Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המנוע פעל כמה דקות ואז כיבינו אותו והם העלו את האוטו ובדקו עם פנסים, לא מצאו כלום אבל אמרו שהם חושבים שזה במשאבה כי היה בה שינוי צבע בקצה.

אם יש נזילה של ממש, בדרך כלל המים נוטפים ויוצאים כשהמים מתחממים ונוצר לחץ במערכת, שלא לדבר על חור של ממש שהמים יוצאים בכל צורה.

לעיתים נדרש לחץ חזק יותר, ולכן בצורת בדיקה כזו כמו שבדקתם, ראוי לתת למנוע לעבוד מספיק זמן בכדי שהמים יגיעו לחום המקסימלי לפחות במצב סרק.

לעיתים יש חוסר אטימה ברמה כזו שמים אינם יוצאים כלל, אבל במידה והמים מתחממים ביותר הם יוצאים מהמערכת בצורת קיטור (ואינני מתכוין דרך פקק הביטחון).

ולכן הדרך הטובה והנכונה ביותר לבדוק זאת, בעזרת שעון ולחץ אויר, כך יש לחץ במערכת, וניתן לראות אם/מהיכן יש בריחת מים.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמע חבוב, תמשיך לעקוב אחר המפלס, יתכן ומדובר במכסה רדיאטור שלא היה מחוזק דיו ולאחר נסיעה נוזל הקירור רתח עקב לחץ נמוך במערכת (פקק משוחרר) ויצא.

במידה ויחסר מים שוב, כנס למוסך ובקש בדיקה בלחץ בעזרת מכשיר ייעודי.

יש דגמים של משאבות מים שמעצם פעולתם יוצא מעט נוזל דרך פתח האוורור שלהם בקילומטראז' הראשוני ולאחר מכן מפסיק.

אלו משאבות עם אטם פחם מיוחד, שעד שהוא לא נספג, נוזל הקירור דולף דרכו מעט ונוצר סימן קורוזיה כמו קוטג'.

מכונאים רבים טועים ומחליפים משאבות כאלו לחינם.

פורסם
שמע חבוב, תמשיך לעקוב אחר המפלס, יתכן ומדובר במכסה רדיאטור שלא היה מחוזק דיו ולאחר נסיעה נוזל הקירור רתח עקב לחץ נמוך במערכת (פקק משוחרר) ויצא.

במידה ויחסר מים שוב, כנס למוסך ובקש בדיקה בלחץ בעזרת מכשיר ייעודי.

יש דגמים של משאבות מים שמעצם פעולתם יוצא מעט נוזל דרך פתח האוורור שלהם בקילומטראז' הראשוני ולאחר מכן מפסיק.

אלו משאבות עם אטם פחם מיוחד, שעד שהוא לא נספג, נוזל הקירור דולף דרכו מעט ונוצר סימן קורוזיה כמו קוטג'.

מכונאים רבים טועים ומחליפים משאבות כאלו לחינם.

דבר ראשון אני מודה לכולם על התגובות

דבר שני האם יתכן שיצא הנוזל מהפקק ולא השאיר כל סימן של צבע (מים ירוקים) מסביב לפקק?

פורסם

יש לי חדשות

היום בבוקר עוד פעם נוזל קירור מתחת לאוטו, נסעתי למוסך אחר ודרשתי בדיקה עם לחץ כפי שכתבו פה.

בדיקת הלחץ לא הראתה כלום אבל לאחר שהעלו את האוטו על הליפט ראו שעל משאבת המים יש סימני דליפה (נוזל ירוק) בדיוק כפי שהמוסך הראשון אמר.

הם אמרו שלהחליף אותה במשאבה חדשה + עבודה + ניקוי צינורות מערכת קירור (אמרו שמלאים בקורוזה) + מע"מ 650 ש"ח

סביר?

הם אמרו לי שאני יכול לנסוע כי בסוג זה של הבעיה במשאבה היא דולפת רק כשהאוטו קר (באמת דלפה רק בלילה) ופשוט לבדוק לפני כל נסיעה שיש נוזל ונתנו לי כמה ליטרים נוספים של חומר.

האם באמת מותר לנסוע 2-3 ימים שעה ביום בממוצע?

פורסם

תראה ב 2 המקומות נתנו לך את אותה הצעת מחיר,כנראה שזה המחיר הסביר ,בכל מקרה אם תכתוב איזור מגורים אני בטוח שיפנו אותך למוסך אמין ומוכר ע"י חברי הפורום.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

ראשית עלייך להודות לכמה עקשניים בפורום שטענו שחייבים לבדוק בצורה יותר רצינית.

המלצה של המוסך היא בגר המלצה בלבד והמוסך לא אחרי לכול נזק שייגרם לך, לכן חבל מאוד של תיקנת את המשאבה היום.

המלצה של,י אל תנוע עם הרכב בכלל !! במוקדם או במאוחר נזילה קטנה הופכת ל לנזילה גדולה.

את חוקי מרפי זוכר !!

חוץ מזה אתה מזהם את הסביבה עם הנזילה מכיוון שנוזל הקירור הינו רעיל ביותר וחתולים/כלבים עלולים להפגע.

איזה כייף לי :)

פורסם
ראשית עלייך להודות לכמה עקשניים בפורום שטענו שחייבים לבדוק בצורה יותר רצינית.

המלצה של המוסך היא בגר המלצה בלבד והמוסך לא אחרי לכול נזק שייגרם לך, לכן חבל מאוד של תיקנת את המשאבה היום.

המלצה של,י אל תנוע עם הרכב בכלל !! במוקדם או במאוחר נזילה קטנה הופכת ל לנזילה גדולה.

את חוקי מרפי זוכר !!

חוץ מזה אתה מזהם את הסביבה עם הנזילה מכיוון שנוזל הקירור הינו רעיל ביותר וחתולים/כלבים עלולים להפגע.

הייתי מאוד שמח אם היו מתקנים אותה היום אבל הם לא יכלו היום ואני לא יכול לשלוט בנוזל שיוצא לי מהאוטו בזמן שהוא חונה וממה שהבנתי הוא נוזל רק כשהאוטו לא עובד

האם מישהו מבין במחירים ויכול לומר לי אם המחיר שנתנו לי סביר?

אני גר בי-ם

• תוכן חדש...