Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אל תתנו לתלוי להרוג.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסירו את עץ הריח וגלגל הדיסק משדה הראיה הקדמי שלכם.

תנו למראה הקדמית חופש מלשאת חפצים שנועדו להרגיל את הנהג ל "תנועה קטנה" ולהתעלם מרוכבים , ילדים וכל אירוע אחר בתחילתו , כשהוא עוד קטן ואולי אפילו מוסתר על ידי הדיסק התלוי.

בקרוב : צריך לבדוק מסמכים לנהגים ? בואו נבחר דווקא באלה שיש להם מה שהוא תלוי על המראה הקדמית וככל שזה יותר גדול כך נחמיר בבדיקה. סוף התדריך של רכז המשמרת לסיירי התנועה....

שבילאות פעילה זה העניין

טיולי השבילים של מועדון האופנועים כל שבת שניה בחודש עדכונים באתר המועדון

פורסם

לא שיש לי משהו תלויי על המראה. אבל... זה עד כדי כך קריטי אם כן ?

בכל זאת, עד כמה עץ האורן שתלוי מימנך מסתיר את שדה הראיה שלך?

פולקסוואגן גולף 2.0 שנת 2000.

פורסם

אם נלך דווקא על טענת השבילאי נגלה כי אותו חפץ התלוי על המראה פחות קריטי בכל הנוגע לשדה ראייה, אך כמובן שככל שהוא גדול יותר הוא בעייתי יותר. אומנם הוא באמת מסתיר חלק ממה שקורה מקדימה אך יש איתו בעייה קריטית יותר.

אותו חפץ תלוי זז במהלך הנסיעה וגם אם אנו לא כל כך שמים לב אליו כשהוא שם, עצם תנועתו מעבירה מידע למוח, מידע שהמוח צריך לפענח בתת מודע ולכן הוא מפענח פחות טוב את שקורה מקדימה ומסביב.

בכדי לאפשר למוח להגיע למקסימום ריכוז יחסי, צריך לצמצם לו את ההפרעות.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

מצטרף ומחזק. עצי ריח, דיסקים, בובות סדאם על חבל הגרדום - הסירו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני לא אחד מאלה ששמים דברים על המראה אבל עד כמה זה כבר אמור להסיח את הדעת?

מילא זה היה מסך של DVD שמריץ סרטים כל היום הייתי אומר את זה צריך להוריד, אבל עץ ריחני?!

פורסם

היה כבר על זה דיון!

לפי דעתי זה לא כזה משנה מה תלוי לך על המראה , זה משנה איך אתה מרוכז בנהיגה.

אם בנהיגה תנהג נטו ולא תתעסק עם הפלאפון, הצ'יצ'קס של החברה , הdvd או הסיגריה בפה, תאמין לי שזה לא משנה גם אם יהיה תלוי לך עץ חג המולד על המראה.

רבאק משתמשים במכונית בשביל נהוג ולא בשביל לעשות שטויות!

יוגב

פורסם

לפי דעתי זה לא כזה משנה מה תלוי לך על המראה , זה משנה איך אתה מרוכז בנהיגה.

יוגב

כשיש לך משהו מתנדנד בזוית שדה הראיה לא תבדיל בינו לבין רכב מתקרב כי זה איזור שהראיה שלך לא מספיק מפורטת כדי להבדיל.

מעבר לזה שעצי ריח למיניהם מסריחים אם כבר מישהו מחליט לשים ת זה באוטו אז למה לא לתלות אותו במקום אחר במקום לתלות בחלון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שבילאי, שמח לראות אותך פה! אפילו אם כתבת על הנושא, שווה לחזור ולהזכיר.

רק אולי להבא תשרשר את התזכורת להודעתך המקורית, בשביל לא לעצבן כל מיני נהגות שודים. :wink:

שבת שלום ונסיעה טובה!

פורסם

הבעיה עם עצים או כול דבר אחר היא העובדה שהעיין מתמקדת על מרחקים שונים במהירות רבה , ולעיתים אם יש תנועה היא מתמקדת בתנועה בגלל שהיא קרובה (בגלל המורשת שלנו כציידים תנועה קרובה משמע סכנה ואז המוח נכנס לבדיקה מה זה) ומייד אח"כ בכביש , ההבדלים האלו אומרים שהראיה תהיה טיפונת מטושטשת ואי אפשר לקלוט את כול הפרטים ולתת למוח לעבד מהירויות יחסיות , במיוחד אם מישהו מפתיע ומתנהג בצורה לא ליניארית/הגיונית/מצופה , שזה למעשה אלו שגורמים תאונות .

אז נכון זה לא לגמרי מדוייק , כי המוח והראיה עושים את זה במהירויות אדירות ויש המון יכולת , אבל זה מסביר מדוע יש טיפה פחות קשב/תשומת לב לכביש . ואני חושב שבימינו עם כול המשוגעים/פראים/רוצחים בפוטנציה שמסתובבים בכבישים , לא רצוי לתת פחות תשומת לב למה שקורה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יותר מכך, תתפלאו איך הולך רגל שלם ולא בהכרח רזה ונמוך, "נעלם" מאחורי עץ ריח קטנטן.

דבר ראשון שאני עושה כשאני נכנס למכונית שיש בה את השטות הזו, או כל שטות אחרת על המראה,

הוא להעיף אותה לרצפת הרכב.

פורסם

אפשר להשאיר את הריח הטבעי של האוטו (אם הוא לא מלא ביותר מדי זבל).

כשקניתי את האוטו שלי, היה לו ריח במשך שבוע של משהו ממש רע, ככה שנהגתי עם בחילה מתמדת וחלון פתוח. אחרי שבוע נמאס לי, אז עקבתי אחרי האף שלי ומצאתי מתחת למושב את אחת הפחיות הזוועתיות האלו עם ריח לאוטו שמוכרים באוטו דיפו ובYELLOW. זרקתי את זה, והריח של האוטו נהפך לנורמלי, או לפחות סביר.

אני ממליץ לכולם לא לקנות את הגועל הזה, כי זה רק נותן הרגשה של מונית, וממש מזעזע למי שלא רגיל לזה.

חוץ מזה, אני בחיים לא שם משהו תלוי מהמראה. זה מפריע לי.

פורסם
אני לא אחד מאלה ששמים דברים על המראה אבל עד כמה זה כבר אמור להסיח את הדעת?

הוא לא מדבר על הסחת דעת אלא בידיוק להיפך (הפסיכולוגים קוראים לזה "הביטואציה - habituation"). כאשר אתה נוהג, כל תנועה בלתי צפויה כגון ילד שקפץ או מכונית שנמצאת איפה שאינה אמורה להיות - אמורה "לקפוץ" לך לעין ולגרור תגובה מהירה בשעת הצורך.

כאשר יש משהו שמתנדנד כל הזמן בשדה הראייה אתה מתרגל להתעלם מהתנועה שלו וזה גורם לך גם להתעלם באופן בלתי צפוי מדברים שקורים בכביש מול העיניים שלך.

פורסם

תתלו את עץ הריח ממקום אחד.

על הדיבורית למשל.

אני תולה אותו על המצית שאיני משתמש בה.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

• תוכן חדש...