Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים!

בעזרתכם האדיבה רכשתי לפני כחודש מאזדה 121. אני מרוצה מהרכב עד הגג.

את הרכב בדקתי לפני הקנייה במכון "המומחה" שמספק בדיקה עד הבית.

לפני יומיים בניגוד לאימרה if it anit broke don't fix it, לקחתי אותה למוסך כדי לעשות טיפול 10,000 החלפת שמן וכל מיני דברים שאין לי מושג איך עושים (רכב ראשון שלי ורכב ראשון במשפחה מזה 11 שנים) ובמיוחד לבדוק את הברקסים כי אני עדיין יורד הרבה פעמים את חיפה ועדיין מתרגל להאיט עם הילוכים ולא ללחוץ כל הזמן על הברקס.

ניגשתי למוסך שראיתי הרבה רכבים עם מדבקות פרסומת שלו.

איך שהראתי למוסכניק את הטופס בדיקה הוא עיקם פרצוף ושאל למה לא בדקתי אצלו את הרכב ושהייתי משלם אותו כסף ושבטח לא בדקו כמו שצריך ושבכלל מדובר במשהו בלתי חוקי העניין הזה של בדיקה עד הבית.

הוא הציע שנעשה כיוון פרונט ב- 120 ש"ח שזה הטיפול הכי זול ותוך כדי הוא יציץ על כל מיני דברים אחרים.

אחרי הכיוון וכיול הגה (מה שאמור ליישר את האוטו בנסיעה?) הוא שאל אם אני יודע מתי עשו טיפול 10,000 ואמרתי שלפני כ- 3 חודשים אבל בגלל שהיה "מבצע" של טיפול 10,000 ב- 290 ש"ח (שאח"כ התברר שזה בלי מע"מ) שכלל בדיקת בלמים, החלפת שמן, החלפת פילטר אוויר ובדיקת תצרוכת דלק הסכמתי לעשות גם אותו. הוספתי גם 40 שקל (שגם הם ללא מע"מ) בשביל שהשמן יהיה חצי סינטטי.

אחרי שהוא פירק לי את הגלגלים הוא "הבחין" שהדיסקיות של הבלמים סובלות מבלאי גבוה ואמר שזה לא בטיחותי ושהדיסקית היא כבר "על הברזל" ושאני חייב להחליף את הדיסקיות לפני שהם יהרסו את הצלחות והצלחות הן גם בלאי וגם אותם חייבים להחליף. בגלל שהדיסקיות באמת נראו לי בלויות הסכמתי לטיפול הנוסף שעלה 180 ש"ח (כמובן ללא מע"מ) אבל את הצלחות לא הסכמתי בשום אופן להחליף כי הן ממש לא נראו לי בלאי.

סה"כ נזק מעל 700 ש"ח התמקחתי קצת בגלל השטויות שלהם עם המע"מ (אצלי בעבודה כשאני אומר מחיר ללקוח זה מחיר כולל מע"מ) וסגרנו 700 ש" עגול. אחרי שהוא החזיר לי את האוטו הוא אמר שאני חייב לחזור להמשך טיפול כי יש עוד משהו עם צירייה וגם נזילה מאיזה משהו עם מים וגם נזילה באיזה משאבה בגלגל האחורי.

הבעייה התעוררה יום אחרי (או שכנראה שמתי לב אליה רק יום אחרי). כל פעם שאני לוחץ על הברקס, בנקודה מסויימת (אם אני לוחץ חלש יותר או חזק יותר לא שומעים את זה) אני שומע איוושה, כמו כמו צווחה כזו (צליל עם טון גבוה) שנשמעת כאילו איזה חלק מתכת מתחכך במשהו מסתובב. בהתחלה חשבתי שזה ממכוניות אחרות שנוסעות ליידי על הכביש עד שהבנתי שזה ממני!!!

בכוונה לא פירסמתי את שם המוסך כי אני לא יודע אם זה נהוג במוסכים לומר מחיר בלי מע"מ ואין לי אשליות שרכב משנת 1993 יהיה מושלם וגם לא ציפיתי למצגת עם מקרן והרצאה על כל חלק עם לינקים וחיוכים ומשא ומתן סטייל ג'נטלמנים באנגליה - ובכל זאת אני מרגיש שנהגו איתי מנהג זאבים.

מישהו יכול לעזור ולהגיד לי מה מקור האיוושה הזו ואם יש מצב שהיא נובעת מהטיפול שעשו במוסך לפני שאני מתפרץ לשם מחר בצעקות?!?!?!

פורסם

ראשית כל , לא חושב שאתה צריך להתפרץ בצעקות , גם אם אתה מרגיש מרומה .

עדיף לך כן להיכנס למוסך ולהיות נחרץ בדרישתך לבדיקת הרעש שנובע מהבלמים בלחיצה עליהם , ולו רק בשביל להיות בטוח שהבלמים מתפקדים כראוי .

והיה והמוסכניק ישלח אותך כלאחר יד בטענה שהכל תקין , וינסה להשכיב אותך ובעיקר את הרכב שלך לסדרה של תיקונים נוספים , עזוב את המקום ומצא לך בעל מקצוע ( מוסך ) אמין והוגן שאצלו תוכל להפקיד את הרכב לטיפול \ תיקון עתידי .

אני מניח שתוכל להיעזר כאן בחברים , לגבי המלצות על בעלי מקצוע ראויים .

בברכה ובהצלחה

פורסם

תודה על תגובתך. ממש אין לי כוונה להפרץ בצעקות...

למרות שאני סטודנט למשפטים וברור שיש לי קייס טוב בתביעה נזיקית (אם יש קשר סיבתי בין הטיפול לליקוי) או בתביעה על הפרת חוזה (התחמקות מטיפול במסגרת אחריות) - אין לי זמן או חשק להתעסק עם זה...

האם יש לך מושג מה הבעייה? שמעתי את האיוושה-צווחה הזו אצל הרבה רכבים שבלמו ליידי (כשאני הייתי בעצירה מלאה) במיוחד אוטובוסים ישנים ומוניות.

אני מפחד ששלשת הימים שנסעתי גרמו לנזק נוסף ושהוא ינסה להתחמק מלקחת אחריות על הנזק הזה...

פורסם

אם אתה מתכוון לרעש בסגנון ציוץ חזק - זה נורמאלי כשמחליפים רפידות חדשות וזה אמור להעלם עם הזמן כשהרפידות מתיישבות במקום.

פורסם

כפי שציינתי קודם , עדיף לך להיכנס למוסך בהקדם לצורך בדיקה של הרעש הנ"ל שעכשיו אתה מגדיר אותו קצת אחרת ( צווחה )

אני זורק כאן השערה לא מוסמכת כי אינני מכונאי , וכל נסיוני מסתכם בבעלות על רכבים שונים מס' רב של שנים וטיפול בהם ועקב כך מפגשים מצטברים מן הסוג המוסכניקי !

יכול להיות שבסך הכל הרכיבו לך רפידות בלמים מהסוג הפשוט , ואז יש להם נטייה לשרוק \ לצווח בבלימה , וזה לרוב לא מעיד על תקלה .

פורסם
אם אתה מתכוון לרעש בסגנון ציוץ חזק - זה נורמאלי כשמחליפים רפידות חדשות וזה אמור להעלם עם הזמן כשהרפידות מתיישבות במקום.

מחזק,

יש סבירות שהרעש לא יעלם גם אחרי תקופת ה"הרצה"

אבל זה תקין.

אגב,

צפה לבלימה מעט חלשה יותר בימים הקרובים.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

שלום לכל החברים!

לפני יומיים בניגוד לאימרה if it anit broke don't fix it, לקחתי אותה למוסך כדי לעשות טיפול 10,000 החלפת שמן

האמרה הזו לא נכונה אם אתה מתכנן להחזיק רכב תקופה ארוכה, והיא אינה נכונה שבעתיים בנוגע לטיפולים שוטפים ברכב.

ישנם דברים רבים שמוטב להחליפם לפני שיגרמו נזק נלווה יקר וגדול יותר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

היי... למקרה שמישהו יתקל בבעיה קודמת בשביל לחסוך מפח נפש והרגשה לא רעה בכל בלימה במשך חודשיים...

סתם נלחצתי וזה עבר תוך חודשיים. פעם בשבוע בערך יש חריקה קטנה וגם זה אני מאמין יעלם.

תודה לכל מי שייעץ.

• תוכן חדש...