Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :!::D

היום , בשעה טובה , קיבלתי בדואר את מדריך "היינס" שהזמנתי בשביל המיאטה שלי.

אני מתכוון להחליף את מי הקירור ולכן קראתי את העמודים בספר אשר נוגעים לנושא.

בקיצור נמרץ , מוסבר שם הכל על איך מנקזים את המים מהרדיאטור ומהבלוק ושצריך אחרי זה להשפריץ זרם מים בלחץ לתוך הרדיאטור ע"מ שהוא יתנקה.

מובן מאליו שבדרך זאת כל הליכלוך בשאר המערכת והצינורות לא יתנקה..

רשום שם שבשביל לנקות גם את שאר הליכלוך , צריך להשתמש ב"חומרים כימיים לפי המלצת היצרן".. :roll:

מישהו יכול להסביר לי בפשטות איך אני מנקה את כלל המערכת ממשקעים :?:

תודה :!:

פורסם

לדעתי וגם לדעת כמה אנשים נוספים רדיאטור מלוכלך לא מנקים..

פשוט מחליפים בחדש!

בשורה התחתונה זה תמיד יותר זול ושווה את המאמץ.

השיקול הכלכלי חשוב אך חושב גם איך אתה מודד אותו:

אם באמת תרצה לעשות ניקוי יסודי לרדיאטור יש את "שיטת ההשריה באמבטיה" שיטה חאפרית מאד ויעילה, אך גוזלת זמן ומאמץ רב!

האם לא שווה במקום המאצמץ שלדעתי מיותר להוציא סכום שבד"כ הוא בין 1000 ל-2000 שקל לקנית רדיאטור חדש?

סכום ההוצאה הזה יכול לקטון בהרבה, ביחוד בזכות כמה חברי פורום שאני מניח שיש להם הנחות בקנית חלפים מסוג זה של לפחות 40% ממחיר המחירון, מה גם שתוכל לחסוך את עלות ההרכבה והפירוק (שגם ככה התכוונת לעשות לבד כי זו השיטה בה תוכל את "כלל המשקעים") וגם תוכל ללמוד מספר ה"היינס" כיצד לפרק ולהרכיב את הרדיאטור וכל המכלולים הקשורים בעניין.

לסיכום, אם אתה צריך ניקוי שהוא מעבר ל "שפריץ של צינור בלחץ" עדיף להחליף!

פורסם
לדעתי וגם לדעת כמה אנשים נוספים רדיאטור מלוכלך לא מנקים..

פשוט מחליפים בחדש!

בשורה התחתונה זה תמיד יותר זול ושווה את המאמץ.

השיקול הכלכלי חשוב אך חושב גם איך אתה מודד אותו:

אם באמת תרצה לעשות ניקוי יסודי לרדיאטור יש את "שיטת ההשריה באמבטיה" שיטה חאפרית מאד ויעילה, אך גוזלת זמן ומאמץ רב!

האם לא שווה במקום המאצמץ שלדעתי מיותר להוציא סכום שבד"כ הוא בין 1000 ל-2000 שקל לקנית רדיאטור חדש?

סכום ההוצאה הזה יכול לקטון בהרבה, ביחוד בזכות כמה חברי פורום שאני מניח שיש להם הנחות בקנית חלפים מסוג זה של לפחות 40% ממחיר המחירון, מה גם שתוכל לחסוך את עלות ההרכבה והפירוק (שגם ככה התכוונת לעשות לבד כי זו השיטה בה תוכל את "כלל המשקעים") וגם תוכל ללמוד מספר ה"היינס" כיצד לפרק ולהרכיב את הרדיאטור וכל המכלולים הקשורים בעניין.

לסיכום, אם אתה צריך ניקוי שהוא מעבר ל "שפריץ של צינור בלחץ" עדיף להחליף!

תודה על התשובה ועל המאמץ שהשקעת בכתיבתה , אך לא ענית לי על השאלה ששאלתי...

שאלתי איך ניתן לנקות את כלל המערכת (צינורות ובלוק) בנוסף לרדיאטור.

יש עונים :?:

איציק :?::D

פורסם

גם אני לא אענה לך :lol:

היום הייתי במוסך למטרה זו בדיוק כי אני מעדיף לחסוך הרבה זמן ולבזבז מעט כסף(אגב אחלה מוסך שרתון בראשון פעם ראשונה שם לפי המלצת זאב) ביקשתי שטיפת מערכת קירור + החלפת נוזל קירור.

כמובן עמדתי ליד הבחור שביצע את העבודה (כי כל חבר פורום יודע שלזיין את השכל למי שעובד לך על האטו זה מתכון בדוק להצלחה :twisted: )

שאלתי אותו עם איזה חומר הוא מנקה את המערכת והוא עונה "מה זאת אומרת?"

אמרתי "ביקשתי שטיפה והחלפה!"

הוא: "כן, אבל לא נהוג להשתמש בחומרי ניקוי. אין כזה דבר"

אני: "OK אז איך שוטפים?"

הוא: "ככה....."

מה שהוא עשה זה לחבר פומפה לרדיאטור ולפתוח ונטיל בקצה מערכת הקירור (באיזור המיזוג) ובלחיצות עדינות דחף החוצה כ 50% מנוזל הקירור, שלהפתעתי נראה כחדש ללא משקעים או גוון כתום. אחרכך החליף את הפומפה במשפך ועם נוזל הקירור החדש דחף את הישן החוצה. בשלב מסויים( ע"פ טביעת העיין כנראה או אולי לפי כמות) הוא אמר אתה רואה עכשיו הנוזל החדש יוצא זה אומר שכל הישן בחוץ אחרי כמה שניות (לצורך שטיפה) הוא סגר את הונטיל והמשיך למלא. בשלב מסוים התנעתי את הרכב כדי להפעיל את משאבת המיים.

וזהו פחות או יותר.

לא בטוח שזה מה שרציתה אבל מידע שאולי יעניין אותך.

אגב יש לך סיבה לחשוב שדרוש ניקוי יסודי? או שאתה פשוט רוצה להיות יסודי?

פורסם
שלום לכולם :!::D

היום , בשעה טובה , קיבלתי בדואר את מדריך "היינס" שהזמנתי בשביל המיאטה שלי.

אני מתכוון להחליף את מי הקירור ולכן קראתי את העמודים בספר אשר נוגעים לנושא.

בקיצור נמרץ , מוסבר שם הכל על איך מנקזים את המים מהרדיאטור ומהבלוק ושצריך אחרי זה להשפריץ זרם מים בלחץ לתוך הרדיאטור ע"מ שהוא יתנקה.

מובן מאליו שבדרך זאת כל הליכלוך בשאר המערכת והצינורות לא יתנקה..

רשום שם שבשביל לנקות גם את שאר הליכלוך , צריך להשתמש ב"חומרים כימיים לפי המלצת היצרן".. :roll:

מישהו יכול להסביר לי בפשטות איך אני מנקה את כלל המערכת ממשקעים :?:

תודה :!:

קיימים תוספים מיוחדים שמוסיפים למערכת טרם הניקוז, מטרתם היא הסרת המשקעים.

אינני ממליץ על תוספים אלו כל עוד הרכב טופל כנדרש ולא נראים סימני קורוזיה או אבנית בתוך מעברי המים במנוע או ברדיאטור.

רוקן את הנוזל, שטוף באמצעות צינור את הרדיאטור, סגור את הפתחים ומלא נוזל קירור חדש בהתאם להוראות המצוינות בהיינס.

אל תכניס ראש בריא במיטה חולה, בסה"כ מדובר בריענון נוזל קירור.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם אתה רוצה לשטוף את הבלוק, את יכול לפרק את הטרמוסטט (יש מכוניות שזה קל ויש שלא, ואולי כדאי להחליף אותו כתחזוקה מונעת), לנתק צינור מים תחתון מהרדיאטור ולהתיז מים בלחץ מכיוון הטרמוסטט.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

לפי ספר היינס של סקסו הנמצא ברשותי, שטיפה הנ"ל מתבצעת בדרך זו:

1. מנתקים צינורות רדיאטור הראשיים - עליון ותחתון. נזהרים לא להתקלח בנוזל קירור הישן שיזרום החוצה לתוך כלי מוכן מראש.

2. מכניסים צינור מחובר לברז המים לפתח העליון (לא למיכל עיבוי) ושוטפים. ברגע שיוצא זרם מים חזק ונקי מפתח התחתון - הרדיאטור נקי.

3. במידע וזרם חלש/לא מתנקה יש לבצע שטיפה הפוכה - מלמטה למעלה, ואחר כך לחזור על שטיפה הרגילה. אם לא עזר - ללכת לקנות חדש.

4. לגבי שטיפת מנוע - אותו הסיפור. קודם מכניסים זרם מים מלמעלה (פתח תרמוסטט) ורואים מה יוצא למטה. נותן לנתק את רדיאטור החימום בתוך הרכב באותה צורה ולשטוף אותו בנפרד.

5. חומרים כימיים לניקוי מע' הקירור לא מומלצים למנועי / ראשי מנוע אלומיניום. כעקרון, מוסיפים חומר ניקוי לנוזל קירור, נותנים למנוע חם לעבוד X דקות ומחליפים נוזל קירור. הבעייה שחומרים אלה חזקים מאוד ויכולים לגרום נזק למעברי המים.

P.

נקיים ובזרם

פורסם

השיטה של היינס נראית לי מפחידה משהו.

שימוש במי הברז הקשים של הארץ לשטיפה בלחץ זה מתכון למשקעי אבנית. לפחות כך נראה לי.

אני נוטה לקבל את טענתו של איציק שאם דרוש ניקוי יסודי כדאי מאד לשקול החלפה.

לפני שנים רבות היה לאמא שלי שרייד 83 שמערכת הקירור היתה במצב רע מבחינת משקעים.

אבא שלי ביצע שטיפה עם חומר ניקוי מיוחד ואחרי השטיפה הרדיאטור היה מבריק, אבל אז התחילו הנזילות. מתברר שהאבנית סתמה כל מני חורים קטנים שנפתחו בניקוי.

מוסר הסכל - אל תתפתה לעסקאות בשטח אחרת תאכל אותה, תאכל אותה חזק ותאכל אותה בגדול :wink:

פורסם

הי תמיר,

איני רואה איך תיווצר אבנית בזמן השטיפה - ארי כל התהליך נמשך כ10דק'

אין לבצע את השטיפה הרגילה בלחץ - זרם רגיל של מי ברז מספיק בהחלט.

לגבי חומר ממיס אבנית - חומר נ"ל ממיס גם מתכות. ז"א מאוד לא מומלץ למע' הקירור.

פורסם

זמן השטיפה אינו רלונטי.

מגע עם מים משאיר משקעים.

למשל מספיקות כמה טיפות של מים ממטרות בכדי להשאיר סימנים על הצבע, שעם הזמן נהיה קשה מאד להסיר. בעיה דומה קימת כשממלאים בשפריצרים מי ברז.

אז נכון שאפשר לנקות את המשקעים האלה (אלא אם הם בני חצי שנה) אבל צריך לשפשף, ובמערכת הקירור אין מי שיעשה את העבודה :wink:

פורסם

אין שום בעיה בשטיפת מערכת הקירור באמצעות מי ברז על עוד כל המים מוחלפים אח"כ בנוזל הקירור.

כמובן שעדיין ישאר אחוז קטן מאד של מי ברז במערכת, אבל הוא באמת זניח ובטל לעומת התרומה של שטיפת המערכת.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

בספר המכונאים המקורי של הקוואסאקי שלי,

נכתב במפורש כי במידה ומתגלים סימני קורוזיה במערכת הקירור יש להשתמש

בנוזל ניקוי יעודי.

ההוראות הן לפעות לפי ההוראות שעל בקבוק הנוזל או כדלקמן:

לנקז את הנוזל הקיים, למלא תערובת של הנוזל ניקוי עם מים (אפילו רגילים,

אני השתמשתי במים מזוקקים מהמזגן).

להריץ את המנוע ל-10 דקות.

לנקז את המים (זהירות :!: המנוע והמים מאוד חמים :!: )

למלא מים רגילים, להניע לכמה דקות.

לנקז מים, למלא מים רגילים, להניע לכמה דקות.

לודא שכל הצבע של החומר אכן נשטף, באם לא, לעשות עוד סיבוב כמו הקודם.

למלא נוזל קירור איכותי.

זה הכל.

נ.ב.

המנוע של הקוואסאקי שלי מאלומיניום,

אז.....שלא יעבדו עליכם :wink:

פורסם

לפני כחודש התפוצץ לי הצינור מים ולאחר שתוקן מילאתי מי ברז במקום הנוזל קירור (אני חושב שהיה שם נוזל קירור לא בדקתי)

אז אני יכול פשוט לשאוב את המי ברז ולהכניס במקומם נוזל קירור?

• תוכן חדש...