Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם!

עריכה : חשבתי שזה הפורום המתאים ביותר , אבל אני רואה שטעיתי ופורום רכב כללי הוא המתאים ביותר , מתנצל! אשמח אם הנושא יועבר לשם , שוב מתנצל על ההטרחה .

הנושא הוא גז ביניים בהורדת הילוכים , תוך כדי בלימה (באמצעות דוושת הבלם ולא בלימת מנוע אם נדמה מהניסוח שלי) .

פשוט ביותר - אני לא מצליח .

הנעליים שלי צרות מאוד (פומה - דקות , קלות וקשיחות שכייף לנהוג איתן) ודוושת הבלם גבוהה יותר מידי עבורי מדוושת הגז (הרכב הוא מאזדה מיאטה , שנתון 2005) , אם אני לא מסובב את הרגל על צירה הרבה (מעל 45 מעלות) , אני לא מצליח לדחוף את שתי הדוושות (טוב נו , לפחות לא בלי להפעיל את ה-ABS) .

בכלל , בכל ההסברים שראיתי , לא סובבו את הרגל על צירה , כלומר היא נותרה ישרה לחלוטין , השתמשו רק בצדדי כף הרגל (צד שמאל בלימה , צד ימין מצערת) .

אשמח לעזרתכם היקרה , כיצד עליי לעשות זאת?

מקווה שהבנתם , כבר הרבה זמן לא התקשתי לנסח כמו שהתקשתי כעת .

בתודה מראש ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אתה יכול לצלם את סידור הדוושות אצלך?

בכל אופן, ברוב המכוניות, הבאת דוושות ספורטיביות אפטרמרקט פותרות את זה, הדוושה של הבלמים יותר רחבה, ובגז יש מגרעת שנועדה להבטיח מגע עם הרגל בעת בלימה עם הבלמים.

אצלי מורכבת דוושת ספארקו לגז בלבד(שאותה צבעתי לשחור), אני חושב שדוושות לכל הפאנלים זה דבר מיותר, ובחורף לא נוח לנהוג כך מכיוון שהנעלים מחליקות.

בכל אופן, צלם.

אביחי

פורסם

כשאני מוריד הילוך עם בלימה וגז ביניים אני עם העקב על הגז ועם קצות האצבעות על הברקס.

וראיתי הרבה סרטונים שעושים את זה ככה.

במיאטה היה לי ממש קל. אבל נניח בקליאו ספורט היה לי יותר קשה בגלל הסידור של הדוושות.

בכל מקרה בסילביה עוד לא ניסית מהסיבה הפשוטה שהיא עדיין אוטומט.

הספינה עם הגיר כבר בארץ, מה שאומר שתוך שבוע +- אני אוכל לספר לכם איך זה בסילביה.8)

nissan silvia s14

פורסם

דוושת הבלם צריכה להיות קצת גבוהה יותר מדוושת הגז, כך שבזמן בלימה הן תהיינה בגובה פחות או יותר דומה, וכך אפשר יהיה בקלות לתת "פליקים" לגז. אם המרחק ביניהן גדול מדי והנעל שלך צרה מדי, אין מנוס מלעשות אחד מהשניים - או לקנות דוושות אפטרמרקט שתהיינה רחבות יותר (אבל לא מדי, לפעמים זה רק פוגע), או לעקם יותר את הרגל (ונכון שלפעמים הרגל נותרת כמעט ישרה לגמרי, אבל במקרים רבים מעקמים אותה ב-30-45 מעלות בעת שנותנים גז).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כשאני מוריד הילוך עם בלימה וגז ביניים אני עם העקב על הגז ועם קצות האצבעות על הברקס.

וראיתי הרבה סרטונים שעושים את זה ככה.

תלוי בעוצמה הנדרשת ללחיצה על הבלם, אם זוהי עוצמה די גדולה ונדרשת, יהיה לך קשה לבלום כראוי, במיוחד בבלימה דגרסיבית במהירויות גבוהות.

השליטה בתנאים הנ"ל לא תהיה טובה, אפשר להשתמש בקווצות של כף הרגל בתנאי שנדרשת בלימה עדינה יחסית, וכמובן שזה משתנה מרכב לרכב.

אני מוריד הילוכים בשיטה הנ"ל שמרכז כף הרגל העליון נוגע בבלמים, וזו השיטה המוצלחת יותר מבחינתי.

בעבר הייתי נוגע באגודל בלבד, וגליתי המון בעייתיות בזה. שתגלה שאתה צריך לבלום יותר ממה שתיכננת (וזה קורה) האגודל יכול להחליק מהברקס,

וזה מצב לא רצוי.

אביחי

פורסם
תלוי בעוצמה הנדרשת ללחיצה על הבלם, אם זוהי עוצמה די גדולה ונדרשת, יהיה לך קשה לבלום כראוי, במיוחד בבלימה דגרסיבית במהירויות גבוהות.

השליטה בתנאים הנ"ל לא תהיה טובה, אפשר להשתמש בקווצות של כף הרגל בתנאי שנדרשת בלימה עדינה יחסית, וכמובן שזה משתנה מרכב לרכב.

אביחי

לא מסכים.

גם בבלימה עוצמתית אין לי בעיה.

כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב.

זה לא שאני עם אצבע וחצי על הבלם. אני מסובב את כף הרגל כך שיותר מ"הקצוות" של כף הרגל על הדוושה.

nissan silvia s14

פורסם

זה תלוי ברובו בסידור הדוושות שלך.

אצלי הן קרובות, ולכן אפשרי בקלות לבצע את הפעולה רק עם החלק העליון של הרגל. רובו על דוושת הבלם, וחלקו הימני הוא זה שמפעיל את דוושת הגז.

יצא לי גם לראות אנשים שמבצעים את הפעולה הפוך. כלומר בלימה עם העקב, ולחיצה עם הגז עם קצוות האצבעות. לא יודע כמה זה טוב, אבל גם כאלה יש אני מניח.

!AWDSOME

פורסם

אחת הטעויות הנפוצות, ואחת הסיבות שמכשילות את ביצוע גז הביניים תוך כדי בלימה, היא שמנסים להוריד הילוך מוקדם מדי בזמן הבלימה. זה קשה יותר, כי בשלב הנ"ל עוד צריך להתרכז בבלימה ולהיות עם רגל שמאל מייצבת, וגם כי נדרש הרבה "גז" בגז הביניים. תנסה לחכות עם גז הביניים לשלב בו המכונית הגיעה למהירות נוחה לפני הפנייה ותראה אם אז זה מצליח לך.

עם זאת, לא תמיד ניתן עם כל נעל/דוושות לבצע גז ביניים. היו לי מכוניות שהייתי צריך להתרגל אליהן והיו כאלו שזה היה בלתי אפשרי.

לגבי עם איזה חלק של הרגל להשתמש, באמשלי, אני נוהג כך כל כך הרבה שנים שאין לי מושג כבר איך אני עושה את מה שאני עושה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא עוזר בבלימה, ואם כן, זה ממש זניח. בעצם - אי התאמה ידנית של המנוע לגלג"ש תביא לבלימת מנוע יעילה בהרבה.

משתמשים בטכניקה הנ"ל כדי לשמור על איזון בבלימה מבלי שבלימת המנוע תפריע, וכך הורדת ההילוך מהירה יותר ואפקטיבית.

אין צורך להרים קלאץ' ב-2 שלבים.

עוד תועלת, היא שמירת כוח זמין למקרה שמדובר בבלימה קצרה+הורדת הילוך, מורגש בעיקר ברכבים מוגדשים, שם ניתן לשמור על טווח בוסט יעיל.

אביחי

פורסם

קודם כל , תודה רבה לכל המגיבים!

ובכן , יש לי כמה מסקנות מן השירשור (וגם מן הסרט מעולה) שאני רוצה לנסות .

דבר ראשון , סיבוב הרגל על צירה כנגד כיוון השעון (עקב-מצערת , קצת כף הרגל-בלימה) , עד כה ניסיתי עם כיוון השעון (טיבעי יותר עבורי) ולא הצלחתי להיות רגיש מספיק עם דוושת הבלם בגלל העקב .

דבר שני , לפי הסרט , אני רק משער , הנהג נותן יותרמ ידי מצערת אך מבצע את ההחלפה באמצע תהליך הצניחה של הסל"ד .

בכל זאת , עדיין הייתי רוצה לבלום ולתת גז ביניים מבלי לסובב את הרגל על צירה בכלל .

נעליים אני לא מחליף , או פומה או Sabelt , אבל מי יודע , אולי את הפדלים אני כן אחליף .

yonimiata , נדמה לי שהייתה לך NA , אבל בכל זאת , הצלחת לעשות את זה מבלי לסובב את הרגל על צירה?

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

yonimiata , נדמה לי שהייתה לך NA , אבל בכל זאת , הצלחת לעשות את זה מבלי לסובב את הרגל על צירה?

אכן הייתה לי NA. שעברה לאח שלי.

אני עושה את זה עם העקב על הגז והקצה של כף הרגל על הבלם. אז כף הרגל די מסתובבת.

תבוא לג'ימקאנות של הרודסטרים, אני אתן לך הדגמה בLIVE - קצת קשה ללמוד דרך המקלדת.

nissan silvia s14

• תוכן חדש...