Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מצליח למצוא פיתרון לבעיית הבלמים אצלי ברכב.

לפני 6 חודשים הרכב נכנס למוסך X (מוסך כללי שלא מתמחה בסוג הרכב הספציפי) לצורך החלפת רפידות ודיסקים. הברקסים חזרו לתפקד כרגיל אך לאחר תקופה מסויימת (קצרה ) התחילו להתחמם. הדיסקים הוחלפו במסגרת האחריות והצינורות נבדקו והכל נראה תקין.

לפני כ 3 חודשים גיליתי כי חסר נוזל בלמים והבנתי שכנראה מדובר על משאבה גמורה. הרכב נכנס למוסך Y (שהוא מתמחה במרצדסים ישנות ואין לו בעייה להשיג חלפים במחיר שפוי). נאמר לי שאכן מדובר על משאבה תקולה ששופצה. באותו הזמן , הרפידות היו בחצי הדרך (הכוונה לאורך חיים).

לפני כחודש התחילו שוב רעשים מכיוון הבלמים (שריקות) וחזרתי עם הרכב למוסך Y לטיפול תקופתי ובעת פירוק הגלגלים נמצא כי הרפידות גמורות. צריך לציין שהרכב עושה בערך כ 7-8K ק"מ בשנה ולאחרונה אף פחות. נמצא גם כי הקליפרים מלוכלכים/חלודים ולכן נתפסים בעת הפעולה. הקליפרים שופצו והרפידות הוחלפו. מאז ההחלפה , בעת עצירה, הרכב מרגיש "כבד" ולא עוצר טוב. הדבר בולט במיוחד בעת בלימה ממהירות גבוהה (מעל 100) לעצירה מוחלטת. חיכיתי שבועיים שלוש כדי שהרפידות יעבדו כמו שצריך (כי הן היו חדשות ותמיד בהתחלה מרחקי העצירה גדולים) אבל המצב לא השתנה. היום חזרתי למוסך Y והתברר שיש חופש קטן בבתי הקליפרים. נאמר לי שחדש מהחברה עולה כ 1000-1500 ש"ח (ואני צריך זוג). מפירוק יכול לעלות כ 500 ש"ח לבודד (רק שקצת בעייתי למצוא).

האם החלפת בתי הקליפר תפתור את הבעייה? האם יכול להיות שיש טעות באיבחון ומשהו אחר גורם לבעייה? האם המחיר סביר? שווה לקנות מפירוק? האם אפשרי לשפץ? איך נקרא החלק באנגלית (וגם בעברית תקנית)?

כל עזרה תתקבל בברכה.

אסף

פורסם

מעניין לעניין באותו עניין... החלפתי רפידות מלפנים לפני 3 שבועות בערך, אתמול הבלמים החלו לשרוק בכל עצירה/נגיעה... להתרגש? או לראות אם התופעה חולפת?

ההחלפה הקודמת לפני 25K הוחלפו כל הבלמים וגם הדרמים מלפנים ומאחור.

מדובר באותו דגם של רכב כמו בכותרת

תודה

190 תמיד בלב, אבל כבר לא בחניה.

• תוכן חדש...