Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הפוך.

עדיף שהיד החזקה תישאר עם השליטה על ההיגוי בזמן שאתה מחליף הילוכים.

צודק,אני שמאלי.יותר נוח לעביר הילוכים עם הגה שמאלי.

הבעיה זה על אופנוע שהכל בנוי לימנים.

אייל

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדעתי אין קשר בין היד החזקה לנהיגה.

הרי שלומדים נהיגה על מכונית או אופנוע לומדים הכל מאפס, כך ניתן ללמד את הידים והרגליים מה הן צריכות לעשות. כלומר, אנו למעשה לומדים פעולה חדשה שעד היום לא עשינו מעולם (העברת הילוכים, הרמת קלאץ בעדינות, לחיצה על הברקס באופנוע וכו'...) ואין משמעות ליד שמבצעת את אותה הפעולה.

תנסו להעביר הילוכים כשאתם יושבים ליד הנהג, זה יהיה משונה גם לימניים וגם לשמאליים (כמובן בתנאי שאתם יושבים ברכב שבו ההגה נמצא בצד שבו למדתם נהיגה).

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם
לדעתי אין קשר בין היד החזקה לנהיגה..

אף פעם לא ראית ילדים קטנים נכון?

תתן לילד בן חודש עט הוא יחזיק אותה עם היד שהוא יכתוב איתה בעתיד.

שאני רוכב ורוצה לפתוח או לסגור את המשקף אני עוזב את הגז ועושה את זה.

אני לא מסוגל לעזוב עם יד שמאל.

אייל

פורסם

גם אני ימני ואת המשקף אני פותח עם יד שמאל. זה מאוד מסוכן לעזוב את הגז כי גם הבקרס הקדמי נמצא באותו צד. אני ממליץ לך להתחיל לעשות את זה עם יד שמאל.

והכוונה היא שהאוטו בנוי כך שצריך שתי ידים כדי לתפעלו, וכשאתה לומד לתפעל אותו מאפס זה לא משנה איזו יד תעשה מה. מה תגיד על הקלאץ' של האופנוע שנמצא ביד החלשה? תנסה בעמידה לשחרר אותו עם יד ימין ותראה שלא תצליח, אלא אחרי תרגול. בדיוק כמו שבוודאי הוא נכבה לך פעם או פעמים בשיעורי הנהיגה, עד שיד שמאל התרגלה.

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם

אני ימני כמו רוב האנשים,

ואני מצאתי בהגה ימני יותר מתאים לי.

מבחינת שליטה על בורר ההילוכים, יד שמאל שולטת יותר טוב מיד ימין.

שחזרת לארץ, הייתי צריך להסתגל מחדש, ועדיין, השליטה על מכלולי השליטה לא טובה כמו במכוניות עם הגה ימני.

אביחי

פורסם

גם ככה אפשר להיות עם שתי ידיים על ההגה וזה לא משנה אם זה רכב עם ההגה משמאל או ימין.

ishpuz אפשר לחסום חברים בפורום שחושבים שאוטומטי זה יותר טוב?

qsportgt06_inter.jpg

אייל

פורסם
הכי טוב אוטומט.

ככה שני הידיים על ההגה ;)

ורגל שמאל פנוייה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לדעתי אין קשר בין היד החזקה לנהיגה.

בטח שיש קשר.

אדם ימני ישלוט יותר טוב ביד ימין ומבין השניים, עדיף לשלוט טוב בהגה מלשלוט טוב בהילוכים.

"I teach the fools some basic rules"

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
אגב- מישהו יודע בכלל למה נוסעים ביפן ובאנגליה בצד ימין? ובשמאל הכביש?

שמעתי משהו על סוסים ורכיבת קרבות.... יש קשר?

עד לפני כמאתיים שנה רוב התחבורה, בכל העולם, התנהלה על ידי רכיבה או על ידי עגלות רתומות לבהמות. הדרכים היו מסוכנות, ופרש\עגלון היו מזויינים בחרב. שולפים את החרב מנדנה ביד ימין ולכן עדיף שהאויב יהיה מימין. אי לכך יש לרכב\לנסוע בצד שמאל.

כך התנהלו העניינים בעולם עד מלחמות נפוליון.

נפוליון, במסגרת נסיונותיו לשנות ולהפוך את העולם, ולהשליט עליו את חוקיו, שינה גם את צד הנסיעה - וזה נשאר מימין בכל מקום שנפוליון כבש, ואצל בני בריתו.

במקומות שהוא לא כבש - האימפריה הבריטית בראש ובראשונה, יפן, תאילנד וכו' - נותרה הנסיעה בצד שמאל.

את מצריים ואת ארץ ישראל כבש נפוליון כידוע (עד עכו). שתי הארצות נשלטו עד אז על ידי הממלוכים. אחר כך חזרו לידי העותומנים.

כשחוסלה האימפריה העותומנית, בסוף מלחמת העולם הראשונה, נתן חבר-הלאומים את המנדט על ארץ ישראל לבריטניה. זו חוקקה את חוק רציפות הממשל שהשאיר את החוק העותומני על כנו, עם שינויים הדרגתיים. במסגרת הרציפות נשארו גם תקנות התנועה, המשקלות והמידות על כנן.

האימפריה העותומנית עצמה היתה, בסוף המאה התשע-עשרה ראשית המאה העשרים, תחת השפעה גרמנית, וגרמניה נכבשה, כידוע, על ידי נפוליון. אי לכך התנועה בארץ היא בצד ימין עם הגה שמאלי, יחידת האורך היא מטר והמשקל קילוגרם וכו' וכו'. הבריטים לא שינו זאת במסגרת תקנת הרציפות.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

הדבר המעניין הוא מה קרה בסיום המנדט הבריטי וההכרזה על הקמת מדינת ישראל, האם ביום אחד עברו לנהוג בצד שמאל? לפי מה שידוע לי במהלך שנות ה70 קרה מקרה כזה באחת ממדינות סקנדינביה.

• תוכן חדש...