Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב מסוג רובר 216 (1600), שנת יצור 99, תיבת הילוכים אוטו' (גיר רציף).

עכשיו קצת רקע על הרכב הספציפי.

מצב מכני מעולה, רכב יד שניה, בבעלותי כמעט שנה, הרכב טופל במוסך מורשה רובר עפ"י ספר טיפולים שברשותי,120K.

לעניין,

אני מאד מרוצה מהרכב למרות דעות שונות ומשונות שקיבלתי טרם רכישתו.

כשרכשתי את הרכב ידעתי שהגיר לא יחזיק מעמד הרבה זמן, הגיר החזיק חצי שנה והוחלף באחד אחר מפירוק מקומי,

גם הגיר הנוכחי עושה בעיות ולאחר שבקרתי במקום רכישתו ונסעתי עם מוכר הגיר הוסכם שאני יקבל את כספי חזרה בתמורה להחזרת הגיר התקול (עדין לא עברה תקופת אחריות 3 חודשים).

כעת אני מעוניין להחליף לתיבת הילוכים ידנית כמעט בכל מחיר ואין לי חשיבות לירידת ערך של 4000K במחירון.

היום מצאתי בפירוקיה שאני מכיר את בעליה רכב כמו שלי אותו שנתון בעל תיבה ידנית,

הוסכם שבנוסף לגיר אקבל כל מה שאצטרך,

דוושות,פלסטיקה פנימית, ידית הילוכים,שטנגות, גלגל תנופה,מצמד, כבל מצמד,תושבות גיר חיישן הצתה ועוד.

בנוסף אני יכול לקחת כל חלק שאצטרך בתמורה לחלק שלי למשל:

ציריות, מתנע.

שאלתי היא האם מישהו בעל רכב כמו שלי או בעלי מקצוע מהפורום התנסו בפרוייקט מסוג זה, או יכולים לחוות דעה

בקשר לביצוע העבודה? מהם המכשולים שאני יכול להתקל בהם בדרך?

תודה מראש.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

לחבר שלום

הגירים הרגילים לא ידועים באמינותם המופלגת ,לכן יש לבדוק טוב טוב,פנה למוסך מייקל בקש את מוני הבחור מתמחה ברכבים הנל ומכיר אותם מצוין 0547861007

יגאל

פורסם

ליגאל תודה רבה על הטלפון אני אתייעץ עם הבחור (מוני).

בכל מקרה לקחתי זאת בחשבון ותסכים איתי שעדיין הגיר הידני אמין יותר מהרציף,

חסכוני יותר, שוקל פחות, ומשנה את חווית הנהיגה ברכב.

השאלה היא האם זה בכלל אפשרי מפני שקיבלתי דעות חלוקות?

פורסם

הכל אפשרי חביבי, השאלה האם אתה רוצה להיכנס לסרט הזה.

אני כרגע באמצע הסבה של אחת המנטות שלי מאוטומט לידני, הסבה שצריכה להיות הרבה יותר פשוטה משלך, אבל עדיין אני נתקל בבעיות. לכן אני לא רוצה לדמיין איזה סרט רע זה לעשות את ההסבה כאשר למשוואה נכנס גם אלקטרוניקה, חיישנים, מחשבים וכו'.

אני חושב שיהיה לך הרבה יותר זול, בטוח, נוח, מהיר וכו' למכור את האוטו ולקנות אחת ידנית. אם אתה עדיין דבק בדעתך אז שיהיה לך המון בהצלחה ואני מקווה שאתה יודע טוב טוב בדיוק למה אתה נכנס.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הגיר הוחלף ללא בעיות מיוחדות.

ההתאמה הייתה מושלמת לקח יותר זמן להרכיב את הדוושות מאשר את הגיר (ממש סיפור מהתחת).

לא היו בעיות עם חיישנים כלשהם למזלי.

קונקטור אחד שמחובר לגיר אוטומט ובתוכו ארבעה חוטים, שניים מהם קשורים לאור בלם ושניים מהם אחראיים על כך שלא ניתן להניע את הרכב כאשר הוא בהילוך D או L או R חוטים אלו חוברו להם יחדיו למעגל וכך נעלמה התופעה מפני שהרכב לא הניע לפני שביצעתי זאת וכמובן שאין לזה צורך בגיר הידני.

הבעיה היחידה הייתה טורים גבוהים לאחר ההחלפה, בעזרת בורג שלוחץ על הנדנדה במצערת (של כבל גז)

עם סיבובו נגד כיוון השעון חזרו הטורים לפעול כמו שעון ללא חיבור למחשב ניהול מנוע כמו שחשבתי שצריך בהתחלה,

כרגע עומדים הטורים בהילוך סרק על כ-850 סל"ד לעומת 2000-2500 סל"ד לפני סיבוב הבורג, ברור שאם לא הייתי מנמיך טורים המצמד היה נאכל במהירות, מפני שכאשר ביצעתי החלפת הילוך הטורים היו יורדים רק עד כ-2000 - 2500 סל"ד.

הרכב נוסע מדהים מושך ומוציא צליל נפלא לאוזן, היה שווה את המאמץ בפירוש, ואף מומלץ למתלבטים ואני בטוח שיש כאלו

בעלי רוברים.

להערכתי יש הבדל של כ-30 קילו בין הגיר האוט' לבין הידני,

אם הרכב חסכוני עכשיו? עדין לא בדקתי.

מה שבטוח הוא מהיר יותר ובעל כוח רב יותר מאשר עם הגיר האוטו'.

כרגע הגיר מולא בשמן של חב' AC DELCO מפני שזה מה שהיה לי זמין,

מישהו יכול להמליץ לי על שמן מחברה אחרת איכותי יותר, ואיזה צמיגות מומלץ?

הומלץ לי על שמן פז גיר 4 מה דעתכם? ראיתי תגובה לאחר ביצוע חיפוש בפורום, אך מישהו יוכל לומר לי ספציפית האם פז גיר 4

מתאים לרובר 216 ?

פורסם

הגיר עצמו ביחד עם כל החלקים עלה לי 2000K עגול כולל אחריות לשלושה חודשים.

יש לציין שהחלפתי גם מתנע, ציריות, ותושבת גיר ונתתי את שלי בתמורה,

בעל הפירוקיה הלך איתי יד ביד וזה היה שווה.

בנוסף לפני הקניה הספקתי לנהוג ברכב שקיבל רק מכה מאחורה והיה במצב נסיעה (נכנס לפירוקיה לפני שבועיים לאחר תאונה מאחור) הרכב עבר 160K והדובדבן הוא, חיפשתי קצת בתוך הרכב אחר מסמכים ומצאתי את שם בעל הרכב וכתובתו

על מסמך מבנק שבו הפקיד כסף לחשבונו, יצרתי עמו קשר וכמובן שאין לו שום אינטרס לשקר אותי (קיבל את כספו מחב' הביטוח) ובחילופי דברים איתו נאמר שהגיר במצב מצויין והמצמד הוחלף לפני כחודשיים, קיבלתי עוד כמה פרטים לגבי הרכב ובנייהם שני צמיגים שהוחלפו שבוע לפני

התאונה ונכמובן שניקנו על-ידי ב-150K כל אחד.

פורסם

בעיניין ההרכבה מי עשה ?

כמו כן לגבי ה 2000 ש"ח הם בתוספת למחיר ששילמת על הגיר האוטומט ?

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

את הכסף ששילמתי עבור הגיר האוטו' קיבלתי חזרה מהמוכר, עקב כך שהגיר היה עדין במסגרת אחריות ונמצא לא תקין.

עבור ההרכבה של הגיר האוטו' שהורכב לפני כחודשיים שילמתי 700ש"ח כולל שמן ופירוק הגיר המקורי שניקנה עם הרכב,

הגיר המקורי הושאר אצל המכונאי שמוכר אותו לאספני אלומיניום בתמורה להורדה במחיר בסך 200ש"ח (אני מאמין שהוא מכר אותו לפחות ב-300ש"ח ), כך שיצא בסך הכל 500ש"ח.

לגבי הגיר הידני הורכב אצל מכונאי שעבד במוסך מורשה רובר ובעוד כמה מוסכים לבחור נמאס לעבוד בשביל אחרים, פתח מקום ליד ביתו עם ליפט וכל הציוד הדרוש באמת שלא חסר לו כלום, המכונאי גר בכפר סמוך לביתי ובעל נסיון רב עם רכבי רובר וביחוד חובב אמריקאיות ויש לו כמה ענתיקות מהן בחצר ביתו, פירוק הגיר האוטו' שחזר למוכר יחד עם הרכבת הגיר הידני על כל מכלוליו ובנוסף עוד כמה דברים קטנים שולם 1000K.

היום קפצתי אליו לליפט רק כדי להחליף שמן גיר, קניתי שמן פז גיר 4 (מסתבר שלא פשוט למצוא את סוג שמן זה בתחנות פז באזורי), עלה לי 4 ליטר לאחר מיקוח ובמזומן 130ש"ח אצל משווק שלהם בתחנת דלק פז בכפר מג'דל כרום, לפי מה ששמעתי,

עד לא מזמן השמן עלה 90ש"ח וכנראה שהתייקר, מקווה שלא טעיתי בסוג ובצמיגות השמן ושהוא מתאים לרכב שלי.

בנוסף הוחלפו היום ברכבי שני מיסבים קדמיים של הנאבות מחב' ASK לא זולים במיוחד, זוג בולמים קדמיים מפירוק מקומי מקוריים של DELPI , חריטה לדיסקים הקדמיים, רפידות בלם חדשות והוחלף נוזל קירור אדום לצורך רענון מערכת הקירור.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...