Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Project code name : 323F-t

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדכון : 26/06/07

מכלולי סעפת יניקה פורקו. מחר או ביום חמישי אני אשלח את הסעפת יניקה לטבילה בחומר מסיר פיח. בגדול, שפכתי כמויות רציניות של מסיר שומנים על כל הסעפת, חיכיתי כמה דקות ואז שפכתי מים בלחץ גבוה על הסעפת. אז הנה מס. תמונות של לפני ואחרי.

סעפת יניקה עם כול מכלוליה לפני הפירוק והניקוי הראשוני. שימו לב לכל הפיח.

p1010005or3.jpg

שימו לב שקופסא השחורה. היא עובדת על וואקום. היא מחוברת לממסר על ידי צינור וואקום וכשיש וואקום, נסגר מעגל בממסר והוא שולח נתונים למחשב.

p1010006fg3.jpg

החלק הנ"ל הוא אחד החלקים המעניינים בסעפת יניקה. מה זה ? זהו תא שעובד על וואקום. כאשר הסל"ד הוא גבוה (מעל 3500 סל"ד), נוצר וואקום חזק שגורם לתא להוריד את המנוף ולפתוח, כן, שימו לב, לפתוח 4 פרפריות (בדומה לפרפרית המצערת) קטנות שמורכבות בחלק התחתון של הסעפת (הסעפת מתפרקת לשניי חלקים). כאשר הפרפריות הנ"ל נפתחות, מעבר מהיר יותר של אוויר נפתח. ההסבר הכי פשוט הוא שיש שני מעברים וכאשר הסל"ד מתחת ל-3500 בערך, אז המעבר האיטי נמצא בפעולה וכאשר הוא מעל 3500 אז המעבר המהיר נמצא בפעולה.

p1010007hy9.jpg

אלה הממסרים שמקודם דיברתי עליהם.

p1010008du3.jpg

מבט מקרוב יותר של הפורטים, תראו עד כמה הם מלאים בפיח (אגב, יחסית למנוע שעבר 120,000 הם במצב מצויין)

p1010009fx4.jpg

בתמונה הבאה, אנו רואים מספר מכלולים.

נתחיל מהמכלול הכי תחתון ונעלה לפי הסדר.

4)שסתום EGR -שסתום זה נפתח כדי להכניס גזי פליטה לסעפת היניקה על מנת לקרר את הבעירה בתא המנוע.

3)IDLE AIR CONTROLLER - שסתום וויסות סל"ד סרק.

2)בית מצערת - דרכה נכנס האוויר אל סעפת היניקה.

1)חיישן זווית מצערת (TPS) - מדווח למחשב את זווית המצערת.

p1010010hv9.jpg

מצערת כאשר היא פתוחה. ראו איך הכל שחור ואפור שם.

p1010011kk7.jpg

הצד ההפוך של בית המצערת. ראו כמה פיח. כל זה הולך לעבור ניקוי יסודי.

p1010016hg2.jpg

לאחר ניקוי ראשוני עם מסיר שומנים ומים.

p1010019uo1.jpg

מבט אל תוך חללק סעפת היניקה

p1010024wa5.jpg

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לחברים

לגבי האיכול שמתחת למגש המצבר כולל עליו שלבים

1 פרוק המצבר

2 שטיפה בעזרת מים בלחץ "גרניק ,קיטור,או איך שאתם קוראים לזה" גם בתוך חורי השלדה ממש הרבה

3 יבוש עם לחץ אויר

4 לבדוק האם החומצה נוטרלה על ידי טעימה של החלודה כאשר טעם החומצה עבר(אותו הטעם של סוללה על הלשון) אם לא יש לשטוף שוב

5 ממיר חלודה "מ.ח.ט" של טמבור או מוצר מקביל (ניתן למצוא בכל רשתות השיווק)

6 צבע יסוד וצבע הרכב

7 ספריי שעווה על הכל בדומה לגימור בגולף BMW

יגאל

אתה מדבר על תהליך שלא כולל הורדת החלודה אלה ניסיון לעקוף אותה ע"י שימוש בממיר חלודה?

האם התוצאה מחזיקה לאורך זמן?

האם כל "ממיר חלודה" יעשה את העבודה?

אני מסתייג משימוש בחומר הזה שנקרא"ממיר חלודה" בעיקר מחוסר ידיעה וניסיון מצתבר בשימוש , למה התכשיר טוב?

אופן השימוש?

וכו...

אשמח ללמוד מהניסיון שלך.

פורסם

שמוליק בהצלחה בפרוייקט באמת ייחודי ומעניין, רק חבל שהשאיפה היא רק להגיע ל-150 ולא יותר, הייתי אומר אם כבר אז כבר בשאיפה להגיע 200 סוסים....

בכל אופן המון בהצלחה, רק את הברקסים אל תשכח:wink:

Honda hornet 600

פורסם

מי יודע, אולי יצא קצת יותר.

בלמים - חשבתי לשדרג את הסרן האחורי לסרן של MX3.

אבל זה בסוף בסוף.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

שמוליק - תיקון טעות ה- EGR תפקידו למחזר חלק מגזי הפליטה (שים לב לר"ת ),

על מנת שחלקיקי הדלק שלא נשרפו, יעברו שוב תהליך בעירה וזאת כדי שהמנוע יזהם

פחות.

בהצלחה בפרוייקט - דורון.

• ספונסר פורום
פורסם
שמוליק - תיקון טעות ה- EGR תפקידו למחזר חלק מגזי הפליטה (שים לב לר"ת ),

על מנת שחלקיקי הדלק שלא נשרפו, יעברו שוב תהליך בעירה וזאת כדי שהמנוע יזהם

פחות.

בהצלחה בפרוייקט - דורון.

אינך מבין את פעולת הEGR ,טועה,ומטעה.

תפקיד מערכת מחזור גזי פליטה היא למזער את פליטת גז הNOX, גז זה נוצר בטמפרטורות של מעל 2200 מעלות (בקירוב) צלסיוס,כאשר מחזירים גזי פליטה אל סעפת היניקה,הגזים שכבר נשרפו ואינם יכולים להשרף שוב תופסים מקום בצילנדר במקום תערובת טריה וע"י כך מורידים את המילוי הנפחי של הצילנדר,עקב כך ישנה ירידה בטמפ' הבעירה.

אורן

• ספונסר פורום
פורסם
עדכון : 26/06/07

שימו לב שקופסא השחורה. היא עובדת על וואקום. היא מחוברת לממסר על ידי צינור וואקום וכשיש וואקום, נסגר מעגל בממסר והוא שולח נתונים למחשב.

החלק הנ"ל הוא אחד החלקים המעניינים בסעפת יניקה. מה זה ? זהו תא שעובד על וואקום. כאשר הסל"ד הוא גבוה (מעל 3500 סל"ד), נוצר וואקום חזק שגורם לתא להוריד את המנוף ולפתוח, כן, שימו לב, לפתוח 4 פרפריות (בדומה לפרפרית המצערת) קטנות שמורכבות בחלק התחתון של הסעפת (הסעפת מתפרקת לשניי חלקים). כאשר הפרפריות הנ"ל נפתחות, מעבר מהיר יותר של אוויר נפתח. ההסבר הכי פשוט הוא שיש שני מעברים וכאשר הסל"ד מתחת ל-3500 בערך, אז המעבר האיטי נמצא בפעולה וכאשר הוא מעל 3500 אז המעבר המהיר נמצא בפעולה.

אלה הממסרים שמקודם דיברתי עליהם.

p1010008du3.jpg

שמוליק

שלום שמוליק.

אתה קצת טועה בהבנת את מערכת "סעפת יניקה בעלת אורך משתנה"

הערכת מורכבת מסעפת בעלת 2 אורכי צינור,הארוך יותר לסל"ד נמוך-בינוני להפקת מומנט מירבי,והשני קצר יותר להפקת הספק מירבי.

ה"ממסרים" שבתמונה אינם ממסרים ולא מעבירים פיקוד למחשב,להפך.

החלקים שבתמונה הם סולנואידים,ברגע שהמנוע מגיע לסלד קבוע מראש המחשב מעביר מתח חשמלי לסולנואיד שפותח מעבר של וואקום לתא הוואקום ששולט במערכת המצערות,וכך מבוצע המעבר בין אורך צינור קצר לארוך.

בברכה ובאיחולי הצלחה.

אורן בן סימון

פורסם

עדכון : 27/6/07

סעפת יניקה נלקחה לשטיפה רצינית. נקנה קלאץ' חדש תוצרת VALEO במחיר של 550 ש"ח.

גלגל התנופה לוטש במחיר של 150 ש"ח.

סה"כ הוצאות להיום : 700 ש"ח

בתמונה אנו רואים את החלק התחתון של הסעפת כשהיא מפורקת. רואים את הפרפריות שבהודעה הקודמת רשמתי עליהן. כדאי מאוד לעבור על הברגים של הפרפריות על הדרך. בדורות הראשונים של הלנטיס הם היו מתפרקים ממקומם וגורמים לדפיקת שסתומים.

p1010004ih2.jpg

אגב, נתון מעניין למי שרוצה לדעת. החברה שמייצרת את הסעפת נקראת NOK

עוד תמונה של מעבר נקי מאוד.

p1010007jv6.jpg

לפני הרכבת החלק השני של הסעפת מרכיבים את האטם. אין צורך למרוח סיליקון או כל דבר אחר שיעזור לאטימה. האטם הוא של חברת TAKOMA היפנית.

p1010008ku7.jpg

שני החלקים מחוברים לפני הרכבת הברגים.

p1010009ow6.jpg

חיזוק ברגי 12 מ"מ עד במומנט של 22-25 NM. מעבר לכך הבורג יגזר.

p1010010we3.jpg

הנה מרכיבי הקלאץ והגלגל תנופה.

p1010011zx5.jpg

קניות מתוכננות :

חומר בשם LOCKTIDE לברגים של גלגל התנופה.

ברגי 12 מ"מ לפלטת המצמד

שמוליק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון

נבנו לי ציריות בהתאמה לגיר החדש בחברת דיסקל בתל-אביב.

הוזמנו רינגים חדשים של חברת NPR. הרינגים מסוגלים לעמוד בעומסים גבוהים ובעבודת מנוע מאומצת.

הרכב כבר ביום חמישי הגיע למוסך לצורך פירוק הגיר האוטומט - סליחה, אוטו-מת. אני מאמין שעד יום שלישי הרכב כבר יצא עם גיר ידני מיוחד ונדיר.

ואז מתחיל החלק הכיפי. הזמנת צנרות מקוריות וחדשות, והרכבה של הכל. לאחר מכן, הטורבו וכל מכלוליו (עדיין לא נרכש)

שמוליק

פורסם

יש לך הערכה לאיזה סכום אתה הולך להגיע?

ומאיפה כל הידע של מה להזמין? איפה ליצר חדש.? מה מתאים?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

עד עכשיו הוצאתי 8000 ש"ח שמתוכם הוצאתי 4000 על הגיר והשאר על ראש מנוע ועוד כמה שטויות. כרגע אין לי מושג מה הסכום הסופי אבל אני מניח שעד 20000 (וזה יכלול גם צביעה מחודשת לרכב)

אלכס מהפורום שלי עוזר לי הרבה כי יש לו ניסיון עם זה.

שמוליק

פורסם

רציתי רק לציין שלמרות שדגמי 323F חולקים שילדה כמעט זהה לחלוטין לדגמי 323 סדאן, שילדת ה-BA שלהן לא כל כך "סתומה" ואף פותחה עם מעט מחשבה ספרטיבית והתנהגותית.

להלן מאמר קצר שכתבתי בזמנו; 323F Lantis: הסיפור מאחורי העיצוב

מאזדה 323F Lantis היא בין המכוניות הבודדות בקטגוריה שלה שהתפנקה בהיסטוריית עיצוב דגם ייחודית ומעניינת, ותאמינו או לא נחשבת ל"חייה נדירה"!

concept3it6.jpg

The concept was first sketched in the early 90s

בתחילת שנות ה-90, יצא הסקיצה הראשונה לדגם, וכעבור זמן קצר הדגם קיבל "אור ירוק" לייצור מהנהלת החברה.

תהליך עיצוב הדגם, מהסקיצה הראשונה ועד לדגם החמר הסופי, בוצע במרכז העיצוב של החברה (Mazda Design Center - MRE) בעיר Orberammergau שבגרמניה.

המעצב שעמד מאחורי העיצוב החיצוני של ה-323F/Lantis היה אותו האדם שבזמנו עיצוב את דגמי 924, 928 ו-944 Porsche שהיו כמובן רכבים מאוד נאים לאותה התקופה, מספיק רק להעיף מבט על פורשה 944 ובמקביל על לאנטיס 323F ואפילו לא צריך להתאמץ בשביל לראות את קווי הדמיון בין שני הרכבים ולהרגיש את ידיי המעצב שהשאירו את חותמן.

הנהיגה והשליטה בלאנטיס 323F ללא ספק מפתיעה לטובה, המכונית מראה שליטה נהדרת על הכביש ומגיבה היטב לדרישות הנהג, זאת לא מקריות, מכיוון ששילדת ה-BA שלה פותחה וחושלה במאמץ רב במסלול המבדקים Nurbergring שבגרמניה.

היצרנית היפנית הראשונה שהחלה להערוך מבדקים במסלול הגרמני הייתה ניסאן כאשר היא פיתחה את דגמי Skyline R32, אחריה באו יצרניות יפניות נוספות לאותה המטרה, הדגם סופר ספורטיבי של הונדה ה-NSX נשלח להרצות במסלול הגרמני, כמו כן גם סובארו הריצה שם את האימפרזה, מאזדה הייתה הבאה בתור כאשר ב-1993 דגם לאנטיס 323F נשלח להרצות ומבדקים במסלול הגרמני, שם התברר במהרה ששילדת ה-BA של הלאנטיס מאפשרת נהיגה בעלת אופי ספורטיבי ועומדת היטב תחת לחצי המסלול התובעני לעומת דגמים אחרים באותו הגודל והקטגוריה.

דגמי לאנטיס 323F קיבלו בין היתר מנועים בתצורת V6 בנפח 2.0L מדגם KF-ZE וההספק עמד על כ-160 כ"ס!, מה שעוד יותר מעניין זאת העובדה שחברת פורשה הגרמנית עזרה למאזדה בפיתוח המנועים מסדרת K בעלי בלוק אלומיניום שביניהם היו מנועי 2.0L KF שהיו מיועדים בין היתר לדגמי הלאנטיס ומנועי V6 K8 1.8L אשר היו בדגמי MX-3.

בעניין מנועי BP 1.8L in-line ו-ZA 1.5L, לא ידוע על מעורבות של חברת פורשה הגרמנית בפיתוחם והמנועים הללו הגיעו ישירות מהמפעלים ביפן.

לפי העובדות שראינו והנתונים שהוצגו, ניתן לרמוז שלאנטיס F עוצבה ופותחה בחלקה ע"י חברת Porsche הגרמנית.

לאנטיס F היא "חייה נדירה", נכון שבארץ היא לא נדירה במיוחד ופרט לעיצוב הספורטיבי היא לא נחשבת ספורטיבית במיוחד, וזאת בגלל העובדה המצערת שהיבואן החליט בזמנו לייבא רק את דגמי ה- GLX Executive בנפח 1.8L והספק של 115 כ"ס סך הכול, כאשר הייתה לו את ההזדמנות להביא לארץ את דגמי ה-V6 2.0L ZXI בעלי הביצועים המופלאים והקסם המיוחד של ה-ZXI עם החצאיות הקטנות, אני אפילו לא אפרט על הדגם המיוחד של הלאנטיס 323F במהדורת Type-R V6 בעלת ההספק האדיר והביצועים המדהימים, מה שבטוח שאילו דגמי ה-V6 היו מגיעים לארץ, כיום היו נחשבים מיוחדים ובעלי שוק עצבני, אני מאמין שאז הסטיגמות שאנו שומעים בארץ לגבי הביצועים הירודים לעומת העיצוב הספורטיבי היו מתפוגגות לחלוטין ודגמי הלאנטיס 323F היו נחשבים לספורטיביים במיוחד!

mazf9498oj5.jpg

Lantis 323F 2.0L V6 Type-R 170HP

עכשיו נשאלת השאלה למה לאנטיס F היא כל כך נדירה? ובכן, אם אנחנו נסתכל על נתוני המכירות של הדגם במדינות השונות שלשם היא שווקה, אנו נגלה ממצאים מפתיעים ומעליי גבה במיוחד; 323F שווקה ביפן בשם לאנטיס בדיוק כמו בארץ, העניין הוא שהדגם לעולם לא זכה לפופולאריות ביפן ובין השנים 1994-1997 נמכרו רק 30,044 לאנטיסים 323F ביפן עד להפסקת השיווק ב-1997.

הדגם לא שווק בצפון אמריקה והגיע רק לשווקים של אוסטרליה, יפן, דרום אפריקה, חלק ממדינות המזרח הרחוק, קולומביה, ישראל וחלק גדול ממדינות אירופה שהבולטות ביניהם הם אנגליה, הולנד, פולין, סלובקיה, בלגיה, לאטביה ומדינות נוספות.

סה"כ נמכרו בעולם רק 217,362 יחידות של דגמי 323F-BA בין השנים 1998-1994 ברמות האבזור השונות ובעלי המנועים השונים.

לאנטיס 323F יושבת על שילדה מדגם BA ולכן במקומות מסוימים בעולם פשוט נקראת 323F-BA, בארץ היא קיבלה את השם לאנטיס כמו שביפן, באוסטרליה הדגם נקרא Astina, בדרום אפריקה הדגם נקרא Allegro וקיבל מנוע B6 1.6L DOHC וזאת בגלל שאחד ממפעלי ההרכבה של מאזדה נמצא בדרום אפריקה ששם חלק מ-323F-BA הורכבו לשוק המקומי בעיקר, כמו כן גם בפולין הדגם קיבל את השם Allegro, במקומות אחרים הדגם נקרא Astina, Etude ו-Protege (מתייחס בעיקר לדגמי 323F-BJ לאחר 1998).

דגמי לאנטיס F בגירסאות הסופר המשופרות השתתפות במספר מצומצם של מירוצים ברחבי יפן, אך לא זכו להצלחה אדירה ומאז לא חזרו להתחרות.

haltokyo10sbk5.jpg

Lantis - Japanese Touring Car

מהי המשמעות של האות F ב-323F? אז ככה, האות F מסמלת קיצור למילה Fastback המעידה על תצורת מרכב בעלת 5 דלתות הייחודית לדגמי 323F ולעוד מספר קטן של רכבים מיצרניות אחרות.

המונח Fastback הינו נדיר בעולם המוטורי, ומשום מה מאזדה החליטה לדביק את המונח למשפחת ה-323 ולייצור תת-משפחה בעלת אופי ספורטיבי וייחודי.

לאנטיס 323F-BA שווקה בין השנים 1998-1994 והגיע לארץ רק ב-1996 ושווקה עד 1998, הדגם הוא המשכו הישיר לדגם הקודם 323F-BG עם הפנסים העולים שגם לו יש היסטוריה מעניינת מאוד.

באמצע שנות ה-90 כאשר התאגיד הענק Ford רכש מניות שליטה במאזדה, החברה החלה לעבור שינויים ארגוניים מקיפים ובנוסף לעבור שינויי תדמית בהיקף אדיר, התוצאה הישירה של שליטת פורד כבר נראתה לעין מ-1998 כאשר החברה משנה לחלוטין את העיצוב היפני הייחודי בעל האופי הספורטיבי של ציי הרכבים העתידים לצאת לשוק העולמי, שינוי אשר הפעם מכוון את המכירות לצפון אמריקה בעיקר.

בעקבות זאת, דגמי 323F החדשים בעלי שילדה חדשה מדגם BJ מגיעים לארה"ב ולקנדה ומקבלים את השם Protege5 ובשווקים אחרים בעולם זוכה לשם האגדי Familia, בארץ הדגם החדש משווק בתור לאנטיס 5 דלתות 323F.

שינוי זה מעיד רבות על התהליך המהפכני שהחברה עוברת מ-1998 והדגמים החדשים מאבדים את האופי והקסם המיוחד שהיה לדורות הקודמים 323F-BG/BA אך עם זאת מביאים משהו חדש וגם ייחודי בפני עצמו.

כל הזכויות על מאמר שמורות למועדון מאזדה ישראל.

בברכה,

גיורא.

• תוכן חדש...