Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברשותי פונטו שנת 95 דגם 75.

ויש לי מזגן לא מקורי אלא של רסקור, מה שקורה זה כאשר אני נוסע במהירות גבוהה אז המזגן מקרר מצוין.

אבל כאשר אני נוסע בתוך העיר במהירויות נמוכות המזגן לא מקרר מספיק חזק(ההבל הוא משמעותי(.

בדקתי והמאוורר של המזגן נדלק כאשר מפעילים את המזגן, אולי הוא הפוך? לאיזה כיוון הוא אמור להוציא אוויר?

תודה רבה!!!

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, נראה לי שהמזגן מקרר אוויר חיצוני ולא מצבע סירקולציה!

כאשר אתה בנסיעה מהירה, יותר אוויר נכנס מבחוץ והוא גם קריר יותר ולכן המזגן כביכול מקרר יותר.

האם כפתור הסירקולציה אצלך לחוץ?

פורסם

זה לא כפתור אלא מתג שמזיזים אותו.

ובדקתי וכאשר אני מזיז אותו לסירקולציה נכנס יותר אוויר מאשר כשאני מכוון אותו על כניסת אוויר מבחוץ.

תודה רבה!!!

פורסם

אני כמעט תמיד משאיר אותו על מצב של סירקולציה.

ואולי לא הסברתי מספיק טוב את הבעיה, הבעיה היא לא בכמות האוויר הנכנס זה לא משתנה בין המהירויות. אלא עוצמת הקור, במהירות נמוכה האוויר הנכנס פשוט לא מספיק קר. ואילו במהירות גבוהה האוויר קר בצורה מספקת.

יש למישהו עוד רעיונות מה יכולה להיות הבעיה?

תודה רבה!!!

פורסם

כעזרה ראשונה לבעיה, נסה לנקות בעזרת זרם מים את המעבה של המזגן (הרדיאטור הקטן שנמצא מאחורי המאוורר שבדקת).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כן,

לפניי שבועיים היה חור במעבה\רדיאטור של המזגן, והחור רותך ושמו גז.

תודה רבה!!!

מצויין. סיכוי גבוה מאוד ששמו לך יותר מידי גז.

בנוסף, בדוק שהמאווררים בחזית הרכב עובדים כאשר המזגן פועל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם מאורר המעבה הנוסף של המזגן וגם מאורר הרדיאטור המקורי שואבים אויר מקדמת הרכב ודרך המעבה והרדיאטור הוא נזרק לכוון המנוע.

במזגן רסקור שבמכוניתך המאוררים פועלים כך ויש לבדוק זאת:

1. עם הפעלת המזגן מאורר המעבה הנוסף פועל כל הזמן.

2. כשלחץ הגז עולה במע' אז מתג הלחץ של המזגן (טרינרי) מפעיל גם את מאורר הרדיאטור המקורי (גם אם חום המנוע נמוך).

אם תרצה שרטוט חשמלי של מזגן זה שפענחתיו, אז כתוב דוא"ל ואסרוק ואשלח לך אותו.

כמובן שחשוב שכמות הגז במע' תהיה נכונה, לא פחות מדי ולא יותר מדי.

ניתן לשפר את רמת הקרור של המזגן ע"י החלפת הפגוש הקדמי לפגוש של פונטו עם מזגן מקורי שבו יש פתחי אויר גדולים יותר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

האם זה שהמזגן מקרר במהירות גבוהה לא אומר שיש כמות טובה של גז?

כמה יכול לעלות החלפה של פגוש? ועד כמה זה ישפר את עוצמת המזגן ולגבי המאוררים אני אבדוק.

ואיך אני יודע מתי לחץ הגז עעולה?

תודה רבה!!!

פורסם

זה עשוי לשפר את עוצמת המזגן בצורה משמעותית ששוה השקעה?

והאם זה שהמזגן מקרר בצורה יעילה במהירות גבוהה לא אומר שיש כמות נכוהנ של גז?

תודה רבה על כל העזרה!!!

פורסם

קשה לי להגיד לך בכמה יהיה השיפור ולפי מחיר הפגוש תדע אם זה כדאי להחליפו.

עובדה שפיאט לקחו בחשבון שצריך פגוש עם פתחי אויר גדולים יותר בפונטו שעם מזגן.

בברכה - רפי לין :-)

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מתנצל על ההקפצה של נושא ישן, אבל אני חושב שאולי אנשים יוכלו ללמוד מהסיפור.

התחלת הבעיה שלי כתובה בהודעות הראשונות.

ובסיכומו של דבר, אותו חשמלאי שמילא לי את הגז 'בדק' וטען שהבעיה היא שהמדחס נחלש ולכן במהירות נמוכה ובעמידה הוא לא מקרר טוב, כבר כמעט שהסכמתי להחלפת המדחס, ואז בגלל המחיר הגבוהה של החלפת מדחס החלטתי לחכות קצת, בינתיים יצא לי להגיע למזגניסט אחר, והחלטתי שבכל מיקרה עדיף לקבל עוד חוות דעת\הצעת מחיר לתיקון מעוד מישהו.

הוא בדק את המזגן, ומצא שיש חור ממש ממש קטן במאדה המזגן ומה שקורה זה שכשיש לחץ גבוהה של גז יש דליפה איטית מאוד, וכאשר לחץ הגז יורד אז כבר לא יוצר ולכן רוב הגז לא בורח אלא רק קצת בהתחלה כשהלחץ יחסית גבוהה.

בסיכומו של דבר הוא תיקן לי את החור ומילא גז, ומאז המזגן חזר לקרר בצורה מעולה גם בעמידה.

אז חשבתי שאנשים יוכלו ללמוד לקח מהסיפור שלי, ולא לרוץ להחליף סתם דברים יקרים לפני שבטוחים שזאת הבעיה.

אני יצאתי מזה בנס ולא הוצאתי כסף על כלום.

תודה רבה לכולם!!!

וערב טוב....

• תוכן חדש...