Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה רשאי לבנות או לא לבנות על מה שתמצא לנכון, העובדה היא שבין מדינות אירופה, גרמניה היא מהבולטות שבידידותינו.

תזכיר לי מי תיווך עבורנו בעסקת טננבאום והשבת גופות החיילים השבויים? מה, זאת לא היתה צרפת? ואללה! זאת היתה גרמניה! :shock:

די כבר להתחסדות!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבל שאין מכוניות תוצרת דנמארק שבזמן המלחמה הם עזרו ליהודים.....

נו באמת מה שהיה פעם זה לא מה שהיום....... צריך לקנות מכוניות לפי טעם ולפי דרישות ולא לפי מה היה במלחמה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

מה יקרה אם ייקחו את ה-CTS \ לוצרן \ 300C וינסו להתנקש בשר

הנהג ינסה לברוח, זה עובד בכביש ישר, אבל אם יש סיבובים זה מכניס קצת לבעיה לא?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חולק על מי שחושב ששרינו צריכים לנסוע ב-323 / ריו וכיו"ב. אני בהחלט מסכים עם כך שחלק מדרישות "החובה" אינן כה מהותיות ובמידה מסויימת בהחלט נראה שארנון צודק בכך שמסמנים את המטרה מסביב לחץ, אך בסופו של יום שרינו אכן צריכים רכב מכובד וייצוגי (אם כי לא צריך רכב פאר כגון S קלאס או לימוזינות) אשר ייצגנו בכבוד מבחינה תדמיתית. לגרום לשר להשתנע ברכב אלמנטרי זה לירות לעצמנו ברגלים ולא כאן המקום לקצץ (בייחוד כשמדובר בכסף יחסית קטן).

פורסם

קראתי בעניין את הערות החברים בקשר לגרמניה, רציתי להוסיף כמה נקודות:

- כשלוקחים ממישהו (גרמניה) כספי שילומים אז זה אומר כסף תמורת דם והחשבון נסגר, מגעיל אבל זו האמת.

- לחיל הים הישראלי שלוש צוללות מסוג דולפין שנבנו בגרמניה. לפי הפרסומים, ישראל שילמה רק עבור חצי צוללת, כל השאר ניתן כמענק. המענק היה כ"כ גדול שישראל ביקשה (דרשה?) שהצוללות החינמיות יצבעו בצבעים תוצרת טמבור. הגרמנים הסכימו.

- האנטישמיות במדינות "ידידותיות" גבוהה בהרבה מהאנטישמיות בגרמניה. ואני מתכוון להולנד, בריטניה ארצות סקנדינביה ועוד. ובעניין המלחמה, חלק גדול מהמדינות הללו (הולנד, צרפת) היו מדינות ששיתפו פעולה עים הנאצים. אחרי המילחמה נבנה האתוס השיקרי של ה"רזיסטנס" והמחתרות שנלחמו בכובש. רק לשם ההשוואה על כל צרפת שלטה דוויזיה גרמנית ולא מהמובחרות ביותר... תשוו את זה לאנרגיה שמשקיע צה"ל סשטחים ותבינו הכל.

- איטליה הייתה המדינה היחידה באירופה שבסיום המלחמה היו בה יותר יהודים מאשר בראשיתה (זה לטובת מי שהאשים את האיטלקים בשת"פ עים גרמניה).

ובעניין הרכב - אני מנחש שבסוף יבחר רכב אמריקני. למה? יש שלוש מיליארד סיבות טובות וירוקות להעדיף דווקא רכב כזה. זה אומר שרכב ופוליטיקה הולכים ביחד, אבל פוליטיקה עכשווית ולא חשבון דמים (נוראי ללא ספק) מלפני שישים שנה.

פורסם

שר הוא תפקיד מייצג וגם סטטוס חברתי כלשהו .

סטטוס חברתי הינו מיקומו של האדם במבנה החברתי. לכל סטטוס מערך של חובות וזכויות הנקבעות על-ידי הנורמות ומחייבות את בעל הסטטוס ביחסיו כלפי אחרים.

הסטטוס קובע איפה האדם ממוקם מבלי להבין למה החברה מצפה מאותו אדם, ואילו ה- תפקיד, הוא ההתנהגות שהחברה מצפה לה.

אחד האמצעים בעזרתם מבהירים בני האדם אחד לשני מהם הסטטוסים שלהם הוא שימוש בסמלי סטטוס. למשל, סגנון לבוש, סגנון דיבור, רכב.

בכדאי להראות רצינות גם ההופעה החיצונית של השר צריכה להיות מכובדת וגם כלי הרכב שהוא נוסע בו .

כמו שאתה לא תרצה לראות שרים מגיעים בכפכפים וגופיה - גם כלי הרכב בהתאם .

נכון זה גורם לקנאות \ תהייה מדוע לו כן מגיע , אבל אם שר היה מגיע בפיאט פונטו זה לא היה נראה רציני

ומי שמגיע למעמד שר - זו אחת מההטבות שמגיעות עם התפקיד .

אני לא אומר אם זה צודק או לא - אבל ככה אנחנו פועלים וככה גם נמשיך .

פורסם
שר הוא תפקיד מייצג וגם סטטוס חברתי כלשהו .

אם תפקיד כזה הוא ייצוגי, למה הממשלה שלנו כזאת בזיונית?

יש לך רה"מ שהוא 'איש נדל"ן' - סוחר בדירות וקרקעות.

יש לך שרים שגנבו,שיקרו,מעלו בכספים,קיבלו טובות הנאה, הצביעו פעמיים ועוד..

חוץ מזה יש להם מספיק הטבות, כמו לימודים חינם; למה ששר ילמד ב 'חינם-אין כסף' על חשבון המדינה, כשיש חיילים משוחררים שקורעים את התחת בעבודות בניין ומפעל כדי לצאת עם תואר, אם לא תואר ראשון, אז לפחות הנדסאי.. הרי אתה ואני משלמים לאותו שר על התואר, אבל האבסורד הוא שאני בנוסף למימון של החיים הטובים בשביל אותו שר, צריך לממן גם את עצמי. בכוחות עצמי.

כל השפע הזה נראה רע מהצד, מקצצים בכל מיני קצבאות ותקציבים אבל זה לא מפריע לכבוד השר לנסוע במכוניות כמו הBMW או ה AUDI עם נהג צמוד.

הייתי נותן להם לנסוע במאזדה 3 וגם זה יותר מידי. אפילו בצבא שנחשב לבזבזן כסף גדול עברו לליסינג וקצינים עד לדרגת סא"ל נוהגים ביונדאי אקסנט או שברולט אוואו - רכב ברמה של איש הייטק זוטר.

פורסם

SHELLCASE, GSI16V, שי.ז וכל שאר המתקשים בהבנת הנקרא- ציטוט שלי(אתם בעצמכם ציטטתם):

עוד דבר שאני לא מבין- איך אפשר לשקול קנייה של רכבים כמו הסדרה 5/ A6 במדינה שגרים בה ניצולי שואה (למשפחתי למשל זה לא מפריע, למרות שמשפחתי ניצולת שואה, אבל יש כאלה שכן).

תתפלאו אבל אפילו כיום מכרים של המשפחה שהם ניצולי שואה לא יכולים לחשוב על קניית תוצרת גרמנית מובהקת.

לי, ולמשפחתי (שהם ניצולי שואה) לא ממש מעניין שמוצר כלשהו בבית/בחיים שלנו הוא תוצרת גרמניה- גם אם זה רכב, מכונת כביסה, מכונת גילוח או אפילו ויברטור.

סבא וסבתא שלי ניצולי שואה ואני בטוח שכשסבא שלי בחר מכונת כביסה או מדיח כלים לא הזיז לא שזה מתוצרת גרמניה.

אבל, וזה אבל גדול, יש אנשים פגועי שואה במדינה שלכם שכן לוקחים את החרם הזה איתם.

וכן, להם כן חשוב שמכונת הכביסה שלהם לא תהיה תוצרת גמרניה, וכן חשוב להם שהשואב אבק שלהם לא יהיה תוצרת גרמניה...וכן הלאה וכן הלאה...

אני מכיר אנשים כאלה, שחיים במדינה הזאת, וזה מפריע להם.

קחו סיפור אמיתי טרי- סא"ל בצה"ל,דתי/מסורתי, אחד האנשים הכי מהותיים בפרוייקט טנק המרכבה סימן 4 הישראלי.

הוא מודה לזה שהמנוע הוא תוצרת גרמניה (MTU) והוא מודה לזה שהממסרת היא גם מאותה מדינה (RENK) והבן-אדם עדיין עושה את ההפרדה בין רמת החיים הפרטית שלו לתוצרת הגרמנית.

לראיה, כסא"ל הוא קיבל לידיו אופל אסטרה.

הוא ביקש החלפה של האופל (בטענה שזה רכב גרמני) אבל לא היה לצה"ל רנו מגאן פנויה לסא"ל אז הוא פשוט החליף את רכבו בקנגו של רס"ן (החליף איתו).

הוא, כאיש צבא במדינה הזאת, לא ירצה לראות את השרים שלו נוהגים בבימר או פאסאט- זכותו!

הוא גם לא ירצה לראות אותם יורדים מהרכב בטקס יום השואה, או בטקס יום הזיכרון...או עצמאות או כל משהו לאומי אחר!

אז לפני שאתם מנפנפים בתגובות נגד שלכם, קחו רגע לקריאה נוספת של משהו שאתם בעצמכם מצוטטים ותוקפים אותו.

אגב, שלקייס, נכון שיש לי סימלון של בימר, וגם הניק תואם, ומשפחתי הם ניצולי שואה, אבל אם תהיה ברשותי לרכוש בימר (וזה יהיה, אחת כבר הייתה בעבר) אני לא אנהג בה ואחשוב על היטלר.. מבטיח לך.

אתם רוצים להמשיך? כאחד שעבד 3 שנים עם גרמניה (מנועי ה-MTU) הם שמים בכיס הקטן שלהם את האמריקאים (שגם איתם עבדתי בנושא המנוע-L3).

אני חובב את גרמניה בזכות מי שהיא כיום- כולל עסקת צוללות הדולפין וכולל תיווך עסקת השבויים.

ועדיין, יש ניצולי שואה שלא מקבלים אותם כאומה ידידותית.

אני גם לא חושב ששר צריך לנסוע בפונטו או ביאריס...אבל ב.מ.וו סדרה 5 או A6 זה מוגזם.נקודה!

מאזדה 6/אקורד לא טוב? קאמרי לא מספיק? אפילו פאסאט חדשה..

אבל אם כבר ללכת בגדול, אז ללכת לפי היגיון ולרכוש את הלוצרן או רכב אמריקאי מכובד אחר (כספי סיוע, "מענה" לאמריקאים על כל מה שהם נותנים למדינה ולשרים המזורגגים האלה...ועוד אלף סיבות).

המכרז הזה שכולל מכוניות בחצי מיליון שקל הוא פשוט מסריח!

אמיר.

פורסם
הוא, כאיש צבא במדינה הזאת, לא ירצה לראות את השרים שלו נוהגים בבימר או פאסאט- זכותו!

אז הוא, כאיש צבא, מוזמן לעצום עיניים.

זכותו לרצות משהו, אבל זאת לא זכותו לדרוש שזה מה שיהיה.

עם כל הצער שבדבר, השיקול לא צריך להיות, אם יהיו אנשים שלא יאהבו את זה.

במיוחד אחרי 60 שנה והרבה מיליונים ותמיכה.

למי שזה עדיין מציק, שיתגבר.

שוב פעם, אם לסא"ל הזה יש עקרונות, בשמחה.

יש הבדל בין לקבוע לעצמך נורמות (ערכיות), לבין לקבוע לאחרים (כפייה/דיקטטורה).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
אז הוא, כאיש צבא, מוזמן לעצום עיניים.

זכותו לרצות משהו, אבל זאת לא זכותו לדרוש שזה מה שיהיה.

עם כל הצער שבדבר, השיקול לא צריך להיות, אם יהיו אנשים שלא יאהבו את זה.

למי שזה עדיין מציק, שיתגבר.

שוב פעם, אם לסא"ל הזה יש עקרונות, בשמחה.

יש הבדל בין לקבוע לעצמך נורמות (ערכיות), לבין לקבוע לאחרים (כפייה/דיקטטורה).

מסכים.

וכך בדיוק קורה: הוא עדיין עובד כראש ענף בצבא בפרוייקט המרכבה והוא עדיין שותף לכל התהליכים בניהול היחידה.

למרות הידיעה שבטנק קיים מנוע וגיר מתוצרת גרמניה שלא לרוחו, אין זה מונע ממנו להמשיך ולתרום את חייו למען הפרוייקט.

הוא לא לקח את רגליו ועזב כשהחליטו אחרי 3 דורות של מרכבה עם מנוע אמריקאי לדחוף דווקא מנוע גרמני לדור הרביעי.

אין כאן משהו שלא מסכימים עליו.

אבל כאן יכולות להיות סיבות מקצועיות למה נבחר מנוע גרמני ולא אמריקאי לטנק הישראלי(יש סיבות, אני אישית מכיר אותן) ובנושא בחירת רכב לשרים אנחנו לא עומדים עם הגב לקיר כי יש לנו שלל אופציות (טובות והגיוניות) שלא יגררו אחריהם התמרמרויות שונות בתוך עצמנו.

פורסם

אני דווקא חושב שזו טעות מרה וגרועה להמנע מתוצרת גרמניה במסגרת ממלכתית. אמנם יש (מעט מאוד) אנשים שיעדיפו את זה כך, אבל להפנות עורף לבעלת ברית שתמכה בישראל רבות - זה טימטום, ושיעור באנטי-דיפלומטיה. אז שרים ישראליים לא יסעו בבימר, אבל ישראל עדיין תקבל צוללות גרמניות בחינם?

אותם שרים יכולים להעדיף שלא לרכוש תוצרת גרמנית בעצמם, או אף לא לקבל את רכב השרד, אבל מבחינה ממלכתית, זה לא דבר שבכלל צריך להיות שיקול.

באשר לעניין; יש בארץ מגמה של השתלחות בנבחרי ציבור, ולאור רמתם של נבחרי הציבור (ובל נטעה, הם רק מייצגים את הציבור, כלומר, הבעיה היא בו) זה מובן. אבל, מדינה צריכה להפגין כבוד מסויים כלפי נבחרי הציבור שלה. איפה עומד הגבול? לשים את שר התיירות במייבאך זה כנראה מעבר לקו, אבל סדרה 5 או E קלאס הן מכוניות מאוד מקובלות בקרב אנשים בעלי דרג דומה במדינות דומות לנו. ממש לא הגזמה גרוטסקית (כמו ה750 הממוגנת של הרמטכ"ל, למשל. זו הייתה הגזמה גרוטסקית).

בלב כבד ותוך מחשבות נוגות על מס הכנסה, אני דווקא תומך ברעיון הזה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

roee, אני לא מדבר על הרכישה הגרמנית כמשהו שהוא בעל ערך מרכזי בסיפור.

יש פה עניין מוסרי כלפי ציבור מסויים שיש לו דעות חותכות וקשות, אמנם, אבל לנגד עיניי יש משהו מרכזי וחשוב יותר.

מבחינה הגיונית דווקא, האופציות האמריקאיות צריכות להיות ראשונות.

מבחינת רכב יאה למעמד של שר בממשלה של מדינה- גם הסופארב, אולי גם A4 ואפילו פאסאט הם רכבים מרשימים, נאים ומייצגים, כמו גם קאמרי, לה-קרוס וכדומה.

הקפיצה המהוללת הזאת לסגמנט של רכבים בחצי מיליון שקל היא מוגזמת.

במדינה שבה הדגש הולך על קיצוצים בכל מקום אפשרי (חינוך/השכלה, מיסים כבדים) למען הביטחון השוטף, כל מחשבה עם מעט היגיון יכולה לעזור- וזה כולל בתוכו את העובדה שילד מקבל פחות שעות לימוד שבועיות/סטודנטים משלמים יותר/מורים מרוויחים פחות....ושר נוסע ברכב של חצי מיליון שקל ולא 250 או אפילו 300 אלף שקל.

אגב, כמדומני, הרמטכ"ל מתנייע בסופרב משוריינת (לפי הכתבה היום בידיעות ולפי מה שהבנתי. נדמה לי גם שהראו את חלוץ יוצא ביום פרישתו מאחת כזו).

פורסם

הרמטכ"ל עבר לסופרב. האוטו הקודם שלו היה 750 צורה ישנה, ממוגנת (בתקופת מופז-יעלון, כמדומני).

בין סדרה 3 לסדרה 5, או A4 וA6, אין הבדל גדול במחיר, ומלבד זאת, הסדרה 3 והA4 (שלא לדבר על הלקסוס IS) הן מכוניות צפופות למדי. אני מניח שיש כאן שיקולים פרקטיים כאלו ואחרים.

בשורה התחתונה, כל עוד השרים היו נוסעים במשהו שמקובל גם במדינות אחרות הדומות לישראל (מבחינת גודל ומצב כלכלי), לא היה לי אכפת. אני מאמין שזה בערך סדרה 5 או E קלאס.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...