Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי סוויפט שנת 2000 1300 סמ"ק, לפני כמה ימים הרגשתי נקישה במעבר הילוכים בין P ל-R בלבד, וגם כן לא קורה תמיד,

הייתי במכון גירים והבחור אמר לי שהלכה תושבת גיר אחת כמוכן יש לשפץ מוח גיר...אני קצת מפחד מהאבחנה המהירה הזו.

רציתי לשמוע את דעת המומחים, האם זה נשמע הגיוני ?

מעבר לנקישה הזו הגיר תקין והנסיעה חלקה...

הרכב עבר רק 72000 ק"מ עד כה ...

תודה

פורסם

לפי דעתי זוהי התושבת של הגיר

וניתן להחליף אותה בעלות נמוכה יחסית

אל תתפתה להחליף את הגיר כל כך מהר

בדוק עוד כמה דעות

פורסם
שלום לכולם,

הייתי במכון גירים והבחור אמר לי שהלכה תושבת גיר אחת כמוכן יש לשפץ מוח גיר...אני קצת מפחד מהאבחנה המהירה הזו.

מוח גיר = מחשב הגיר.

לא נשמע לי סביר. המחשב או עובד או לא עובד. תתכן תקלה של מגע רופף אבל לא נראה לי שזו הבעיה.

אני ממליץ לך להתמקד בתושבת הגיר.

פורסם

מחשב גיר ? האוטו הזה לא כל כך חדש ... שנת 2000, סוויפט קטנה, בטוח שקיים לו דבר כזה בכלל ? :?

גם לי נשמע מוזר שהוא אמר לי שיפוף מוח גיר, בכל זאת הרכב לא עבר ק"מ רב והגיר מתפקד טוב, רק נקישה בין R ל-P

הבחור אמר שיש לי תושבת קרועה, וזה בתוספת למוח גיר, אני לא יודע על סמך מה הוא קבע שתי תקלות ...

מה מאפיין תקלת מוח גיר ?

למה ישנה רק נקישה בין P ל-R

תודה ...

היכן אני יכול למצוא מכון גירים אמין בצפון ? או במרכז ?

פורסם

למה אתם סתם כותבים שטויות ומטעים את הבחור?

קודם כל ה"מכה" היא חד פעמית בתחילת נסיעה, או שתמיד כאשר אתה מעביר מעמידה לרוורס אתה מרגיש מכה?

תושבת לא תקינה תתן "מכות" גם במעבר מניוטרל לדרייב, או לחילופין בעת העברת כל הילוך.

מחשב גיר, יכול לגרום למכות כאלה ואחרות בגיר במידה והיא משלב גלגלי שיניים בתזמון לא נכון, במיוחד בשילוב לרוורס שבו משתלב גלגל שיניים נוסף.

אך בשורה התחתונה, כאשר אתה משלב לפארקינג, הגיר נועל את הגלגלים הקדמיים ע"י פין מיוחד בגיר, שמונע תזוזת גלגלים, כאשר בבוקר כשהגיר לא משומן, תתכן מכה בעת פתיחת הפין, דבר שהוא נורמאלי בכל רכב, וקרה לי אינספור פעמים בבוקר.

מקווה שעזרתי.

פורסם

המכה היא לא חד פעמית, אבל היא לא קורה כל הזמן, פעם בכמה העברות, ולא רק כשהוא קר ... גם אחרי נסיעה...

יש מכה קטנה בהעברה מ-N ל-D אבל היא זניחה, כמובן כאשר מעבירים מR ל-P שומעים נקישה, ממש שומעים, מה שלא קורה

בשאר המקרים...

המעבר הבעייתי הוא רק P ל-R, אין שום בעייה עם המעבר D ל-R או R ל-N, מאוד מוזר ...

מוזר לי שצריך שיפוץ מוח גיר אחרי ק"מ כל כך נמוך ...

פורסם

גם אצלי בסופר לנסר הייה את המכה הזאת, גם לי בסיוויק יש את המכה הזאת, גם לחבר שלי בקורולה יש את המכה הזאת, גם לחבר אחר יש את המכה הזאת בבורה, כל אוטו יחסית ישן (וגם חדש) שנסעתי עליו יש את המכה הזאת.

הגיר כבר לא חדש, גלגלי שיניים נשחקים,נקודות חיבור מתרחבות, תושבות נפגעות, גיר שעבר 72K יתן "מכות" בהעברות.

ולגבי מחשב גיר, לראשונה אני שומע על שיפוץ מחשב גיר, רוב המוסכניקים לא פותחים אותו ומחליפים צ'יפים, אלא מביאים אחר מפירוק.

פורסם
גם אצלי בסופר לנסר הייה את המכה הזאת, גם לי בסיוויק יש את המכה הזאת, גם לחבר שלי בקורולה יש את המכה הזאת, גם לחבר אחר יש את המכה הזאת בבורה, כל אוטו יחסית ישן (וגם חדש) שנסעתי עליו יש את המכה הזאת.

.

כל הכבוד! אתה מצליח דרך האינטרנט לאבחן שהמכה של הרכב זהה לחלוטין למכה שבכלי הרכב שלך - אכן הישג לא מבוטל.

זה שהמכונאי דיבר שטויות (בעניין ה"מוח") עדיין לא אומר שאין תקלה ברכב. אנשים לא הולכים סתם למוסך.

פורסם

אני בעל פולו שנת 97 - מנוע 1400 סמ"ק - גיר אוטומט .

יהרכב עם 140,000 ק"מ - קיימת אצלי מכה בהעברה בין הילוך ראשון לשני בלבד .

איך אני יכול לבדוק אם תושבת הגיר פגומה ?

והאם זה אופייני שתהיה מכה בין ראשון לשני בלבד שתשובת הגיר פגומה ?

תודה מראש אמיר .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אני נוסע בו ואני מרוצה מההעברת הילוכים שלו, אני לא מבין איך זה שהמוח הזה הוא הגורם לנקישה בין R ל-P, לי יותר נראה סביר שהגורם לכך הוא התושבת ... הנקישה היא מעיין "קנאק" ... חריקה בהעברת ההילוך, הוא גם קצת קשה יותר...

אני לא רוצה לגרום לבעיות נוספות והבחורצ'יק אמר לי שאם אני לא אטפל במוח זה יהרוס את הגיר, אבל הגיר בסדר !!!

אני ממש לא מבין, כמוכן אין לי מעל 1000 ש"ח ספייר לתת לו עכשיו בשביל זה ... ואני גם לא יודע איזו עבודה יעשו לי באוטו ...

אני לא מבין גם למה כולם קוראים לזה מחשב גיר ... לא נראה לי שאצלי הוא ממוחשב ... זה רכב ישן ופשוט ... נראה לי שאצלי זה די מכני ...

פורסם

תראה, הכי טוב שתיגש למוסך נוסף ותקבל חוות דעת נוספת.

לפי העובדות שאתה מתאר - סיפור ה"מוח" מריח כמו "מצליח" שמנסים לעשות עליך.

פורסם

ברגע שיופיע לך על הצג בעיה של גיר או,הרכב יתחיל להשתגע אז מחליפים,עם הרכב נוסע חלק עזוב אותך מביזבוז זמן וכסף,ועם אתה כל כך מוטרד לך לחברה יבדקו את הגיר במחשב....

• תוכן חדש...