז)

לאחר שהלך לי מנוע, שמתי מנוע 1.4, צריכת הדלק נהיתה 1:15!!! כנ"ל.

החיסרון של הרכב הוא בשם בלבד, כי אפילו במרחב הפנימי לא שמים לב שזה רכב מיני.

פורסם
הרכב הראשון שלי היה AX 1.1, רכב מצוין וחסכוני 1:13 (לנסיעה לא רגוע ועם מזגן, סוחב חבל"ז)

לאחר שהלך לי מנוע, שמתי מנוע 1.4, צריכת הדלק נהיתה 1:15!!! כנ"ל.

החיסרון של הרכב הוא בשם בלבד, כי אפילו במרחב הפנימי לא שמים לב שזה רכב מיני.

אז אתם ממליצים לי לקחת את האוטו לבדיקה ?

האוטו עצמו ניראה נחמד

ובקשר לשאלה של ההגה כוח זה משנה ?

פורסם

את ההגה רק באמת מרגישים במצבי חנייה, וכפי שארנון אמר, גם אז זה לא כל כך קריטי, עקב משקל נמוך (באזור ה-700 ק"ג).

בגרסת ה1.4 הרכב זריז, וברגע שהתחלת לזוז, החוסר בהגה כוח כבר נהיה יתרון (פידבק נאה).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

בן אדם תתרחק מהאוטו כמו מאש,למרות המנוע החסכוני לא תחסוך בתיקון מערכת הקירור הבעיתית.

כמו כן ישנה לפעמים בעיה בגיר בהעברת הילוכים בין השלישי לרביעי,האוטו לא בטיחותי בטירוף ממש קרמבו,וכל מכה של חנייה עם הפרונת ונגיעה בפגוש יכולה לגרום לשבירת בתופסנים של הפנסים בחזית דבר שידרוש החלפת כל הפנס!

ועוד בעיות מתרידות שיצוצו אחת אחרי השנייה כמו פטריות אחרי הגשם.הכל נכתב מתוך נסיון עם רכב ממודל זה

פורסם

הנחרצות יוצאת הדופן שלך שגויה ומגוכחת. מומלץ לך להשתמש בניסוחים פחות נחרצים.

לפחות תסייג את דבריך ותגיד שלך היה נסיון לא מוצלח עם הרכב הזה.

לי, מה לעשות, יש נסיון הפוך. AX מודל 92 סוגרת במשפחתנו כבר שנה שמינית. מקבלת תחזוקה מינימלית עד כדי פשע, ולא מפסיקה לנסוע. בעיה סידרתית במערכת קירור ? בכל מכונית בת 10-15 יכולות להופיע בעיות במערכת הקירור (וכמובן במערכות אחרות). ב- AX אין שום תקלה סידרתית במערכת הקירור. גם תקלות שמופיעות פשוטות לתיקון לאור פשטותם המופלגת של המכללים.

בעיה סידרתית במעבר הילוכים בין שלישי לרביעי לא קיימת.

הנקודה הנכונה היחידה בדבריך היא ההתייחסות לבטיחות - אכן נקודה כואבת. המכונית הזו נהגתה בתקופה שבה משקל קל לטובת חסכון בדלק ומימדים קומפקטיים לטובת תמרונים עירוניים היו שם המשחק. עם משקל עצמי נמוך מ- 800 ק"ג, לא מדובר בטנק.

פורסם

הערה: ההתייחסות למעלה לדשבורד שביר נכונה, אם זכרוני אינו מטעה אותי, לדגמים קודמים יותר ולא לדגמים המאוחרים שקיבלו כבר דשבורד נאה ועמיד יחסית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

צודק. בשנת 92 עברה ה AX מתיחת פנים במסגרתה הוחלף לוח השעונים השביר והחלוש, בחזק ועמיד יותר. אז גם נוספה ה AX האולטימטיבית לטעמי, הלא היא ה GTI.

• תוכן חדש...