Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי מהירות צריבה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אפשר בבקשה הסבר על הקשר בין מהירות צריבה לאיכות המוזיקה (וחוצמזה אם צורבים MP3 זה DATA לא ?)

אין לי ממש זמן לחפש לך קישור מנומק ברחבי הגוגל, אבל בגדול -

בצריבה של דיסק נתונים (פורנו רך, תמונות של אחותך מהטיול השנתי, משחק מחשב שהורדת מהחמור האלקטרוני או קבצי MP3) מוכנסים לדיסק נתונים נוספים שמאפשרים בקרה כזאת או אחרת על נכונות המידע ומאפשרים לבצע תיקון שגיעות במקרה וחלק מהביטים התהפכו.

בדיסק של מוזיקה "רגילה" (כזה ששומעים גם במערכת של סבא ולא רק במערכת שקוראת MP3) - אין מנגנון כזה, וכל ביט שהתהפך משמעותו פגיעה באיכות השמע שלך.

לכן, אתה רוצה להפחית ככל האפשר את הטעויות האלו, ואחת הדרכים היא לצרוב במהירות איטית יותר.

אגב, שמת לב שברוב המקרים שיש שירים קופצים הם בסוף הדיסק? גם זה קשור...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז הבנתי מכם שגם דאטה צריך ליצרוב לאט כדי שנהדיסק יהיה קריא, וקריא לאורך זמן וכולי וכולי ?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מחזק את tomz - איכות הדיסק הרבה יותר רלוונטית לאורך החיים שלו מאשר המהירות בה נצרב. (הנ"ל מניסיון אישי ולא ע"פי שום חומר כתוב).

פורסם

כמה דברים.

1. כפי שצויין כאן נכונה קבצי MP3 הם דאטה לכל דבר. מוזיקה זה דיסקים מסוג CD-AUDIO שנקראים ע"י כל מערכת הכי פשוטה שמלפני עידן ה-MP3.

2. גם בדיסק מוזיקה יש מספר שכבות של "הגנה" (ECC) כלומר נתונים נוספים שעוזרים להתגבר על ביטים סוררים פה ושם. בדיסק דאטה יש פשוט שכבה נוספת.

3. ורבטים VERBATIM דיסק איכותי מאוד אבל גם יקר מאוד. לי (ולשותף שלי לשעבר שחולה במחלה קשה של צריבה כפייתית) יש נסיון מעולה עם דיסקים של סילבר-ליין, הם הוכיחו את עצמם לאורך ה-6 שנים האחרונות באופן משביע רצון בהחלט, ובמחיר מאוד נמוך.

4. דיסקים יותר זולים מסילבר ליין זה כבר לא ממש מומלץ, חוסכים אולי 10 אגורות לדיסק אבל מתחילים להיתקל בבעיות. אופיס דיפו למשל בזמנו היו אסון. לא יודע איך הם היום כי אני לא מתקרב אליהם מאז שניסינו אותם ונפלנו קשות.

5. הטרקים האחרונים הם בקצה החיצוני של הדיסק דווקא (רחוק מהחור)

6. הבעיות מוחמרות שם כי במהירויות צריבה הגבוהות הצריבה היא לא במהירות קוית קבועה לאורך כל הדיסק אלא בהתחלה במהירות זויתית קבועה (סל"ד קבוע) ומהירות קוית עולה (מהירות קוית=מהירות זויתית כפול מרחק ראש הכתיבה מהמרכז כפול 2 פאי) ככל שהראש מתרחק מהמרכז. בנקודה מסויימת המהירות הזויתית מתחילה לרדת והקוית נשארת קבועה. זה כמו גיר רציף של טוסטוס ;-)

7. כפי שציינתי קודם במהירויות הנמוכות (עד 12-16 אני חושב, יש במפרק של כל כונן/צורב) הכונן עובד במהירות קוית קבועה (CLV) ודיסקים של מוזיקה נוטים להיצרב טוב יותר כך.

8. גם דיסקים של נתונים לא אוהבים להיצרב מאוד מהר. קרוב לגבול היכולת של הכונן מתחילות להופיע רעידות, זה בדיוק כמו שטויוטה קורולה יכולה לנסוע 190 אבל היכולת הזו היא בעיקר כדי להגיד שהיא יכולה, זה לא שהיא יציבה או נוחה במהירות הזאת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני עד לאחרונה[מטעמי תקציב] הייתי ורבטימיסט, ואני יכולל הגיד לכם בביטחון מלא, דיסקים של וורבטים שנצרבים ב52 לא איכותיים יותר מסילבר ליין שנצרבו ב16. המהירות חשובה תמיד. וגם יש אפילו דיסקים יותר טובים מורבטים, TY.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

• תוכן חדש...