Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7051 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי באוטו, באוטו קטן בדרך כלל המראות קטנות אז יש צורך גם להתסכל במראה הראשית

אני נוהג בג'יפ והמראות גדולות מאוד ומספיקות בהחלט בשביל להסתכל רק עליהן

פורסם

אני מסתכל במראה הראשית בשביל לקבל תמונה כללית של המתרחש מאחורי

אח"כ מסתכל במראה שבצד הנתיב שאליו אני פונה[ימינה או שמאלה] בשביל לוודא שאין בו אף מכונית שתהיה במסלול שאליו אני נכנס, וגולש בהדרגתיות לנתיב, תוך כדי שאני מסתכל במראה וקדימה כל הזמן, כדי שלא תפתיע אותי איזה מכונית..

זה נשמע מסורבל, אבל תוך כדי נהיגה אני עושה את זה בטבעיות ובמהירות..

פורסם

אני מסתכל בראי הצדדי שלכיוון שלו אני רוצה לפנות ואחר כך ואם אני רואה מכונית אני מחכה עד שאני אראה אותה גם במראה המרכזית.

בגלל שהמראות הצדדיות הם פנורמיות ותמיד המכוניות נראות רחוקות מהאוטו למרות שהם יכולות ללהיות ממש קרובות

פורסם

במכונית מודרנית כיוון נכון של מראות הצד יאפשר שימוש בהן גם ללא שימוש במראה האמצעית. ואז כל מה שצריך לעשות זה לאותת, להביט במראה ולפנות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

איזה שאלה.. פתח ספר תאוריה.

בד"כ אין צורך להסתכל במראה המרכזית, מהסיבה הפשוטה שאתה אמור להיות מודע למה שקורה מאחוריך כל הזמן.

בזמן נסיעה חייבים לתת מבט כל כמה זמן למראה המרכזית ולמראות הצד - ככה תוכל לדעת אם יש איזה אופנוע מתקרב, או רכב מהיר.

במצב כזה, מבט חטוף במראה מספיק כדי לדעת אם אפשר להשתלב, אגב - אין מה לאותת לפני שהסתכלת במראה, חבל להלחיץ סתם נהגים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

פעם הייתי עובר נתיבים כאשר אני מסתכל רק על המראה ועובר בחופשיות, לפני חצי שנה עשיתי ככה תאונה קטנה, כאשר הסתכלתי במראה הימנית ולא ראיתי כלום והיה חופשי לעבור, נכנסתי ברכב חולף, כנראה יש לי טראומה או משהו מאז, כעת לפני שאני עובר נתיב אני מסתכל במראה ואז מפנה מבט אחורה לשמשה אחורית! לא מזמן התכלתי על שתיי המראות הצדדיות שתיי מראות פנורמיות, לי מאוד עזרו דווקא כי רואים את השטח המת, הרבה אמרו לי שהם לא מצליחים להתרגל לאותם מראות.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אין מה לאותת לפני שהסתכלת במראה, חבל להלחיץ סתם נהגים.

אז כנראה שלא הבנת מהי מטרת האיתות. אתה לא מאותת כדי שהשוטר לא ייתן לך דו"ח, אלא כדי להראות לנהגים האחרים את כוונתך. לכן, הדבר הראשון שאתה עושה כאשר בכוונתך לעבור נתיב הוא לאותת על מנת שידעו שאתה עומד לעבור.

פורסם
כעת לפני שאני עובר נתיב אני מסתכל במראה ואז מפנה מבט אחורה לשמשה אחורית!

זה בדיוק מה שאני עושה, זה עניין של הרגל

בשיטה הזאת אתה מכסה טווח ראייה של 180 מעלות,

במבט קצר.

פורסם

אז אתה לא תומך בדעתי, חובה לאותת! אבל, לפני שתאותת - תבדוק מה קורה.

השלבים שלי הם:בדיקה מה קורה בנתיב (מבט במראה), איתות, בדיקה מה השתנה (או במילים אחרות האם יש שם מפגר שלא רוצה לנסוע מאחורי הבגאז' המתקלף שלי), מעבר נתיב.

אם מדובר בתנועה צפופה ואתה חייב לעבור, אז מעבר איטי תוך כדי השוואת מהירות הנסיעה למהירות שבנתיב השני.

דניאל - לפני שאני בכלל מתכוון לעשות משהו, אני נוהג לבדוק האם זה בר ביצוע :wink:.

אגב - בנתיבי איילון ודומיו אני תמיד זורק מבט לחלון צד אחורי בשביל לראות שאין רכב שרוצה להשתלב לנתיב שלי מהצד השני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

רק רוכבי אופנוע?

גם מכונית אתה יכול לפספס!

יש מצבים שבהם רק הסתכלות הצידה תוכל לתת מענה - האם אפשר לעבור נתיב, לדוגמא בעיקולים או בפניות או כאשר אינך בקו מקביל לכביש.

מתוך הרגל אני מסתכל הצידה. אני פשוט לא מרשה לעצמי לעבור נתיב בלי להסתכל. מבחינתי זה חוסר אחריות. אני מכיר את הרכב שלי ויודע שיש לו שטח מת מאוד גדול אז זה כבר מתוך הרגל. מראה מרכזית לא נותנת מענה כי אני רוצה לראות מי מצדדיי, לא מאחוריי (למרות שזה עשוי לעזור לדוג'- אם מישהו נצמד אליך, יכול להיות שהוא רוצה לעקוף).

ברכבים מסחריים בכלל אין שימוש במראה המרכזית.

Xbox12341

• תוכן חדש...