Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6990 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות סקרמבלר400 שנת 96 יד 3 יש לי כסף כבר הכל מאורגן,

התקשרתי לבן אדם שמוכר והוא אמר שהטרקטורון יימכר בזיכרון דברים.

חבר שלי אמר לי שאם אני קונה ממישהו בזכרון דברים, לא יהיו רשיונות לכלי. ולפי מה שהבנתי ממנו - זכרון דברים זה מסמך שהמוכר כותב לי עם הפרטים שלו ומאשר שהוא מכר לי את הכלי.

השאלות שלי הן:

א) כמה עולה לעשות לכלי רישיונות (ואם אפשר כשאר קניתי אותו בזכרון דברים), ורישוי לנסוע בכביש (40 קמ"ש) ?

ב) או שאולי מומלץ כבר לקנות כלי עם רשיונות?

ג) אני יכול להציג לשוטר את המסמך זכרון דברים במקום רשיונות?או ללכת עם המסמך של הזכרון דברים ולעשות את הרישוי לנסיעה בכביש?

תודה רבה מראש לכל העונים!

-גילאור.

פורסם

זכרון דברים זה בעצם חוזה שמאשר שהוא מכר ואתה קנית עם כל הסעיפים שנוגעים לכך. יש שלל דוגמאות לזה ברשת.

אם הוא יוסיף באחד הסעיפים שהוא מוכר בלי רשיונות, זה כלי בלי רישיונות לכל דבר ואתה תצטרך להעביר אותו טסט כדי לנהוג עליו.

כמובן שעדיף לקנות כלי עם רישיון. לא כדאי להסתבך.

Xbox12341

פורסם
זכרון דברים זה בעצם חוזה שמאשר שהוא מכר ואתה קנית עם כל הסעיפים שנוגעים לכך. יש שלל דוגמאות לזה ברשת.

אם הוא יוסיף באחד הסעיפים שהוא מוכר בלי רשיונות, זה כלי בלי רישיונות לכל דבר ואתה תצטרך להעביר אותו טסט כדי לנהוג עליו.

כמובן שעדיף לקנות כלי עם רישיון. לא כדאי להסתבך.

אז רגע,

אם אני קונה את הכלי בזכרון דברים, יכול להיות לו רשיונות ?

ואם אין לו רשיונות אז אני יכול ללכת לעשות לו טסט וגמרנו? יהיו לי רשיונות לכלי?

פורסם

לנסוע על הכביש אתה לא תוכל בשום מצב אין כזה דבר היום.

בקשר לזכרון דברים סביר שכמו שכתבו לך למעלה זה מסמך שהמוכר כתב והוא מאשר שהוא מכר, זה אומר שאין לכלי רשיונות (מורד מהכביש או גנוב), לא הייתי הולך על כזאת "מציאה", חפש כלי חוקי ככה תהנה יותר ולא תצטרך לפחד ממשטרות וגם אם הכלי לא חוקי אל תשכח שאין ביטוח! בקיצור חפש כלי חוקי.

אם אין רשיונות אתה גם לא יכול להוציא לו חדשים.

בקשר לכלי הספציפי הזה הוא 2 פעימות וצורך הרבה דלק יחסית.

פורסם

הרעיון של זכרון דברים זה שלא יאשימו אותך בגניבה.

אם אין לכלי רשיונות אז אסור לך לנסוע עליו בכביש (ובעצם אסור גם בשטח, אם כי זה פחות נאכף).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לנסוע על הכביש אתה לא תוכל בשום מצב אין כזה דבר היום.

בקשר לזכרון דברים סביר שכמו שכתבו לך למעלה זה מסמך שהמוכר כתב והוא מאשר שהוא מכר, זה אומר שאין לכלי רשיונות (מורד מהכביש או גנוב), לא הייתי הולך על כזאת "מציאה", חפש כלי חוקי ככה תהנה יותר ולא תצטרך לפחד ממשטרות וגם אם הכלי לא חוקי אל תשכח שאין ביטוח! בקיצור חפש כלי חוקי.

אם אין רשיונות אתה גם לא יכול להוציא לו חדשים.

בקשר לכלי הספציפי הזה הוא 2 פעימות וצורך הרבה דלק יחסית.

תודה רבה על המידע, גם לך wil.

אני באמת לא יילך עליו אם אתה אומר שהוא 2 פעימות, זה דבר שלא ידעתי, אין לי כ"כ הרבה כסף לדלק.

אממ, ובקשר לזה שאסור לנסוע על הכביש, אפשר - הייתי במשרד הרישוי ושאלתי על זה, ושם אמרו לי שעולה משהו כמו 140 ש"ח לעשות רישוי לטרקטורון לנסוע על הכביש. איך זה עובד?

הטרקטורון נרשם כטרקטור במשרד הרישוי, ומקבל הגבלה של 40 קמ"ש על כביש;

זוג לוחיות שרשום עליהם 40 קמ"ש ששמים מאחורה על הקשת ומקדימה, חובה שיהיה קשת על הכלי וחובה לנסוע עם קסדה מן הסתם).

יש לי שאלה נוספת,

דיברתי עם עוד מישהו שמוכר פולריס L400, כלי דיי סבבה בשבילי עד שאחי בעזרת ה' יקנה כלי חדש וטוב,

הוא אמר לי בטלפון שנמכר בזכרון דברים ויש אפשרות לרשיונות, ולא כ"כ הבנתי אותו.

מישהו מוכן להסביר לי מה זאת אומרת זכרון דברים עם אפשרות לרשיונות? או רשיונות או זכרון דברים לא? מצטער על הבורות. :x

פורסם

אפשרות לרשיונות- אולי מזוייפים תבדוק את הנושא זה נשמע מוזר.

L400 אם אני לא טועה גם שתי פעימות.

בקשר לנסיעה על הכביש, קודם כל כל כלי מחוייב בקשת, לוחית 40 קמ"ש וקסדה.

לפי הבנתי יש מספר מועט מאוד של כלים שרשומים כ"טרקטור משא" (כמו תומקארים וכו') ולכן רשאים לנסוע על הכביש (גם זה אמור להתבטל בקרוב), אבל אי אפשר לרשום הכלי ככזה אלה צריך קומבינות.

פורסם
אפשרות לרשיונות- אולי מזוייפים תבדוק את הנושא זה נשמע מוזר.

L400 אם אני לא טועה גם שתי פעימות.

בקשר לנסיעה על הכביש, קודם כל כל כלי מחוייב בקשת, לוחית 40 קמ"ש וקסדה.

לפי הבנתי יש מספר מועט מאוד של כלים שרשומים כ"טרקטור משא" (כמו תומקארים וכו') ולכן רשאים לנסוע על הכביש (גם זה אמור להתבטל בקרוב), אבל אי אפשר לרשום הכלי ככזה אלה צריך קומבינות.

הייתי במשרד הרישוי,

ושם אמרו לי שהכלי מחוייב בקשת לוחית 40 וקסדה, ולא - לא צריך קומבינות בשביל לעשות את זה, כל מה שצריך זה רשיונות שלך, של הכלי, ומשהו בסביבות ה140 שקלים ואתה מקבל את הלוחיות, שאותם חובה לשים אחת מאחורה על הקשת ואחת מקדימה.

אממ בקשר לתומקארים והמיולים שרשומים כטרקטור משא, לפי מה שבנתי לא מורידים אותם מהכביש, אלא פשוט מחייבים את כולם בהגבלת מהירות ל40 קמ"ש, חוץ מחקלאים או משהו כזה.

במשרד הרישוי נאמר לי שאפשר לרשום כל כלי כרכב איטי (40 קמ"ש) ולקבל רישוי לנסוע בכביש.

• תוכן חדש...