Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סולר וסולר מוזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרי ידוע שאין מתנות חינם.

מישהו יודע מה בדיוק ההבדל בין סולר רגיל לסולר מוזל?

הבנתי שזה איכשהו קשור למידת הקצף שיש בו.... אז מה? מוהלים אותו בבירה :?:

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
הרי ידוע שאין מתנות חינם.

מישהו יודע מה בדיוק ההבדל בין סולר רגיל לסולר מוזל?

הבנתי שזה איכשהו קשור למידת הקצף שיש בו.... אז מה? מוהלים אותו בבירה :?:

יניב

אין הבדל...

רק שיש תחנות שבהן במזומן הסולר עולה זול יותר, ויש תחנות שמוזל זה גם באשראי..

הסולר הוא רגיל וההנחה נקבעת בעקבות תחרות אזורית.

בנוסף יש לזכור שעל הסולר אין מחיר קבוע וכך כל חברה יכולה לקבוע את מחיר המחירון שלה.

הרמן.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

אז בתחנות שבהן יש משאבה של סולר רגילה ולידה משאבה של סולר מוזל, ובהנחה שהן מוכרות את המוזל גם באשראי (יש לא מעט כאלה) - אין כל הבדל ביניהן??? :shock:

אפילו לא כמה ליטרים של מים? (אפילו לא מזוקקים)??

25 שנה מלמדים אותי איך דופקים את הצרכן בכל הזדמנות. קשה לי לשנות קונספציה ככה סתם...

יניב (מתחיל למהול את הסולר בעצמי. מישהו חייב לתקן את המעוות)

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

יש בתחנה שלי 3 סוגי משאבות סולר: מוניות - רק מזומן ורק למוניות, מוזל - מזומן ואשראי ורגיל - דלקנים וכרטיסי תחנה. יש מיכל אחד של סולר וכל המשאבות שואבות את הסולר מאותו המיכל.

וגם מה, היו לנו 2 משאבות מוניות ואחת פשוט לא היתה בשימוש אז תיכנתו אותה לדלקנים וזורם בה אותו סולר, אז עכשיו זה סולר במחיר מלא במקום מחיר מוניות.

פורסם

כשתיין סולר כבד (52K ק"מ בשנה) אני יכול להעיד על כמה דברים.

1.בכל התחנות הרשמיות, אין שום הבדל באיכות הסולר כפי שבאה לידי ביטוי בביצועים של המנוע או בעיות אחרות. אני שם תוסף פעם ב 7500 ק"מ (אולי גם זה מיותר) ומתדלק בדלק הכי זול שאני מוצא. לא ראיתי שום הבדל בתחושת המנוע או בביצועים מדידים כמו תצרוכת דלק בין החברות השונות וגם לא עם "גולדיזל" שזה לדעתי בלוף אחד גדול. בתחנות פיראטיות מעולם לא תידלקתי.

2.המחיר שרשום על השלט (גובה "ההנחה") הוא אחיזת עינים. צריך לבדוק מה המחיר בפועל. מאחר ואין מחיר רשמי לסולר, כל בעל תחנה מחליט בעצמו בכמה ימכור ע"פ שיקולים עיסקיים ומצאתי פערים של עשר ועשרים אגורות לליטר כשלכאורה מדובר באותה הנחה.

3. יש תחנות בהן לדעתי מזייפים את מונה המשאבה בסולר המוזל. תצרוכת הדלק שלי קבועה לחלוטין. אני מודד בכל תדלוק והפער הוא זניח - משהו כמו ליטר או שנים שנובע מרגישות פיית התדלוק לקצף. בשתי תחנות יצאו לי מדידות חריגות ביותר - מעבר לכל סטיה אפשרית (לאחרונה בתחנת הדלק בסיבוב אורה בירושלים במשאבה שקרובה לקיר האבן).

4. הסולר הזול ביותר שמצאתי (בתחנה רשמית) הוא בסונול בכפר יונה. אשמח לשמוע מאחרים על תחנות זולות שהם מכירים.

נמרוד

פורסם

120K בשניה ממוצע

יש הבדל

וההבדל משמעותי.ץ במיוחד שהמשאבת סולר גמורה ואתה מרגיש כל דבר קטן בנסיעה/התנעה.

היתי מתדלק בסונול בכניסה לאשקלון מוזל ותופעות: משחק בטורים מעט עשן לבן ירידה בביצועים. היתי מתדלק ועומד על שלי לתדלק בלא מוזל . לא עשן לבן. ביצועים מעולים. משחק בטורים מפסיק.

באזור תעשיה צפוני. ריח גזי פליטה בלתי נסבל. (מוזל לא ניסתי שם אף פעם רגיל) שאי אפשר לפתוח אפילו חלון, וגם אחרי השיפוץ משאבה בדקתי את זה וזה עדין היה. קושי רב בהתנעה וחוסר האצה. עד כדי שלא יכלתי לעבור ת 100. גם בבית שקמה מוכרים סולר שחבר שלי אמר לי ואני מצטט: "זה סולר להסקה.."

חבר שלי תידלק שם עם המרצדס 220C שלו והרי מה שהוא אמר " 8 שומע 8.. (אני) שומע. (תדלקתי בבית שקמה.. עכשיו חזרתי מנסיעה לירשולים.. האוטו לא נוסע יותר מ 80 קמ"ש בעליות.. ואין לי סחיבה בכלל.." אני: תדלק במקום אחר.

אז שלא יעבדו עליכם.

בהרבה תחנות יש שוני רב.

אני עכשיו מתדלק בתחנה חדשה שנקראת דור בצומת אשקלון. ביצועים טובים + ללא עשן כלל + פילטר סולר ללא מיים וחלודה סוף סוף.

פורסם
כשתיין סולר כבד (52K ק"מ בשנה) אני יכול להעיד על כמה דברים.

1.בכל התחנות הרשמיות, אין שום הבדל באיכות הסולר כפי שבאה לידי ביטוי בביצועים של המנוע או בעיות אחרות. אני שם תוסף פעם ב 7500 ק"מ (אולי גם זה מיותר) ומתדלק בדלק הכי זול שאני מוצא. לא ראיתי שום הבדל בתחושת המנוע או בביצועים מדידים כמו תצרוכת דלק בין החברות השונות וגם לא עם "גולדיזל" שזה לדעתי בלוף אחד גדול. בתחנות פיראטיות מעולם לא תידלקתי.

2.המחיר שרשום על השלט (גובה "ההנחה") הוא אחיזת עינים. צריך לבדוק מה המחיר בפועל. מאחר ואין מחיר רשמי לסולר, כל בעל תחנה מחליט בעצמו בכמה ימכור ע"פ שיקולים עיסקיים ומצאתי פערים של עשר ועשרים אגורות לליטר כשלכאורה מדובר באותה הנחה.

3. יש תחנות בהן לדעתי מזייפים את מונה המשאבה בסולר המוזל. תצרוכת הדלק שלי קבועה לחלוטין. אני מודד בכל תדלוק והפער הוא זניח - משהו כמו ליטר או שנים שנובע מרגישות פיית התדלוק לקצף. בשתי תחנות יצאו לי מדידות חריגות ביותר - מעבר לכל סטיה אפשרית (לאחרונה בתחנת הדלק בסיבוב אורה בירושלים במשאבה שקרובה לקיר האבן).

4. הסולר הזול ביותר שמצאתי (בתחנה רשמית) הוא בסונול בכפר יונה. אשמח לשמוע מאחרים על תחנות זולות שהם מכירים.

נמרוד

תנסה תחנת סד"ש בתל מונד - 125 אג' הנחה (בסביבות ה 2 ש"ח לליטר)

120K בשניה ממוצע

יש הבדל

וההבדל משמעותי.ץ במיוחד שהמשאבת סולר גמורה ואתה מרגיש כל דבר קטן בנסיעה/התנעה.

היתי מתדלק בסונול בכניסה לאשקלון מוזל ותופעות: משחק בטורים מעט עשן לבן ירידה בביצועים. היתי מתדלק ועומד על שלי לתדלק בלא מוזל . לא עשן לבן. ביצועים מעולים. משחק בטורים מפסיק.

באזור תעשיה צפוני. ריח גזי פליטה בלתי נסבל. (מוזל לא ניסתי שם אף פעם רגיל) שאי אפשר לפתוח אפילו חלון, וגם אחרי השיפוץ משאבה בדקתי את זה וזה עדין היה. קושי רב בהתנעה וחוסר האצה. עד כדי שלא יכלתי לעבור ת 100. גם בבית שקמה מוכרים סולר שחבר שלי אמר לי ואני מצטט: "זה סולר להסקה.."

חבר שלי תידלק שם עם המרצדס 220C שלו והרי מה שהוא אמר " 8 שומע 8.. (אני) שומע. (תדלקתי בבית שקמה.. עכשיו חזרתי מנסיעה לירשולים.. האוטו לא נוסע יותר מ 80 קמ"ש בעליות.. ואין לי סחיבה בכלל.." אני: תדלק במקום אחר.

אז שלא יעבדו עליכם.

בהרבה תחנות יש שוני רב.

אני עכשיו מתדלק בתחנה חדשה שנקראת דור בצומת אשקלון. ביצועים טובים + ללא עשן כלל + פילטר סולר ללא מיים וחלודה סוף סוף.

אכן, בתור עובד דור אני יכול לגלות לך שהסולר הוא אותו סולר, אצלינו ההנחה היא גם מזומן וגם אשראי. חובה לברר באם התחנה שבה אתה מתדלק היא של הרשת, כי יש תחנות ספורות בזכיינות פרטית חלקית. (כגון אלוניות במושבים ודור גבעת חן).

דרך אגב עכשיו התחילו למכור סולר דל גופרית בחלק מהתחנות.

הרמן.

פורסם

הסולר של דור מצוין

ואכן זו תחנה מצויינת.

כמו מ**ר הלכתי לתדלק תאוטו ב אם מי שמכיר בא אשקלון ל יד מרדכי ישר יש את איך קוראים לזה.. נו שכחתי עכשיו תחנת דלק של מושב לפני שמגיעים ליד מרדכי ש שם מסעדה כזאת וזה. הסולר פשוט גרוע.

הרכב מעשן בטורים גבוהים 4.5 .

בדור לא היה עשן כלל.

אני הולך לגמור את המיכל ומהר

ואני חוזר לתחנת דור

מעכשיו זו התחנה הקבוע שלי אם איכות הסולר שם תשאר כזו.

פורסם

הרמן בתחנה של אחי זה שונה קצת.

אמנם הסולר הוא אכן מאותו מיכל. יש 2 מיכלי סולר - אחד של 15K ליטר והשני של 30K ליטר. הגדול יותר נועד למת"ס (מרכז תדלוק סולר) שזה בד"כ למשאיות ואטובוסים. והקטן יותר מחולק ל-3 משאבות בתחנה לתדלוקים פרטיים.

במסלול שירות עצמי התשלום לסולר הוא באשראי בלבד. בשירות מלא התשלום הוא או במזומן או באשראי. בכל מקרה ההנחה תקפה רק לסולר במזומן בלבד.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
הסולר של דור מצוין

ואכן זו תחנה מצויינת.

כמו מ**ר הלכתי לתדלק תאוטו ב אם מי שמכיר בא אשקלון ל יד מרדכי ישר יש את איך קוראים לזה.. נו שכחתי עכשיו תחנת דלק של מושב לפני שמגיעים ליד מרדכי ש שם מסעדה כזאת וזה. הסולר פשוט גרוע.

הרכב מעשן בטורים גבוהים 4.5 .

בדור לא היה עשן כלל.

אני הולך לגמור את המיכל ומהר

ואני חוזר לתחנת דור

מעכשיו זו התחנה הקבוע שלי אם איכות הסולר שם תשאר כזו.

קצת קשה לי לפי התאור שלך למקם בדיוק את התחנה אליה אתה מתכוון, אבל אם מדובר בתחנת פז בכניסה למושב בית שקמה (זה בדיוק לפני צומת יד- מרדכי) אז אני יכול להעיד שתדלקתי שם מספר פעמים בדרך למילואים בצאלים. מעולם לא היתה לי בעיה כלשהי עם הסולר, השירות אדיב ונחמד, והמחיר לרוב טוב.

יתכן (ככה, אולי, בלי לפגוע) שלקסרה שלך יש איזה מיליון קילומטר ותיקנת אותה אצל כל חאפר מגדרה ודרומה? אני לא מכיר אותה ואותך, אבל קראתי סיפורים מסמרי שיער שכתבת כאן. אולי זה מה שעושה לך את הבעיות?

נמרוד

פורסם

400K

ואף פעם לא הלכתי לחאפרים.

תמיד מוסכים מורשים בלבד.

אולי אם היתי הולך לחאפרים לא היתי משלם כל כך הרבה כסף בסופו של דבר

אבל עזוב את זה

יש תחנות בהן הסולר טוב יותר נקי יותר האוטו סוחב טוב יותר ואין עשן.

ויש תחנות לעומתן.. שהאוטו מאבד מכושר הסחיבה שלו ומעשן.

ואני לא לבד- איתי עוד 10 מוניות שהיו מתדלקות בבית שקמה. אני לא מדבר בתוך בית שקמה . בכניסה לבית שיקמה.. ועוד בדיקה קלה שעשיתי:

בתחנה מסוימת של חברת "פז" תדלקתי שם באופן קבוע למשך 10 אלף ק"מ.

בטיפול במוסך הוצאנו את הפילטר סולר.

מיים וחלודה.

לעומת זאת - מאז שאני מתדלק בדור הרכב נוסע מצויין. אין עשן. ואין חלודה ומים בפילטר סולר.

לך תסביר את זה..

פורסם
הרמן בתחנה של ידידי היקר זה שונה קצת.

אמנם הסולר הוא אכן מאותו מיכל. יש 2 מיכלי סולר - אחד של 15K ליטר והשני של 30K ליטר. הגדול יותר נועד למת"ס (מרכז תדלוק סולר) שזה בד"כ למשאיות ואטובוסים. והקטן יותר מחולק ל-3 משאבות בתחנה לתדלוקים פרטיים.

במסלול שירות עצמי התשלום לסולר הוא באשראי בלבד. בשירות מלא התשלום הוא או במזומן או באשראי. בכל מקרה ההנחה תקפה רק לסולר במזומן בלבד.

ראלימן

כמו שאמרתי כל תחנה וההסדר שלה, אצלנו הנחה גם וגם.(אשראי - מזומן)

מיכל משותף של 30K לתחנה ולמת"ס, פשוט מחשבים לפי מונים בניפרד שכן סולר של מת"ס לא נחשב לרווח של התחנה.

פורסם

(לא מצליח לעשות QUOTE)

"25" שנה מלמדים אותי איך דופקים את הצרכן בכל הזדמנות. קשה לי לשנות קונספציה ככה סתם...

יניב (מתחיל למהול את הסולר בעצמי. מישהו חייב לתקן את המעוות)"

ברגע שעוד מוכרים לך במחיר הרגיל אז עוד דופקים אותך וגונבים ממך.

כשהייתה להם הזדמנות הם דפקו, עכשיו כהכניסו להם תחרות אז פתאום אותו דלק יכול לעלות לך גם שקל פחות לליטר.

אמנם ככה זה בחיים וגם בעוד תחומים אבל זה מעצבן, שרק כשיש תחרות פתאום המחירים יורדים פלאים. טבעי אך מעצבן.

:-D

פורסם

שבתחנת דלק דור בכביש 443 כתוב שיש הנחה של 1.29 ש"ח אבל נסעתי מהר ולא הספקתי לעצור לראות כמה זה יוצא אחרי ההנחה :roll:

מבחינת גולד-דיזל לא חשתי (הפעם בתור נוסע) שינוי מסולר רגיל (ישנם מספר תחנות שמוכרות גם גולד-דיזל בהנחה ובתכלס זה יוצא לאחר הנחה בערך כ2.60 ש"ח כך שזה כ 40אגורות פלוס מינוס יותר מסולר רגיל שלאחר הנחה, האם שווה? אני לא בטוח).

• תוכן חדש...