Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש חוק עתיק שאומר "חוזה בעל פה אינו שווה את הנייר שעליו הוא ניכתב..."

ולעניניינו, את השכר שלך, על כל השבועות שעבדת יהיה לך קשה להוכיח שאכן זה מה שסוכם.

אבל אם ממש בא לך לידפוק את האיש, תגיד שיש לך הקלטה של השיחה ואתה הולך לדווח עליו על הלנת שכר. אם הוא מיתחרט יש לו עד סוף השבוע לפני שאתה חותם על הטפסים ומגיש את התלונה.

אגב, אתה בטוח שזה מה שסיכמתם? לפעמים במעמד החתימה אנשים כל כך מיתרגשים שהם שוכחים דברים או מיתבלבלים. אני תמיד לוקח איתי מכשיר הקלטה לדברים כאילו. גם כדי שאני לא "אצא דביל" וגם בשביל הפרוטוקול...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבל, יכולת למכור את הברקסים שלה למועדון PSI

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש חוק עתיק שאומר "חוזה בעל פה אינו שווה את הנייר שעליו הוא ניכתב..."

גילי

החוק מחייב אותו לתת לך בכתב את תנאי העסקתך כולל איזה תנאים סוציאליים אתה מקבל וממתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
החוק מחייב אותו לתת לך בכתב את תנאי העסקתך כולל איזה תנאים סוציאליים אתה מקבל וממתי.

החוק מחייב הרבה בדרים, הוא מחייב אותך לאותת באת שינוי כיוון, אתה עושה את זה? תמיד?? ב 100%??? לא.. אז אתה עבריין תנועה?

החוק מגדיר שאתה חייב ליקנות את הווינדוס שלך, אז מה? אתה גנב?

החוק הוא אפור. וכמו שסבא שלי היה אומר, זה חוקי, עד שתופסים אותך...;)

גילי

פורסם

אני בטוח בסכום שנאמר, יתרה מכך כשבוע לפני כן הוא עוד העיז להגיד לי "אתה מעדיף 7000 ברוטו עם מס רכב או 5000 בלי"

היום שבאתי לקחת את המשכורת הוא אמר לי כך:

אף על פי שעבדתי 8 ימים באותו חודש, והתשלום הוא גלובאלי , מגיע לי רק על שישה ימים כי מורידים שישי ושבת (מישהו יכול לאמת?)

פורסם

מה ההודעה שלך אפילו אומרת אני לא יודע.. אבל אני מנסה להסביר לכם אנשים , שאין שום קשר למס על הרכב, כי המס, גדול ככל שיהיה, עדיין מדובר פה רק על שמונה ימים בחודש אחד, ועשרה ימים בחודש אחר ... כך שצריך לחלק את זה לימים האילו, אז זה לא 1330 זה הרבה פחות , ובנוסף , מדובר בשכר נמוך מאוד .. כ 2000 נטו (8 ימים מתוך כל הברוטו) , אז גם עם התוספת של הרכב אני אמור לצאת בהרבה יותר כסף מכיון שמדובר בפחות ממינימום !! לא מדובר על משכורת מלאה של 7000 ברוטו. אלא על חלק יחסי שלה.

פורסם

טוב לא היה לי זמן להגיב אז כך

נראה לי שהתביעה שאתה עומד להגיש אבודה אפילו אם תוכיח ששסיכמתם על 7,000 ש"ח ברוטו להלן התחשיב:

שכר ששולמם ברוטו 5,000

שווי רכב בהנחת (רכב מקבוצה2) 1,330

ס"ה 6,330

נוסף, תיקון מס על ההפרש 292

נוסף, תיקון ב"ל על ההפרש 160

סה"כ 6,782

לפי התחשיב הנ"ל אתה רואה שאין לך על מה לתבוע חוץ מ 218 ש"ח שזה גם יקטן בתוספת מס וביטוח לאומי.

הערה: מס הכנסה חושב לפי 2.25 נק' זיכוי.

פורסם

עם בוס כזה הוא צריך עובד שייפרק לו את האוטו ל-4 חתיכות.

ראית פעם מישהו מעביר הילוכים בגיר ידני עם הרגל? :-)

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

אבל אם ממש בא לך לידפוק את האיש, תגיד שיש לך הקלטה של השיחה ואתה הולך לדווח עליו על הלנת שכר. אם הוא מיתחרט יש לו עד סוף השבוע לפני שאתה חותם על הטפסים ומגיש את התלונה.

חס וחלילה, זו סחיטה באיומים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
טוב לא היה לי זמן להגיב אז כך

נראה לי שהתביעה שאתה עומד להגיש אבודה אפילו אם תוכיח ששסיכמתם על 7,000 ש"ח ברוטו להלן התחשיב:

שכר ששולמם ברוטו 5,000

שווי רכב בהנחת (רכב מקבוצה2) 1,330

ס"ה 6,330

נוסף, תיקון מס על ההפרש 292

נוסף, תיקון ב"ל על ההפרש 160

סה"כ 6,782

לפי התחשיב הנ"ל אתה רואה שאין לך על מה לתבוע חוץ מ 218 ש"ח שזה גם יקטן בתוספת מס וביטוח לאומי.

הערה: מס הכנסה חושב לפי 2.25 נק' זיכוי.

זה תחשיב חודשי.

מס הכנסה מחושב על בסיס שנתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
החוק מחייב הרבה בדרים, הוא מחייב אותך לאותת באת שינוי כיוון, אתה עושה את זה? תמיד?? ב 100%??? לא.. אז אתה עבריין תנועה?

החוק מגדיר שאתה חייב ליקנות את הווינדוס שלך, אז מה? אתה גנב?

החוק הוא אפור. וכמו שסבא שלי היה אומר, זה חוקי, עד שתופסים אותך...;)

גילי

קודם כל הווידוס שלי חוקי ואם אתה עובד עם תוכנה לא חוקית אז אתה גנב.

אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה עד שתופסים אותך ואז לא תעזור לך הטענה שכולם נוהגים ככה. הקנס על אי דיווח בכתב לעובד הוא 1000 ש"ח על כל עובד. מעבר לזה כשתבוא לבי"ד לעבודה הוא יקבל את גירסתך כי למעביד לא יהיה שום מסמך שמוכיח אחרת.

יתרה מזאת, אם תגיע לבי"ד לעבודה נגד המעביד שלך גם אם לא תהיה צודק אתה תקבל משהו.

פורסם
זה תחשיב חודשי.

מס הכנסה מחושב על בסיס שנתי.

נכון שמס הכנסה מחושב על בסיס שנתי, אבל בתוך שנת המס החישוב הינו חודשי (מצטבר אצל אותו מעביד שאתה עובד אצלו מתחילת שנת המס) אלא אם כן אתה עושה תיאומי מס וכו'...

במידה ושילמת מס ביתר אתה מגיש דוח שנתי בסיום שנת המס ומחזיר את עודף המס (אם שולם).

הערה:

בחישוב שלי נפלה טעות קטנה כי לא שמתי לב שמדובר על חלוקת הסכום לשני חודשים (הגבנו ביחד)מה שיכול להקטין את חישוב מס הכנסה והביטוח לאומי אך אם עבדת בעוד מקומות בתחילת החודש הראשון לעבודה אצל אותו מעסיק ובהמשך לאחר התפטרותך ממנו אז אין הפרשים מהותיים עם התחשיב.

פורסם
קודם כל הווידוס שלי חוקי ואם אתה עובד עם תוכנה לא חוקית אז אתה גנב.

על תוכנה חופשית שמעת? (ולא צריך להיתלהב/להעלב, נתתי דוגמא, יש עוד הרבה, אף אחד מאיתנו לא ממש צדיק)

יתרה מזאת, אם תגיע לבי"ד לעבודה נגד המעביד שלך גם אם לא תהיה צודק אתה תקבל משהו.

ואת זה אתה אומר מניסיון (אישי?!)? ולדעת זה יותר חוקי?!

לדעתי הוויכוח הזה ניגרר לפסים לא רלוונטיים, הבחור עשה טעות, למד (כך אני מקווה), ובעתיד הוא וכל מי שקרא את זה ילמד לא לעבוד אצל אנשים שסוגרים "חוזים" בנימה כמו: "אחי, יהיה בסדר, סמוך עלי, מילה שלי זו מילה", כי בסוף, במיקרה הטוב זה יהיה שכר של חודש-חודשיים, במיקרה הרע, יותר...

דבר אחד שאני למדתי בחיים, לא כתבת, לא עשית, וגם אם זה כתוב, לא תמיד זה ממש שווה...

אני מקווה שכולנו השכלנו מזה.

גילי

פורסם

קודם כל לא התכוונתי לפגוכע ואין לי בעיה אם מישהו עובד עם תוכנה לא חוקית. אני אישית לא עובד עם תוכנות לא חוקיות כי כשהמחשב הוא כלי עבודה התמיכה והשירות חשובים.

לגבי בי"ד לעבודה זה כן מניסיון אישי כמעסיק.

אני אתן לך דוגמא אחרונה שהיתה לי: עובד שעבד 11 חודשים פתאום מחליט ללכת להתקלח ולהתלבש חצי שעה לפני סוף היום (ללא כוונה ללכת אלא להתארגן ובבוא הזמן לדפפוק כרטיס וללכת הביתה). בפעם הראשונה אני מעיר לו ובפעם השנייה מוציא לו מכתב אזהרה עם העתק להסתדרות. אחרי יומיים אני מגיע לפינת העבודהבה שלו בשעה 8.30 ומוצא אותו יושב עם כוס קפה, ניירות וחשבונות אישיים שלו במקום לעבוד (מדובר על עובד ייצור). אני שולח אותו להסתדרות עם מכתב שמתאר את המעשה ואומר לו מפורשות שיסבירו לו מה לא בסדר בהתנהגות שלו ואח"כ שיחזור.

האיש מחליט לא לחזורר ולתבוע פיצויי פיטורין, הודעה מוקדמת והבראה למרות שלפי החוק אם לא סיים 11.5 חודשים לפחות ופוטר בסופם הוא לא זכאי. בבית הדין השופט אמר שהוא זכאי ל 50% מהפיצויים ושממילא על כזה סכום לא נערער.

אם תרצה עוד מקרים אני יכול לספק לך המון.

• תוכן חדש...