Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחודש האחרון כמעט ולא יצא לי להתאמן, ולפני כשבוע וחצי נאלצתי להפסיק לגמרי (לא הפסקתי עקב בעייה בריאותית).

כשלושה ימים אחר כך (או, לפני 6 ימים), התחילו לי כאבים די מציקים באזור הצוואר, שרק הלכו והתגברו.

פתאום היום, אבא שלי אומר לי שייתכן והכאבים הם דווקא בכלל חוסר הפעילות. החלטתי לבדוק אם הוא צודק, עשיתי כמה סטים של מתח, והפלא ופלא - כמעט ולא כואב לי, וחזרה לי יכולת סיבוב הראש :-).

האם המצב הזה הגיוני, או שמחר אני אקלל את העצה הזו?

PUG-306 XSI MK2

פורסם

בעיקר בזמן מנוחה הגוף מפריש "חומצת חלב" (רצוי ליקרא את הכתוב מתחת ל "פיזיולוגיה") בתוך עצמו בין רקמות השריר והגידים

בזמן מנוחה גדול הוא עדיין ממשיך להפריש כי הוא עדיין בתהליך התאוששות/בניה של רקמות מהאימונים

כשחומצת החלב מצטברת היא גורמת לכאבים, במקרים מסויימים גם לדלקות.

הפתרון הוא עיסוי.

חשוב לעשות את השרירים לפחות פעם ביום, מומלץ 2-3 , לא עיסוי רציני שצריך ללכת למכון עיסוי אלא להיתמקד בכל שריר כמה עשרות שניות

זה גורם לפיזור חומצת החלב ואפילו מעודד את התפתחות הגוף.

גם בלי קשר לאימונים או לא, רצוי לעשות עיסוי לגוף אחת ליום, במיוחד במקומות שהגוף לא בא במגע עם גופים אחרים שכיביכול "מעסים" אותו.

בזמן אימונים רצופים החומצה מתפזרת אז פחות מרגישים אותה

הכל מניסיון, למידה, היתעצות עם תזונאים מדרכים רופאים וכיו'ב,

מקווה שעזרתי.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אכן, עזרת.

תודה על התשובה המפורטת והמקצועית.

יבין.

נ.ב

רצוי לעשות עיסוי לגוף אחת ליום, במיוחד במקומות שהגוף לא בא במגע עם גופים אחרים שכיביכול "מעסים" אותו

אתה אומר מה שאני חושב שאתה אומר ? :wink:

PUG-306 XSI MK2

פורסם
בעיקר בזמן מנוחה הגוף מפריש "חומצת חלב" (רצוי ליקרא את הכתוב מתחת ל "פיזיולוגיה") בתוך עצמו בין רקמות השריר והגידים

בזמן מנוחה גדול הוא עדיין ממשיך להפריש כי הוא עדיין בתהליך התאוששות/בניה של רקמות מהאימונים

כשחומצת החלב מצטברת היא גורמת לכאבים, במקרים מסויימים גם לדלקות.

.

אתה רציני? חומצת החלב נוצרת בכמות הרבה יותר גבוהה תוך כדי אימון

עד כדי כך שמתחיל לכאוב כבר

בזמן מנוחה הגוף גם יודע לפרק את כמות החומצה שנוצרת

בניגוד לזמן פעילות

פורסם

הצטברות של חומצת חלב נוצרת בעת מאמץ, ו"נשארת" בגוף אולי אולי כמה שעות אחרי אותו מאמץ.

ה"כאבים" שישנם מספר ימים לאחר אימון, אם בכלל, נובעים מקרעים מקרוסקופיים בשריר וכמו כן מבצקות מקומיות.

אין להן שום קשר כבר לחומצת החלב, שכן מדובר שני תהליכים שונים לחלוטין.

במקרה שלך, יבין, לדעתי, לא מדובר לא בזה ולא בזה, כי אלא אולי בשריר תפוס או רקמה מתוחה, אשר החוליות שלידה לא קיבלו תנועתיות שתזרים את הדם, וברגע שהנעת את האיזור והוזרם הדם, השריר נמתח והשתחרר.

תשובה זו אינה מחליפה התייעצות ברופא.

הכותב בעל ידע מוסמך בתחום אימון הגוף.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
ציטוט:

רצוי לעשות עיסוי לגוף אחת ליום, במיוחד במקומות שהגוף לא בא במגע עם גופים אחרים שכיביכול "מעסים" אותו

אתה אומר מה שאני חושב שאתה אומר ? :wink:

מה שאתה חושב שאני אומר זה בידיוק מה שחשבתי שתחשוב שאני אומר

מה שאני באמת אומר זה מה שלא חשבת על מה שחשבתי במה שאני אומר

טוב לא משנה :-) קח לדוגמא את שרירי העכוז, לרוב תמיד יושבים עליהם, כלומר מעסים אותם, זו הכוונה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...