Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איש מכירות של נציג בלעדי הוא בדיוק כמו יצרן. לא מדובר בזה שאם אני לא אמכור אז לא ארויח מהעסקה אלא שאם אני לא אתן שירות ומידע החברה בה אני עובד תפסיד מכירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שי

החברה תרוויח יותר אם אני ימכור לפרטי,אם אני יבזבז את הזמן על הליסינג החברה תרוויח פחות.

על עיסקה של רכב פרטי אתה מבין מין הסתם שהרווח גדול יותר לחברה.

כמו שנאמר יש בחברה אנשים שמטפלים בתחום הליסינג,ובכל אופן חברת הליסינג צריכה לדאוג לשוכר.

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

עם גישה כזו מפסידים את השוק.

לקוח של ליסינג מסיע את המשפחה, ממליץ לחברים ומחווה דיעה על האוטו בפני לקוחות פרטיים פוטנציאליים. את כל זה אתה יכול להרויח ברבע שעה של עבודה או לפחות בתשובה נורמלית כי הרי ברור שמי שבאמת מתעניין יגיד שהוא מעוניין לרכוש ויקבל את נסיעת המבחן כשחוות הדעת על היבואן תהיה נוראית.

כשבונים מותג חשוב להתייחס ללקוח מעבר לכיס אלא תוך מחשבה על תדמית ועל העתיד.

פורסם

לקוח של ליסינג מסיע את המשפחה, ממליץ לחברים ומחווה דיעה על האוטו בפני לקוחות פרטיים פוטנציאליים. את כל זה אתה יכול להרויח ברבע שעה של עבודה או לפחות בתשובה נורמלית כי הרי ברור שמי שבאמת מתעניין יגיד שהוא מעוניין לרכוש ויקבל את נסיעת המבחן כשחוות הדעת על היבואן תהיה נוראית.

מילים כדורבנות.

פותח השרשור הרווח כולו שלך.מניסיון אישי לא הפסדת כלום הטויוטה גרועה ולא אטרקטיבית.

העיקר שהם מקשקשים שהם מכרו את כל המלאי-בינתיים אני רואה טויוטות בודדות חדשות עם גיר רובוטי בכבישים.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

ובגישה שלך מפסידים כסף !

חברות הליסינג היום אחראיות לכמעט חצי מהמכירות בשוק. מעבר לכך חברות הליסינג משלמות מחירים נמוכים הרבה יותר, אל סף אי הרווח מהמכירה. הרבה פעמים הרווח העיקרי הוא מחלקי החילוף ולא מהמכירה עצמה.

אם כל סוכנות תאלץ לשרת כמעט כפול אנשים, להעסיק כפול אנשים שיסעו לנסיעות מבחן ולהוציא כפול כסף על רכבי מבחן, דלק, ביטוח, תאונות וחלפים, בסוף היא תמכור יותר, אבל תפסיד כסף .

סוכנויות רכב הם עסק כלכלי, בדרך כלל סוכנות צריכה בסוף השנה להצדיק את עצמה, ולא את היבואן. סוכנות שתמכור 1000 רכבים ותשרת 2000 אנשים ותפסיד, לא תקבל תודה רבה מהיבואן אלא תסגר לאלתר. סוכנות שתמכור 800 רכבים ותשרת 1200 ותרוויח תזכה לכל הכבוד וזה מה שנקרא - עסקים :!:

אם היה שווה לחברות הרכב לשרת את מעונייני הליסינג, אם זה היה כדאי, הם כנראה היו מפרסמים הנחיות שונות או מקימים מרכזים מיוחדים למטרה זו...

פורסם

ניב, אני חושב שקצת הגזמת.

הרי ברור שלא כל אחד שאמור לקבל רכב בליסינג ממש יקדיש זמן כדי לעשות נסיעת מבחן על כל אופציה שמציעים לו. רובם הרי לוקחים את מה שהרוב לקח במשרד שלהם או מה שהם רואים הכי הרבה על הכבישים.

אני מעריך שאלו שכן יבואו לעשות נסיעת מבחן מהווים 30%.

עסקים זה לא רק שיקולי עלות מול תועלת קרים שאפשר לכמת בכסף. יש דבר שנקרא מוניטין ואת זה משיגים גם ע"י שירות איכותי. מערך שירות איכותי ותומך נותן למותג ערך מוסף חשוב מאוד בשוק כמו שוק הרבה שבו רוב המוצרים די דומים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

יכול להיות שהגזמתי, אבל מהצד השני גם לא כל אחד שרוכש רכב עושה נסיעת מבחן.

לפני כמה שנים הייתי בהשקה של מזדה 3 בסופרלנד בראשון. בהשקה זאת, ללא נסיעות מבחן של הרוכשים נמכרו מעל 1000 רכבים. באותה השקה אני הסתכלתי על המיאטה ואמרתי יום יבוא ולי תהיה כזאת, זו היתה ה NB עדיין :-)

בכל מקרה כל סוכנות היא מרכז רווח. וככה הם חושבים. יכול להיות שזה לא הכי יעיל אבל בשיטה המונהגת כיום בארץ זה מה יש. שאני לפני כמה שנים רציתי לרכוש יאריס T מסוכנות מסויימת, וביקשתי נסיעת מבחן בסוכנות אחרת (שרק לה היה את הרכב) לא רצו לתת לי. למה שאסע על ריכבם אם אני קונה שם?

אז סוכנות כזאת שמה זין על היבואן/היצרן וכו, הם צריכים להרוויח, ולתת שרות חינם זה לא הדבר שיתרום לרווח שלהם

פורסם

ראשית, יש להבחין בין סוכנות משנה לסניף של היבואן.

לסוכנות משנה אין שום אינטרס שבעולם לתת נסיעות מבחן ללקוחות ליסינג. אפילו את הטיפולים לרכבים הללו ככל הנראה לא יבצעו אצלם.

אצל סניף של היבואן המצב מעט מסתבך. מחלקת נסיעות מבחן של היבואן תקדיש זמן להערכתי לכל לקוח, גם אם הוא לא ירכוש אותו ישירות. לגבי אנשי המכירות, האינטרס האישי שלהם הוא דווקא שלקוחות הליסינג לא יקנו, מכיוון ש:

1. הם מבזבזים את זמנם, שיכול היה להיות מוקדש ללקוחות "אמיתיים" שיבצעו הזמנה ויתרמו למשכורתם. אני יכול לומר שכאשר לא היה לי מה לעשות, הייתי מסביר ללקוחות ליסינג כאילו מדובר בלקוח פרטי, רק על מנת לתת שירות טוב. כאשר היה לחץ, הייתי דואג לברר עם הלקוח אם הוא רוכש את הרכב באופן פרטי, ואם לא, לסיים איתו מהר ולעבור הלאה, בכדי שלא תתפספס הזמנה רק מכיוון שאין איש מכירות זמין.

2. ככל שיש יותר מכירות לחברות ליסינג, המכירות לפרטיים נפגעות, מכיוון שלאוטו נוצרת תדמית של רכב ליסינג, והקונים חוששים להתחרות מול אלבר וחברותיה ביום המכירה.

3. עניין של מלאי - כל רכב שיושב בבונדד חשוב. אם לקוח הליסינג יקח לך את הכסופה האחרונה שיושבת במלאי, אתה עלול להפסיד מכירה ללקוח הפרטי שיכנס מיד בדלת...

אגב, השמועה אומרת שאנשי המכירות בדלק מוטורס לא זוכים לעמלות, אלא לשכר קבוע בכדי שיתנו שרות יאות ללקוחות הליסינג.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
ובגישה שלך מפסידים כסף !

חברות הליסינג היום אחראיות לכמעט חצי מהמכירות בשוק. מעבר לכך חברות הליסינג משלמות מחירים נמוכים הרבה יותר, אל סף אי הרווח מהמכירה. הרבה פעמים הרווח העיקרי הוא מחלקי החילוף ולא מהמכירה עצמה.

אם כל סוכנות תאלץ לשרת כמעט כפול אנשים, להעסיק כפול אנשים שיסעו לנסיעות מבחן ולהוציא כפול כסף על רכבי מבחן, דלק, ביטוח, תאונות וחלפים, בסוף היא תמכור יותר, אבל תפסיד כסף .

סוכנויות רכב הם עסק כלכלי, בדרך כלל סוכנות צריכה בסוף השנה להצדיק את עצמה, ולא את היבואן. סוכנות שתמכור 1000 רכבים ותשרת 2000 אנשים ותפסיד, לא תקבל תודה רבה מהיבואן אלא תסגר לאלתר. סוכנות שתמכור 800 רכבים ותשרת 1200 ותרוויח תזכה לכל הכבוד וזה מה שנקרא - עסקים :!:

אם היה שווה לחברות הרכב לשרת את מעונייני הליסינג, אם זה היה כדאי, הם כנראה היו מפרסמים הנחיות שונות או מקימים מרכזים מיוחדים למטרה זו...

ניב, נציג שלי כיצרן שיענה בצורה כמו שענו לשואל המקורי לא יהיה יותר נציג שלי.

הוא יכול להגיד שהוא לא מטפל בלקוחות הליסיג ויחד עם זאת להפנות לאיש הכון אצל היבואן כדי לתאם נסיעה כזו.

מי שעונה שזה מה יש ואם לא מתאים לי שלא אקנה לא ראוי להיות נציג של אף יבואן.

לגבי המחיר, היבואנים אולי מרויחים הרבה פחות על מכירת הרכב אבל עדיין מרויחים. עדיף להרויח קצת מאשר להפסיד לקוח.

פורסם

אגב, השמועה אומרת שאנשי המכירות בדלק מוטורס לא זוכים לעמלות, אלא לשכר קבוע בכדי שיתנו שרות יאות ללקוחות הליסינג.

שי

אנשי המכירות בדלק מוטורס לא זוכים לעמלות כי זו המדיניות המעוותת של החברה.

עבדתי שלוש שנים בדלק מוטורס בעיקר כדי לצבור נסיון ולהתקדם בתחום,ואין ספק שלהתעשר אי אפשר שם...

זאת אחת הסיבות שמחליפים נציגים בתדירות גבוהה מאד,וקיים חוסר מקצועיות בולט.

אין בדלק מוטורס אנשי מכירות,יש פקידי מכירות.

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם
שי

החברה תרוויח יותר אם אני ימכור לפרטי,אם אני יבזבז את הזמן על הליסינג החברה תרוויח פחות.

על עיסקה של רכב פרטי אתה מבין מין הסתם שהרווח גדול יותר לחברה.

כמו שנאמר יש בחברה אנשים שמטפלים בתחום הליסינג,ובכל אופן חברת הליסינג צריכה לדאוג לשוכר.

תכתוב את זה לבוס שלך, תראה מה הוא חושב.

זה תפקידו לקבוע את מדיניות השיווק ומי ולמי צריך לתת שירות.

אם זו ההנחיה, אתה צודק. אם לא, אתה פגוע במעסיק שלך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou,

תקרא את התר'ד הזה מתחילתו ותמצא את התגובה השניה שלי.

ותתמקד במשפט הראשון שלי.

את השירות או אווירת השירות הם יקבלו בדיוק כמו לקוח אחר שנכנס אלי.מה שהם לא יקבלו זה את נסיעת המבחן.

אתה צריך להבין שיש לא מעט לקוחות ליסינג ותאר לך שאני צריך לצאת לנסיעה עם כל לקוח.מה שיקרה זה שאני יהיה יותר מחוץ למשרד מאשר במשרד,זעם הלקוחות על זמן ההמתנה יהיה גדול וגם אני יפספס לא מעט לקוחות.

וחוץ מזה ששוק הליסינג ממש לא מעניין את החברה שבא אני עובד ששם יחס ההזמנות של הליסינג הוא קטן יחסית לעומת המתחרות.ומה גם שגם ככה זמניי ההמתנה אצלנו ארוכים,פחות רכבים לליסינג=זמן המתנה קצר יותר=יותר הזמנות בפרטי.

מאור

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם
falou,

תקרא את התר'ד הזה מתחילתו ותמצא את התגובה השניה שלי.

ותתמקד במשפט הראשון שלי.

אני תמיד קורא ואני עדיין לא מבין מה הקשר?

אווירת שירות?

זה כמו להגיד לצרכן שנכנס לסופר שהוא יכול להנות מהאווירה, אבל לא לקנות...

מי שצריך לקבוע את המדיניות לגבי הטיפול בלקוחות הליסינג זה הבוס שלך (יותר נכון, הבוס שלו) בהתאם לצרכים של החברה (היבואן). זה לא תפקידך להחליט מי כן לקוח פוטנציאלי ומי לא, אתה רק מוכר את מה שאומרים לך למכור ואיך שאומרים לך למכור, אתה לא קובע מדיניות.

אם החברה החליטה שהיא כן רוצה לתת נסיעות מבחן ללקוחות ליסינג, כדי לעודד מכירות לליסינג, אז זה מה שאתה צריך לעשות. כל בעיה שעלולה לנבוע מזה (בזבוז זמן שלך על לקוחות שאתה לא מקבל עליהם עמלה, עומס של נסיעות מבחן) צריכה להיפתר ע"י ההנהלה.

אז אם אתה עובד עם ראש גדול שטובת החברה מעניינת אותו (ורואה עצמו מתקדם בחיים) אז תעלה את הסוגייה בפני ההנהלה. ואם לא, אז חבל על כל המילים שלי...:wink:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקיצור ולעניין, נהגתי על הקורולה החדשה היא רכב מחורבן, העברות ההילוכים מזוויעות ולכן אני לא מתפלא שהם מחייבים לקוחות פרטיים בנסיעת מבחן לפני הרכישה.. דבר נוסף הוא הפנים שנראה כאילו המהנדסים שעבדו על הרכב בדור הראשון נשארו באותו מקום גם לאחר מתיחת הפנים האחרונה.. חבר שקנה לפני כחודש את הרכב הספיק כבר לרסק אותו (לא אשמתו, נהג עבר באדום) והוא החליט כבר שהרכב הבא לא יהיה הקורולה..

לעניין הנסיעת מבחן פשוט וקל לקצין רכב אין שום אינטרס מבחינתו לשבור את הראש ולהתחיל לסדר ל40 העובדים שהגיע זמנם להחליף רכב נסיעת מבחן על כל אחד מ3 הרכבים החדשים כי בסופו של יום זה מעניין לו את הביצה איזה רכב אתה תבחר (ואתה תבחר אחד מה3), ולחברה לא יהיו הוצאות נלוות לחילוף הרכבים.

אני הייתי מנסה את מזלי אצל הייבואן ובמידה ולא הולך תנסה אצל שכנים מכרים כד' אל תתפשר, אלו יהיו הרגליים שלך ב3 שנים הבאות.

אבי.

פורסם

בתור מי שרכש לאחרונה (גילוי נאות: אצל VW), אני יכול להעיד שיש יבואנים שגם לקוחות פרטיים לא ממש מעניינים אותם (ע"ע UMI, זו לפחות התחושה שאני קיבלתי); ומצד שני בפורד קיבלתי שירות מצויין בפעמיים שביקשתי נסיעות מבחן על ה- 2.0 והם היו תמיד אדיבים.

לפי מה שנאמר לעיל, לכאורה בכלל אין להם סיבה להיות אדיבים אלי כי הם לא מרוויחים מכך, אבל עובדה שהם היו לא רק אדיבים אלא גם יעילים. הסיבה לאי רכישת פוקוס היה, לבסוף, מרווח ראש מאחור, אגב.

אני מסכים עם גישת החברות שלא משועבדות לליסינג, שלא להקדיש זמן רב (כלומר נסיעות מבחן) למי שמראש הם מבינים שלא ירכוש דרכם - וזה לא זהה למי שרוכש במימון, שאז הרכישה בד"כ דווקא כן מתבצעת דרכם. הבעיה היא, כמובן, עם נציג רנו (או מזדה וכו'), למשל, שלא מעוניין להקדיש זמן ללקוח הליסינג משום שלא חסרים לו כאלה והוא לא מרוויח מהם. הבעיה במצב כזה היא לדעתי הרגולטור שמאפשר את הפירצה הזו במיסוי שנקראת "ליסינג" מהעבודה ברבע ממחיר עלותו, פירצה שאני (ואחרים, כמובן) נושאים בעלותה.

יודעים מה? אני איתו, עם סוכן המכירות. אתה מקבל רכב "חינם" מהעבודה? תקרא קצת ביקורות בעיתונות הרכב ובאינטרנט, תשאל מישהו אחר מהעבודה שלך, או שתלך לסוכנות המרכזית שיעשו לך סיבוב (כן, גם אם היא בעיר אחרת). לי יש לקוחות אמיתיים לטפל בהם (שוב, ביחס לנסיעות מבחן שלפעמים מאוד מצומצמות ולא ביחס לשאלות ביחס לרכב).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...