Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא משנה איך תהיה צורת התיבה,העיקר כמה היא בעצם בליטרים.

אם יש לך תיבה בצורת מלבן,ובצורת ריבוע,ובצורת משולש-העיקר שלושתן מכילות את אותו כמות הליטרים יהיה לך אותה תפוקה מהסאב.

לגבי החורים בתיבה,

חור בתיבה מסמל על סאב שנועד יותר לSPL (קרא בFAQ),חור בתיבה מסמל גם על "דחיפת אוויר",וככה פליטת יותר באס(הרבה יותר עוצמה)והרבה יותר מריחה.

כמות החורים שצריכים להיות בתיבה תלויים בסאב עצמו,כמה צריך חורים לפי המלצות היצרן.

יום טוב.

פורסם

לבאזוקה של חברת SAS באזוקה המקורית, יש תכנון לא מקרי של הגליל ויש לו השפעה מעבר לנפחו בלטרים,

למותר לציין כי הגליל איננו אטום.

הבאס שהוא מוציא בעל אופי מסויים, פאנצ'י בדכ (התקנה נכונה) ולא רק שיש חשיבות לצורת הגליל ומבניה, יש חשיבות לאופן והמיקום המדוייק (עד כדי מדידה בס"מ)בהתקנתו בתא המטען.

לגבי תיבות רגילות לסאבוופרים, הסוגים וההבדלים בינהם , נרשמו הודעות רבות ערוך חיפוש בנושא.

הבדל בין sq ל spl .

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני עוד לא הבנתי אם הוא מדבר על הסאב עצמו שהוא מרובע (נניח L7) או על התיבה של הסאב. הכותרת משהו אחר וההסבר משהו אחר. :?

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
לא משנה איך תהיה צורת התיבה,העיקר כמה היא בעצם בליטרים.

אם יש לך תיבה בצורת מלבן,ובצורת ריבוע,ובצורת משולש-העיקר שלושתן מכילות את אותו כמות הליטרים יהיה לך אותה תפוקה מהסאב.

לגבי החורים בתיבה,

חור בתיבה מסמל על סאב שנועד יותר לSPL (קרא בFAQ),חור בתיבה מסמל גם על "דחיפת אוויר",וככה פליטת יותר באס(הרבה יותר עוצמה)והרבה יותר מריחה.

כמות החורים שצריכים להיות בתיבה תלויים בסאב עצמו,כמה צריך חורים לפי המלצות היצרן.

יום טוב.

הוא מדבר מנסיון. שאין לו. והוא לא רק שלא צודק. הוא גם מטעה אנשים!! (מנהלים לבצע בבקשה משהוא בנושא)

לצורת הסאב אין משמעות רבה. יש צורות שונות אבל זה בגלל נסיונות להיות יחודיים. וחדשים וכו.

לצורת התיבה יש השפעה. (כן יש) מעבר לנפח שלה. ולמיקום האלמנט בתיבה גם יש השפעה.

ונעבור לחור הSPL. ה"חור" הוא פתח בתיבה שנקרא פורט. הוא משמש כפתח יציאת האוויר. והוא נותן לנו יכולת לכוון את התיבה שתיתן לנו אקסטרה בס (דחיפה של כ 3DB בתדרים מסויימים. זה תלוי בהמון משתנים נוספים)

יש פורטים בכל הגדלים והצורות.

* אגב. אין קשר בין פורט לבין SPL (שזה חייב להיות ואז זה סאב SPL.) הסיבה שזה נפוץ יותר. שזה קל יותר לבנות תיבה כזו. והיא תתאים ליותר אופציות (אלמנטים שונים).

זה על רגל אחת. ב 1 וחצי בלילה. ואני ממליץ. על כפתור החיפוש. למעלה. ולרשום תיבה לסאב.

אתה תמצא המון תשובות. (אבל תסנן תשובות כמו זאת למעלה. )

אגב גם FAQ מומלץ יש המון תשובות.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
הוא מדבר מנסיון. שאין לו. והוא לא רק שלא צודק. הוא גם מטעה אנשים!! (מנהלים לבצע בבקשה משהוא בנושא)

לצורת הסאב אין משמעות רבה. יש צורות שונות אבל זה בגלל נסיונות להיות יחודיים. וחדשים וכו.

לצורת התיבה יש השפעה. (כן יש) מעבר לנפח שלה. ולמיקום האלמנט בתיבה גם יש השפעה.

ונעבור לחור הSPL. ה"חור" הוא פתח בתיבה שנקרא פורט. הוא משמש כפתח יציאת האוויר. והוא נותן לנו יכולת לכוון את התיבה שתיתן לנו אקסטרה בס (דחיפה של כ 3DB בתדרים מסויימים. זה תלוי בהמון משתנים נוספים)

יש פורטים בכל הגדלים והצורות.

* אגב. אין קשר בין פורט לבין SPL (שזה חייב להיות ואז זה סאב SPL.) הסיבה שזה נפוץ יותר. שזה קל יותר לבנות תיבה כזו. והיא תתאים ליותר אופציות (אלמנטים שונים).

זה על רגל אחת. ב 1 וחצי בלילה. ואני ממליץ. על כפתור החיפוש. למעלה. ולרשום תיבה לסאב.

אתה תמצא המון תשובות. (אבל תסנן תשובות כמו זאת למעלה. )

אגב גם FAQ מומלץ יש המון תשובות.

מתישהו,החלש בתחום מתחיל להתחזק,ולדעתי פה אני לא טועה.

אני זוכר מזמן קראתי פה בפורום באשכול כלשהו שאחד פירסם איזה "תיבה"שהיא בעצם בחורה,לשדיים של הבחורה הזאת היו מחוברים שני סאבים,אם אני זוכר נכון,

elik0 ועוד כמה(לא זוכר מי)רשמו שהצורה של התיבה לא ממש קובע,אלה הנפח שלה וכמות הליטרים.

אז אני לא חושב שאני כזה טועה,או שפשוט מאוד אתם הטעתם אותי ואני רשמתי סה"כ.

ניסיון צוברים-לא סתם מקשקשים,אל תדאג ידידי.

פורסם

עדיף לא לכתוב כלטם לחכות שחכמים ממך יגיבו ולבדוק אם צדקת!

זה מעשה הברה יותר חכם מאשרלהגיד דברים שיכולים להטעות אנשים.

סדיקוב מופנה גם אליך מקווה שאתה רואה את זה!

פורסם

תגידו מה שתגידו, תתווכחו כמה שתרצו, בדבר אחד הוא צודק:

אין משמעות לצורת התיבה, אלא לנפח שלה שמותאם לסאב.

יהיה זה גליל, מרובע או שדיים..

פורסם

אמנם זה נכון בהחלט ברוב המקרים ואולי בכל המקרים של תיבות אטומות,

אבל בתיבות פורטד מסויימות (אפילו בנדפאס) אפשר עם סבך של מחיצות בתוך התיבה להגיע לתוצאות אחרות מאשר אותה תיבה באותה נפח ללא המחיצות.

מה זה מראה לנו, שלמעשה המחיצות הם אלו שמעצבים את נפחה נגלובלי של אותה תיבה למעין תיבה ארוכה וצרה (אם פורסים את סבך המחיצות) שנותנת תוצאות שונות

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

גם תיבת פורטד בעלת מחיצות (נקרא להן פורטים בצורת חילזון) הן מתוכננות עם זוויות מדוייקות לצרכי ההאזנה.

אתה יכול לתכנן תיבת פורטד בצורת חילזון עם נפח 40 ליטר (נניח) ואתה יכול לתכנן תיבה בצורת פח אשפה עם נפח 40 ליטר

והן יישמעו אותו הדבר - כל עוד שכיוונת את הפורט באותו האופן כמו את הקודמת.

רק מכיוון שזה כ"כ מסובך לתכנן 2 תיבות פתוחות בצורות שונות ועם אותם מאפיינים - שזה נדיר לראות/לשמוע דבר כזה.

פורסם

קצר ולעניין,

בתיבה אטומה אין משמעות לצורה.

בתיבה עם פורט יש, לפעמים קטן מאד ובלתי מורגש ולפעמים משמעותי.

אפשר לתכנן שתי תיבות עם פורט שנראות שונה שההבדל ביניהן לא ניתן להבחנה באוזן.

נ.ב.

איך אני מתגעגע ל-SAS...יש לי עדיין קומפוננט עתיק ומעולה שלהם.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

• תוכן חדש...